What we end up with is not what we seek

... here in our house, our house by the creek

Det tycks vara fysiskt omöjligt för mig att stiga upp innan halv elva om jag inte tvunget måste... Hmm. Imorgon MÅSTE jag i alla fall upp halv nio, halv tio är det semniarium på bibblan. Gud, giv mig styrka.

Medan jag försökte övertyga mig själv om att stiga upp (tog bara sådär från tio till tjugo i elva), hörde jag siren efter siren köra förbi utanför. Fyra, visade det sig "bara" vara, men det var tillräckligt för att jag skulle knappa in Barometerns hemsida. Jodå, en man som blivit påkörd av tåget 500 meter längre bort. Läskigt. Men ärligt talat, varför har man hörlurar i, ser sig inte för OCH kryper under bommarna? Arma sate.

Lite engelska har jag hunnit stöka undan, i alla fall ena kapitlet xD Jag, Anna och Anja kollade dessutom på sista avsnittet av Prison Break, och herregud, vad jag grät. Jag blev helt knäckt av slutet. Anna och Anja kunde inte sluta skratta åt mig, och jag kunde inte sluta gråta. Fruktansvärt. Så nu ska jag se om den serien. Gode tid, det är väl nästan ett och ett halvt år sen vi började.

Kan man hysa över-empatisk förmåga?

Nu ska jag försöka plugga undan lite engelska till, sen får jag väl se vart kvällen tar hän^^ Mat är ett måste, det blir kyckling, bacon, potatis... Tjaa, det är väl ungefär så långt jag har kommit xD Rödvinsås och gelé också, kanske =)

Empty spaces
what are we living for?
Abandoned places
I guess we know the score
on and on
does anybody know what we are looking for?

You're tied together with a smile

... but you're coming undone

Aaaaahhh!!

Jag, Anna och Anja har ett avsnitt kvar av Prison Break, sista säsongen. ETT AVSNITT. Men, Anna och Anja halvsov och var trötta, så en speedad och hypernervös Jonna måste vänta tills imorgon. Visst, det är en avslutande film också, men fatta vad LITE som återstår!!

Synd att man inte kan tvångsinjicera koffein i vissa människor.

Och nu då? Pulsen bankar, magen knyter sig av nervositet. Jag har en tendens att leva mig in lite väl mycket ibland, alltså. Får väl läsa Stephen King en timma eller nåt i den stilen.

Tjatja bloggen, syns imorgon! Gosh...

Pour me something tall and strong
make it a hurricane
before I go insane

Skuggan i din blick

... en ängel kom och gick

Jamen dåså ;) Jag och Anja har nu dealat om engelskaarbetet, oj, så mycket bättre det kommer bli nu! För oss...
Idag har jag väl gjort sisådär inte ett skvatt :P Masade mig upp runt elvasnåret, tuggade lite frukost, kollade Big Bang (NEJ, jag är inte beroende). Slängde en blick på klockan, konstaterade att det var perfekt gymtid! Så jag halkade ner till stan, och knallade in på Nordic.

I samma stund som jag kliver upp på löpbandet och ska starta, gissa vilken låt som dyker upp i iPoden? Magnus Ugglas; spela roll om man blir lite fet. Mwaha, startade ju med ett leende i alla fall B-) Vilka är oddsen, när iPoden är inställd på att blanda låtarna, och jag har över 800 låtar?

När jag kom hem upptäckte jag att jag inte fått faktura, var raderad från autogiro hos Kalmarhem och ingen avi... Och hyran ska betalas imorgon. Jag skickade ett ilsket mejl och sa åt dom att fixa det NU! Och kors i taket, det hjälpte. När jag kollade nyss var jag back on track med autogirot =D

Men vet ni vad, det får nog vara nog för stunden, för jag måste äta nu.

Äta bör man, annars dör man.

Eller, för att citera en gammal naturvetenskapslärare; man klarar sig EN HANDFULL minuter utan syre, man klarar sig EN HANDFULL dagar utan vatten, och man klarar sig EN HANDFULL veckor utan mat...

Baah.

One light
one mind
flashing in the dark
blinded by the silence of a thousand broken hearts

I forgot to say out loud

... how beautiful you really are

Seriöst...

Igår var det till att vara i full gång snudd på hela dan! Stan med Anna och Anja, sen stack jag till gymmet =) Skönt! Har ökat vikten på benen nu, 145 kg =D Sen blev det att hasta hem och duscha.

Runt sex på kvällen dök mina Blekingeflickor upp =D Detta efter att jag sprungit runt med handduken kring huvudet, knappt hunnit blåsa och platta håret och svurit över Kvällen Stora Bekymmer...; vilka kläder? Provade en tunika. Nej. Anna kallades in som smakråd. Hon grävde fram en klänning i min garderob. Jag muttrade en del, klev ut i korridoren och kände mig allmänt missnöjd. Dom tyckte klänningen var fin, jag var inte så övertygad.
"Jag ska gå ut i mina mjukisbyxor!" Morrade jag, och Anna fnissade.
"Nänä, isåfall får du ha mina på dig, det får ju vara lite klass på att i alla fall!" Sa David.
"Aa, dom med hål i rumpan!" Utbrast både Jessica och jag.
"Fast... Det är hål i rumpan på mina gröna byxor också", kom jag på. Så jag o David ska gå ut i våra mjukisbyxor med hål i rumpan, nån kväll.

Klänningen stannade på i alla fall. Klämde i mig ett ägg, sen plingade mobilen och tjejerna dök upp =) Det blev jordgubbsvin och polkagrisdrink och cider och paket och spel och fan och hans moster. Sen stack vi till Palace, där det var tämligen gott om folk. Ironiskt nog börjar Sandrew och Sarah prata "norska" i kön, och en kille bakom lägger sig i. Sen visar det sig att han är från Kallinge. Det är det jag säger, Kalmar börjar bli en förbannad Ronnebyhåla!

När vi kom hemknallans här sen framåt nattetid öppnade jag dörren till rummet och tände taklampan. Eller, försökte. För ingenting hände! Happ, lampan gången, tänkte jag. Och banade väg fram till lampan vid skrivbordet. Som inte heller tändes. Anna har ju strömavbrott stup i kvarten ibland, så jag började misstänka att det smittat av sig på mitt rum. TVn då? Funkade inte heller. VAD I... Insåg att on/off-knappen på förlängningsdosan lös. Började minsann ana lite oråd, så jag trevade med handen där lampan ska sitta, innanför skärmen.

Ingen glödlampa.

En morrning började bana väg i strupen, och när jag kollade taklampan - ingen glödlampa - bröt den ut.
"DOM HAR SNOTT MINA GLÖDLAMPOR!" Tjöt jag, älgade ut i korridoren och började banka på Annas dörr.
"ANNA HARGEVALL! VAR ÄR MINA GLÖDLAMPOR?" Ingen Anna kom och öppnade. Svin, muttrade jag. Letade efter de förbannade glödlamporna, men hittade inga. Morrade ännu mer. Men, vad göra? Vi la oss och sov.

Jag vaknade halv åtta och trodde jag höll på att avlida av törst. Men insåg att om jag skulle ta mig ut till köket skulle jag bli tvungen att trampa på antingen Sarah, Ida eller Sandrew. Det var inget jättelockande alternativ, så jag vände mig på sidan och somnade så småningom om.

Framåt halv elva-tiden började vi vakna till så smått. Jag hörde Anja ute i köket, mindes glödlamporna och sprang ut;
"ANJA! VAR ÄR MINA GLÖDLAMPOR!" Anja ger mig en blick, viftar avfärdande med handen;
"Vänta."

Vänta. VÄNTA?!

Men hon pratade klart med John, sen anföll jag med näbbar och klor, och hon gick in i mitt rum och plockade fram den ena glödlampan från toppen av bokhyllan. Logiskt ställe att gömma den på, tyckte hon.
"Men DEN ANDRE DÅ!" Gormade jag.
"Det vet jag inte, det var inte jag som gömde den!" Och så gick hon. Och lämnade ett blodtryck i blå t-shirt bakom sig.

Daniel satt utanför och åt, och hörde väl en del, så jag berättade minsann för honom om elaka påhitt. Daniel lyssnade, ojade sig och tyckte att det var ju allmänt förfärligt. Sen avslöjade Anja att han minsann var med på att. Fast han hade velat bära ut min säng i korridoren och flytta in soffan istället.

Hade det skett hade jag haft en anmälan om misshandel hängandes över mig idag.

Daniel muttrade om att Anja avslöjat honom, och han visste INTE var min andra glödlampa var. Flickorna åkte hem och lämnade mig åt att slåss med mina demoner på egen hand. Då hörde jag hur Annas dörr låstes upp, så jag rantade bort och mötte henne i samma stund som hon öppnade.
"VAR ÄR MIN GLÖDLAMPA?!" Hon glodde roat på mig.
"Det var Daniel som gömde den! Jag skruvade bara loss den..."

Anna hade smsat Anja inatt när jag bultade på hennes dörr, hon trodde jag skulle slå in dörren och sen slå ihjäl henne. Skönt att folk har så höga tankar om en xD

Sen blev det lite för mycket bara, jag pallade inte jaga runt, så jag däckade i soffan istället och kollade på Gladiatorerna med mina demoner. Sen stack Daniel på hockey och Gladiatorerna tog slut, jag övervägde att misshandla Anja och Anna lite, men kom på bättre tankar. Jag stack in i rummet och började leta. Och hittade till slut den andra glödlampan bakom en nalle på översta hyllan över skrivbordet.

Och det var visst Anna som hade gömt den.

Jag skruvade dit den ena lampan själv, men taklampan fick tusan Anna skruva dit. Fast det blev Anja som fick göra det. Så nu har jag lyse igen! Och en "söker lägenhet"-annons ute på blocket... ;P

När jag väl lyckats få lite lugn och ro gjorde jag klart min engelska och skickade in, sen knallade (läs; halkade) jag ner till Frasses, köpte ett kycklingmål, halkade hem, slängde mig i sängen, playade Big Bang Theory och tryckte i mig maten.

Sen rapade jag belåtet och kom fram till att världen inte är så ond, ändå.

Konstigt vad lite fet mat och en rolig TV-serie kan göra.

He went to his mama and covered his head
and told his mama what his papa had said
his mama, she laughed, she said
"go, son, go
your daddy ain't your daddy, but your daddy don't know"

Alla vill till toppen och vill göra karriär

... vi vill ut i rymden, men stjärnorna finns här

Hmm. Jag är pigg. Och inte pigg. Jag, Anna och Anja har kollat på två avsnitt av Prison Break. Jag hade kunnat se några till, men de mörtarna var trötta!

Så nu sitter jag här med beslutsångest.

Läsa? Sova?

Herregud, vilka problem man har... På tal om problem, Anja kom in på att en människa av tio är psykopat, och vi är tretton stycken i korridoren. Så vi ägnade en stund åt att dividera om vem här som är potentiell psykopatkandidat. Vi kom inte fram till nåt. Inte nåt som vi var överens om, i alla fall.

Fast sen gjorde jag nånting som övertygade dom om att det var jag.

Kommer inte ihåg vad, dock.

Fatta vilken vecka, gratis Ben&Jerry och gratis cocacola! David och Daniel leder ju rankningen på favoritgrannar just nu..! Haha =) Jessica sjönk efter gårdagens framförande av "när Jonna går förbi"...^^

Och om en vecka, jag veeet, tekniskt sett sex dar, fyller jag 23. Tjugotre. När i all världen blev jag så många år? Jag tror jag fastnade nånstans runt femton. Om ett år är jag färdigpluggad (för den här gången). Då flyttar jag från korridoren, från Anna, Anja, Daniel och de andra. Jessica och David försvinner till sommaren. Sakta ner livet lite, Gud.

Snälla.

Nu när jag svalt det
kan du dra det hur långt du vill
du vet jag vill bli din
och ingen annan kommer in
hjärtat gör mig blind

Is a dream a lie if it don't come true?

... Or is it something worse?

Har nyss kollat på allra första avsnittet av Hannah Montana. Japp, precis så töntig är jag =D Men ärligt talat, Gud vad jag saknar Disney Channel här! Det är ju praktiskt taget det enda jag kollar på hemma hos mamma och pappa.

Jag har börjat läsa Stephen Kings "Det". Den är bra, än så länge. Inte sweep-me-off-my-feet-bra, men helt okej =) Vi såg ju filmen härom helgen, så nu får jag lov att läsa böckerna...

Jag har tvättat upp mitt tvättberg idag! Det var inte Mount Kläderest, men det var i alla fall Kebnekläder... Herregud. Men bättre att tvätta nu när torktumlaren funkar i alla fall!

Jag är helt off, tror min energi tog slut runt halv åtta-snåret... Sova?

Jaja, we'll see.

I got stripes
stripes around my shoulders
I got chains
chains around my feet
I got stripes
stripes around my shoulders
and them chains
them chains
they're bout to drag me down

Varv på varv i ett elljusspår

... samlat fart i flera år

Glömde nämna att jag hörde Markus Krunegårds nya låt på radion imorse; Everybody hurts. Kärlek vid första lyssningen, inte ett tvivel om den saken.

Kvällen har förflutit lugnt, oj så spännande. Haha, spontan reaktion. Aja! Jag har kollat på Big Bang, la ner pluggandet strax efter åtta nån gång. Guldkanten idag? Fått en bytta Ben&Jerry-glass gratis! David intervjuade mig (skolgrej) om Ben&Jerry, och som tack för det fick jag en bytta glass! Glad Jonna, kan jag säga =D

Jag är torr om knogarna, hmm.

Åh, i helgen kommer mina blekingeflickor hit =D Längtar spittet, ska bli så jäkla KUL!

Idag tappade jag taget om locket på min gryta, och tiotalet av mina makaroner hamnade i vasken istället.
"Näääej!" Halvtjöt jag. John, som stod jämte och diskade, gav mig en blick;
"Vad... gör du?" Hmpf.
"Jag spiller makaroner!" Anja fnissade och jag övervägde att slänga de resterande makaronerna på henne. Det tragiska är att det inte ens är första gången det händer. Så händig är jag!

Dessutom lyckades jag igår med konststycket att bli rädd för Anja när hon öppnade sin dörr och kom ut.

Det går bra nu..!

Där lärde jag mig gilla Everybody hurts
jag lärde mig vad lurad betyder och hur ont det gör
jag lärde mig att änglar bara finns i snö
där lärde jag mig gilla Everybody hurts 

We could roam the streets forever

... just like cats but we'd never stray

Hinner praktiskt taget inte mer än upp ur sängen idag förrän Anna och Anja kommer springans i flygande fläng. Med en rapapparat - som är igång - i händerna. Ett vibrerande, irriterande ljud, kan jag lova.
"Jonna, ring David! Hans rakapparat har startat sig själv och vi vet inte hur man stänger av den!" Mwaha. Kul samtal.
"Hej David, det är Jonna! Du, din rakapparat har startat sig själv, och vi vet inte hur man stänger av den..."
David skrattade, förklarade, dividerade, sa åt mig att ge fan i att leka med hans rakapparat, sen la han på.

Jag upptäckte ett missat samtal från Daniel också, som ringt innan klockan slog tio. Hallå, som om jag skulle vara vaken då. Och ja, jag hade ljudet avstängt xD Han hade också lyckats klanta sig den här morgonen. Han var och klippte sig och försökte hämta ut sin cykel - utan pengar. Hade tydligen inte kommit nåt csn. Piiiiiinsamt. "Köp medges ej". Jag fnissade gott, i alla fall =)

Åh, gudars. Jag köpte lite naturgodis nu när vi var o handlade (frystorkade jordgubbar m yoghurt och torkade jordgubbar), och himmel, vad gott det var. En cocacola också, så hade det varit fulländat...

Idiotiska nyårslöfte.

När jag väl fått i mig lite lunch (japp, jag äter inte frukost, för jag stiger upp så sent så jag går direkt på lunchen istället) stack jag till gymmet. 14-15 killar och 0 tjejer hade fått samma idé, så jag var i klart underläge, upptäckte jag. Men vad tusan. Tränade nån timma, sen hem och duscha, tracka Anna medan hon lagade mat, åt en avokado och kollade när Daniel skulle cykla iväg. Jag och Anna stod och bligade i fönstret, för han hävdade att hans cykel var som Dag-Ottos, trampar och trampar och inget händer. Jo, mycket riktigt. Daniel trampade runt femtioelva varv innan cykeln ens gjorde tillstymmelse till rörelse. Och jag och Anna smällde av, skrattade halvt ihjäl oss i köket, snacka om att se fånig ut!

Och sen stack vi och handlade. Södercentrum. Jag praktiskt taget storhandlade, och det var tungt som fan att bära hem, kan jag tala om! Vi är som en halv musikal när vi är ute och går. Inte så varierande, men ändå. På vägen dit sjung vi "There's a possibility" (jaa, den jobbiga låten), eller, den mening som Anna och jag kunde. Jag har "Du e la go" på hjärnan, så blev lite svängar där också. Och vi sjöng "You and me (in my pocket)".

Sabla liv.

Aja, nu ska jag plugga. Ohoj!

Och, om jag ska vara ärligt, jag har ingen pluggmotivation whatsoever. Jag vill lägga mig i sängen, kolla på Big Bang med en fet godispåse och en gigantisk cocacola.

I wish you were a little bigger
not just big but really fat
doors you would no longer fit through
in my bed you'd have to stay
I often wish that you had feathers
I'd keep you in a giant cage
all day long I'd sit and watch you
I'd sing for you and that would be okay

You're as welcome as the flowers in May

... to dear old Donegal

Det är nu totalstopp i avloppet i köket. Hörde John och David (Daniel?) dividera om att Kalmarhem borde ha stående besök hos oss kl 7 varenda måndagsmorgon. Helt klart en idé.

Vad är det dom brukar säga? Nej förresten, det är om gamla människor, kom jag på nu... Det som inte gör ont funkar inte, och det som funkar gör ont.

Det var faktiskt inte särskilt applicerbart på korridoren, inte i mitt huvud, inte nu.

Jag kollade på Big Bang i eftermiddags, och jag hade hysteriskt roligt. Och tydligen skrattade jag alldeles för mycket, för plötsligt svor David och ropade att jag borde minsann plugga lite istället! Varför då?!

Jag menar hallå, vågskål? Big Bang eller plugga?

Om en stund kommer en allt annat än efterlängtad återförening att ske. Min högra käke har hotat att driva mig till vansinne mest hela dan, så inatt blir det till att sova med min vackra, gröna bettskena. Det är inte bekvämt nånstans, ska jag tala om. Särskilt inte när man inte haft den på ett par månader och den har blivit lite deformerad... xD

Anyways, jag är blixtertrött och i ett svagt ögonblick på fyllan i onsdags lovade jag Anja att stiga upp o äta frukost med henne tisdagar och torsdagar. Dom säger ju att man aldrig ska ångra nånting, men tja... Det här ligger helt klart nära till hands! ;)

Övrigt? Två förkylda/sjuka/klena människor i korridoren. SNÄÄÄÄLLA, smitta inte mig!

Freedom's just another word for nothing left to lose
nothing left is all she left for me

Jag behöver dig, kom hit och rör om

... jag behöver nåt att skriva om

Vilken fulländad helg... I nåt parallelluniversum, hos nån parallell-Jonna, har det väl varit det i alla fall! Den här helgen har varit... Rolig stundtals, och tragisk mestadels. Pluggade fysik övervägande antal timmar i fredags. Skrev fysiktenta och läste engelskatext igår. Suttit med engelskafrågorna 7 timmar idag. Nu är hjärnan mos, all kreativitet och engagemang och spiritualitet som kunde existerat, existerar inte. Nu förstår jag varför högutbildade människor är så tråkiga, så ofta. Pluggandet har tagit död på kreativiteten.

Hmm.

Tack gode Gud för att jag aldrig kommer att bli högutbildad!

På Hospitaletfronten intet nytt. Strömmen gick i Annas rum så fort hon ens tände en liten lampa idag, det var värt ett skratt. Jourgubben kom hit, kollade läget, satte sig i fåtöljen och kollade på Family Guy. Kalmarhem jobbar hårt!

För övrigt är vår diskborste spårlöst försvunnen. Jag skulle göra en insats mot diskberget, men tji fick jag. Undrar vart den har tagit vägen.

Annars så har jag kommit fram till vilka mina två favoritavsnitt av Big Bang Theory är. Båda är i säsong 2, som jag dessutom vill hävda är den roligaste! I alla fall, nummer ett: När de åker tåg till San Fransisco. Nummer två: När Penny ska starta eget företag, göra Penny Blossoms (hårspännen) och Sheldon hjälper till.

Fantastisk serie, det där.

Varför är det så svårt att titta på en film själv? Jag får aldrig tummen ur. Har ett antal jag tänker kolla på, men när jag väl placerat mig i sängen framåt kvällningen så slutar det med att jag 1, Läser. 2, glor på Big Bang. 3, spelar FIFA på mobilen. Sant mysterium.

För övrigt läser jag fortfarande Gilbert Grape, känns som jag har hållt på med den i en evighet. Det har jag nog nästan också. Nästan en vecka, för allt i världen! Hmm. Imorgon måste jag avsätta tid åt att läsa, alltså. Nästkommande skoluppgift har jag en vecka på mig att göra, så lite kvalitetstid med min bok ska nog hinnas med.

Och så måste jag ruska om dramanörden på andra sidan väggen, vi MÅSTE se klart Prison Break! Om Sucre dör kommer jag att slänga DVDn i väggen, sen låsa in mig och inte prata med någon på 14 dar. Och nej, jag vill inte veta om det i förväg, så talar någon om det kommer jag att slänga vederbörande i väggen. Eller alternativt ut genom fönstret.

Men vet ni vad, nu måste jag sova. Eller nåt. Lägga mig, i alla fall! Syns i Landet Ingenstans.

Jag saknar dig mindre och mindre
det kommer annat emellan och det är bra
men jag saknar dig mindre och mindre
jag har glömt dig en vacker dag

I could put you in my pocket

... and carry you around all day

Gudars, det är snö ute! Yay =)

Det blev faktiskt lite engelskaplugg i eftermiddags. Med betoning på lite, förvisso. Men vad katten, jag har ju skrivit tenta också. Nån måtta får det väl lov att vara ;)

Anna och jag tog en sväng med cyklarna till stan, där jag, min vana trogen, höll på att bli överkörd. Somliga människor är inte menade att vara cyklister. Jag hamnar definitivt i den kategorin, jag orsakar praktiskt taget olyckor i samma stund som jag försöker få upp cykellåset. De gånger jag kommer ihåg att, vill säga. Hjulen rullar inte alls så smidigt när man glömmer det.

Det blev godis på Tokiga Ture, och jag funderade på om inte det fanns i Ronneby också förr i världen. Men sen slog det mig att stället i Ronneby hette Galne Gunnar, och det var nog inte ens en godisbutik. Hmm. Vi tog våra jättegodispåsar och knallade in på ett folktomt Subway och köpte middag också. Är det lördag så är det =D Och jag kan tala om att det var helt suveränt gott. Synd bara att handbollen gav sur eftersmak. 29-29. För helsicke..!

Jag, Anna och Anja spelade Plump. Jag var lite tveksam, hade gonat ner mig jämte dom i soffan med Gilbert Grape i högsta hugg, men fine, en omgång då. Jag vann, tämligen överlägset, och det var inte ens det roligaste! Det roligaste var att Anna förvandlas till bittraste kvinnan på Hospitalet och svor och svor och svor och förbannade mig med alla fula ord hon kunde. Det är nånting med dåliga förlorare som triggar igång tetgenen i mig. Ingen aning om vart den kommer ifrån... (PAPPA!)

Nu sitter jag hopkrupen på skrivbordsstolen, sådär en halvmeter högre upp än vad jag brukar. Varför? För att den för tillfället (ehe, hehe) är förvaringsplats åt påslakan, örngott, jeans, mjukisbyxor och möjligen ett antal tröjor. Jag har lite dålig pejl på vad som finns i botten, jag bara utgår ifrån att inget ömtåligt ligger där.

Snälla, säg att jag flyttade min iPod...

I guess I should stop by Mr Johnson's hardware store
his only son was my friend Joe
but he joined the army back in 1964
how could we know he would never come back
twenty years ago

My younger brother Jimmy is playing outside

... with his cap gun he tries to shoot planes from the sky

Baah. Hemkommen från omtentan i fysik... Tjaa. Känns som att det gick ungefär lika bra som förra gången :/ räligt... Den domedagskänslan jag hade när jag gick dit, den var inte att leka med. Dessutom kom jag plötsligt på att det är i såna scenarion man blir dödad. Ni vet, går i utkanten av stan tidigt en lördagmorgon, inga människor ute, alldeles för tyst. Så jag såg tidningsartiklarna för mitt inre;
"Ung student skjuten på väg till tentasalen", för att inte tala om hur de skulle skriva om mig, Jonna Carlsson var en student som klarade studierna hyggligt, men var underkänd i fysik.

Jag skulle dö, och världen skulle minnas mig som en student med underkänt i fysik. Gud, så deprimerande.

Och på tal om det, jag är inte alls paranoid. Jag lovar. Mina tankar får bara lite för fritt spelrum ibland, och då kan bli dumt. Knuten i magen blev inte mindre, kan jag lova. Och sen blängde jag misstänksamt på alla stackars hundägare som var ute o vallade sina små promenadlimpor.

Tentan? Samma som förra gången. Tacksam? Vet jag inte förrän jag får tillbaka den. Hata fysik. Underkänd.

Igårkväll blev det lasergame, tacos och kinnect! Jag, Anja, Jessica, Amanda, Vendela och Josefine delade upp o körde lasergame först =D Jag var i gröna laget, med Anja och Anna. Fasligt underhållande xD Jag blev bara vettskrämd en gång, och det var Jessicas fel, haha! Vi vann i alla fall, och en hoper snorungar som skulle in efter oss stod och hojtade när vi kom ut;
"Bra gröna! Ni vann!" Närmare bestämt med 532 poäng mot 241 ;)

Sen blev det tacos hemma hos Josefine. Det satt som en smäck, ska jag tala om! Och coca colan slank ner som Guds ord i en tosing, m mm mmm =) När vi geggat klart körde vi lite kinnect, dansade Grease =) Sen framåt tiotiden slängde jag mig på cyklen och trampade hem. Pluggade till klockan tolv, sen la jag mig. Och somnade inte. Anna och Anja kom hem. Jag kom på att jag hade glömt mina ägg i vatten i en kastrull. Masade mig upp och ut. Och det kom en störtflod av kommentarer, för där ute satt Anna, Anja, David och Daniel och spelade kort. Baah. Knallade in igen. Somnade in. Framåt halv tre behövde jag kissa, så jag smög upp igen. Tror ni inte att äggen satt kvar där ute o spelade kort! D'oh. Väl inne i badrummet hörde jag Anna säga; "Gör det!" Sen fotsteg, fniss och tystnad. Helvete, tänkte jag, låser dom min dörr igen ska jag knacka in näsan på nån av dom.

Jag kom ut, Anna var på väg ut i köket, Anja borta och David och Daniel satt kvar. Och min dörr var inte låst. Nähä, de skulle bara bryta upp för natten! Kom jag på. Och tänkte att haha, vad paranoid man är (på goda grunder, dock!!). Så jag sa godnatt, fick en störtskur av "godnatt" och "lycka till imorgon!" tillbaka. In i rummet, stängde dörren, gick fram till sängen, tog tag i täcket och min säng gav ett ljud ifrån sig och började fnissa. Varpå jag blev skiträtt, gav upp ett illtjut och älgade ut i korridoren igen.
"HELVETE!!" Och Anja kommer utramlans efter mig, skrattandes hysteriskt, hon hade krupit ner under mitt täcke när jag var i badrummet. Anna kom tillbaka från köket, gapskrattande, och Daniel och David vek sig dubbla över bordet. Och på golvet satt jag, gråtfärdig och halvhysterisk, med en puls på 180 och en omtenta om 6 timmar. Till slut reste jag mig, på vingliga ben talade jag om för dom att dom var en hoper skitstövlar, dom skrattade, och jag gick in och la mig.

Som Anja påpekade för en stund sen: "Jag har aldrig hört dig skrika så förut!"
Näe, tacka fan för det xD

Aja, nu är det engelskaplugg som står på schemat! Och lite mat, kanske.

Såg att det lyste, hörde musik
just där och då tog jag det som en invit
men din blick var mörk och märklig där du stod
på den trasiga mattan bredvid okända skor
jag fatta allt och ingenting
där stod ju du som alltid skulle va min
du såg exakt lika påkommen ut som du var
men ärligt talat, det var skönt med ett dåligt svar
hela världen är så underbar
bara man får ett svar
hela världen är så underbar
bara man får ett svar

What did God wanna show when he created man weak

... we don't understand, in our house by the creek

Herregud, Hospitalet är övergivet! Jag vet inte ens vart folk är :O Eller okej, jag vet inte vart Anna o Anja är (misstänker Friskis, dock!) B-) Resten har jag koll på. Tror jag.

Idag fyller kära granne Anna år! 23, blir hon. O inte ett spår klokare för det ;D Vi pallrade oss upp vid kvart i åtta imorse (uugh), gjorde frukost och blåste upp ballonger och knallade in och sjöng för en sovande Anna, trodde vi. Hon satt i sängen och kollade på Mot alla odds. Jösses. Men sång blev det, och frukost fick hon ;)

Igår. Handboll. Sverige-Tjeckien. Det var då en evig tur att Sverige vann i slutändan, annars hade jag drabbats av akut psykattack. Särskilt när Anna o Anja sitter varsin sida om och skanderar; "Heja Tjeckien!". Då drabbas jag av lätt misshandelslusta! Hahah =D

För övrigt har jag två kandidater i den här världen som jag skulle kunna gifta mig med.
1. Kim Ekdahl du Rietz (såklart)


2. Sucre i Prison Break

Och så säger folk att jag svävar i det blå, va! D'oh^^

Men okej, nu har jag dealat mig fram till mitt framtida liv (jag hade knep att sova igår). Alltså, följande:
Alternativ 1: Med familj: Då ska detta ske innan jag passerar 30-strecket. Haffa Han den där med stort H, kännas bra, vara bra.
Alternativ 2: Utan familj: Om jag är själv på min 30-årsdag, då ska jag vara själv. Tänker inte bli en hysterika som alla 30+are i TVserier och böcker som snörvlar efter man och en hoper ungar. 
Sedär, framtiden utstakad =D 

För ni vet, med böcker och vänner kommer man långt! =D

Nähej ni, nu ska jag göra något konstruktivt av mitt liv! Eller läsa vidare i Gilbert Grape... Förresten! Jag läste ut Cecelia Aherns Gåvan igår, och ojojoj vad sorgligt, ojojoj vad jag bölade!

Därav sömnsvårigheterna sen xD

My name is Louis, it's Louis, all right
I play dad's old accordion all day and all night
I just turned eleven, so I'm still a kid
But when I grow up I wanna find out what daddy did
Mister believe me, I was taught not to cry
And that family should stay together 'till the day that you die
Yeah mister believe me, I was taught boys don't cry
And that the town where you're born is the town where you'll die
That the town where you're born is where you'll probably die

And in another life, I would make you stay

... so I don't have to say you were the one that got away

Puh, nu börjar jag andas ut lite. Webbaserade engelskakursen har dragit igång! Och jag kan tala om att ifall man hamnar utanför listan o inte får nån info, inga mejl, o aldrig har läst enbart via webb förut, då är det ingen barnlek xD Men, det mesta verkar ha löst sig nu! Jätteskönt.

Men seriöst, hur mycket kan man krångla till saker och ting på egen hand?

Igår var det premiär på gymmet efter lååång frånvaro (visste att det skulle bli så i och med fysik- och teknikkursen). Idag? Tjaa, träningsvärk i ljumskarna och lite i höger vad. Vänster vad är beyond träningsvärk. Tänk er kramp, fast mindre krampfokus, mer smärtfokus. Helsefyr, vad ont det gör när jag reser mig/ går/ hukar mig. Men, det går över =D Vet jag av erfarenhet, för jag fick likadant i höstas när jag började träna ;) Så går det när man tror att man är superwoman som tar hur mkt som helst benen...

Idag har jag vart en svända... Hmm. Sväng + vända, kanske kunde bli nåt? En vända på stan i alla fall, med Anna och Anja =) Lunchade bakpotatis med baconröra (inte fel nånstans) och fick inte dricka cola till! En liten del inombords grät hjärtskärande när jag beställde; "En Loka citron, tack."
Sen Stadium där det blev två nya t-shirts och ett par shorts =D Träningskläder, alltså nånstans runt XXL/XXXL, typ B-) ÄÄÄLSKAR! Jag ska aldrig mer köpa vettiga kläder, ska bara köpa gigantiska mjukiskläder. Helt underbart skönt.

För övrigt är jag och Anna på fjärde och sista säsongen av Prison Break! Och Anna ska aldrig mer kolla på nåt liknande med mig, säger hon xD Vad jag har lyckats utröna verkar det ha något att göra med att jag blir lite hispig när jag blir akut nyfiken, dvs rycker i Anna och ställer femtusen frågor.

Hmm.

Jag hade nog inte heller pallat att kolla på Prison Break med mig. All heder åt Anna! ;D

Middag, kanske?

Summer after high school when we first met
we make out in your Mustang to Radiohead
and on my 18th birthday we got matching tattoos
used to steal your parents' liquor and climb to the roof
talk about our future like we had a clue
never plan that one day I'd be losing you
and in another life I would be you girl
we keep all our promises, be us against the world
and in another life I would make you stay
so I don't have to say you were the one that got away

Du är inte trasig

... behöver inte fixas, nejneeej

Jaha, en burk cider, en tallrik makaroner och bacon samt ett Family guy-avsnitt senare sitter jag här. Och förundras. Eller nåt.

Idag skrev vi tekniktentan, vilken kändes okej! Vilket är Anna-betydelse för att det gick åt helvete. Så det gjorde väl det. Nästa lördagen är omtentan i fysik i alla fall, min första omtenta..! Spännande, not. Surt att kugga när man har klarat sig i två och ett halvt år.

Men, när jag kom hem, strax efter tio nån gång, slängde jag mig i sängen. Där har jag legat typ hela dan =) Läääst. Läst klart sista i Utvald, sen läste jag hela Svart ängel. Så jag sitter som bäst och funderar på vilken jag ska läsa nu ;) Lutar åt Drömmarnas väg, men jag får väl se.

Senare ikväll, när Anna har glott klart på alla sina TV-program, ska vi iaf återuppta tittandet på Prison Break =D På tiden! Det är väl ett år sen vi började med första säsongen... :P

Nu ni, nu är jag ledig ända tills måndag! Då börjar engelskakursen ;)

It's like a throbbing tooth ache of the mind
I can't take this feeling anymore

Det är bara en fråga om tid

... innan du blir skjuten i hjärtat igen

Dåså!
Jag lovade ju en Kläppenrapport, here it is =) Bättre sent än aldrig...

Veckan drog igång framåt onsdagkvällen när Daniel och Anna anlände till Leråkra (som, efter heldagsregn, levde upp till sitt namn). Det blev mat, en film och sen några tappra försök att sova. Och till slut så. Bara det att mobilfan ringde och väckte oss klockan 3 på morgonen... Om man nu kan kalla det morgon :P Jag kliver upp, tar ett par steg och smäller rätt in i en dörr som aldrig brukar vara stängd i vårt hus. Nu var den stängd. Och att smälla in i en trädörr klockan 3 på morgonen, i kolmörker, nyvaken och dötrött... Ingen rekommendation. Men, jag lyste ju i alla fall upp Daniels och Annas morgon, de fnissade så gott där de låg i sina sängar... Och pappa galer inifrån deras rum;
"KLANT!"

Nåja, när Anna äntligen slutat skratta var vi nästan framme i Jönköping - dags att ringa och väcka David! Vi var lite tidiga. Vi hade räknat med att vara där nån runt sju-åtta, kvart i sju svängde vi in vid Davids port =) Dvs samma tid som han tänkt stiga upp, eftersom "ni sa runt sju-åtta, och jag tänkte att ni blir säkert sena!". Tss. Vi från Blekinge är aldrig sena B-)

Nästa anhalt: Västerås! Plockade och packade in Jessica och Amanda, fick mat av Jessicas mamma och klappade Jessicas tjocka katter =) Sen! Sista etappen... Stannade för en bensträckare i Vansbro, och sen, vid halv fem-tiden, dök Kläppens backar upp på högersidan! Åh, det är få syner som går upp mot det när man har suttit i bilen hela dan!





Inga trötta miner första kvällen inte, vi spelade spel och bastade och hade oss. Världens minsta bastu (jag vet inte hur de hade tänkt att 8 pers skulle få plats där, men vi kanske har olika versioner av människor i huvudet), men vi klämde in oss.

Fredagsmorgonen var det väl lite segt att stiga upp, men det gick över rätt kvickt xD På med kläder och pjäxor, plocka ut skidorna och så var vi igång! Tog ett par timmar innan vi lärde oss hitta, och visst vart backarna lite isiga, men HALLÅ! Det var snö, det var skidbackar och det var skidåkning. Man behöver inte mer än så.




Lördagen var det nyår, och 2011 var över. Vi åkte skidor fram till lunch, sen skulle allting fixas. Maten, drickan, vi själva. Det blev en helhärlig kväll/natt, spel, god dricka, kalasgod mat, tolvslag nere vid Tranantorget och avslut med utgång på... Tja, Tranan eller vad det hette :P Men det var kallt, hiskeligt kallt. -12 grader + leggings = kyyyyligt.




Söndagen var vi väl inte så skärpta över lag. Soffan var helockuperad. Speciellt av Daniel, sen några elaka jävlar knäckt sönder knäckebröd och smulat i hela hans säng, hmm... ;D Oj, vad vi sov gott när Daniel skulle lägga sig B-) Det blev några timmar skidåkning på eftermiddagen i alla fall!

Måndagen var Annas första åkdag (någonsin) och då passade David också på att ha skidor =) Så vi lekte skidlärare, och när vi tröttnade på det lurade vi dom att komma upp till Toppstugan där vi satt, sen tog vi den långa (och faktiskt snällaste, tror jag) vägen ner. Men dom svor minsann lite grann över oss. Särskilt Anna, som fortfarande har blåmärken ;)




Tisdagen var veckans näst sista åkdag - o lyssna bara! Jag och Jessica + snowboard = sant! Hmm. Jag har ett blåmärke på vänster rumphalva som har ungefär samma form och storlek som Blekinge. Japp, fortfarande. Fast det har bleknat rätt mycket, det var tusan inte vackert i onsdags... Men i slutet av dagen fick jag lite kläm på åkningen, vilket kanske inte tycktes uppenbart för de som tittade på (och skrattade), men det kändes bra i alla fall ;) Vi grillade korv ute på eftermiddagen, vilket var jättemysigt, men förrädiskt iskallt. Och dessutom hånade dom min korvpinne. Fullt funktionsduglig! Lite klen bara, kanske...

Onsdagen kom, sågs och försvann. Inte riktigt så, men fort gick det! Skidåkning, städning, packning och Gud vet allt. Vi lämnade tillbaka skidorna, och det är alltid lite ledsamt =/ Vi däckade i soffan allihop när vi kom hem, all energi bara försvann. Vi satt som döda sillar i en bra stund innan vi kom igång sen xD




Torsdagsmorgonen vaknade vi... Eller tja, vi steg upp vid kvart över fem. Segt att stiga upp direkt när vi snoozat i en vecka. Frukost, sen jagade vi undan sista städningen, bar ut alla grejer i bilen och sen kom Jonna ut ur badrummet och kom på att fan, jag har inga strumpor. Och mina väskor var nogsamt inpackade innerst i det stora bagaget (jag skulle ju av sist). Övervägde en rad svordomar, men David kom till undsättning och lånade mig sina raggsockar. Frös inte om fötterna den dan!

Bilresan hem gick bra, vi lekte, sjöng och... åt :P När vi droppade Jessica i Västerås fick vi mat igen, sen tog vi en runda inom Maxi och köpte sockerkick i form av godis. Sen stod vi på ner till Oskarshamn, där vi tog en vända på Donken. Därefter dumpade vi David och Amanda i Kalmar, och plötsligt var det bara Stim, Stum och Dum kvar i bilen =) Vi vinkade hejdå till Daniel i Karlskrona, o sällskapet var reducerat till Piff & Puff, eller Bill & Bull om ni så vill.

Gud, så skönt det var när vi svängde in på lilla grusvägen hemma. Då var det 13 timmar sedan vi körde från Kläppen.

Sammanfattning? Vi hade en kalasbra vecka, det är väl inte mkt att orda om =D Och de upptäckte femtioelva nya sätt att jävlas med mig. Exempel?
¤ Gömma Jonnas ostbågemössa är JÄTTEKUL. Sen säger man att det hade ALDRIG hänt om hon haft hjälm.
¤ Rulla Jonnas säng och hävda att det är husspöket (Kläppenpojken) som gör det.
¤ Dåliga skämt om Listerby IK är ju givet.
¤ Göra om låttexter till riktigt dåliga versioner kan ju alltid fördriva tiden lite!
¤ Tracka Jonna för hennes nyårslöfte (ingen cola vardagar!) genom att läska med det förbjudna får Jonna att högaktligen gnissla tänder och överväga dråp på nämnda grannar.
¤ Hävda att Jonna sitter kvar i lilla luckan i väggen, och det är Kläppenpojken som tagit över hennes kropp ("Aah, titta inte på den! Se den inte i ögonen!") är ju en rolig lek när bilresan börjar bli dryg. Efter sådär fem minuter vill säga.
¤ Beställa en KP Cheez (KläppenPojken Ostbågemössa) på Donken vore kanske nåt..?

Hmm, jag undrar om det finns några trevliga, grannfria lägenheter lediga i Kalmar? Omgående?

Vem städar dina golv?
Vem ska göra din kebab?
Vem ska göra mål i VM?
Vem ska köra ambulans?
Vem ska vidga dina vyer?
Vem ska lära dina barn?
Vem ska föra Sverige framåt
när du bara vill tillbaks?

Vi suddar bort alla tungvrickare

... dom blir mätta på att andra blir hungrigare

Gäääääsp.

Igår kom vi hem från en hiskeligt rolig skidvecka i Kläppen! Det var med lite vemod i hjärtat jag vinkade hejdå till stuga och backar och sju dagar av snicksnack och gapskratt.

Vi körde kvart i sju igår morse, jag och Anna anlände till Leråkra kvart i åtta igårkväll. Huu, det är en lång dag. I bil. Men men, bilresan gick bra. Lite körande, lite sömn, lite lekar =) Dumpade av Jessica i Västerås, David och Amanda i Kalmar, Daniel i Karlskrona, sen jag och Anna hit, innan hennes föräldrar hämtade henne.

Imorgon, eller kanske söndag, eller någon dag när jag orkar med att, kommer ett längre inlägg om veckan, preparerat med lite bilder också =) Men inte just nu.

Jag somnade innan halv tolv igårkväll, och vaknade fem över tolv idag. Gud, så välbehövligt det var xD Annars har jag bara slappat, läst Zlatan och kollat på Big bang. Ikväll blir det en Disneyfilm, sen lägga sig i hygglig tid ;) Imorgon är det dags för återfärd till Kääälma! Och Kapten Röd på Sandras på kvällen ;D

Ju mera dom spottar på mig
desto snabbare kommer jag blomma

So buy me beer and whiskey

... cause I'm going far away

Skriver från soffan i vår stuga i Kläppen..! Vi kom upp i torsdags, så det har blivit skidåkning, spel, mat och mysfaktor ala Hospitalet :)

Igår var det nyår! 2011 är alltså över... Och 2012 tar vid. Vårt sista år? Vi får väl se.

Vi inledde här i stugan, med god mat och spel :) framåt halv tolv drog vi oss ner till torget och kollade fackeltåg och fyrverkier :) när det var över stod vi nån halvtimme i kö, sen var vi inne på Tranan och hoppade runt tills de stängde. Sen promenad hem... Säger bara det, 12 minusgrader och i leggings. HUUUU!

Anna och David smulade ner knäckebröd i Daniels säng, så det kom några svordomar när han kröp ner, så han flyttade till soffan istället, hahaha :)

Så idag var vi inte uppe med tuppen, direkt xD flyttade oss bara från sängarna till soffan. Jag stack ut och tog några åk i eftermiddags, därefter gick jag, Anna, Jessica och David bort till barnbacken, där vi åkte snowboard, stjärtlapp och miniskidor :) När vi kom tillbaka åkte vi ner o fixade skidor till Anna och David.

Nu blir det slappelislapp resten av kvällen, möjligen lite Dum&Dummare :)

Living my life
Like I've got something better to do


RSS 2.0