Somewhere between a rock

... and a hard place

Erik Grönwalls nya skiva finns numer på Spotify, vi tackar och bugar! =)

Här i Kääälma regnar det och är allmänt skitväder. Jag funderar på att börja packa lite... Ska ju köra direkt efter skolan på onsdag, så blir ingen tid alls på onsdag. Imorgon blir det väl eftermiddagen/kvällen. Efter bibblan.

Onsdag: Examination 8.15 - 11.45, Jobba på Stortellus 13.00 - ?
Torsdag: Träffa Aldor o prata fotbollsskola kl 10/10.30
Fredag: Åker till Sthlm
Lördag: Noahs 2årskalas :D

Japp, om en vecka, 7e juni, fyller Noah två år! :O

Charmtroll =)

Danger walks the deck
we say what the heck
we laugh at the perils we're facing
every storm we ride is it's own reward
and people die by falling over board
and people die by falling over board

You put up walls and paint them

... all the shades of grey

Now that I'm sitting here, thinking it through, I've never been anywhere cold as you.
You never did give a damn thing honey, but I cried, cried for you.

By the time you swear you're his
shivering and sighing
and he vows his passion is
infinite, undying
lady, make note of this:
one of you is lying

Fyra vita väggar. Vitt skrivbord. Vita bokhyllor. Vit DVDhylla. Vitt dokumentställ. Svart stol. Svart bord. Svart byrå. Svart fåtölj. Grå morgonrock.
Lady, make note of this - one of you is lying.

Så få meter. Och så många mil. Så nära och så oöverstigligt. Så enkelt och så svårt.
The stars must be laughing.
You said the way my blue eyes shine, put those Georgia stars to shame.

Nej, jag förstår inte heller någonting. Men man kanske inte behöver göra det.
Think of my head on your chest and my old, faded blue jeans

I bet she's beautiful
that girl he talks about
and she's got everything
that I have to live without

I popped your pimples

... you rubbed aloe vera on my sun-burned back

Mwaha, vaknade vid ett idag, Anna skickade sms;
Vakna sovtuta! Ska vi ut och gå? :P
Haha, jovars! Så släpade mig upp från de hundra drömmar jag hunnit drömma, hämtade lite frukost (aka hamstermat) och tuggade i mig. Sen ringde jag såklart till mamma =)
Dom hade INTE sovit i båten inatt xD (vet inte om jag skrev det igår, men pappa sa att han och mamma skulle sova i den där den ligger på land, för han vart klar med ruffen^^).


Sen gick vi =) Var ute en timma iaf. Skönt väder..! Sen satte vi oss ute på bänken, Anna med sina pluggböcker och jag med boken jag håller på o läser just nu ;)

Men så fick man ju ta tag i det där med middag också xD Vi tajmade så bra att vi var tre stycken samtidigt^^ Dra in magen, move move move! Då är man ivägen hela tiden^^ O Anna stängde av Axels platta när Axel stängde av min ist för sin egen xD Haha ;) Kyckling, potatismos och rödvinssås blev det iaf =) Delikat, minsann.

Hey Stephen
I could give you fifty reasons
why I should be the one you chose
all those other girls,
well, they're beautiful
but would they write a song for you?

Don't tell my heart

... my achy breaky heart

Swooosch =) Nu börjar ju vädret räta till sig! Har vart mulet o dant hela eftermiddagen, inte förmiddagen som jag tänkte skriva, innan jag såg att klockan är kvart i fem xD Har väl inte blivit mkt gjort idag... Lääääst :D Ja, ta mig tusan, det är det enda jag gjort idag..! Ätit frukost, duschat, förhört Anna till artduggan o läst. Och Daniel har låtsats skrämma mig igen^^ Jösses xD INTE kul.
"Jag tycker det är SKITkul!" Jaa klart, inte han som drabbas ju!

Kommit fram till det, jag vart så mkt bättre på att blogga när jag var arbets- och plugglös! Nu är det typ "Hej, jag har gjort det här och det här men inte det där. Hejdå". Tradigt som attan ju =/ Skrivandet blir lidande när tiden inte räcker till =( Nu har jag ju iofs obegränsat med tid, men ingen inspiration just för stunden. Allt annat snurrar i huvudet istället xD Fotbollsskolan, Sthlm, skolan, CSN, etc etc. Whatever^^

Jag gjorde det inte av dårskap, jag gjorde det av kärlek och jag trodde det var äkta. Det var det kanske också. För det kan fortfarande kännas som en kniv vrids om mellan revbenen när jag hör ditt namn. Jag skulle fortfarande hämta månen och plocka alla stjärnor för din skull, jag skulle fortfarande gör det där som jag kanske inte skulle göra för någon annan.
Men till vilken nytta?
Vi stod på en strand och såg en stjärna falla.

Nu kom Anna in och hämtade nr 8 i serien om Stephanie Plum =) Hon har definitivt fattat tycke för de böckerna^^

Where would we be now, baby
if we found each other first
where would we be now baby

Yes, I know

... what I'm asking is crazy

Idag skulle jag sova ut, tänkte jag. Japp, ända tills kvart i nio^^ Vaknade då, pigg och utvilad :O I couldn't believe my eyes!
Bestämde mig för att ligga kvar i sängen o läsa, men naturen gjorde sig påmind, så tvingades bort till toaletten. På väg dit ropade Daniel på mig (tur jag hörde på rösten, för jag ser ju definitivt inte). Han vart i köket.
"Jonna!" Vände mig om.
"Waah!" o gjorde en rörelse som om han hoppat fram och skrämt mig. Hilarious. INTE. Fnyyyys.

Sen låg jag o läste tills klockan halv tolv ;) Har typ läst hela dan^^ Jättesköööönt =)

Vid fyra körde jag och Anna till Nybro. Skulle vara nån tillställning med mat från hela världen. Så nu har jag vart där o kört också, utan gps xD Men det gick bra ändå ;) Råkade hitta en genväg också, när Anna lurade iväg mig på fel spår^^
Matgrejen vart inte så överväldigande, så vi sket i det o besökte Bokia istället ;) Jisses, jag har saknat Bokia! Det är det enda Kalmar saknar xD Köpte pilotpennor =) Mina börjar ta slut... Och det är världens bästa pennor (vad jag vet så här långt i mitt pennberikade liv).
Sen tog vi såklart en sväng till Ö&B också, som inte heller finns i Kalmar. Köpte lite helggott.
Och en volleyboll :D

Sen dundrade vi hem i regnet :O Sen har jag läst, Anna pluggat, sen kollade vi på Så ska det låta och jag har kommit fram till att jag är ett smärre geni^^:D Tog en massa! Stoltast över bildtiteln, där jag tog Dans på Brännö brygga ;P

Sen spelade vi Yatzy och jag raserade Annas vardag genom att vinna första omgången. Sen fick hon vinna andra, så då vart ordningen återställd. Fast sen raserade jag den igenom genom att klå henne i kortspelet James Bond :D Mkt underhållande, sååå bitter vart hon ;) Sen gjorde vi lite smidighetsställningar där vi satt, typ sitta med benen i kors, sträcka sig fram till tårna, split o massa sån skit, och Anna kom fram till att jag är nog den stelaste människa hon känner xD

Nu ska jag läsa! :D

När jag kysser havet
är jag fri från alla hämningar
när jag kysser havet
försvinner alla främlingar

Now she's yelling "Don't leave me!"

...  I told her I'd be right back and the dumb bitch believed me

Upp kvart över sju idag igen... Och USCH, vad kroppen strejkade på mig xD Haha^^ Det var tungt. Men upp o iväg. Vi träffades i studiegruppen på bibblan kl 8. Uuugh. Men vi var ovanligt effektiva o typ färdiga med gruppexaminationen vid halv tolv! Hur gutt som helst :D Ska träffas där kl 13 på tisdag för att kolla igenom o finjustera, o det är alltså det enda jag ska passa för tillfället ;) Sen examinationen på onsdag förmiddag, o jobba på Stortellus på onsdag eftermiddag =)

Idag kom en o besiktigade min o Idas lägenhet efter städningen, vi fick godkänt. Skönt =) Har även ringt och sagt upp elen. I've done my duty.

Sen blev ut o gå i Kalmarsundsparken med Anna, Babbe och Bob hund (som har bestämt för att inte tycka om mig). Blåste kallt som attan! Sau dumt.

Lagade middag innan (mkt avancerat - snabbmakaroner och köttfärsås på burk). Stod o svor över att det tog en sån helsickes tid för skräpet att koka upp! Morrade, rentav. Sen upptäckte jag att nån av de andra hade vridit spisreglaget till Off xD aldrig nån som gör det (utom nu, obviously), så tänker inte på att kolla sånt. Suck.

Men mat blev det. Och Svensson Svensson till det =) Nu vet jag 4 st som ska vara ledare på fotbollsskolan! Det tar sig ;) Jag, Sara, Hampe o Sebbe. Veteraner allihop utom Sara^^ Hon har aldrig vart med, men jag ska vara där för sjunde gången, Hampe för... 4e? gången o Sebbe 3e... Tror jag :P Borde bli så^^


Du har då aldrig trott på tårar
det passar inte för en karl
om man är över femton vårar
finns inga känslor kvar

Där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt

... dit kan jag gå och sakna dig

HAHA, vissa är för söta =) Naaaw!

Jag lyssnar på musik, för jag har utvecklat periodisk allergi mot tystnad.
Och mot sömn. Kvällstid.
Mornarna är hemska, men jag är aldrig trött nu, när jag borde vara det.



Och jag har kommit fram till att min syn har blivit fruktansvärt, alltså FRUKTANSVÄRT dålig :'(. Nu vill jag inte ens skämta om det längre...
Ställde mig framför spegeln utan glasögon igår, och skulle se hur nära jag behövde stå för att se mitt eget ansikte tydligt.
Jaha, tänker ni. 2 meter? 1 meter?

I wish.

Ungefär 3 cm från spegeln, såg jag mig själv tydligt. Sen vart det suddigt. Och det känns inte alls bra längre. Jag börjar bli rädd.

Jag känner en som sett mer än de flesta
men som aldrig sett vad han har här
han säger att han vart i helvetet och vänt
jag tror en del av honom blev kvar där


Ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade, älskade du
älskade,
älskade du

When Tommy turned around, they said

... hey look, ol' yellow's leaving

Catch a falling star and put it in your pocket,
never let it fade away

Idag har det vart föreläsning... Läs- och skrivsvårigheter. Intressant =) Synd att det bara är två föreläsningar på hela den här delkursen, för detta är kul att läsa om! Men men, that's life, I guess :P

Efter skolan slutat kom mamma, så plockade vi det sista ur lägenheten och frostade av frysen. Sen hit till korridoren o tog en fika, sen var vi ute o gick i en o en halv timme. Skönt =) Nu på eftermiddagen var vi o åt på Athena, älskar den restaurangen, kanongod mat!

Nu tänker jag har en riktig slappekväll, ska läääsa (Nu är mörkrets tid; John Marsden) och kolla på Svensson Svensson =)

Mina böcker har kommit idag! :D:D:D:D
Marian Keyes: Oväntat besök på Star Street
Robert Louis Stevenson: Skattkammarön
Cecily von Ziegesar: It girl 6 - Lekande lätt
Men skickade hem kartongen med mamma, dom ska jag avnjuta när sommarlovet börjar om en vecka!
Men herregud, tänk om nånting händer nu :O Jag kanske blir överkörd imorgon när jag går till bibblan, o då kommer jag inte få läsa dom...
Okej, deprimerande tanke. Stryk den.


Chitchatting =)

Can we bring yesterday back around?
Cause I know how I feel about you know

Spanish people sound like they should be brown

... but you go to Spain and everyone is white

Jahaoo... Endast två "riktiga" skoldagar kvar! Imorgon o nästa onsdag ;) Men imorgon får vi gruppexaminationen... Så vi ska ses klockan 8 på torsdag. Yaay, varför verkar alla utom jag vara morgonmänniskor? Jag är nattnattnattmänniska! Klockan 8 vetni, då måste jag gå upp... TIDIGT!

Imorgon kommer mamma, vi ska hämta de sista grejerna borta i lägenheten :P Sen besiktiga den på torsdag! Så får vi välan se^^

Fick sms från FO innan, Jörgen ska tydligen ha en ledardress till mig också, very najs :D Kan jag o FO gå runt o vara malliga tillsammans^^


Jag ska göra lite potatismos strax, hade jag tänkt mig... Ska bara få ändan ur vagnen o göra att också xD Ta ut soporna med, förstås. Sen är jag nog done for today =)

In Cumberland, Kentucky
on a cool autumn evening
Billy lay in love with Marianne

Kan nån här se en taxi? Jag måste ge mig av

... till nån adress där ingen knackar på

Är finally klar med VFUuppg 2! :D Typ, iaf :P Ska skriva till ett slut o källhänvisning till kursplanen i svenska, men skolverkets hemsida har ju valt att lägga ner kursplanerna just idag, bara för det :@

Imorse vart det muntlig redovisning av VFUuppg 2 =) Gick kalas! Efteråt fick vi, en och en, respons på vårt framförande. Inte arbetet, utan själva ståendet inför klassen xD
Gick över förväntan! Hade Katarina, och jag fick bra omdömen;
 - Lugn (inte nervös)
 - Insatt
 - Varierad röst
 - Knorr på slutet
 - Glad
 - Engagerad
 - Mkt trevlig att lyssna på
Very najs =) Sen vart det det vanliga: Pratar lite för fort xD Some things never change^^

Var och handlade efter skolan också, lite potatis (potatismos it is!), saft, russin, grape o bananer. Vilket alla nog var väldigt intresserade av xD HAHAHAH^^ För det mesta blir det så, man tänker inte på att folk läser det man skriver...



Nu ska jag sätta mig och vara kreativ en stund =) (eller nåt)

Can someone call a taxi
and get me outta here
to Beverly Hills 90210

Jag hugger i sten

... men jag tror att jag sakta börjar se en kontur

Satt och kollade på Listerby IKs hemsida... Alla matcher jag missar! Hautan, vad illa det känns =/ Det är nog den delen av flytten som jag inte kommer att vänja mig vid =( Att inte kunna se alla fotbollsmatcher, det svider i hjärtat. Förbannat, vad löjlig man är, men det är inte lägga bort en vanepassion.


FO & Jonnie - Ständigt Dessa Fotbollsfasoner! =)

Nu klockan tio kom jag dessutom på att fallbeskrivningen som ska lämnas in imorgon inte får läggas in på hemsidan eller mejlas in, NEJ, den ska lämnas in hand to hand. Yaaay. Min var dataskriven o jag har ingen skrivare. Gick o slängde en koll på Annas håll, men dörren stängd o släckt. Tusan. Fick skriva av allt för hand. Vad gör man inte för skolan...


Dessa enormt goa (och förvånansvärt starka) fotbollsungar!

Annars har det väl blivit lite plugg, en film, en promenad och massa läsande ;) Har kommit in i en riktig läsperiod nu! Okej, mer än vanligt that is! =)

Jag, Anna, Jessica, Vendela och Jennie kollade på Freedom writers igår, och jag började fundera. Fyfaaan, rent ut sagt, vad bra man har det. Alldeles för bra, kanske? Inte för att jag tänker klaga.

Men jag kan ju passa på att sända en tanke till de högt älskade människorna i mitt liv.
Tänk, jag tror ni vet vilka ni är.

I can't see me loving nobody but you
for all my life


Daddy's smart

... and you're the prettiest lady in the whole wide world

HostHostHost. Jodå, den hänger i =/ Men inte länge till!

Idag vaknade jag kring kvart över elva... Graauu =) Läste o åt frukost tills klockan slog tolv, då satte jag mig vid datorn och påbörjade VFUuppg 2... Jätteinspirerande när det är kalasväder ute :P Men höll på med att i tre timmar iaf, o minst hälften nedskrivet nu, så! Kör allt jag hinner imorgon också ;) Ska skriva fallbeskrivningen också iofs... Den ska in på måndag, uppg 2 ska in på onsdag... Kanske ska skriva fallbeskrivningen imorgon ist :P

Sen ringde Anna när hon slutade skolan, så mötte henne o Josefine ute vid rödljusen så stack vi till Giraffen: Systemet, Coop o ett litet jordgubbsstånd.
Sen raka spåret hem, jag o Anna hämtade filtar o böcker o la oss på gräsmattan på innergården i solen =) Skönt. Fast sen blidde det kallt i blåsten, så då sket vi i att^^

Vi har städat toaletten också xD

Resten av kvällen är ännu ett oskrivet blad!

Imorgon blir det grillning o tårta o sånt hemma hos Josefine som fyller 23 =)

When I see the highway, I could cry!
You know that's funny, so could I!
Just being out on the open road

A moment's pay

... for a lifetime's pleasure

Förkyld, o värre blir det..! Nu har det vecka, men så kass som jag vart idag har jag inte vart nån dag innan =/ sicken skit.

Idag var det högskoleskola igen... Vilken antiklimax. Suck, vad trist. Hade SÅ mkt hellre vart på Listerbyskolan :'( Men visst, lite kul att höra de andras historier^^ Men tvivlar på att nån har haft det så bra som jag ;)

Anna o jag har vart på City gross o handlat lite också =) Nu ska jag printa ner det nödvändiga i dagboken, sen läsa och sova (hoppas jag). Och försöka att inte kvävas av hosta o täppt näsa.

I reach for you and find my heart

I met up with the gambler

... we were both too tired to sleep

Idag har en av högskolelärarna (Lisa) vart o inspekterat mig i skolan :O Mamma mia, vad nervös jag var :'(, var VÄLDIGT synd om mig ett tag..! Malou kom fram, la armarna om min midja o tittade på mig med sina stora, bruna ögon:
"Är du jättenervös, Jonna?"
"Syns det?"'
"Ja." Mhm.

Innan lunchen förvarnade jag om att det skulle komma en gäst, och förklarade att det var en av mina lärare från högskolan. Felix räckte tvärt upp handen:
"Måste vi vara trevliga då?"
"JA, det måste ni" :P

Sen kom hon alltså. Hon satt o antecknade medan jag gjorde mitt (ungarna var oklanderliga - helt underbara). Sen gick hon runt o frågade barnen vad de tyckte om mig.
Efteråt när vi snackade (jag fick till o med ett: "Bra jobbat!" av henne!) fick jag se ungarnas tyckande. Herregud, vad kan jag ha gjort för att förtjäna dessa ord? Helt underbara, så jag tog en kopia =)

Nu ska jag andas ut och sova gott.

Forever young
I want to be forever young

I hate my life and I wanna die

... I ain't got no iPhone

Haha, me like Parry gripp xD Blixterbra låtar^^

Rätt soft dag idag, halvklass nästan hela dagen, så vart lugnt. Dessa ungar, dessa ungar... Hur sköna som helst, kan man skratta ihjäl sig eller?!

Ikväll blev det in till Ronneby o kolla på U20-landskamp =) Sverige - Frankrike. Sverige fick straff i 3e minuten o satte den, sen gjorde de 2-0 i 49e minuten. Fast nån gång därefter reducerade Frankrike, så det slutade 2-1 till Sverige =)

She's gonna break your heart
and tell the world about it

Good ol' boys were drinkin' whiskey and rye

... singing this'll be the day that I die, this'll be the day that I die

Jahaoja, ännu en dag under solen (och molnen och regnet).

Vart med på ett utvecklingssamtal idag också, tycker det är hiskeligt roligt :D Det är så kul att se barnen med sina föräldrar, helt annan situation =) Så nu har jag vart lucky enough att se de flesta i fyra olika sammanhang: I skolan, med föräldrarna, på fritids och på fotbollen. Inte alla förunnat! O jäklar vad kul det är xD

Ikväll vart det träning med småtjejerna =) Så roligt^^ Lyckades dock med konststycket att klacka mig själv på smalbenet och tusan vad ont det gjorde :O Sen kickade lilla Rebecka mig på ena fotknölen xD (vaddå benskydd? Det är ju inte MIG dom ska sparka på!)
Fick dessutom i uppdrag att coacha o fixa matchen på söndag själv, för Fredrik kunde inte komma.. Kvart över fem på Brunnsvallen i Ronneby =) Ska bli kul! Sen att jag är sämst på sånt, whatever^^

Did you write the book of love
and do you have faith in God above
if the bible tells you so
aa, do you believe in rock'n'roll
can music save your mortal soul
and can you teach me how to dance
real slow

The planet earth turns

... slowly

Så har tjejerna spelat sin första seriematch =) Söta kids^^ De klådde Hasslö iaf, o det vart det viktigaste! 5-2 efter mål av Erika x2, Lisa x2 och Sissa. Duktiga kickor, allihop har jag haft i fotbollsskolan, så lär vara min förtjänst ;) HAHA^^

Idag har jag faktiskt jobbat på praktiken :P Fick ta hand om lilltellus (fritids lekis-ettan) själv under eftermiddagen. Jag och 17 lediga ungar, woho! Det var livat ;) o skoj, förvisso :P

Slutade fem över halv fem, hem, äta middag, raka spåret till Åsavallen (var där strax innan halv sex), gick på linjen hela matchen (SUCK för Fredrik xD) o sen fixade jag tvätten (dvs vände allt på rätt håll o la det i lådan). Därefter raka spåret till Torkö o gick en runda med FO =) Vi mötte inga kossor, turligt nog :P

A hero of war, that's what I'll be
and when I come home, they'll be dead proud of me
I'll carry this flag, to the grave if I must
cause it's a flag that I love, and a flag that I trust

RSS 2.0