Dollitrollet ;) och Nyår och minor problems

Dollitrollet, jag ska tänka på dig på tolvslaget, gumman ;D Men håller med, blixtertrist :(

Daz hämtar mig lite efter 18, sen plocka upp Sandra, Sarah och Johanna, och brumbrumbrum ner till världens ände. Hoby. Middag och spel och grejer, så det blir nog trevlans :)

Pappa ringde och pratade med dom i Sälen, och det är lite problem... Hoppas vid Gud att det löser sig, vi ska ju dit på söndag... :S får besked på fredag... Usch.

And I don't want the world to see me
cause I don't think that they'd understand
when everything's meant to be broken
I just want you to know who I am

Gym och fotbollsträning och nyårsplaner

Jahaja gott folk :) Imorgon är det nyårsafton :) och först för 3 timmar sen blev det bestämt vad jag ska spendera den^^ I Hoby, hos Frida.
Ja, jag ska fira nyår i HOBY, världens ände^^ Har ni inte skrattat åt mig innan så är det fritt fram att göra det nu xD

Idag vaknade jag tjugo över tolv, PANIK! Skulle träffa FO vid macken kl ett! Gode gud, stressattack! Slängde iväg ett sms till henne och frågade om vi kunde ta gymmet klockan 2 istället. Det gick bra^^ Så jag åt frukost i lugn och godan ro, och hann läsa tjugo minuter ;)

Had a good time på gymmet, och när vi tränat klart hade vi fått sms att det var fotbollsträning, 4 timmar senare^^ Yaaay. Det har varit en aktiv dag idag ;)
På träningen var vi kanske inte så många som vi brukar, men det vägdes upp av att Julias och Angetas familj var med. Per, Hjalmar och Nisse. Och sen Annikas systerson också, Kevin. Så vi blev ganska många till slut ;) Vi spelade innebandy i ena salen och fotboll i den andra ;) jag är kass på innebandy... Var typ ensam på motståndarnas planhalva, och missade mål^^ pinsamt ;P Men gjorde mål lite senare iaf ;) och några stycken i fotbollen, så det löste sig ;D

När du ler
så stannar hela världen
och jag vet
det kan bara du

Maybe when he dreams, he'll dream of me

Usch, så mycket tankar som började snurra ikväll, allt på grund av ett TV-program. Så mycket man inte kan sätta ord på, åtminstone inte såhär. In public. Jag tar med datorn till sängen sen, känns som att jag kan inspirera ihop en dikt... till. Har skrivit en hel del de senaste dagarna, har blivit några nya dikter. Jag älskar det.
Nya dikter; My dearest darling, Vad månde det bliva av denna dag?, We never learn, Jag är kär i dig.
Något äldre är; Drunknar i kärlek, Du tog sönder mig, Jag är så trygg, The beauty of eternity, Jag vill leva på kärlek och vackra ord, Låt mig andas genom dig, Mina spöken, Januari börjar året - och dagen efter är det julafton.
Inspirerande? Kanske det kanske. Mästerverk? Inte en smula. Det är en grej jag kan sakna när jag skriver; för några år sen var det standard att man skrev en dikt, la ut den på www.sockerdricka.nu och kvällen efter hade Ola kommenterat den. Och la jag inte ut den på sockerdricka, så brukade jag skicka den till henne, så hon fick säga sin mening ändå. Jag saknar det... Jag kommer ihåg en dikt (av de många) som hon skickade till mig. Den grep mig så jävligt, jag tyckte så mycket om den, och just nu kan jag inte för mitt liv komma ihåg den, men jag vet att jag har den utskriven och insatt i en pärm... Jag måste tusan springa upp och kolla, give me a moment, please.
........
Den heter A sad moment in life! Den fångar mig fortfarande...

Jag har vart borta hos Jönssonligan :) trevligt som alltid :) jag, Sara och Simon kollade på Mamma Mia. Sen hade vi brottningsmatch ;) ganska underhållande. Sen gick vi ner i TVrummet och slog på Disney Channel. Stora tänkare tänker likadant^^ Sen kom Monica hem och slog sig ner hos oss med jordgubbste, mackor och lite småkakor och julgodis. Jag åt faktiskt inga kakor, och bara lite julgodis :) jag försöker stärka min karaktär ;)
Jag hoppas ju fortfarande att du ska se mig
Jag satte mig vid deras dator en stund, men den bråkade med mig, så jag övergav den. Klockan nio sa Monica att nu skulle hon se Cityakuten, så fjärrkontrollen var inte längre förhandlingsbar. Och det var ju lite hemskt i slutet, det programmet. Jag har aldrig sett det förut, men jaa... Om att förlora sin son. Jag började grubbla. Tänk att det kommer en dag, då alla i vår familj måste ge upp andan. Saken är den att jag fattar inte hur jag skulle kunna överleva det. Vad skulle man minnas? Vad skulle man glömma först?

Min syster... Jag skulle minnas hur hon klämmer finnar på allt och alla, hur hon skrattar så hon gråter varenda gång pappas trillning med "invalidmopeden" kommer på tal, att hon kollar på otäcka program på Discovery, hon älskar också böcker, men har inte riktigt samma smak som jag, jag kommer ihåg att hon brukade sätta händerna i armhålorna på mig när jag var liten, sen lyfta mig. Jag hatade det, och tog alltid sats och körde hälarna i hennes smalben, varpå hon jagade mig och jag sökte skydd hos mamma. Hennes eviga fot-, hand- och armpillande och kliande. Dvs, jag skulle göra det. Jag har gjort det... sen Gud vet hur länge.

Min pappa... Lukten av betong, och den av hans deodorant.  Skrattet och rösten. Fnisset. Båttidningar. "Mjäll och fin i smaken". Fantasin. Att han alltid jobbar iväg, ofta måndag till fredag. Snarkningarna. Att han aldrig blir arg. Han älskar Elvis, Totta Näslund och Brolle Jr, och så mitt i alltihop började han lyssna på Hammerfall också. Hans katastrofala engelska. Lounge. Att han älskar "the green mile". Att han hävdar att han är blond, och vi säger att han är färglös. Alla dom år han har tjatat om att han ska ha två och en halv månads semester "snart". Nu säger han att det ska bli av -09. Vi må se. "Fräsch som en nyponros", "Man har inte roligare än man gör sig", "Jonna, det är telefon till dig nånstans långt borta". Stänkare, badare, värmare, tilläggare, frånläggare, matlagare, diskare, grillare... You name it.

Min mamma... Skrattet. Att hon ryser när man petar henne i nacken. Att hon har en knöl nedanför stortån på högra foten. Och när hon pratade med doktorn om att hon ville ta väck den, för det värker när hon har pjäxor, så sa doktorn att gamla kärringar ska inte åka skidor. Att hon väcker mig vareviga morgon, bara för att jag ska slippa vakna till en väckarklocka. Macken. När hon trillade i, fullt påklädd, ute på Tromtö när hon skulle häkta en boj. Monica som driver henne till vansinne genom att säga; "Jonna är 18 år, hon bestämmer själv!". Alltid baka pepparkakor och lussekatter medans vi lyssnar på Absolute Christmas. Att jag äntligen har fått henne att läsa Marian Keyes böcker.

Egentligen vill jag skriva om Noah och Olof också... Det där är inte allt, inte på långa vägar, jag ville bara försöka. Gick rätt okej, jag behövde bara luta mig tillbaka och torka tårar en gång. Denna familj, denna familj. Jag har världens bästa familj. Alla 5. Mamma, Pappa, Jenny, Olof och Noah.

Men det här var alldeles förbannat deprimerande, känner jag. Man kanske skulle prata kärlek istället? Fast det är tämligen deprimerande på den fronten också. Jag är fortfarande kär i samma person som jag har vart i kär, inte kär, gillat, förälskat mig i, varit kär i sen juni. Jag är inte särskilt ombytlig. När jag gick i högstadiet gillade jag Magnus som gick i vår klass i 3 år. Från början av sjuan, till slutet av nian. Sen kom jag på bättre tankar. Poängen är att fastnar jag för nån, då fastnar jag verkligen. Jag menar verkligen.
Om inte budskapet nådde fram, liksom.

Herregud, alla dessa människor. Man tycker för mycket om för många. Ibland känns det som att hjärtat ska brista. Imorse när jag pratade med Monica, så berättade jag att Wilmer, som är så känslig för nya personer, satt hos pappa i säkert en timme på julafton.
"Jag fattar inte vad det är med djur och barn, dom älskar pappa!" Monica nickade, det är en vedertagen sanning. Alla vet att det förhåller sig så, av nån konstig anledning.
"Men ja, vi vet ju vart du har fått det ifrån, i alla fall. Är du lik Gert eller?" Sa hon och tittade trött på mig. Monica blir alltid lite trött när pappa är med i bilden. Fast snällt trött ;) Tror jag... ;P

Till dig, S...
Let me sleep
for when I sleep
I dream that you are here
you're mine
and all my fears are left behind
I float on air
the nightingale sings gentle lullabys
so let me close my eyes

And sleep
per chance to dream
so I can see the face I long to touch
to kiss
but only dreams can bring me this
so let the moon
shine softly on the boy I long to see
and maybe when he dreams
he'll dream of me

I'll hide beneath the clouds
and whisper to the evening star
they tell me love is just a dream away
dream away
I'll dream away

So let the moon
shine softly on the boy I long to see
and maybe when he dreams
he'll dream of me

Down for the count, over and out

Igårkväll kollade jag på Robin Hood - prince of thieves. Pappa frågade mig vad jag kollade på, och jag ansträngde fram svaret. Han såg lite konfunderad ut.
"Snälla be mig inte säga det igen, det gör oooont!" Gnällde jag. Jag har en spricka i tungspetsen, så det dära "tthhh" blixterhurts. Nu är det en ny dag, men sprickan är alltjämt där. Typiskt.

Imorgon ska jag jobba :) Monica skulle höra av sig om jag inte skulle det, och jag har inte hört nåt än, så imorgon blir det bort och bråka med några stackars ungar :D Med Monica och A-K.

Pappa och jag planerade dagen lite smått sådär. Vi pratade om att sticka iväg och gå en runda nånstans, eller åka bort och hälsa på Jönssonligan och sen kolla på Björn Gustafsson-DVDn ikväll. Resultatet? Jag sitter här med datorn, i soffan, och 1 meter ifrån mig ligger pappa och snarkar under en mjukisfilt med hundvalpar på.
Vi tar tag i saker och ting ;) Mamma jobbar hela helgen, därav slappandet ;P

I've built my dreams around you

Det är så synd att du är så söt

Du log när vi möttes
och jag smälte igen
Fan, jag trodde att jag hade glömt
kommit över det hela
och slutat drömma
Du retades med mig där vi satt
jag fick tunghäfta igen
Varför påverkar du mig?
6 månaders tid nu
till och från
Men mest till
Jag trodde det var över
jag trodde att jag hade glömt
sen träffar jag dig en gång
och inatt drömde jag om dig igen
När jag blir ett spöke ska jag hemsöka dig
och titta på dig hur mycket jag vill
du kommer inte direkt kunna se mig
men jag ska göra allt för dig -
och lite till


Partaj, Maxi Cup och bokmal ;)

Igår var jag i Kallinge och hämtade Sarah, Jossa och Martina vid 18. Sen brumbrumbrum ut till Johannishus och ställde bilen hos Lasse och Eija. Vi packade in oss i citroänen och till Eringsboda styrde vi kosan ;) Det är så förbannat avlägset alltså...^^ Sanslöst.
Vi var i Idas brorsas hus :) Lite snacks, lite mer sprit och singstar och ölspel och gud vet allt. Jag inledde min singstar-karriär med att sjunga ABBAs "Does your mother know". Resultat? Superstar ;) Oh, I know ;)
Nån låt som Martina och jag sjöng ihop... tror det var Money, money, money, då fick Martina Tone Deaf^^ Mohahaha ;)
Vid fem över tio hämtade Idas pappa och ena lillebror oss, så åkte vi till Eringsboda brunn. Vi kom fram och sa med en unison flämtning;
"Faan vad mycket folk!" Oja. När vi började närma oss inträdet var där en ordningsvakt som Ida kände, och han sa att dom hade släppt in närmare 700 pers allaredan! Gulp :) Blixtermånga! Tuusan, jag gjorde bort mig lite vid inträdet^^ Lämnade biljetten till gubben och fick en stämpel. Men förra gången var det en vanlig stämpel, så jag tog för givet att det skulle vara det nu också, så jag blev lite konfunderad, och sa till honom;
"Men det syns ingenting!" Han tittade på mig med en såndär Hallå-är-du-ett-pucko-eller?-blick och sa;
"Nej, det syns bara under lamporna sen!" Haha. Hrrm. Jaha. Visste jag väl.
På discot var det helt sjukt med folk. Ibland är det kass att vara kort! Jag bara föstes runt! Ibland hamnade jag i såna folkströmmar, rätt vad det var så var jag så långt från de andra att jag knappt såg dom^^
Vi tog två tequilas ;) själva tequilan smakar skit, men det är beroendeframkallande^^
Vi hade himla kul hela tiden iaf ;) haha! Ida halkade kull ute ;) blixterkul ;)
Lasse hämtade oss vid tio över två (det stängde två). Jag kunde slutligen krypa till kojs tio över tre i alla fall :)

Mobilen alarmerade och väckte mig halv elva. Jag drog ett andetag och det bara rosslade ända ner i lungorna. Inte lyckat att festa, skrika, sjunga och ha sig när man har sån fruktansvärd hosta...^^ FO och Lisette hämtade mig nere vid vägen vid fem i halv tolv. In och kolla på Maxi Cup finalspel. Ingen bra dag för Listerbys lag.
Här får ni hela resultatsraden:
Ronneby BK 2 - Ronneby BK 1   1 - 4
Saxemara IF 2 - Kallinge SK 2   3 - 1
Listerby IK 1 - Listerby IK 2   2 - 1
Backaryd SK 1 - Saxemara IF 1   2 - 4
Saxemara IF 2 - Ronneby BK 2   2 - 0
Kallinge SK 2 - Ronneby BK 1   0 - 1
Listerby IK 2 - Saxemara IF 1   0 - 4
Listerby IK 1 - Backaryd SK 1   0 - 2

Kallinge SK 2 - Ronneby BK 2   4 - 0
Ronneby BK 1 - Saxemara IF 2   3 - 1
Saxemara IF 1 - Listerby IK 1   8 - 0
Listerby IK 2 - Backaryd SK   0 - 0

SEMIFINALER:
Ronneby BK 1 - Backaryd SK   1 - 0
Saxemara IF 1 - Saxemara IF 2   3 - 0
FINAL:
Ronneby BK 1 - Saxemara IF 1   3 - 0

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det... Listerby 1 hade klart en dålig dag, då gjorde andralaget bättre ifrån sig. Saxemara 1 hade varit värdigare vinnare, Ronneby fick inte ihop ett bra spel förrän i finalen, dom har bara klarat sig vidare på ren tur och andra lags överdrivna respekt i gruppspelen... Mjae. Halvdant.

Klacken lekte allsmäktig med sin visselpipa därinne^^ Han var domare :P Skitkul när han dömde Listerby 2, Sebbe blev skitförbannad på honom och började skälla ut honom. Alla som visste att det var far och son började skratta^^.
Senare satt jag och FO ute i korridoren och slappade... Sebbe och Albin kom ut och satte sig, så jag sa till Sebbe att han fick ju inte skälla på Klacken när han dömer.
"Han är ju dum i huvudet! Han kan ju inte döma! Jag ska slå ihjäl han när vi kommer hem..." Muttrade Sebbe. Sen dök Linus (3an) och Adam (lekis) från skolan upp. Adam fick syn på mig, spärrade upp de två blå så de lev megastora och sa:
"JONNA!" Jag skrattade.
"Jaa?" Han flinade och kom bort till mig.
"Är det din pojkvän?" Frågade Sebbe. Såklart det är :) Sen kom Linus och ryckte i min luva, snodde min sko, drog mig i håret, allt medans Adam försökte dra ner byxorna på mig. Jag hade några hektiska minuter... Jag hostade nästan ihjäl mig :P

Jag har läst ut Samvetets röst. Den var helt okej :) Nu läser jag Matilda och Harry Potter and the halfblood prince ;)

"Jag ska bort till fjärran land
hela världen står i brand"
"Får jag gå med? Jag lovar att va' snäll!
Vi är väl tillbaks här innan det blir kväll?"
Men han svarar henne då
"Det blir långt för dig att gå.
Stanna här min lilla vän
ty jag kommer snart igen."

Dag blir till natt, och månader till år
och lilla Sofie, hon väntar varje vår
men den vind som drar mot nord
kan ge svar men har ej ord
kommer aldrig mer igen
så hon väntar säkert än

Julafton! Och juldagen so far...

Igår var det alltså julafton :) Min avlöpte, på ett ungefär, såhär:

Mamma väckte mig halv nio.
"Kolla, tomten har varit pigg och varit här utan att väcka dig!" Skrattade hon och gjorde en gest mot ett paket som låg mitt på min matta på golvet. Jag flinade och steg upp. Sjöblöt av svett. Febern verkade ha gett med sig under natten (japp, jag hde 38,7 i förrgår kväll). Mamma gick ner, och jag satte igång att öppna paketet. Två böcker :D Av Kim M. Kimselius; Det glömda kriget (1808-1809) och Riddarsvärdet.
Några minuter efter nio var vi på plats ute hos Lasse och Eija :) Terttu (Eijas mamma) och Tina var också på plats :) Vi åt vårt julbord helt enligt traditionerna, dvs halv tio på morgonen ;) Jag hade dessvärre ingen vidare aptit igår heller, så fick inte ner så mkt. Men kålrotslådan var god :)

Sen satt jag och Tim och slökollade på TV. Musse Piggs julafton. Historien om Ebenezer Scrooge, med farbror Joakim som Scrooge. Söt saga. Sen plockade jag upp våra julklappar, och la dom också under granen.
Sen tittade vi på Bilar. Ganska okej.

Vid två åt vi lutfisk. Dvs de "vuxna" åt lutfisk och vi "barn", jag och Tim (19, respektive 18 år) åt köttbullar och revbenspjäll. Sen var det bara en halvtimme till Kalle Anka, så jag och Tim knallade in i vardagsrummet igen (ni märker hur stor del av julafton vi spenderar där va? ;P) för att få bra platser. Kollade på De tre musketörerna så länge. Kalle, Musse och Långben. Tina kom efter en stund. Dom andra trodde jag nästan att vi skulle få jaga in med blåslampa för att få dom på plats till Kalle började. Men när det drog igång var alla på plats.
Jag älskar Kalle Ankas jul... Bästa TV-programmet på hela året.
Mamma gick vid tjugo i fyra, hon skulle jobba 16-19 :S. Efter Kalle Anka kollade vi (dvs jag och Tina, Tim svek) på Kan du vissla Johanna? Vilket också är tradition. Men en sak hade förändrats! Vi skulle ta julklappsutdelningen när mamma kom från jobbet, så för första gången fick vi se slutet på filmen! Häftigt... ;)

Efter en stund kom Marcus, Anna och Wilmer :) Pappa tog på sig rollen som lekfarbror :) Wilmer är 6-7 veckor äldre än Noah :)

När mamma kom vid halv åtta delade jag och Tina ut julklapparna. Alla verkade i alla fall nöjda när de hade öppnat :)
Mina julklappar:
Björn Gustafsson (dvd)
Trosor
Strumpor
Yatzy
Fazermint
Böcker:
Raymond E. Feist: Hökens budskap, Den unge hämnaren och Hertigen av Olasko
Kim M. Kimselius: Det glömda kriget (1808-1809) och Riddarsvärdet
Helen Fielding: Samvetets röst
Roald Dahl: Matilda
Ursula K. Leguin: Övärlden - Den yttre stranden
Joanne K. Rowling: Harry Potter and the halfblood prince
Mkt, mkt, mkt nöjd :D

Sen kollade vi på Svensson Svensson, och skrattade en hel del ;D Den är underbar.
- I år ska vi ha en trevlig jul tillsammans!
- Jag är hemma!
- Där sprack det direkt, pappa!

- Max, tar du en köttbulle till så slår jag ihjäl dig!
- Det får du inte, man ska vara SNÄLL på julafton!
- Jamen då slår jag väl ihjäl dig i mellandagarna då!

- Men vad är det där för jävla stolpskott, var är Arne Weise?!

- Jaha, då var väl alla nöjda och glada då.
- Inte jag! Var är min snowboard?
- Men Max, du fick ju så många julklappar förra året, du får väl leka med dom.

Efter det var det dags för gröt :) Ingen mandel (eller köttbulle) vad vi märkte av ;) haha.
Följaktligen var vi inte hemma förrän 23. Då skulle nya böcker skrivas in och organiseras :) Släckte vid tjugo över tolv i alla fall.

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt att läsa :) Samvetets röst. Men nu ska jag nog börja göra mig iordning, för vi ska äta klockan fem och kvart i sex ska jag köra till Kallinge och hämta Sarah, Jossa och Martina :) Sen blir det Ida, Therese och Eringsboda brunn!
Imorgon blir det Maxi Cup, herrarnas finalspel, och sen taco-, guitarhero-, singstar- och filmkväll med FO ;) Najs :)

You promised me Broadway was waiting for me

Julhandel med FO och sjukling

Hosthost, jag är sjuk :(
Jag har inte ens nån aptit, så det är
illa!

Igår var jag och FO inne och julhandlade :) Jag köpte julklappar till mamma, pappa och Tim. Alla mina köp är alltså avklarade ;) Blixterskönt :)
Igårkväll dammade och dammsög jag hela mitt rum, sen julpyntade jag ;) roooligt :) Iaf pyntardelen... Städningen är väl sådär halvkul :P

Imorgon blir det julfirande hos Tim, Lasse och Eija :) myyyyys :)

Jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter
Mer jul...
Ge mig
mer jul...

Dag 49, Stockholm och julmarknad

Nu tändas tusen juleljus...

Igår var det julavslutning för skolan :) Satt i lärarrummet i tio minuter när jag kom på morgonen. Klacken började terra mig.
"Jonna, gå ut nu och se till att dom stannar kvar med bussen så jag hinner med!" Glöm det. Kan han väl göra själv, är man kaffeoman så får man skylla sig själv.

När jag kom ut på skolgården kom Tim fram till mig och gav mig en julklapp! Sötunge! Det var från honom och Leo :) (hans lillebror, går i lekis).

Sen buss bort till Förkärla kyrka. Vi gick en runda med de barn som kom först, så dom inte skulle bli överenergiska.
Oliver fick visa vart han bor. På vägen tillbaka gick han bakom mig, och sa plötsligt;
"Är det du Jonna?" Jag skrattade;
"Ja, det är väl klart!"
"Aah, jag kände inte igen dig..." Bara för att jag hade håret uppsatt med en klämma. Typiskt knas^^

I kyrkan sjöngs det massa sånger. Bex och Emma sjöng "tänd ett ljus för livet", Lina och Jossan sjöng... Ja, vad den nu hette. Elin och Carro sjöng "det vackraste" och Amanda och Alexandra sjöng "Hallelujah". Mysstämning.

Sen tillbaka till skolan. Satt i 3-4 grön, och Agneta läste högt för dom. Då började min mobil ringa xD. Monica. Hon skulle bara höra om jag var där fortfarande. Klart. Sen bort till förskoleklassen och åt lunch (risgrynsgröt) med dom. Smakade väl sådär :P Fick god jul-kramar sen när dom gick :) Kvart över tolv åkte jag hem.

Halv ett hämtade FO mig, sen upp till flygplatsen. Vi tog en liten fika, och FO satt och var nervös, trots att det var jag som skulle flyga. Hon är ju ett pucko av guds nåde ;D haha.
På flyget hamnade jag bredvid en kille, och han snörvlade hela vägen. Irriterande? Ja. Dessutom tog min bok slut efter halva resan. Hmpf.
Av flyget, ner och köpa biljett till Arlanda express, sen ner dit. Fick vänta i 13 minuter innan det behagade dyka upp, sen 20 minuter in till centralen, där Olof mötte mig.

På kvällen kom Per, Agneta, Linnéa, Åsa, Jonas, Gunnel och Gunnar och hälsade på :) och åt middag :) jättekul :D Träffar dom alldeles för sällan. Jonas satt och förklarade om Stockholm och Uppsala, och att plugga i Sthlm och allt vad det var. Glöm det. Kalmar. Det är staden nummer 1 ;) sen får Jonas säga vad han vill x).
Vi satt och pratade lite om Noah också, och jag sa att vi hade kommit på en sak som han fått efter mig.
"Tofsarna på öronen?" Frågade Jonas.
"Jaja, det med, men mina är borta nu!" Han böjde sig lite bakåt och låtsades granska mina öron;
"Mjaaa..."
"Du, dom är väck! Sluta nu!" Sen förklarade jag att Noahs ena öga är större än det andra, och såna är mina också.

Men det var sååå skönt att sova sen!

Idag väcktes jag halv elva. Vi skulle in på julmarknad på skansen. Rätt mysigt, bortsett från vädret. Kallt och ruggigt. Jag köpte en gosehare till Noah :)

I eftermiddags klädde vi granen, sen hade vi lite jul och delade ut julklappar, eftersom Jenny, Olof och Noah ska fira med Olofs familj i år.. :/ Jag fick 2 böcker;
Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet (Av Neil Strauss och Marilyn Manson)
och
Mannen bakom Da Vinci-koden (Av Lisa Rogak)

Sen har vi ätit kalkon :) mkt gott :)

Long time ago
in Betlehem
so the holy bible said
Mary's boy child
Jesus Christ
was born
on Christmas day

Dag 48, Maxi cup och dag 49

Jahaja :) igår blidde det ingen tid att skriva, med maxi cup och packning och jäkelskap :)

Började i alla fall med matte hos 5-6orna. Jag fattar inte att dom fortfarande tycker det är kul att kalla mig Hjärnsläppet... Det har ju gått... 2 månader sen Oliver sa det. Snarare hjärnsläppsungar ibland^^
Jag gjorde ett avbräck från traditionerna och var mest inne hos 5-6 blå. Gick väl okej :)
Fast sen när jag kom in till 5-6 grön så slog dom sitt rekord i den där tabelleken... ;)

De två följande lektionerna var jag hos 3-4orna. Dom var inte särskilt många, så det var inte så slitsamt^^ Agneta sa att vi var överrepresenterade, vilket stämde ganska bra :)
Åt lunch hos dom. Gick väl okej det också :P
Jag var hos dom de två lektionerna som var efter lunchen också. Anton är en sån sötunge ibland^^ När Agneta läste högt för dom, så satt han och sysslade med sina små jävelskapsgrejer (han har så mkt lurt för sig). Jag satt och tittade på honom (dom har ju ljus på bänkarna, vilka det är strängt förbjudet att röra). Rätt vad det var så tittade han upp, såg på mig, så jag höjde lite på ögonbrynen. Då bara log han ett sånt där illmarigt leende och blinkade med ena ögat. Kan man skratta sig fördärvad eller? Sötgöt^^

Sista lektionen var jag hos 5-6 grön, dom hade klassens timma i gympasalen. Sommarlöv. Det gick jättebra :) Maria stack upp med klassen, utom de som anordnat det (Jonthan, Oliver, Ola och Sofia), fem minuter innan lektionen slutade, och lämnade mig att se till att de där fyra nötterna plockade undan allting. Dom hystade upp tjocka mattan, sen tog dom varsin mjuk boll och började skjuta på mig. Och jag försökte hämnas. Bara det att dom träffade mig ungefär 20 gånger, och jag fick in en enda träff, på Oliver. Sen snodde jag åt mig bollarna och joggade bort till förrådsrummet. Då stack tre av satungarna (Ola, Sofia och Jonathan) ut, och släckte i gympasalen, så där blev duktigt mörkt! Sen kommer Oliver intassande i förrådsrummet och skrämmer mig. Fast det var inte meningen, han tänkte inte skrämma mig^^ När vi gick bort mot dörren till gympasalen, började han kaxa sig igen, ställer sig precis framför och bara tittar på en.
"Du, tänk inte ens tanken!" Sa jag till honom. Jag ville ut i ljuset.

På fritids hände väl inte så mkt denna där eftermiddagen. Haha, förmodligen för att Felix och Anton inte var där^^ Det är dom som ställer till med det mesta. Tim var inte heller där, så inte så konstigt att där var lugnt och skönt ;)

På kvällen kollade jag, FO, Fredde och Sara på Maxi cup :) Listerbys andralag gick också vidare! Efter följande resultat:
Listerby IK - Ronneby BK   1 - 2
Listerby IK - Belganet/Hallbro   1 - 0
Listerby IK - Hoby GIF   1 - 1
Jag älskar Hobys... slogan, eller vad man ska kalla det;
Hoby GIF - givetvis! HAHA^^

Idag drog alltså en ny dag igång. Sista riktiga skoldagen i år! Haha :P Känns väl lite halvdant. Och jag började med engelska med 3orna. Dom skulle rita julteckningar. Sen frågar dom (och läraren!) mig vad tomtenisse heter. Jag kom bara på ett ord jag har hört;
Santa's little helper. Det heter hunden i Simpsons. Anton satt där;
"Jonna, kolla på min tomte! Jonna, kolla denna nya här som jag har ritat!" Haha^^

Sen var det matte hos 5-6an. Men dom var typ 6 stycken, så det var väldigt lugnt och skönt. Satt och pratade en hel del med Jonas, och han är faktiskt rätt underhållande, den ungen^^ Ola vägrade inse min skyhöga intelligens, trots att jag bara ääägde honom på matte^^

Efter rasten var det dags för 3-4an igen. Dom jobbade med... Ja, vad tusan var det? Just det, dom satte snören på sina polkagriskäppar (DVS jag fick springa runt och knyta). Anton råkade bryta av en bit av sin käpp, precis efter att Agneta hållit ett förmaningstal om hur försiktiga dom skulle vara med dom. Jag riktigt såg hur
"Satan också!" Lurade bakom ögonen^^ Han tittade på mig med hundvalpsblicken och viskade;
"Jonna, snälla, kan inte du gå och slänga den?" så det gjorde jag. Sen lyssna på en redovisning. Sen möblera om till långbord i varje klassrum, eftersom det var julbord :)
Jag blev sittandes mellan Anders och Anton. Anton och Felix åt och åt och åt och jag fattar inte att så mycket mat kunde få plats i dom små skrotungarna^^ Anton var i extas när han åt, han tyckte det var så oerhört gott :) han lyckades till och med skrämma mig, fast han märkte det inte. Han kom snett bakifrån, och jag såg honom inte, så högg han tag i min ena axel med båda händerna. Fast han skulle bara säga till att han skulle hämta mer mat^^

På lunchen var jag ute en stund, för jag var så mätt, så jag hade blivit så trött och dåsig om jag hade satt mig i lärarrummet.
Efter det skulle jag egentligen vara hos 1-2 blå, men dom skulle bara sjunga, så jag knallade tillbaka till 3-4an. Och hade musik med dom och Maria^^
Hon hade gjort ett rutnät på tavlan, och i varje ruta stod nåra noter, så om man trummade/klappade dom, så var det lika många vokaler som i olika namn, så dom skulle komma på vilka i klassrummet som hade just si och så i sitt namn.
När dom kom till den där det var 2 vokaler, så hade dom sagt Lisa och Hugo. Anton viftade med handen.
"Jaa Anton?" Undrade Maria.
"Jonna!" Utbrast han. Han fick rätt för det och fick gå fram och skriva mitt namn på tavlan. Sen ritade han ett stort öga under^^

Anton skulle låna Tjuvlyssnat 2 av mig. När han hade fått den så satt han och småläste lite i den, sen lät han den ligga på hans bänk. När Agneta läste högt satt han och klappade på den^^ Haha, någon här gillar verkligen dom böckerna^^

På fritids vart det rätt lugnt och städat :) när 5-6ornas sista rast slutade, gick inte Oliver, Hampus och Victor in. Victor och Hampus morrade jag lite åt, så dom blev rädda (eller inte) och gick in. Men inte Oliver inte. Till slut gick fram och lyfte helt sonika upp honom, och bar in honom och hans bandyklubba i kapprummet. Fast han gjorde inget motstånd, så det gick ganska lätt^^

Ungarna skulle göra ischoklad. Ida och Sissa rörde om, sen degraderad Klacken den jobbigaste uppgiften till mig; hälla upp smeten i formar. Uuusch, det var koncentrationsjobb. Han gick ut och pratade i telefon, sen kom han tillbaka in, så ställde han sig bredvid mig och lutade sig fram över mig, bara för att störa. Jag sa åt honom att sticka. Sen kom Niels och började prata med mig, så jag spillde. Dumma unge^^ Anton klappade till mig på axeln, men då hade jag slutat hälla. Måste säga att jag var mkt bra på det ;) tyvärr tog det lite längre tid än beräknat, så jag slutade 10 minuter senare än jag skulle^^ Vad gör man inte... ;)

Ikväll blir det träning i bollhallen klockan NIO. Sjukt. Jag kommer vara död imorgon. SUCK.

Am I all alone in the universe?
There's no love on these streets
I have given mine away to a world
that didn't want it anyway

Dag 47, jordskalv och fotbollsträning

När jag stapplade ner till frukosten imorse (mkt sömndrucken, vete tusan när jag var så trött sist) så sa mamma att det hade vart jordskalv! Jag menar hallå! Detta är Sverige, här händer inte... jordskalv. Mamma hade trott att det hade dykt upp en orkan, hon sa att det lät så, sen skallrade rutorna i hela huset. Och jag bara sov.
Kanske lika bra, vid närmare eftertanke.

Läste på hemsidan att vi ska träna klockan 21 på torsdag kväll! Vad i helvete... Det är ju julavslutning i skolan dagen efter! Men aja, får gå dit och se ut som en kratta, antar jag^^

Drog igång dagen med att vara hos 5-6an. Gick helt okej, bara Jonas som kom med nån förbannad uppgift som jag inte kunde lösa. Marie kunde jag hjälpa, och Alexandra, och Jonathan och Tim. Yaay mig. Sen kom Oliver med nån skit också som jag inte heller kunde. Suck.
Vi avslutade med såna dära lekövningar. Gick väl okej. Jag och Cassie ägde på sista delen ;)

När vi var på väg ut gjorde Jonas polisgrepp på mig, så Oliver gick rätt in i min rygg.
"Vad vill du?" Kaxade han upp sig. Jag ställde mig precis framför honom, tog tag i hans överarmar och såg ner på honom;
"Vad vill DU?" Fast sen började jag skratta. Det där med hotfullhet funkar inte så bra^^ Dessutom vet ungarna att jag bara spelar. jag skulle aldrig kunna vara sån mot dom.

Lektionerna fram till lunch spenderade jag hos 1-2 blå. Dom har... Vad jag retar mig på det här ordet. När jag skriver så måste jag skriva "åtminstone", men i prat så säger man ju bara "missna"! Retar gallfeber på mig. Åtminstone är så omständligt. Och JA, det heter omständligt. Den diskussionen har jag redan haft.
Hursomhelst så har dom vett att låta bli att klaga på mig! :) Najs :)
Fast det är hemskt att höra en 7-åring säga att han hatar julen... Han och hans familj tillhör Jehovas.

Lunchen, som var hiskeligt äckligt, bestod av pulvermos och wienerkorv. Såna dagar tror jag inte att jag ska överleva^^
Gudarna ska veta att man behöver den där maten mitt på dan.

Efter maten var jag inne hos 3-4 blå. Dom hade elevens val. Jag och Niels får alltid såna fotbollsdiskussioner för oss då. Men vadå, han bråkar ju med mig. Kommer här och påstår att Villa är bättre än Torres, dumma unge...^^
"Vem gjorde målet i EM-finalen?!"
"Men Villa var ju inte med!"
"VEM gjorde det?"
"Hade Villa vart med hade han gjort massa mål!"
"Vem gjorde det? Får höra nu!"
"Jaja, TORRES!" Mohahaha, power.

Sen råkade jag bli utstängd när dom skulle redovisa, så jag gick mellan Cassie & Sofia och Jonathan & Oliver, som satt i korridoren. Oliver skrattade tills han nästan bröt ihop åt sina berättelser om Dudesons. Jag har inte sett att, och efter det han berättade vet jag inte om jag är så sugen på att se det heller^^ Se när dom bryter ben och sen opererar dom... Näe, vet nån va.
Han kaxade sig igen, fan va gott det är att vara så mkt längre än någon, så man kan se ner så på dom^^ Daz, jag förstår maktkänslan^^
Sen diskuterade vi finska svärord, ganska underhållande^^
Jag sa "paska pää" (har för mig att stavas så). Oliver visste inte vad det betydde, utan sa bara;
"Daska trä. Dask, dask", satt han där och lät för sig själv.

Sista lektionen var det nyheter med 3-4orna. Anton och Felix satt och tisslade och fnissade om något. Dom är för söta dom två, man skulle aldrig gissa att dom var tvillingar. Fast dom har likadana näsor! Kom jag underfund med idag ;)

Sen vart det fritids. Började med mellanmål. Jag satt hos Felix, Max, Anton och David och försökte hålla styr på dom. Yaay. Gick ju blixterbra. Fast faktum är att dom höll nog lägst volym av alla bord. Anton undrade om jag har tjuvlyssnat 2, vilket jag såklart har ;) så den ska han låna, för han håller på att läsa ettan nu. Dom är så roliga^^ Jag fick hålla reda på grytlappen han sytt till sin farmor/mormor i sy slöjden, och jag kom på att om jag rullade ihop den så var den blixterbra till att lappa till folk i nacken med ;) Jag övade på Max, eftersom jag satt bredvid honom. Felix hade förmodligen gett mig ett knytnävsslag om den ens nuddat honom^^

Sen var jag nere i gympasalen i hela fem minuter eller nåt, sen kom Agneta och hämtade mig. Julfika i 1-2 gröns klassrum! Slog mig ner hos Monica, Ing-Britt, Klacken och Niklas. Hade mkt trevligt. Så trevligt att jag och Monica blev sittandes i typ 40 minuter, och sen skulle jag hem^^

Kom hem, åt middag. Kyckling och potatis, gott :) Nu sitter jag här och slappar, varvar det med att läsa i En shopaholic i New York. Underhållande ;)

Men jag skälvde när du rörde vid mig
du var 17, jag var 16
och jag skolkade från allt
jag ville bara va med dig
jag ville bara va med dig

Dag 46, lussekatter, knäck och chokladkola

Pysseldag idag^^ jag har drömt mardrömmar hela natten om hur jag brände barnens pepparkakor... Jag har sovit ganska dåligt xD.

Jag hade hand om det ensam i lite mer än en timme. Första gruppen var det... Organiserat kaos, tänkte jag säga, men glöm det där med organiserat. Det var ingen total katastrof.. haha! Nämen, det gick faktiskt helt okej. Tio ungar som skulle baka pepparkakor... Malous mormor och morfar var ju också med, så jag fick ju sköta mig. Not^^ Brände ingenting i alla fall :) Inte ens mig själv!
Andra gruppen kom inknallandes. Med Oliver i spetsen, som fick världens bredaste djävulsleende på läpparna när han såg mig. Tusan. Han och Ola satt bredvid varann, och jag fick hundra bryt på dom. Till slut kletade jag lite mjöl på Olivers näsa, när han fjantat sig en gång för mycket^^ Tacken? Nån timme senare undrade jag varför alla skrattade åt mig. Jag hade ett mjölhandavtryck i asen på mina svarta byxor...
Sen kom som väl var Sanna, och försökte bringa ordning i kaoset. Yay mig ;) Men det gick jättebra, resten av dagen också, faktiskt ;) Trots att Sanna brände 2 plåtar... ;P
Jag stack upp till stortellus för att se om dom hade mer pepparkaksdeg, men det hade dom inte. Jag och A-K försökte dra isär två byttor, men dom satt som gjutet. Per, Johannas och Davids pappa, kom fram och frågade om han fick försöka. Varsågod.
"Jag får väl skämmas om jag inte klarar det här nu!" Flinade han.
"Ja, det får du!" Svarade jag. Jag stannade tillräckligt länge för att konstatera att han inte klarade det, sen gick jag, hånskrattande, tillbaka till lilltellus ;)
Jag hade precis skickat in en ny plåt i ugnen när jag insåg att Olivers blaffepepparkaka låg på den. Herregud, den var ju typ 10 cm i diameter...^^ Jag ropade på honom, och han kom in i klassrummet och slängde en blick in i ugnen;
"Din mutantpepparkaka hamnade där", sa jag.
"Satte du in den..?!?!?!", han skakade på huvudet, "du är ju för go, du!" HAHA^^ Jamen just det^^ Hur kommer det sig att alla våra samtal slutar med att den pojken idiotförklarar mig?
Tim satt och ritade ett julkort, jag sa att det var himla snällt av honom att rita ett julkort till mig. Eller inte^^
"Haha, ja, egentligen skulle jag göra det! Och skriva... God jul och gott nytt år, hoppas att du inte får nåt hjärnsläpp i år!" Ibland skulle jag kunna vrida nacken av honom ;P

Ute i korridoren kom Victor och Jeppe tumlande, halvdöda av skratt. Dom kastade sig fram för att berätta, och Victor tog till orda; Dom hade suttit inne hos Helena, och hon hade läst sagor.
"Haha! Helena sa till Rasmus att han skulle sitta och still och vara tyst, och vet du vad Rasmus sa?"
"Eh, nej?"
"Han sa; 'Ska du ha smock eller?' HAHA!" Victor fick nästan lägga sig ner på golvet och svimma lite av skratt^^ Fast herregud, det var roligt^^ När jag står där och skrattar som en tok så får jag plötsligt en finger i var sida, och gör ett jätteskutt. Det var Per, Johanna och Davids pappa. Hämnden. Han bara flinade och gick vidare.

Sista jag gjorde var att läsa sagor ;) Läste om julen i Barnen i Bullerbyn, sen läste jag Mamma Mu och Kråkans jul, eller vad den heter. Skitkul :) Föräldrarna skrattade mer än barnen^^
Sen skulle dom ut på rast. Jag fick ett finger i ena sidan. Oliver.
"Du är ju inte kittlig, din biff!" Ropade han, medans han sprang mot utgången. Han gjorde rätt i att springa.

Jag var på lilltellus resten av dan, terrade nästan vettet ur Monica ;) jag och Sanna hade blixterkul iaf ;)

När jag kom hem blev det en dusch, sen middag. Ugnspannkaka. Gott :)
Sen baka lussekatter! Och på med Absolute Christmas-CDn ;) Ett måste! Efter lussekatterna (mina blev lika vackra som varje år xD) gjorde vi knäck och chokladkola.
Dom har avsmakats, och de var delikata, kan jag meddela ;)
Var avundsjuk. Var väldigt avundsjuk ;D haha!

Everyday I love you
more and more

Söndag och slapperifasoner

Hihu, vad kul vi hade igårkväll ;D

Jag gjorde mig iordning och gick ner till vägen (i beckmörkret) för att vänta på Sandra och hennes mamma. Dom kom något efter utsatt tid, och sen brummade vi upp till Kallinge och plockade upp Sarah :)
Hela vägen upp till Ida satt jag och Sarah och smsterrade Daz^^. Mkt underhållande ;)

Ida och Therese var på plats när vi dånade in (efter att kommit på hur man öppnade grinden xD). Vi spelade melodifestivalsspel, jag och Therese mot Ida, Sarah och Sandra :) Jag och Therese ägde ;)
Mycket spel, ännu mer prat, lite påhopp (jag fick inte säga nånting xD), en hel radda skratt och 4 fylltrattar (dvs Sarah, Sandra, Ida och Therese) och en... salongsberusad?^^

Vid tjugo över tio kom Idas papps och hämtade oss, och vi åkte upp till Eringsboda brunn. Där var asmycket folk! Jag, Sandra och Sarah blev alldeles paffa^^
Vi gjorde botten upp och hystade burkarna, sen knallade vi in. Black Jack spelade, fast vi var inte just där särskilt mycket^^ Inne på discoteket kom en platinablond biff fram och tog tag i min axel. Jag kände så väl igen honom, men kunde inte riktigt placera honom;
"Är du Gerts dotter?" Frågade han. HAHA^^
"Ja!" Svarade jag.
"Tyckte jag att jag kände igen dig!" Nu gick det upp ett ljus!
"Du jobbar med honom!"
"Inte nu längre!" Haha, det var ju Tony. Jag träffade ju honom när jag sommarjobbade där, för... 2,5 år sen. Han jobbade i fabriken, jag var på kontoret. Så fråga inte mig hur tusan han kunde komma ihåg mig^^

Anton var också där och ställde till oreda^^ Han hoppade, och missade golvet, och hamnade på knä och spillde öl över hela mig. Hmpf. Imorse märkte jag att jag hade fått i håret också, den tovan var inte att leka med...
Vi såg vår gamla mattelärare också^^ HAHA! Sandra och Sarah hälsade på henne ;D Såg ett par stycken

Återkommer senare, Jojjo ringde nu, vi ska in och kolla på Maxi Cup.

I wanna know
have you ever seen the rain?
Comin' down
on a sunny day


Lördag, träning och partaj

Idag började mitt väckningsalarm ringa 10:10. Samtidigt ringde det på mobilen. Annika, hon undrade om hon kunde åka med mig till träningen. Klart.
Steg motvilligt upp, och passade på att ta tempen. Hade en smula feber igårkväll, men nu var det lugnt igen. Fast får fortfarade yrsel i hela kroppen ibland.
Det gick ju inte sådär strålande på träningen, var hela tiden steget efter, och slog alltid passningen en meter bakom mina medspelare... Så ingen lysande träning^^

Varit i valet och kvalet om jag skulle hänga med ut ikväll, eftersom jag inte känt mig så pigg, men nu har jag bestämt mig för att hänga med :) Så jag lättar ankar härifrån vid tjugo i sju ikväll, då bär av till Eringsboda^^ Världens ände ;) Långt bortom all ära och redlighet, som mamma brukar säga ;)
Det blir hos Ida. Jag, Sarah, Sandra, Lisa (?) och ev nån Therese, som jag inte vet vem det är. Jag vill ju att FO ska med :/ hon är sjuk, stackarn :(

Mats vill att vi ska ha träning på onsdag, men då spelar ju herrarna Maxi Cup! Suck. Hoppas vi får tid på måndag istället. Fast å andra sidan är det en träning för Maxi Cup, och där ska jag inte vara med ändå, så jag kan ju kolla på herrarna och rapportera istället ;)

Du är för snygg för mig
du är alldeles för snygg

Dag 44, Maxi Cup och dag 45

Mhm, börjar väl med gårdagen;
Blev lite riv och slit hit och dit. Marianne bad att jag skulle gå ut och gå med 6orna också, som jag gjort med 5orna. Nemas problemas.
Började hos 5-6:orna, dom hade matte. Gick väl helt okej :) Haha, Jonna Carlsson aeger på matte^^

Efter rasten var jag hos... 5-6orna igen, eftersom 3-4orna var och badade. Dom jobbade med sina julsagor. Ganska underhållande^^

Åt lunch hos 3-4orna. Lite slappt och najs sådär :) Sen var det dags att promenera med 6orna. Suck. Fast dom höll sig i alla fall ganska väl samlade. Vid varenda istäckt vattenpöl på hela 3-kilometarn...
Jag gick först mellan Elin och Carro, vilka båda är lite längre än mig. Kände mig lite utmobbad och försökte bryta mig loss, men det gick ju inte så bra..^^ Rebecka grabbade tag i min arm, och började gå bredvid mig.
"Jonna, du är inte sååå lång", hånskrattade dom. Dumma ungar^^^
"Oliver har snart vuxit ikapp dig!" Skrattade Rebecka. Oliver vände sig om med ett jätteleende när han hörde det.
"Tss, dröm och glöm! Där har du allt en bit kvar!" Typ 20 cm, minst..^^ Oliver saktade in och började gå bredvid mig, medans han fingrade på änden på min jackärm.
"Jag ska hålla Jonna i handen", tillkännagav han sen, och flätade in fingrarna mellan mina. Och sen gick det bara utför^^ haha. Jag var helt slut när vi kom tillbaka.

Men resten av dagen var det helt okej :) var på stortellus hela eftermiddagen. Gosade med ungarna :) Tim klamrade sig fast vid mitt ena ben när jag skulle hem. Han ville att jag skulle läsa för honom. Han ville definitivt inte att jag skulle gå hem^^

FO och Lisette hämtade mig vid tio-kvart över fem. Dags för Maxi Cup :) Naaaajs :)
Listerbys första match var mot RBK. Lite nervöst, men grabbsen klarade det bra, och höll för oavgjort, 1-1, mål av Fredde.
Deras andra match var mot Belganet/Hallabro, och Listerby vann med 3-1, 2 mål av Micke O och ett av Dennis W. Kanoooon :) Tredje och sista och avgörande matchen var mot Backaryd. Fidde, Anton och Mini spelade där. Listerby skickade in 1-0, och det stod sig!
Till finalspel alltså; Grupp 1: Kallinge och Saxemara, grupp 2: Listerby och RBK.

Idag skulle jag egentligen ha varit hos 1-2:an i början, men slutade med att jag var hos 5-6:orna ända fram till lunch. Vad mycket skit dom har för sig^^ Man kan ju skratta sig fördärvad. Sofie och Alexandra tvingade mig att spela Twister med dom. Bara för att jag är sååå bra på det. Typ smidig och så^^ Ritade lite med dom också, och gick runt och ställde till jäkelskap. I och för sig ställer dom till med mer.
Kom på att jag inte kom ihåg vad "gubben" med förstoringsglaset i mumintrollen heter, så var tvungen att slå upp det. Fler var intresserade^^ Lalle och Victor stod och hängde över varsin axel.
Hemulen heter han ju.
Jag fick en julklapp av Lalle :) En par svarta, ulliga, gulliga strumpor :) Sån sötunge!
Stod och kollade när Victor satt vid datorn och skrev på sin julsaga, och fick ett vasst finger i sidan. Oliver. Utan hårspray i håret^^ Tror det var i onsdags, han kom till skolan helt förtvivlad. Hans mamma hade sprayat hårspray på honom för att hålla undan luggen^^ Underhållande? Oja ;)

Åt lunch med 1-2 blå. Gick väl helt okej :) Typ (A). Sen var det till att samla ihop fåraskocken. Dvs dom som skulle vara på lilltellus. Vi skulle ju till gympasalen och kolla på 5ornas luciatåg!
Vi knölade oss på plats i gympasalen, jag satt i ena kanten, så jag fick hålla in benen för att inte lägga krokben för lucian, Alexandra.
Dom var jätteduktiga :) Victor och Jonathan sjöng "En sockerbagare", Joel och... Erik var det! sjöng Pepparkakegubbar.
När dom tågade ut var det dags för mig att dra undan benen igen, och som tack klappade Felix mig på huvudet när han strosade förbi^^

Så skulle man ta sig tillbaka lilltellus. Tur att jag typ inte fastnade överallt^^ Lalle hängde i min ena arm, sen kom nån med ett karatehopp rätt upp på min rygg. Såg inte vem det var, men vederbörande gled av, men hoppade upp igen. Men då var jag framme vid lilltellusdörren, så jag kunde skaka av mig Lalle och ryggklättraren, som visade sig vara Oliver. Oj, vad förvånande^^

Gick hyfsat lugnt till sen på fritids. Fredrik kom och skulle hämta Rasmus, och passade på att ge mig en snabbutbildning i hur man hanterar torkskåpet^^ Till slut sa jag åt honom att sluta tjafsa med mig och gå hem istället.
"Men herregud TÖS!" Utbrast han. Oförskämt. På bred göteborgska. Härlig dialekt^^
Sen tittade han in i klassrummet innan han gick;
"Trevlig helg Jonna!" Med ett sånt dära djävulsflin i ansiktet.
"Detsamma Fredrik, heeejdå", jag vinkade iväg honom. Hönshjärna^^
Jag kommer aldrig att glömma när Conny kallade Gunsan för hönshjärna. Det var så förbannat roligt.

Hemma igen dåja... Sitter i soffan och slappar. Ikväll blir det nog inte mycket gjort, för det känns som att jag håller på att fånga en sjukomgång till. Inte förkylning, men sjuk. Som när man blir yr, fast i hela kroppen. Så känns det. Sen är jag alldeles kall och dan. Jag är ALDRIG kall. Så det så.
Dumheter.

Dagarna har vart gråa
Sångerna sorgligt blåa
För mig
Det är min realitet
Mamma Mia
Det är allt jag vet
Nej nej
Jag är trött på ensamhet

Kortis

Blir bara ett kort, snabbt inlägg, för jag måste sova.

Promenad med 6orna ;) sötgötar :)

Listerby vidare i Maxi Cup, obesegrade!
<3

Goodnight sweetheart,
goodnight


Dag 43, slit och släng, lucia, spex och julkort

Wiehu, idag skulle jag vara överallt, helst samtidigt. Efter lunch skulle jag vara på tre olika ställen. Hmm.

BTW, Daz-kommentar när hon nästan halkade kull i vardagsrummet;
Jag: "Vad gör du?" (Hysteriskt skrattande)
Daz: "Vadå, här var lokalt halt ju!" HAHA^^

Igår frågade Anton mig vad hormonrubbning är. Jag kan väl inte förklara sånt. Kom inte på nånting som inte hade med sex att göra, så sa kort och gott till honom att jag borde verkligen, jag menar VERKLIGEN, slippa förklara det.
"Jag vet vad det handlar om!" Flinade han belåtet då. Dumma unge. Hur förklarar man hormonrubbning för en 9-åring, när jag inte ens kan förklara det för mig själv?

Jag drog igång dagen med matte i 5-6:an. Gick kanon, jag bara ääääger på matte. Även om Oliver och jag nästan blev osams om ett tal. Jag hade rätt. JAG. Haha^^. Jonathan bråkade med mig om en tallinje tills jag sa åt honom att fråga Maria istället, innan jag fick ett sammanbrott. Hjälpte Alexandra att rätta hennes prov. Ibland blir jag så trött på mig själv.

På rasten kom Klacken fram och sa att jag skulle hålla i 5:ornas idrottslektion efter lunch(!). Tackar. Han var sjuk, skulle gå hem. Men dom skulle bara gå 3-kilometarn, sen spela bandy/basket.

Efter rasten var jag inne hos 3-4:orna. Gick väl okej. Jobbade med kartboken och matte. Matten hos 5-6:orna är lite bättre så, för dom fattar mina dåliga, (ibland rentav idiotiska), stapplande förklaringar^^

Lunch fick jag kasta i mig, eftersom jag skulle vara rastvakt. Gick okej, inga som slogs eller var allmänt elaka mot varandra ;) Haha. Bara mot mig^^

Så blev det 3-kilometarn. Gick kanon :) Sen lekte dom lite när vi kom tillbaka, så var en idrottslektion avslutad ;)

Sen var jag på fritids resten av dan. Anton och jag terrade varandra hela eftermiddagen. Jag klämde fast honom med knäna och kittlade honom, men han ålade sig ner och kittlade mig under fötterna, varpå jag fick ett bryt.
Spelade pingis med först Gustav, sen Jeppe. Jag ägde, såklart. Not^^

Ikväll har jag varit och kollat på luciatåg och spex i Kallingeskolan. Fian var ju med, så åkte in med Monica och Sara. Var iväg i 3,5 timmar... :P Men helt okej :)
Detta förgyllde hela min dag:
Lucian skulle läsa en vers, och mitt i versen kom hon av sig, sen när hon inte kom på det, så kom det ut ett sånt där flämtskratt, så hon råkade blåsa ut sitt ljus^^ Asroligt!! :D Jag skrattade nästan ihjäl mig ;)

Nu har jag varit duktig och skrivit klart mina julkort :) Blir väl lite fika nu när mamma kommer hem, sen upp och snarka :)
Imorgon hörs jag kanske inte av, för jag jobbar till fyra, sen hämtar FO mig vid kvart över 5, sen är det Maxi Cup hela kvällen! :D

Take my hand, we'll make it, I swear

Dag 42 och fotbollsträning

Wiiie :) Gud, imorse längtade jag efter att komma bort till skolan... Normalt? Vete tusan... Haha, men jaa...

Började med att försöka skicka iväg grupp 1 från 3-4 till slöjden. Haha, och Erik lyckades skrämma mig igen. Räliga unge ;). Gick in på skolgården för att leta reda på Linus. Hörde typ "ATTACK PÅ JONNA!" Leo, Adam, Elias(?) och Anton. Grrr. Försökte springa undan för dom, men dom var lite för många^^ Men fick iväg dom till slut ;)

Sen in till 5-6:orna och ha matte. Tim kom inte med nån fantasyfråga idag i alla fall ;D haha. Men Oliver hade lika många frågor som vanligt..^^ Misslyckades totalt med att hjälpa Sofia, nån skitfråga med miles och mil och meter och jag fick det inte alls till att fungera, iaf inte i mitt huvud, så jag sa att hon skulle be Carina istället.

Gick in en runda till blåa klassen också, fastnade hos Carro och Victor. Dom är ju som hund och katt, alltså... Fast idag blev det inget knepigt att förklara iaf. Hjälpte Elin med problemlösning, och jag bara ÄGDE. Kunde ju allt ;)

Sen in till gröna igen, för att vara med på deras... lekstund, i brist på bättre ord ;) kul :) man skulle blunda och känna på den som satt bakom en och försöka lista ut vem det var. Först hade jag Evve bakom mig, och det kunde jag lista ut. Sen hade jag Cassie, vilken jag misslyckades med. Oliver trevade på den han skulle komma på, och rätt som det var utbrast han;
"Jag har Jonna!" Men sen kom han på att det var det inte alls, för ingen tofs, utan kort hår. Han flinade och förklarade;
"Men jag kände ju först på näsan! Och det kändes som din näsa..." Haha, jaha, hur ska man tolka det? Ääääh, silikonnäsan^^ Suck. Fast sen kommer det där flinet, och då måste man bara skratta^^
Därefter blev det hela havet stormar. Jim vann^^

Sen var jag hos 1-2 blå. Gick jättebra, när lektionen var över tog Inger tag i mina armar och sa att jag var till gudomlig hjälp :)

Åt lunch i ena 3-4:an. Anton, Felix och Erik stimmade omkring och försökte skrämma mig. Anton lyckades rejält en gång, ena benet liksom vek sig^^ Tyckte dom ju var blixterkul. Hmpf^^

Efter lunchen var jag med de blåa i 3-4:an på bibblan. Gick bra, dom var så tysta och snälla :D För en gångs skull.. :P Väl tillbaka i klassrummet tog det bara lite tid att få tyst på Niels, för han tycker att hans bok är så himla rolig, så han vill läsa upp allting högt för Gustav, haha :) Men sen var dom så tysta och duktiga hela lektionen, så dom fick gå ut på rast först av alla :)

Var hos dom även sista lektionen, när dom hade lilla löpsedeln. Gick väl okej :)

Var på fritids sen på eftermiddagen. Kul :) Tim terrade mig hela eftermiddagen x). Vi var nere i gympasalen (jag fick välja mellan att vara där med dom, eller baka pepparkakor). Det var massa tjabb, fast inget allvarligt, för en gångs skull. Bara Kevin, han vrickade foten, men han brydde sig inte särskilt.

Åt middag, mangokycklling, när jag kom hem. Sen har jag... diskat och slappat :) och nu ska jag strax iväg på fotbollsträning, FO hämtar mig 20 i, och innan dess ska jag byta kläder, sätta i linserna och klippa naglarna, hade jag tänkt mig :)

Somewhere over the rainbow
way up high
there's a land that I've heard of
once in a lullaby
Somewhere over the rainbow
skies are blue
and the dreams that you dare to dream
really do come true

Dag 41, Daz och dråpligheter

Goddagens people :) I'm happy to tell you that jag är typ frisk nu :) hääärligt :)

Jag startade dagen med dubbla doser 1-2grön. Gick helt okej, tycker jag väl :) Dom ungarna är ju så väluppfostrade ännu, så det händer inte så mkt dråpligheter där... :P

Måste komma ihåg att jag ska vara rastvakt åt AK imorgon.

Efter rasten var jag hos förskoleklassen på specialuppdrag. Jag skulle fota under lektionen, åt Sanna, som skulle ha det i en uppgift, för hon läser nån sån där högskolegrej. Gick bra. Knepigt bara att ungarnas ansikten inte får synas.

Åt lunch hos 3-4 blå. Satt hos lille Niels igen^^ haha. Terrar sönder den stackaren. Men god mat; friterade kycklingbitar.

Efter lunchen var det dags för matte med 5-6 grön. Tim kom med frågan;
"Jonna, hur långt är en fjärdingsväg egentligen?" Bra att han sa det, för det har jag tänkt kolla upp, men alltid glömt. Tog ner svenska akademiens ordlista. 2672 meter, om jag inte missminner mig :)

Hjälpte Oliver med ett par tal, varpå jag försökte gå därifrån, men dumma unge till att titta på mig med jätteögon. Jag blir ju alldeles ledsen i ögonvrån när han tittar på mig sådär. Idag kunde jag i alla fall hans uppgifter. Även om jag inte förstod en uträkning han gjorde. Fast då tittade han sådär lite idiotförklarande på mig, varpå han förklarade, och jag begrep.

Sen blev det lilltellus resten av dan :) slappt och skönt ;) det var nästan bara Leo som terrades idag ;) men han har ju att brås på^^^

Åkte bort till macken, tankade och postade närvarorapporten. Sen hem, åt middag och körde bort till Daz ;) hade mkt skoj, haha^^ snacka om att ha mkt skit för sig ;) Vi spelade idiotiskt frågespel, och ja, jag förlorade typ alla 4 omgångarna. Bara för att hon redan kan dom^^ Sen fikade vi. Klumpfri cappucino (I'm the master) och pepparkakor. Smaskens :) Sen förhörde hon mig på Harry Potter... ;) Jag äger.

Är hemma nu, sitter i sängen och slappar, ska sova snart.

I was his first love
and I want to be his last


Uppladdningssömn^^


I brist på annat att göra igårkväll, så lekte jag linslus ;)

Söndag, DM och kort

Det borde vara förbjudet enligt lag att stiga upp klockan 7 en söndagsmorgon. Men jag tog mig upp. Det gick sakta och trögt, men till slut så... Men tungt så helsickes. Grr. Fast piggnade faktiskt till ganska fort :)
Körde hemifrån halv åtta, bort och hämta Sara innan vi brummade iväg (i rally-Renaulten) upp till Kallinge. Var bara Peter och Åse som hade anlänt när vi kom dit. Ja, och så FO då, som kom samtidigt som oss :) telepati, vetni ;)

Följande var med: Jag, FO, Sara, Net, Julia, Jessie, Åse, Mathilda och Ludde. Bara Listerbyspelare, eftersom det var DM, då fick man tydligen inte vara mixade lag... "/
Första matchen gick vi mot Kristianopel. Vi spelade faktiskt bra (med tanke på att det var dagens första match - kl 9 en söndagsmorgon), och borde tusan ha vunnit den. Många chanser. Jag missade grovt på en markering, så hade det blivit mål då så hade jag nog aldrig kunnat släppa det. Nu blev det ju, som väl var, inte det.
Listerby IK - Kristianopel GoIF   0 - 0

Andra matchen, 12 minuter senare, spelade vi mot Rödeby. Får jag säga ett lag som vi har svårt för så får det nog bli Rödeby... Jag vet inte, men det känns som att hela laget bara tyngs av en såndär hopplöshetskänsla så fort vi kommer ut på plan och ska möta dom. Ska dock påpekas att sista matchen mot dom i serien i år så spelade vi 3-3. Så det så ;) Gick dock inte så bra idag...
Listerby IK - Rödeby AIF   0 - 3

Tredje matchen mötte vi Fjärdsjömåla. Det namnet kan man uttala på lite roliga sätt, jag och FO kom fram till att det nog är nån gammal tysk koloni^^ Dom är inte lika spelskickliga som Rödeby, utan vi kunde slappna av och försöka spela lite vårt eget spel istället, det hann vi aldrig sätta igång mot Rödeby. Sara gjorde sitt första mål! :D
Listerby IK - Fjärdsjömåla AIF   1 - 0

Fjärde och sista matchen gick mot Hasslö. Som det var tänkt att vi skulle slås ihop med... Jag är SÅ glad att det blev Belganet/Hallabro istället... Tror inte att det hade blivit så bra med Hasslö. Alltså, trivsel och så hade kanske inte vart nåra problem, men spelet... Aja. Blev en match med lågt tempo, då dom inte ens gick på oss backar i början, vi kunde stå och lattja lite som vi ville, kändes det som. Tyckte Mathilda och Julia också.
Listerby IK - Hasslö GoIF   2 - 0

Efteråt duschade vi, sen stannade jag och Sara och kollade på killarnas (-97or) DM. Monica och Benoit satt och pratade, så vi väntade bredvid, tills dom hade pratat klart.
"Jo, men Niels och Victor, dom säger att det är nån tjej som har börjat på skolan nu som spelar i Listerbys damlag. Vad är det dom säger att hon heter... Johanna? Nej..." Han funderade.
"Jonna", sa Monica och pekade på mig. Benoit började skratta;
"Jaså det är du som är där!" Vadå ökänd?
Jag fick för övrigt en ny kompis :) en gubbe som typ var lagledare åt nåt lag.. Typ RBK. Han kom inte och pratade ut oss från omklädningsrummet, sen satt han bredvid mig på läktaren, skrattade åt mig när jag försökte klättra över stolarna till min plats, och försökte norpa min korv i bröd när jag kom tillbaka från kiosken. Tsss.
Victor spelade i RBK, den lilla svikaren^^ Men han var duktig :) Efter dom hade haft första matchen kom han upp och satte sig hos mig och Sara och pratade tills deras nästa match. Go unge^^
Vi kollade den matchen också, sen åkte vi hem.

Mamma och pappa hade redan fikat när jag kom hem, så fick fika ensam. Suck. Fast jag hade en bok till sällskap, så det gick ganska bra ändå ;) Sen skrev mamma julkort. Jag försökte leta reda på julkorten jag fick förra året, men hittade dom inte. Suck igen. Hittade bara en miljon gamla kort, vissa så gulliga att man kan smälla av.

Verkar som att vi ska till Eringsboda brunn på lördag ;) Fick sms från Ida, det är "stjärnkväll" då, vad det nu är för något... :P Blir nog skoj :D

Oh, little darling
where you've been so long?

Lördag, slapp och sen lite slapp hos Jönssonligan

Idag kom mamma och pappa hem från Göteborg :) med smaskig lax till middag :)

Idag har jag haft en ren slappardag, vilket har fått till följd att jag känner mig mkt piggare :D jätteskönt, jag ser ett slut på förkylningen :)

Kvällen har till största delen tillbringats hos familjen Jönsson. Eller hos Sara, rättare sagt, för resten av familjen var iväg. Kollade lite på Mamma Mia, på stjärnor på is och på lite foton på datorn ;) finns många najs bilder på oss två xD kan man skratta ihjäl sig eller?
Simon och Micke kom dock en stund innan jag stack. Micke bråkade med mig när jag stod och klädde på mig jacka och dojs, så när jag gick ut sa jag;
"Hejdå, sakna mig inte för mycket!"
"Jag saknar aldrig dig", svarade Micke.
"Tror jag inte på!" Hann jag med innan dörren stängdes, så jag hörde bara skrattet.

Imorgon blir det DM kl 8, så nu ska jag upp och sova!

I wish it was forever cause it feels so right

Dag 40, något bättre! Och slapp i soffan

Mmm, känner mig faktiskt mycket piggare idag :D Kanon :D Hostar fortfarande hårt när jag väl hostar, men det händer inte lika ofta längre :D Så blir nog frisk till söndag, yaaay mig :D
Nu har jag faktiskt TVn på TV4, tänkte kolla på Idol ;) Eller, lyssna lite i alla fall...

Dagen drog igång, grådaskig och tråkig. Så det kändes kanon att komma till skolan :) Fick reda på att jag ska jobba 22, 23, 29 och 30 december, 9.00-15.00 på fritids :D Jag ville jobba den 2e också, men dom tyckte att jag skulle vara ledig då... Så får väl bli så, antar jag. Men å andra sidan skulle där vara typ högst 10 barn per dag, så... :P

Började inne hos 1-2 :) jag och Inger L hade de två klasserna själva, men det gick helt okej :) I slutet gick Inger ut med några tvåor för att läsa högt, så då var jag ensam med... 20? Lite mer än 20 ungar. Då blev det lite hektiskt. Men gick ganska okej.

Carina och jag satt och pratade lite om hur jag skulle kunna lura dom på arbetsförmedlingen, haha, alla på skolan är snart inblandade i detta never-ending drama ;D

Jag var rastvakt, och fick försöka reda upp R-affären. Hon är så rädd för Anton, helt utan anledning. Anton kom fram till mig, helt förtvivlad;
"Men Jonna, varför är hon så rädd för mig? Jag har ju inte ens gjort henne nåt!" Stackars pojk, inte lätt... Men jag försökte förklara för honom, gång på gång, att nej, det var inte hans fel, han hade inte gjort nåt. Det hade bara blivit så av någon anledning.

Efter rasten skulle jag egentligen vara i 5-6 blå, men dom var iväg, så jag slank tillbaka till 1-2:an, och kollade på Djungelboken med dom ;) Soft :)

Jodå, Kevin är bäst, men dom är faktiskt väldigt duktiga, alla tre...

Var i 1-2 fram till lunch, då fick jag och Monica äta lunch med 1-2 grön, eftersom Inger S inte var där idag. Men det gick smärtfritt :)

Efter lunchrasten hade fritids- och förskolepersonalen möte med rektorn, så jag fick vara ute med ungarna... Brr, säkert över en timme. Då kände jag mig lite dödförklarad när jag kom in. För när ungarna var uttråkade så gick dom ju på mig^^ Puffades och kramades och kittlades och allt vad det var. Gosar, för det mesta.
Sen var det dags för lilltellus då. Ganska lugnt och skönt idag :)
Sara var dock och hälsade på och vände upp och ner på stället^^

När jag kom hem kollade jag på Peter Pan och åt pannkakor, idag igen ;) smakar gottit ;)

Come away
come away to Neverland

Dag 39, idiotiska förkylning och American Pie 2

Har nyss kollat på American Pie 2... Dom är så störda ;P haha.

Sitter och försöker bita fast febertermometern i munnen, samtidigt som jag andas genom munnen. Näsan is letting me down. Svikeri på högsta nivå.
Kollade i spegeln för en stund sen, jag har såndär gulvitdaskig, läskig, sjuklingshud.
Eller så är jag bara paranoid. Ni skulle bara veta, jag kan bli en riktig dramaqueen ibland.
Jag hatar att vara förkyld.

Oops, nu flög termometern ner på golvet.

Uuusch, tungt idag. Riktigt jävla segt, faktiskt. Imorgon ska jag nog ta en tablett innan jag går till skolan, se om det kan hjälpa lite, kanske. För idag satt jag nästan och sov i lärarrummet på rasterna, och då är det fan inte roligt. Men vilket rabalder det blev för att jag hade glasögon^^ Alla hade en kommentar om det. Suck.
Började med att förhöra Niclas på hans engelskaläxa, vilket gick jättebra. Sen in till 3-4:an ett kort stund, innan jag gick bort till förskolan för att vara med när dom sköljde med flour, så det har jag också gjort idag :P

Sen var det dags för matte i 5-6:an. Nu är jag nästan alltid i grön, men därinne är ju Carina själv, medans Maria OCH Marianne är i blå. Så, tja... Hälpte Jonathan, som tvivlar lite på mig ibland^^ Lalle satt och sörjde att hennes gummiplupp inte lät sådär ploppande som Olivers gjorde. Oliver vinkade på mig, men när jag kom bort till honom så kunde han ju för tusan det han höll på att räkna. Kollade när han räknade 2 tal (han räknar mkt fortare än jag nånsin gjort/kommer att göra), och det gick bra, så jag började min rundvandring.
"Neeje, stå här nu!" Morrade han. Men suck! Slängde en blick runt i klassrummet, men ingen behövde hjälp. Då kunde jag ju lika gärna stå där och häcka. Efter en stund räckte Izabella upp handen, så jag tog ett steg ditåt.
"Men Jonna, nej, stanna!" Hispade Oliver, samtidigt som han försökte räkna på sitt tal.
"Men du, det är andra som behöver hjälp!" Svarade jag.
"Men jag skiter väl i dom!" Sa han storögt.
"Du kanske, men det gör inte jag", sa jag och smet bort till Izabella. Knappt hade jag hjälpt henne och Evve förrän Oliver "röt";
"JONNA!" Han vinkade ilsket. Ojdå, det hade dykt upp ett tal som han inte visste hur han skulle räkna ut^^ Tyvärr visste inte jag det heller^^
"Fråga Carina", sa jag, efter att ha funderat på det en stund, vände och vred, men kom ingenstans.
"Men Jonna!" Protesterade han.
"Men jag kan ju inte!" Herregud, hej separationsångesten. Sötgöt^^
Jag hjälpte Evve, Jonathan, Ola osv medan Carina förklarade för Oliver hur det dära talet skulle räknas ut. Så fort hon var klar, så ropade han på mig;
"Jonna, kom nu, kolla!" Carina bara log, och sa;
"Ja, förklara för Jonna nu hur man ska räkna ut det". Sen knallade hon vidare, och jag gick bort till Oliver. Jag kan säga att den uträkningen hade jag inte kommit på ens under mordhot.

Alltså, det här talet: En legering, koppar och Zink. 4 delar zink, 3 delar koppar. Hur många procent är koppar? Herregud. Men jo, då skulle man räkna 3+4=7, och sen 4/7. 7 i 4 går 0 gånger, alltså 0. Minnessiffra 4, 7 i 40 går 5 ggr, alltså 0,5. 5 i minnessiffra. 7 i 50 går 7 gånger, alltså 0,57. Så svaret var 57%, även om man kunde fortsätta med fler decimaler, så... Tja (o)logiken.

Sen var det rast, och därefter var jag hos 3-4:an. Gick galant^^ dom jobbade med... Jaa du... Nånting. Herregud, noll och inget minne. Landskap, var det nog förresten.
Ägnade halva tiden åt att tjabba med Max, Anton och Felix för att få dom att jobba. Andra halvan såg jag mina glasögon gå laget runt, för alla ville prova dom. Undra på att där var massa fingeravtryck på glasen sen...

Lunch blev det i förskoleklassen, för Helena var själv med dom. Gick helt okej. Spagetti och köttfärssås. Gick väl ner. Inte sådär delikat, men det funkade. Om inte annat så ungarna så söta;
"Tack för maten, Jonna!" Tihu, varsågoda trollungar :)

Sen var jag hos 1-2 blå. Gick ju lysande ;) Jakob alltså. Han är för jäkla duktig, den ungen. Läsa, rimma, allt sånt. Imponerad.

Sista lektionen var hos 3-4:an. Dom höll på med klassen-projektet. Erik är ju tidernas gullunge, han ritade ju av mig förra veckan, nu ska ha mig som "huvudperson", så han använder mitt namn, sen skriver han och hittar på :) söt eller? :) Anton höll på med sin hundvalpsmin. Dumma unge till att vara söt^^

Eftermiddagen blev det stortellus. Kul ;) dom lekte kurragömma. Lisa gömde sig uppe på ett skåp, det blev ju trenden sen. Nästa omgång klättrade Felix upp på det (väldigt höga) skåpet. När han väl kom upp, kollade han ner.
"Vad skulle jag upp här och göra? Jag är ju höjdrädd!" Haha, inte så kaxig längre?
"Jooonna, hjälper du mig ner sen?" Nix, definitivt inte så kaxig längre.
"Ja, klart jag gör."
Sen skulle både han, Max och Anton upp på ett annat skåp. Först hjälpte jag Felix upp, sen Anton. Sen skulle Max också, men ångrade sig. Sen skulle Felix ner, fick hjälpa honom. Han ångrade sig halvvägs, så jag fick putta upp honom igen. Men då ångrade han sig ännu en gång, så jag fick lyfta ner honom. Hej beslutsångest. Det var bara Anton som låg kvar, platt på mage, uppe på skåpet. Emma låg ovanpå kylskåpen. Grejen var att där var så dammigt, så hon låg och nös hela tiden^^ blixterkul :)

När jag kom hem kunde jag nästan dödförklara mig själv. Gud, kan man vara trött eller. Pratade med mamma i telefon, sen upp och tog en vaaarm dusch, innan jag klämde ner mig i soffan med lite värmda pannkakor och American pie 2.
Jag vet minsann hur man livar upp en förkylningskväll ;)
Pratade också med min lilla storasyster :) Bara två veckor tills vi ska åka dit :D
Och om en månad, exakt, åker jag till fjällen :D:D och om 20 dagar är det jul :D

I try to keep from going under

Dag 38, förkylning och böcker

Stör mig inte, jag är upptagen. Av att tycka mkt synd om mig själv...^^
Vilken förkylningsomgång jag har åkt på. Det har bara ökat och ökat hela dan idag, var inte så farligt imorse, då trodde jag nästan att den var på G att försvinna. Men ack nej. Vi var ute i en timme, minst, med fritids på eftermiddagen, så sen jag kom hem har jag legat på soffan och läst. Med gott resultat;
Jag har läst ut Brisingr (vilken var mkt bra, även om jag var inställd på att detta skulle vara sista boken, tidigare har nämligen detta varit en triologi, dvs upplösningen. Sista sidan, ingen upplösning. Istället skrev dom att det kommer en fjärde. Det vore mig fjärran att klaga^^)
Jag har också läst ut It girl - bara på lek. Det tog ju ingen vidare lång stund, kan jag inte påstå^^ En timme, kanske.

Började hos 5-6:orna idag. Hjälpte Alexandra att rätta, och det gick ganska bra :) så länge jag höll mig till rätt uppgifter och lät bli att lura henne^^ Jag är kass på matte. Ibland, vill säga.
Fast 5-6:ornas är lättare att förklara än 3-4:ornas. För att de är intelligentare? Jag tvivlar...^^ haha ;) 
Carro bekymrade sig lite över hennes tal, men hon räknade det rätt, jag försökte förklara, och Victor, som satt bredvid, fattade ingenting. Men tror att jag lyckades förklara till slut. Tror.

Sen var jag hos 3-4:orna. Dom gav sig bara dän på att reta slag på mig. Var själv i ena klassrummet, med typ 8 stycken. Förkylningen gör mig ju inte direkt tålmodig. Linus blev jag nästan galen på. Men men. Fick väl gå. Åt lunch. Fiskgratäng. (Det har verkligen inte varit nån bra dag idag.)
Efter lunchen var jag fortfarande hos 3-4:orna, men hos grön den här gången. Anton tittade på mig med hundvalpsögon halva lektionen tills jag kunde ha strypt honom. Dom är alldeles för söta när dom gör så...

Sista lektionen var jag i 5-6 grön, var med och lekte^^ gick ju blixterbra. Tacklade undan Jim och Jonas ett par gånger ;)

Sen fritids. Gick bort till den där platsen i skogen, där vi grillade och gjorde Calzonepinnbröd :) gott.
Åh, vilken koncentrationsförmåga... Uuuusch. Tror jag snöt ut den för en stund den.

Det är så synd att du är så söt

Dag 36, böcker, dag 37 och läsa

Mhm, jag hördes inte av igår. Men jag hade en fullgod anledning, I swear.

Så började alltså en ny vecka. Med saga och lite... matte? Inne hos 1-2 grön. Albert kröp upp i mitt knä och satt och gosade när Inger läste Mamma Mu och kråkan firar jul(?) för dom. Ganska söt berättelse :)

Efter det försvann jag iväg till 3-4:an och terrade 4:orna på deras engelskalektion. Hehe ;) men det gick ganska bra ändå :) dom hade något till som dom jobbade med... Landskap? Nejnejnej, dom läste högt, sen engelska, sen lunch. Till lunch? Någon slags köttgryta, som precis som vanligt verkade innehålla allt utom kött. Inte särskilt gott. Satt bredvid Niels och bråkade lite med honom. Måste ju hålla igång dom ;)

Efter lunchen var det dags för matte med 5-6:an. Var i grön. Jim kallar mig för trollet. Jag har liiite svårt att smälta det. Jonas och Ola kallar mig hjärnsläppet, men dom är ju kusiner, så vad kunde man vänta sig?
Försökte hjälpa Lalle och Oliver, men det är ju som att hälla vatten på gäss^^ Hej vi som inte kan lyssna. Oliver fick gå ner och sätta sig vid det lilla bordet, eftersom han pratade för mycket.
Jag lyckades t o m hjälpa honom med ett par uppgifter, mohaha.

Sen var jag borta på lilltellus och lekte, resten av dan. Mys. Jag och Monica och 18 barn. Gosh. Haha :P Men det funkade faktiskt helt okej.

Lycka, fick en avisering via sms. Mina böcker hade kommit! För er som glömt;
Christopher Paolini: Brisingr
Cecily von Ziegesar: It girl - Bara på lek
Jag läste hela kvällen igår. Resultat? Jag har läst 466 sidor i Brisingr, och den är mkt bra ;)
Tim hade lite skvaller om att det ska komma en fjärde!?

Idag började jag med att komma fram till att en förkylning verkade ha brutit ut. Ont i halsen, nyst och snörvlat och hostat hela dan. Jobbigt :S
Jag skickade iväg 3-4:ans grupp 2 till slöjden. Felix och Anton var sjuka, annars var alla där :) Och jag behövde inte ens springa och leta reda på nån som förträngt att han/hon slöjd.
Sen in till 5-6:an. Lalle och Oliver började sitt tjat om att jag har silikonnäsa igen. Dom tycker att jag har så mjuk näsa. Lalle petade på den;
"JO-O! Det ÄR silikon!" Oliver flinade lite och sträckte fram handen och petade mig på näsan. Jag fnös.
"Räkna nu hörni!" Jösses^^ Fick lyssna på x antal muntliga uppgifter, fast alla från Oliver idag. Annars brukar Tim ha en mängd röda uppgifter. Jag tror han sparar dom tills jag kommer dit. Jag försökte förklara en grej för Oliver, och det är tur att han är smart ungen, för han begrep vad min otroligt kassa förklaring ville mena. Strongt, för jag fattade inte själv^^ Han tecknade att jag skulle stå kvar medans han räknade. Men han räknade utan problem, så jag tog ett steg bort, men då grymtade han till och tog tag i min arm. Släppte ut en suck, men stod kvar. Han räknade ett par tal till, utan problem, och jag satte mig åter i rörelse, nu var det andra som behövde hjälp.
"Men nej-e, stå kvar! Du för ju tur med dig!" Protesterade Oliver. Haha, vet jag väl. Men gick och hjälpte de andra, och en minut senare sa Carina att lektionen var slut.

Innan lunch var jag hos 1-2 blå. Fick punktmarkera Rasmus, så han jobbade blixterbra :) Kanske inte jättekul, men det funkade :)

Åt lunch hos 3-4 grön. Erik har terrat mig nästan hela dan. Skruttunge^^ Bara för han har lyckats skrämma mig, kanske en gång... ;P Dom jobbade lite med klassen, det där där han hade ritat av mig, nu har börjat skriva om mig också^^ Jösses. Måste få läsa det sen :)

Hjälpte Linus att söka på datorn, hjälpte Niels att spara om och försökte hjälpa Helena att bevara förståndet^^ haha. Sen vart det rast, och sista timmen var det nyhetsgrejer... Sen slutade dom och jag förflyttade mig till fritids. Hade ganska skoj. Fick en pepparkaka av Klacken för att jag kunde en av hans gåtor^^ snällt.
Var i gympasalen med dom som ville, det är ju mitt revir nu för tiden^^ Men det gick väl okej. Lite bråk och tandagnisslan, men men.

Tio-kvart över fyra rymde jag och åkte hem. Skönt, behövde lite lugn och ro idag, kände jag. Är lite trött i huvudet, men det är väl lite infekterat kanske^^

Nu tänker jag fortsätta läsa tills House börjar! Klockan 21 på TV4 :) enjoy!

Forever in love
what do you say when words are not enough?

RSS 2.0