Jag vill bara vara sån

Jag kommer ihåg när man var liten, sådär 9-10 år och satt och bläddrade i kändistidningar som råkat hamna framför en. Man funderade aldrig ett jota på hur gamla de där kändisarna egentligen var, eller hurdana de var, de bara var. Man brydde sig inte. Enda bombnedslaget jag kan minnas var Aaron Carter, som väl var ett år äldre, eller något sånt. Nu när man sitter och läser om kändisar, tänker man ibland; "Fan, han/hon ser inte gammal ut", så kollar man upp det och finner att personen ifråga är född samma år som en själv, eller t o m senare.
När sånt händer börjar jag fundera på vad jag egentligen har lyckats göra med mitt liv.
Och vad kommer jag fram till?
Inte ett skit.

På sätt och vis älskar jag det, jag älskar att vara lantlollan, gå i mina mjukisbyxor och flipflops, fotboll 4 dagar i veckan, slappa på altanen, huset här i skogen, mina böcker och alla dom jag älskar.
På sätt och vis vill jag vara den där överbegåvade, hypade personen som alla pratar om, som alla imponeras av, som tjänar pengar som gräs och behandlar dom ungefär så också.
Men sen funderar jag över vad man skulle kunna förlora, om man verkligen blev den personen.
Och efter de tankarna har jag kommit fram till nånting.
Jag kommer vara lantlolla resten av mitt liv.

Ja, jag älskar Listerby. Ja, jag älskar skogen och havet och Åsavallen och macken och skolan och att jag kan hälsa på nästan varenda jävel för att jag känner dom. Här händer inte mycket, här händer snudd på ingenting, men jag är en såndär människa som flyter med, jag formar mig efter mönstret, mönstret formar sig inte efter mig.

She wears high heels, I wear sneakers
she's cheer captain and I'm on the bleachers
dreaming 'bout the day when you'll wake up and find
that what you're looking for has been here the whole time

All there's left to do is run

Jag har kommit fram till att jag älskar låten "Love story" med Taylor Swift!!

Jahaja. Så var även denna dagen gången. Och vad har hänt idag?
Fick sova nästan oavbrutet till kvart över elva, antingen var jag totalt utmattad och sov som en medvetslös, eller så har Noah vart ovanligt tyst :P
Försökt fixa och trixa till imorgonkväll, o nu är allt löst, så det blir nog en najs kväll ;D
Varit i stan. På Bokia och köpt två böcker:
Golddiggers // Tasmina Perry
Dimmornas lek // Kate Morton
Sen blev en runda till systemet o köpa dricka tills imorgon också :)

Sjöng x antal låtar på Singstar hos Sara, och jag förlorade alla utom en xD. Nu skyller jag allt på att jag är förkyld, har ingen röst i vanliga fall, så nu är det en miljon gånger värre. Rätt vad är så försvinner ljudet^^
Sen gick Micke in och satte sig på mig (jag låg på mage i Saras säng) och då blev det ju inte enklare.

Ikväll har jag vart ute och åkt en runda med pappa på motorcykeln :) Molto kul :) Ekenäs, Torkö, Slättanäs och hem. Sen kollade jag och Jenny på Lie to me :D

Sverige - USA på TV... Inte övertygande Sverige. Not so far.
3-5 till USA.

Romeo, save me, I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think

he knelt to the ground and pulled out a ring and said:
Marry me, Juliet - you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad - go pick out a white dress
It's a love story
baby, just say yes

Lyssna efter mina fotsteg i ditt hjärta

MIG VARA FUCKING FÖRKYLD IGEN!
Jag blir galen, förgås och faller i psykisk koma.
Tusans skräp.

Idag har jag inte gjort så många knop, läst hela dagen typ. Läste ut boken som jag köpte igår, fyyyyyfan vad bra den var. T o m serien. Från första raden i första boken, till sista raden i sista boken. REKOMMENDERAS!

Så nu har jag återgått till en lite äldre;
Eldfångaren av Nicholas Evans (Mannen som kunde tala med hästar).

Ikväll vart det dags för andra seriematchen (11manna). Den gick i Spjutsbygd, mot Trion. Jag fick inte spela för Mats, jag fick inte ens byta om. Lite småtradigt, även om jag vet att det är bäst så.
Spelade kanonbra i första halvlek, lite sämre i andra. Men Eline petade in det som blev segermålet, och vi vann med 1-0 :D

Imorgon blir det nog en sväng till stan och slå en koll på outlet-försäljningen på torget (där är väl inget vettigt kvar) och köpa lite sprit till torsdag :)

Stanna
Stå stilla
Blunda
Andas
Lyssna efter mina fotsteg i ditt hjärta
Jag finns här
Jag lever inom dig

Trött på mig själv..!

Ja, riktigt trött faktiskt. Har varit på dåligt humör nästan konstant sen i fredags. Är snäsig och otrevlig mot dom jag älskar och jag hatar mig själv för det. Herregud, det här är lite sjukligt. Jag är inte direkt den som brukar gå omkring och vara på dåligt humör, och det bekymrar mig lite.
Sååå, alla som jag vart minsta dum/snäsig/otrevlig/outhärdlig mot, jag ber innerligt om ursäkt.

Idag bar det av in till Karlskrona med mamma, Jenny och Noah. Skor och kläder till Noah, mamma hittade en tunika och jag köpte en bok :D Äntligen;
Så länge vi båda andas // Stephenie Meyer
Nu får jag äntligen läsa upplösningen.

Efter Karlskrona var jag väl hemma två timmar nånting... Alldeles för kort tid, men hann sluka i mig lite över 200 sidor i alla fall :D
Sen vart det barnvaktande åt Alice och Louise till klockan sju, sen fotbollsträning till halv nio. Helt okej. Fick en hästaspark på högerfoten av Linnea, full kraft. Hon tänkte skjuta, så jag petade undan bollen för henne (det var i en match och vi var inte på samma lag), vilket ledde till att jag fick spetsen på hennes fotbollssko (smärta) precis mitt i det mjuka framför fotknölen på utsidan av foten. Smärta. Linnea hoppade omkring bredvid mig och ylade "AJAJAJ!" Vi tittade på henne, typ Vad Bölar DU Om? När hon såg det sa hon;
"Men jag KÄNDE hur ont det där gjorde! Jag tog ju i fullt!" Tack, det märkte jag också. Men det gick rätt okej, jag hoppade omkring en stund, men sen var det lugnt.
Sen kommer jag hem och har ett redigt dobbmärke på vänsterlåret. När, var och hur i helsicke hände det???

På vägen hem stannade jag hos Sara och dom, drack 2 glas vatten, trackade Micke, klappade Jack, sjöng 2 låtar på SingStar, trackade Micke, stimmade upp Jack, trackade Micke och åkte hem. Och tog ner tvätten. Och duschade. Och NU ska jag fortsätta läsa min bok ;D

Heaven knows what happens now

I dig those rythm and blues

En fullspäckad dag, må jag säga...
Fotboll
Innebandy och
Fotboll igen :)

Steg upp vid elvasnåret, pillade i mig lite frukost och läste. Kvart i tolv kom FO och Jojjo i FOs Ådi-bil. Vi flyttade in i min bil och körde in till Brunnsvallen. Vi var väl 16 stycken från laget, typ :) Det var ju dags för landskamp! U23 damlandslaget. Sverige - Danmark.
Vi skulle vara programutdelare och publikvärdar. Gick helt okej, ingen försökte i alla fall smita ut på planen i min zon :P Jessie hade tydligen fått fatt i nån unge som var på väg in, men hon avstyrde det hela^^
Sverige spelade bra och vann rättvist, med 3-0 :) Där var 850 pers, lite i minsta laget, tycker jag.

Det blev spetan hem, äta en banan, byta kläder, packa träningsväskan och bort till gympasalen. En timme innebandy mot männen till de som spelar. Helt klart underhållande^^ Jag tacklade in Micke i tjocka mattan 2 gånger, en av dom puttade mig så jag satte mig pladask på asen, och Fredrik tacklades järnet, och stängde till slut in mig i ett hörn, så jag trodde aldrig jag skulle komma ut^^ Men jag gjorde ett mål i alla fall, och det var för FO ;)

Det blev en snabbdusch, och sen putta i Sara i bilen och köra bort till Åsavallen och kolla på b-laget, som hade seriepremiär hemma mot Hoby. Jojjo, Ally och Philip anslöt efter en stund, varpå Philip började dissa varenda grej som jag tänkte göra. Grr. Sen började Ally köra samma spår när jag försökte kela med henne. Kanske ska tilläggas att Ally är en hund :P I pausen köpte jag, utsvulten och dan, två korvar och en coca cola, och det slank ner som Guds ord i en tosing vill jag lova. Klacken kickade mig i knävecket när vi stod i kön. Och hånskrattade när jag vinglade till. Sen sa han att han skulle göra samma sak när jag hade fått korvarna. Nej tack.
Listerby vann övertygande, skulle jag vilja säga ;) 7-2.
1-0: Simon W
2-0: Sebbe
3-0: Emil (SKITSNYGGT!)
4-0: Sebbe
5-0: Ante
6-0: Ante
7-1: Greven
Så det var en ganz najs match ;D
Jag har typ suttit ensam i vardagsrummet i minuter nu, för ungefär så länge sen är det hela min familj gick och la sig. NU är klockan 21:38. Vilka nattmänniskor de är, alltså.

I can't remember if I cried
when I read about his widowed bride
something touched me deep inside
the day the music died

Dance real slow

Kollar på CSI Miami med Jenny, för hon vågar inte kolla på det själv ;)

Idag var det seriepremiär, 7manna. På Björkvallen (Hallabro) mot Karlskrona FF. I omklädningsrummet släppte Net bomben;
"Jag tänkte att du skulle spela mittback idag, Jonna!" Så jag spelade ensam mittback i... 52 minuter :P av 60. Första halvlek gick pissdåligt, innan man kom in i att. Andra var väl lite bättre. Vi fick stryk med 2-3 :(
1-1: Linnea
2-3: Annika

Sen har jag slappat på altanen och varit ute och gått med mamma, Jenny och Noah. Och ätit grillad middag ;) Smaskigt.

Romeo, take me somewhere we can be alone
I´'ll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby just say Yes!

Did you write the book of love?

Nu är jag hemma i lilla Blekinge igen... Jag ska inte hyckla, jag tycker det är ganska skönt. Jag gillar inte Stockholm. Tvättäkta lantlolla, vetni. För mycket folk, för mycket bilar, för mycket av allting. Men visst är det kul att man kan åka upp där och hälsa på då och då :)
Men jag kommer aldrig att flytta dit.

I torsdags träffade jag Ida och Jonna :) Mycket trevligt :D Jonna har jag inte träffat sen studenten, så det var tusan på tiden :) Ida däremot träffade jag i lördags ;) Men vi hade ett par kul timmar i Farsta centrum. Så jag har faktiskt handlat lite denna veckan, efter 2 besök i Farsta:
1 turkos klänning
1 vit t-shirt med blå detaljer
1 grå stor-t-shirt
1 bikini
och böcker då? Undrar ni. Jamen hallå, har ni inte lärt er nånting av att läsa mitt dravel? Såklart att det blev en bok också, närmare bestämt
Ljudet av ditt hjärta. Tredje delen i Stephenie Meyers serie. Men böcker varar alldeles för kort tid. Jag köpte den på onsdagseftermiddagen, och torsdagseftermiddagen var den slut :( men lika bra och intensiv dom de andra!
Så... Har ni inte läst Stephenie Meyers böcker så rekommenderas dom STARKT!

Idag bestämde Noah sig för att vakna halv sex, så jag har också varit vaken sedan dess...
Om 13 timmar och 48 minuter är det match!

Do you believe in rock'n'roll
can music save your mortal soul
and can you teach me how to dance real slow?

La Stoccolma ;)

Har för mig att Sthlm heter så på italienska...

Jahauja. Idag bar det av till huvudstaun. Flög upp halv fem i eftermiddags, Arlanda express, ut från centralen och letade upp Jenny och Noah :)
Den sistnämnde tittade på mig hela bilfärden hit, och slutade aldrig le :) såg ju nästan ut som om han hade saknat mig :D Sötnos.
Blev smaskens kyckling och sötpotatis till middag, sen lite tryffeltårta till House. Så man lär somna gott ikväll ;)

Dumbom, det finns ingen annan
mitt hjärta nästan stannar
jag kommer alltid göra allt för dig

(Du är aldrig långt borta i mina tankar)

The day the music died

Har äntligen sett Twilight! :D Fick den av Daz igår :D Rätt gissat, jag åkte bort dit och snyltade till mig bilder och videos och musik och så Twilight då ;)
Fast ändå, boken är bättre...
Men det är ju jag, det.
Haha, fick även filmen med mig och Daz i huvudrollerna^^ När vi var i London (2 år och 2 månader sen) så filmade Ida oss i 21 minuter och 55 sekunder ;D Fy tusan vilken dum film^^

I want you to want me
I need you to need me
I love you to love me

Mmm, vart så fint väder idag! Själv vaknade man ju klockan 12, prick! Ner med en bok (Harry Potter och dödsrelikerna, alltså nr 7, läser den för... någon gång i ordningen^^), plocka fram lite frukost och satte mig ute på utealtanen :) blixterskönt!
Satt där och läste och solade till halv tre, då fick jag sms från FO;
Tja, ska vi träna på gymmet typ nu?
Haha, var väl inte SÅ taggad, men okej då ;) det blev lite skatemaskin, mage, bröst, biceps, axlar och rygg. Inga ben, med tanke på fotbollsträningen ikväll.

Hem sen, åt middag, plockade fram mitt bokningsnummer (åker till Sthlm och storasyster imorgon :D) och lite sånt, sen brummade jag bort till Åsavallen. Fritte och Anni var på plats :D Längesen man såg dom ;) Kul :D Sanne pustade lite i omklädningsrummet:
"Mats, kan vi inte köra en såndär rolig träning idag?" Mats tittade på henne med en såndär Är-du-dum-i-hela-huvudet-eller-blick som han har blivit så bra på sen han tog över vårt lag.
"Rolig? Nädu, vi ska springa idag!"

Och så blev det. Vi joggade igång, sen avslutningsövning. Mottagning-driva snabbt-avslut-hämta bollen nånstans lååångt bakom målet-lämna bollen till Mats-tillbaka till kön.
Sen bytte vi ut mottagning mot nedtagning. Bara för att jag är SÅ jävla bra på det. Fast det gick faktiskt bra, utom sista gången, men då hade min andning börjat väsa lite, så var lite ofokuserad.
Sen spel 2 mot 1. Efter Tania fick jag äran att vara "1". Jag stod inne i en kvadrat, så skulle de komma 2 st mot mig och ta sig förbi. Men jag stoppade faktiskt flera stycken, så det gick rätt bra :)
Vi övergick till 2 mot 3, så jag och Tess mot de andra. Gick väl ok, det också :)

Sen skulle vi springa engelsmannen.
"Den är inte så jobbig", sa Mats. Nej, egentligen kanske den inte är det. Fysiskt sett. Men han terrade oss så jävla mycket med den för 2 år sen, så bara han säger engelsmannen så går all luft ur oss^^ Den är jobbig psykiskt. Måste komma över det. Hur som helst. Jag sprang. Och andning väste och pep. Kom igen, bara 60 meter kvar! Tänkte jag. Sen kom rosslet och så slog det igen. När jag hade 20 meter kvar till vila. Satans jävla helvetes skit. Jag hade ju ändå använt inhalatorn innan träningen. Så lycka till att jag får spela denna veckan. Mats stod och höll i mig och pratade med mig och försökte först få mig att andas, sen att andas med näsan, och sen att andas lugnt. Sen släppte han mig, och jag gick bort till de andra. Och det slog igen totalt! Det bara... jag vetefan hur jag ska beskriva ljudet. Som om lungorna skrek efter luft. Fan. Men Tess sprang till andra änden av planen (!) och hämtade min inhalator och min vattenflaska, och när jag bara fick mitt lilla pulver så stillade det sig så pass att jag klarade mig på egen hand. Så jag hoppade var med och spelade sista kvarten, och får i alla fall spela 7manna på lördag. Mot KFF. Yaaay ;)

Watching the sun go down
the tide is drifting in
we could get closer now
and feel the warmth within
cause I'm looking in your eyes
feeling so alive
boy, when you touch me
it's time to take it through the night
(boy, I wanna do to you
all the things you want me to)

Idas place och Eringsboda Brunn ;)

Jag kan ju lugnt meddela att det blev en jävla fart efter matchen igår. Den slutade kvart i fem, sen skulle Mats prata (det lilla han sa, han var ilsk), så fem i fem kom jag iväg. Med FO och Sara i bilen, såklart ;)
Hem och äta (FO åt också hos oss), duscha, klä om, smink och konstatera att håret var hopplöst fall, dyngesurt, men jag har inte den blekaste aning om var hårfånen är för någonstans.
Sen började jag leta efter leg, pengar, mobil och dricka. Och slängde iväg ett sms till FO att vi skulle köra strax. 2 minuter senare pep mobilen till. Sms från FO:
Kör sakta!
Haha, någon här stod säkert i duschen fortfarande^^ Vi svängde inom Kartorp och plockade upp Daz. Jag försökte få pappa att köra fram med bussen och putta lite på Kenneths cheva, men pappa ville inte det. Då hade nog Kenneth gråtit en tår och darrat lite på underläppen ;)
Sen for vi ut till Kuggeboda. Jag hoppade ur bilen, plingade och knallade in. Och mötte Lisette, som tog mig i upptuktning och förmaning direkt;
"Nu tar du hand om min dotter!"
"Lisette, jag tar ALLTID hand om din dotter!" Svarade jag, omåttligt förolämpad.
"Säger du ja, men när det kommer till kritan är du alltid fnissigast av allihop!" Haha, klart jag inte är! Och vid det här laget pallade inte Lisette spela sträng längre, utan började skratta och sa att hon såklart skojade. Gjorde hon säkert inte ;)
Sen drog jag med mig FOs spritpåse och en sönderstressad FO ut i bilen, och så bar det av till Eringsboda.

Hade mycket trevligt hos Ida sen :) eller, hos Idas bror, rättare sagt. Han var snäll och lånade ut huset (igen^^). Och ägnade kvällen (senare) att flirta lite med Daz som tack ;P haha :D
Vi lyssnade på Joddla med Siv. För att komma i rätt stämning^^ Det var ju dom som spelade på brunnen sen :) Vi spelade snapsroulette, helt okej spel^^ Sen blev det lite Singstar :) jag och FO sjöng Skönheten och odjuret och Diggiloo-Diggiley ;)
Blixtar och dunder
och magiska under
plötsligt en dag har det hänt...
Jag, Ida och FO tog 2 tequilashots i köket, tur att vi flyttade dit, för vi slabbade ner hur mycket som helst ;) Sen kom Daz ner och skulle testa en, men ville inte dricka själv, så jag joinade och tog en fjärde. Sen trängdes jag och Daz i fåtöljen^^ gick ju sådär lagom bra^^ Hon visade en film från förra gången vi var ute, och rätt vad det är hör man mig;
"Men sluta RÖRA mig!" Haha, så jävla fult! ;)

Sen blev det brunnen :) hann väl vara där i fem minuter innan vi snubblade över Tim och Anton. Sen blev det dans och hopp och drinks resten av kvällen^^ Kollade på Joddla med Siv :) Hamnade bakom Anton och en annan lång människa, såg inte ett skit. Vilket Anton insåg och puttade fram mig så jag fick stå framför honom istället. Så jag stod längst fram :D Wiie, har sina fördelar med att vara kort ibland :)
Träffade Jonas och Robin Luring, lite otippat. Och såklart Fredde och Mattis :)
Dom spelade "Om och om igen"!! HAHA! Vilken lycka :D:D

Sen satt vi hos Ida i cirkus 40 minuter, innan Sandras mamma hämtade oss :) Var väl hemma vid 3, la mig mig vid halv fyra, låg och skrev lite, sen sov jag gott :P och alldeles för kort, till halv tio.

Om två timmar börjar Listerbys första seriematch för året :D
Ses där ;)

Men han har aldrig sett på mig sådär förut

Seriepremiär!

Uuuusch, snacka om att vakna för tidigt...
Vaknade halv tio, det var lite väl magstarkt -.-

Igår vart det ju seriepremiär då ja :) På Björkvallen... Solen sken, himlen var blå och planen var grön. Men planen var hård och bollen var lätt och vi spelade bra första 30, men vad hjälper det när vi spelar som en hel katastrof resten av tiden?
Jag satt på bänken hela matchen (d'oh vad drygt). Men så där det väl när man inte är bättre på fotboll, I guess...
Så jag hoppas på att få spela som fan i sjumannamatcherna istället!
I alla fall, tillbaka till matchen. Vi styr som sagt spelet nästan hela första halvlek. Annika nickade in 1-0 på en hörna i 18e minuten.
Karlshamn kvitterade efter 8 minuter in i andra halvlek. Sen kom det totala raset. Vi reste oss lite i slutet, men då hade Karlshamn redan slagit in 1-2 på en makalös frispark, den ska hon fan ha eloge för. Vilket skott! Ingenting att göra åt.
Nu lägger vi i alla fall den här matchen åt sidan och tar oss an... Trion (tror jag) nästa vecka!

If you never lose
you never learn to want to win

Win together, lose together
teammates!

Del av din värld... Kom hit och gör mig lycklig

Har suttit och kollat på Lilla sjöjungfrun nu. Vilken skillnad det är på originalberättelsen och Disney's version. Men jag måste faktiskt erkänna att jag gillar Disney's bättre. Evig lycka framför lidandet i originalet. Inte kom det något gott ut av att heller...

Jag har snöat in på kärlek. Men kan samtidigt inte låta bli att tänka på Jago i Jafars återkomst...;
Kärlek är bara löjligt
dumt och skumt och helt omöjligt
bara glöm kärleken
Nya taktiken? Skulle inte tro det. Herregud, jag är lika genomskinlig som bakplåtspapper.

Nu har jag läst ut bägge böckerna som inhandlades igår.
I told you so.
Skit, vad ska jag nu läsa?

Imorgon är det seriepremiär på Björkvallen (BHIFs hemmaplan) mot Karlshamn. Vi går för vinst! Of course ;)
På kvällen blir det Eringsboda Brunn och Stjärnkväll med brudarna ;) Skoj :D

Hur ska jag tolka din tystnad?
Jag tror inte jag ska tolka den alls.

Jonna Carlsson är...
20 år.
Glad för det mesta.
Boktokig.
Ordmissbrukare.
Båtmänniska.
Fotbollsfåne.
Kär.

Kom hit och gör mig lycklig!
(Helst innan jag går under
och förlorar mig själv i ingenstans.)

Han ler så vackert åt ingenting

Ååååh, jag som tyckte att det har gått så bra på sistone. Jag har inte tänkt på dig alltför mycket. Nu inser jag att det är för jag har varit igång hela tiden. Skola-fotboll-gym-innebandy-sova, alltid har det varit något. Nu sitter jag här hemma, skriver och läser. Och tänker alldeles för mycket på dig.
Och magen vrider sig i protest, men jag tänker på dig ändå.
Du är på något vis inetsad mellan mina revben, någonstans på vänster sida.
Din röst.
Ditt leende.
Ditt skratt.
Dina ögon.

Jag lägger inte så ofta ut grejer som jag själv skriver, men här kommer en dikt... Eller dikt och dikt. Ett gytter av rader och ord som jag la ner 5, högst 7, minuter på.
Läs och gråt en tår för en förälskad, kanske rentav kär, människa.
Gråt en tår och be en bön för mig.

Kritdamm regnar från tavlan
änglarna gråter utanför
regnet faller i rytm
som bara regnet gör

En torkad blomma i fönstret
minns sin forna glans
friheten och färger
nu förlorad i ingenstans

Ett papper med vackra ord
alldeles bländande vitt
frestar och förför dig
för att det inte alls är ditt

En pojke med stora ögon
ser sig runtomkring
han lyser upp i ett leende
han ler så vackert åt ingenting

Av: Jonna Carlsson
16 april 2009
Torsdag, hemma

He doesn't look a thing like Jesus

Herregud, jag är bokmissbrukare. Idag var jag en Duktig Dotter, jag följde med mamma till Maxi och handlade. Jackpott! Två böcker blev det :) Två stycken som man kan stryka från Önskas-listan ;)
Cecily von Ziegesar: It girl 4 - Hemligheter (Utläst)
Stephenie Meyer: När jag hör din röst (läst 275 sidor)
Fast It girl-boken tog ju löjligt kort tid att läsa ut... Synd, för dom är bra. Men dom tar slut alldeles för fort :P Vad gäller den andre så är det nästan 450 sidor i den, så har lite kvar...
Så imorgon eftermiddag kan det väl vara lagom att beställa resten från Bokus? ;)
Book-addict!

Ikväll var det fotbollsträning. Lätt att jag kunde klarat mig utan den. Det gick bara fel, från början till slut. Bortsett från tre saker:
Fick till en fin lobb till Linnea, t o m Mats sa "Bra Jonna!"
Jag blev uttagen till matchen i helgen.
Lilla söta Anton som stannade kvar bara för att vinka till mig ;)
Annars då? Njae, kändes skit från uppvärmningen. Orkade inte, värk i hela bröstkorgen. Men vad gör man när inhalatorn står hemma på skrivbordet? Man låtsas som ingenting. Åtminstone kör jag på den taktiken. Och föll på målsnöret med en andningsattack när det var 1 minut kvar av träningen. Nu har jag åtminstone lärt mig att inte få panik av det hela. Istället blir jag så förbannad att jag gråter efteråt. JävlaJävlaJävla skit. Det är läskigt. Och det hindrar mig. Jag vågar inte ta den där löpningen som jag vet att Mats vill att jag ska. Jag jagar inte hela vägen. Jag håller igen. För släpper jag, om så bara för några sekunder, så sitter jag där sen.
Ilsken och rödögd.

Vill ni att jag vänder om
och slåss för den jag är
aldrig sviker jag mitt land
när vindarna viskar mitt namn


I spend each day here waiting for a miracle

Jag är lite på filosofhumör, men ändå inte.
Vissa saker förändrar sig bara inte.
Jag är fortfarande kär i att vara kär i S.
Tankarna vill inte släppa taget om dig.
Jag ser dig precis så ofta som behövs för att jag ständigt ska påminnas om vilken vacker kille du är.
Precis så ofta som behövs för att jag ska få fjärilar i magen varje gång jag hör eller ser ditt namn.
Om du visste.
Tänk om du bara hade en jävla aning.
Men nog om det.
Kanske.
Just nu, i alla fall.
This is all I ever wanted
I can take the heartbreak
Can I get something for my lovesick stomach ache?


Jag håller på att försöka skriva rent mina dikter. Slipa, putsa, samla ihop dom. Men fy fan, rent ut sagt, vad mycket dikter där finns. Skrivblock efter skrivblock. Lösa skrivpapper. Bortrivna papperslappar. Datorn. På sockerdricka.nu. På alla möjliga och omöjliga ställen. Och inte blir det färre, i och med att jag skriver nya hela tiden. HF sa till mig en gång, när vi gick på gymnasiet:
"Jonna, du måste fan ha skrivit tusen dikter bara medans vi gick på Snäck!" Just då avfärdade jag det hela, men jag börjar undra...
Och VARFÖR har jag såna problem med att låta folk läsa? Kompisarna på Snäck läste många av dom. HF läste allt ;) Men these days? Jag tror inte någon har läst en dikt av mig på Gud vet hur länge.
Och allvarligt talat, varför skulle de vilja göra det?

Det är sjukt, hur kan man vara så kär i att läsa och skriva? Jag älskar det. Hett och innerligt och villkorslöst. Pappa skrev en hel del när han var mindre, men han skriver aldrig nu. Men jag vill aldrig någonsin sluta med det! Precis som alkoholister missbrukar alkohol, som narkomaner missbrukar knark, så missbrukar jag papper, penna och böcker. Och lever mitt liv genom bokstäver och ord.
Jag vill aldrig någonsin frysa till is
jag vill inte leva med stelnat blod
aldrig förneka ett känslobevis
jag vill leva på kärlek och vackra ord
Ungefär så. Jag älskar ord. Älskar. Som Zlatan älskar fotboll, som Foppa älskar hockey,  som jag älskar dig.
Vart kom det där ifrån?

Tänker avsluta med att skriva in en låt som känns passande nu... Har ni sett Music and Lyrics så kan ni börja nynna nu ;)

I've been living with a shadow overhead
I've been sleeping with a cloud above my bed
I've been lonely for so long
trapped in the past
I just can't seem to move on

I've been hiding all my hopes and dreams away
just in case I ever need'em again some day
I've been setting aside time
to clear a little space in the corners of my mind

All I wanna do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love

Mama, haven't you heard?

Jahaja :) Jag har haft en mkt bra dag Dollitroll ;D Själv? ;)

Upp kvart i åtta imorse (öööörk) och hämtade Sara vid halv nio. In till sporthallen och kolla på innebandyturnering för kommunens fritids. Det började med Pojkar Yngre gruppen. Lilltellus gick inte vidare från gruppspelet :(
Sen var det småtjejerna, och Lilltellus gick till final ;) Mattias var så upp i att, så när Lilltellus gjorde mål, reste han sig ocj skrek:
"JAAAAAAAAAAAA!" Sen glömde han fälla ner sitsen igen (den åker upp när man reser sig) och satte sig pladask på golvet. Gapskratt.
Jag och Sara gick upp till jouraffären och köpte varsin baguette till lunch. Sen tillbaka till sporthallen igen. Så var det dags för Stortellus istället. Ena laget gick till semi och det andra gick inte vidare alls.

Ikväll har jag och FO kollat på P94/95(/96?) när de spelade mot Hällaryd. Det blev 1-1. LIK/JSKs mål gjordes av Daniel Remskog. Dom hade y (FYRA) Sebbe på plan! Fan, vad virrigt! Ahlborg, Olsson, Svensson och Lindberg :P
Det var kallt som fan, så jag och FO stack till macken efteråt. Jag drack cappucino och FO åt en korv.

Come on, come on
move a little closer
come on, come on
I wanna hear you whisper
come on, come on
settle down inside my love

Accidentally in love

Hem från Kolboda Söndag 12/4


Lite lekar och fest Lördag 11/4


Teambuilding Fredag 10/4


So darling, save the last dance for me

Gudars.
I torsdags kväll började jag skriva något som var tänkt att bli ett långt och tårdrypande inlägg, men jag la ner det sen. Vi nöjer oss med det här:
Torsdagen var min 100de och sista dag på Listerbyskolan.
Jag bölade en del, dessa hiskeligt söta ungar alltså.
Det är över nu
men jag kommer ihåg alla dagar med er
de är över nu

I fredags var det dags för träningsläger i Kolboda. Jag åkte med FO dit, och la beslag på framsätet (såklart). I lillia bilen satt även Sofi och Sara.
Vi fick åka in till Kalmar och äta lunch, på McDonald's. Sen tillbaka till Kolboda och träna :) hård träning.. Mycket löpning och konditionsträning. Stackars Sanne, hon hade tippat på lite fotbollstennis och straffturnering, eftersom vi skulle spela match på lördagen.
Vi fick middag vid halv fem, sen hade vi teambuilding i ca 3 timmar på kvällen. Det mesta var roligt :) Kasta ärtpåsar, forma figurer med ögonbindlar för ögonen, lyfta varandra, få upp allihop över ett typ 3 m högt staket, svinga oss över ett "stup" (vi fick använda fantasin) och så plankan, där alla skulle ta sig runt varandra utan att någon fick nudda marken. När vi skulle forma figurer hade vi ett gud-vet-hur-långt rep, som alla höll i. Så ögonbindlar på. Och så skulle vi forma en triangel. Den blev faktiskt perfekt på första försöket ;D Mats ville testa ett annat sätt medans vi hade ögonbindlarna av, så vi flyttade oss. Jojjo flyttade, sen var det Tess' tur. Men hon höll krampaktigt i repet trots att Net puttade på henne. Då upptäckte vi att Tess fortfarande hade ögonbindeln på sig! Gud, vi vek oss dubbla av skratt. Stackars förvirrade människa.
Resten av kvällen satt jag, Eline, Jojjo, Linnea och Sara i vår stuga och kollade på Så ska det låta och Talang.

Lördagen började med 7 stafetter och tävlingsmoment :D skitkul! Vi tog det ganska lugnt, för efter lunchen var det dags för träningsmatch mot Rödsle BK. Vi fick den stora äran att GÅ till planen. Tack för den :P Rödsle-gänget var också på Kolbodacampingen, men de fick minsann åka buss :P
Vi spelade oavgjort, 1-1. Kommer inte ihåg vem som gjorde vårt mål. Jag fick en jävla, förlåt, astmaattack. Jag har inte fått det på nästan ett halvår, och nu kom det igen. Men beror förmodligen på att jag hade vart förkyld i 3,5 veckor, sen tung träning precis dagen innan. Hoppas på det i alla fall.
Tess blev av med bollen i ett skede av matchen, och fick ett vansinnesbryt, skrek;
"ÅH DU DIN LILLE..!" och sprang som fan efter tjejen. "Jävel" uttalades inte, men det var underförstått. Fan vad vi skrattade ;)
Vi fick åka med Rödsle i deras buss tillbaka till campingen, himla snällt :) Sen vart det middag, lekar och lite festande. Trevlig kväll :)

Söndag var det rätt kasst väder. Sista träningen genomfördes halv elva till cirkus halv tolv. Vi var redan klara med städningen av vår stuga, så vi fick duscha på de allmänna duscharna. Men det gick, det också.

Sen bar det av hemåt. Jag, FO och Sara. Vi satt i lilla skodan Felicia och försökte sjunga med i La voix ;) hiskeligt vackert, jag har det inspelat på mobilen ;)


Igår (måndag) var jag och pappa ute på Arpö med min lilla båt :) solen sken, ingen jacka, violerna hade kommit upp, vatten var alldeles kristallklart, sådär som det aldrig är på sommaren. Det är något särskilt med den där första turen. Det var inte första båtturen i år, men första ö-promenaden. Den har tendens att alltid hamna på Arpö. Det är där man kollar efter violer och gullvivor, och kollar om stugan har stått sig ännu ett år.

Vi gör den här turen varenda vår, men varje gång känns som den första.


Idag var jag inne på Ronneby brunns spa med Sara och FO :) vi plaskade och badade och bastade i nästan 2 timmar :) skönt. Sen var jag hemma och åt middag, och nån timme efter det stack samma trio ut en runda med lille båten. Fast vi körde bara en sväng :) Skönt.


Just don't forget who's taking you home
and in whose arms you're gonna be
so darling, save the last dance for me


Dag 99 och gymträning

Jaha, idag var näst sista dagen på skolan... Jag får inte förlängt :( Ironiskt att min 100e dag där blir min sista... Usch, jag kommer må kasst imorgonkväll...

Idag var det matte och svenska i 1-2 grön. Erika hade fått skållhet gröt på armen och gick runt med en kylpåse. Klantungar ;)
På rasten hade jag kameran med mig ut... Haha, vilka linslöss! Dom är sanslösa :) Så söta, jag har tagit en del foton :)
Sen satt jag och läste på min rast, därpå blev det lunch i 3-4 blå. Satt mellan Gustav och Louise. Bråkade lite med Gustav, han sade sig vara så lycklig över att jag ska sluta, och jag bara;
"Men jag ska ju vara barnvakt åt er sen Gustav, visste du inte det?" Herregud, vad en unge kan se förtvivlad ut :D Skrattade halvt ihjäl mig ;)
Sen sjunga för densamme, för han fyller 10 idag ;)
Sen klassen-projektet med 3-4orna. Gick väl ok, jobbade med Dennis, så vi fick lite gjort i alla fall :)
Allra sista lektionen var Klassens timme med 5-6 grön.
Vad jag skrattade åt Joel, han är världens knäppaste unge^^
Sist av allt var det utedag och Calzonepinnbröd med fritids ;)
Bara en dag kvar...

So darling, save the last dance for me

Grattis pappa, gym, biltvättande och dammsugning

Idag fyller Världens Bästa Papps år :) Grattis :D

Jag vaknade av att min mobil började vibrera och ha sig där den låg på nattduksbordet. Det var sms från FO, om jag skulle med till gymmet vid halv ett. Uffff, fatta beslut så tidigt... Men jo, gymmet fick det bli.
Steg upp, åt 3 skivor fruktbröd och en apelsin till frukost. Sen plockade jag in alla grejer jag hade i bilen, sedan dammsög jag den.
Sen hämtade FO mig och så for vi in till Maxi, till att börja med, därefter gymmet. Vi sprang 2 km, sen körde vi lite olika maskiner. Skojsigt :)

När jag kom hem åt jag en apelsin, sen tvättade jag bilen. Skura-skura-skuuura. Sen dammade jag av den inuti. Tillbaka med mattorna och voila! Som ny ;)
Jag och pappa körde bort till grustaget och sågade av en fin björkkvist att ha vid trappan till påsk.
Sen blev det såklart lite tårta till fikat :)

Jag försökte organisera min bokhylla lite, men det FUNKAR INTE. Vid det här laget ligger nog 100 böcker i hörnet innanför bokhyllorna, för alla får inte plats. Sen ligger några böcker ovanpå de andra i bokhyllorna. Jag har platsbrist. Jag skulle behöve en bokhylla till, men dröm och glöm. Det finns liksom ingen plats till det i mitt rum... Hmmm... Fast jag planerar ett nära stående inköp:
Stephenie Meyer: När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta, Så länge vi båda andas
Cecily von Ziegesar: Gossip girl - 3 x Carlyle, It girl - hemligheter
och
Sophie Kinsella: En shopaholic i väntans tider.
Me Shafe, me längtar!

Ett gott råd:
Köp en sparbössa och stoppa ALLA mynt däri. Så fort du får ett mynt, lägg i att. Det lönar sig ;)
Jag har sparat i 2 år :)

I stay, I pray, I see you in heaven far away
I stay, I pray, I see you in heaven one day

Sing a new song, chiquitita

Jahaja, it's been a couple of days...
Jag som alltid retar mig på att folk är så dåliga på att uppdatera sina bloggar, men det är väl som så att de sidor man avskyr mest hos andra, är de sidor som man hittar hos sig själv ;)

Men det har inte hänt något särskilt sen sist jag skrev... Jag skrev i tisdags kväll, sen har det varit 3 dagar i skolan, 2 fotbollsträningar och 1 innebandyträning. Och sömn och mat. Där har ni min vecka :P

Igårkväll var det medlemsfest på Ron, för gymmedlemmar. Jag hyrde in Tim (min kusin) som chaffis. Han och Fian har förlovat sig, de tokarna^^
Festen var hiskeligt dryg, och vi räknade minuterna tills vi skulle stå i garderoben. Först stod Sanne och Jessie, sen Elin och Tanja, sen Elin och Carina, och därefter var det FOs och min tur.
Vilket kaos. Fast jag gjorde kvällens tabbe^^ Glömde ge en kille hans bricka, så han fick komma in, så fick vi försöka leta reda på hans jacka... Fast jag hittade den till slut :)
Efter oss tog Jessie och Annika över, och jag och FO pinglade efter Tim, som hämtade oss.

Idag var det dags för träningsmatch. Ett smärre missförstånd: Vi trodde att vi skulle spela 11-manna. Det trodde vår tränare också. Men Atlas har inget 11-mannalag, de har bara 7-manna. Vi fick improvisera, fösa ihop 11-mannamålen och sätta ut koner, ute på allas vårt Fällö :P Vilken match :P Kanonväder! Riktigt härligt att spela, fast vi var alldeles för loja både på uppvärmningen och i första halvlek. Linnea sprang in och lånade toan i stugan, hos dansken^^ finns ju ingen toa ute på Fällö... :P
Vi ledde med 1 eller 2-0 efter första halvlek. Jag hade ett bortdomnat och svullet knä, fick mig en flygtur mitt i halvleken.
Andra halvlek dominerar vi totalt och målen rinner iväg. Sista hörnan lyckas jag få vänsterfoten på bollen och skickar in målet som blev det sista :P Totalt? Vi tappade räkningen allihop, men minst 9 mål mot 0 :P Jag vet att följande gjorde mål:
Julia x2
Linneax2
FO
Mattis
Jag
Tror att Sandra A gjorde ett, sen vete tusan :P
Haha, förra helgen tvingade Mats Greven att gå på linjen, och idag tränade herrarna, de slutade när vi kom dit. Mats bara;
"Jaha, nån som känner för att gå på linjen? Greven?" Då började alla skratta :)
Jag fick till ett sånt skrotskott i matchen! Fick en bra träff, men världens ytterskruv, så missade målet med ett par meter. Strax efter bytte jag (vi spelade typ 2 minuter, bytte, spelade 2 minuter, bytte) och när jag kom ut sa Mats;
"Ja, efter det skottet hade jag också bytt!" Tackar^^

Ikväll har jag och pappa kollat på Madagascar 2 :D Skitrolig! Rekommenderas ;)

Let me hear you sing once more
like you did before
sing a new song, chiquitita

RSS 2.0