Tomten, jag vill ha en riktig jul

... en sån som man har när man är liten

Om en timme och åtta minuter är det första december 2011.
Sanslöst.

December är på många sätt min favoritmånad, helt klart. Jag menar;
Lussekatter och pepparkaksbak med mamma
Julmusik
Knäckfix med mamma och pappa
Julgransklädning med mamma och pappa
Lucia
Maxi Cup med FO och Pluppovic
Advent
Rudolf med röda mulen
Julafton med familjen och familjen 2
Juldan med Sandra, Sarah, Sofie och Ida
Annandag jul med Maxi cup-final
Svensson Svensson firar jul
Kalle Anka
...
I could go on for a while, you know :P

Idag har jag städat till förbannelse. Här har nog inte vart så rent sen jag flyttade in... Dammat allt, dammsugit, torkat golvet, bäddat rent, gnott o haft mig. Nu är det bara tvätten som återstår..!

Vi hade skola i två timmar, och vi gillar vår nya lärare skarpt =D Fast imorgon går vi 8-16... Det är liksom aldrig roligt :P

Det blev middagslagande och ändlösa, underhållande diskussioner i köket med Anna och Daniel, Södercentrum oc handling med Anna och nu har jag och Anja kollat på Star Wars V - The empire strikes back. Ojojoj. Bara en film kvar nu! Gudars... Jag ska nog önska mig dom däringa filmerna när jag fyller år ;)

Nähe, se ni. Nu är klockan 22:59 och jag ska upp 7:20. Med andra ord: Bedtime!
Godnatt, mina kära!

The feeling it brings
is warm as a fire

Remember to learn to forget

... whiskey shots and cheap cigarettes

Oookej, nu är algebratentan skriven. Så om två veckor börjar jag ev gnälla om en omtenta. Kan så vara, återstår att se. Jag svarade på alla frågorna, men minst en vet jag att mitt svar var helt åt helvete på. Så, får se, som sagt.

Usch.

Imorgon börjar fysikkursen, o det blir ingen mjukstart, det ska gudarna veta xD 8.15-16, första dan... Fast sen börjar vi inte förrän ett på onsdag, så då blir det iaf max 4 timmar! Men jag har skrivit ner schemat ända fram till tekniktentan den 12 januari, och så här mkt har jag nog inte gått i skolan sen gymnasiet xD Coolt.

Det är ju bara 4 veckor, liksom.

Anna och jag har dragit igång med Prison Break igen =D Satt nergonade i min säng ikväll och kollade, Anna sitter och kommer ihåg saker och jag ställer fem miljoner frågor, och hon svarar inte på en enda. Som att pressa vatten ur en sten. Sa åt henne att hon borde lära av David! Anna svarar ALDRIG när jag frågar nånting om senare avsnitt/filmer, men när jag frågade David om Yoda dör i nån av Star Wars-filmerna sa han nej. Bara rätt upp och ner. Jag blev jätteglad, och ikväll sa jag åt Anna att hon borde ta efter det beteendet. Hon fnös och frågade om det aldrig slagit mig att David kanske lurades?

Jo, nu har det slagit mig. Om Yoda dör kommer jag gråta och skälla på David! :P Det är ju som om ett av ens gosedjur skulle dö! Usch, så hemskt.

Aja, matlådan är kirrad, vattnet på kylning, skolgrejerna packade... Då var det bara att sova. Klockan är... 22:02.

Godnatt, mina kära.

She's married now
or engaged
or something
so I'm told

Death to the girl

... at the end of the serenade

Har nu lagt in första musiken på iPhonen ;) På tiden... Since jag bara har 2 skivor i Kalmar, och dessutom inte är olaglig, så rör det sig bara om sådär... lite över 30 låtar. Två album:
Green Day - 21st century breakdown
John Denver - Thank God I'm a country boy: His greatest hits

Fredagen är här... Vilket såhär långt har betytt plugg, lite julshopping med med kära granne Anna, lite plugg till, Idol och jordgubbsvin. Vin, ni läste rätt.
Vin + Jonna = Osant.
Fast detta var faktiskt helt okej. (Uppenbarligen, med tanke på att flaskan nästan är slut...)

Vi har vart på visit hos Japanen 2.0 också! De har öppnat idag, och jäklar vad fint de hade gjort, för att inte tala om utbudet! De hade t o m Ben&Jerry-glass! Jonna likes =D

Och, för allra första gången, har jag börjat gråta... Eller, det är att ta i, men några tårar har runnit åt Idol idag! När Moa sjöng "Carry you home" för sin bror, och brorsan grät och det var så fint och huamig.

Fan, vad blödig man är.

All that I remember
is that you had me at hello

Reflektion... Laster

Alla människor är ju mer eller mindre beroende av nånting, right?

Jag tycker ändå att mina laster är rätt lindriga so far:
Böcker
Skriva
Coca cola
Choklad
Potatis
Majs

Easy come, easy go


If you're gonna play in Texas, you gotta have a fiddle in the band

... that lead guitar is hot, but not for "Louisiana man"

Har klämt 4 lingongrova med kaviar senaste en o en halv timmen. Antar jag tröstäter, undermedvetet xD Gjorde de två skojtentorna i algebra idag, fattade ingenting... Detta är illa, illa på ett helt annat sätt än aritmetik- och geomtritentan... Huamig.

Det blev en vända till gymmet med Anna också, skönt att träna lite! I övrigt? Jag har skrivit en del på en historia, kollat på One Three Hill... Och nu överväger jag att sova.

Överväger.

Ska nog läsa lite, å andra sidan.

Toodles!

They didn't understand it
and I tried to make them see
that one is only poor
only if they choose to be


Reflektion... Noll och ingenting

What becomes of the broken hearted?

Have you ever thought just maybe
You belong with me

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only one who's got enough of me to break my heart

She wears short skirts
I wear t-shirts

So I drive home alone
As I turn out the light
I put his picture down
And maybe get some sleep tonight

He tells me about his night
And I count the colours in his eyes

I laugh cause it's just so funny
That I can't even see
Anyone when he's with me

We could be a beautiful
Miracle
Unbelieveable
Instead of just invisible

What do you say when words are not enough?


Reflektion... Egendomligt

Caterpillar in a tree
How you wonder who you'll be
Can't go far, but you can always dream

Det är konstigt, det här med ensamhet. När känslan kommer över en, spelar det ingen roll vem eller vad som finns runt om dig.

Jag ligger i sängen i mitt nedsläckta rum, viskar fram sånger och lyssnar på små ljud som kommer sig av att man bor ihop med 9 andra, i en liten stad.

Och just nu är jag världens mest ensamma människa.

Just nu skulle jag vilja ha en sån där vanlig, magisk kväll. Ute på sjön, med hela, stora båtfamiljen. Spelkväll med lilla korridorsfamiljen här på Hospitalet. En regnruskig kväll hemma i Leråkra, jag, mamma och pappa i soffan, med varsin bok i nyporna. Fotbollsträning med FO och fina laget. Filmmys och skitsnack med Sandra, Sarah, Sofie och Ida.

Men nu ska jag sluta med detta offentliga självömkande för den här gången. Jag ska återgå till att grubbla, känna mig sorgsen och viska fram skälvande sånger.

Vem vet, jag kanske sjunger mig själv till sömns.


Have you ever thought just maybe

... you belong with me

Buuuuuu för läget! Dötrött och rastlös på en och samma gång! Vill till gymmet, men täppt näsa och hosta vill krypa ner i sängen och stanna där.

Baah.

+
Bara 2 skoldagar den här veckan!
Nya böcker i bokhyllan
Fyra Star Wars-filmer kvar att se fram emot
-
Tenta nästa måndag (som kommer gå käpprätt åt...)
Förkylning

Men ni ser, övervägande positivt =D

No one will desert you
just try to never grow up

I've seen sinking ships

... go down with more grace than you

Lördagkväll. Novembermörker och förkylning på G. Den har vart på G sen i onsdags nån gång, så tycker den kan ta och bryta ut nu, så det går över.

Jag har... Städat badrummet (yay), tvättat (yay) och vart med Anja borta på Giraffen, i en liten ("liten") pyssel- och plockaffär. Köpte en fint block som jag ska skriva in mina böcker i, en hoper tofsar och tejp.

Igår stack jag o Anja en vända till Södercentrum, tänkte införskaffa nåt trevligt att knapra på till Idol (persikohalvor och vaniljglass - mumma!). När vi slängt oss upp cyklarna vädjar Anja till mitt sämre jag och tycker att vi kan väl kila in en sväng på HumanBridge? Jag muttrade lite, men gick med på det.

Och mkt riktigt, 6 böcker rikare gick jag ut därifrån. Fast bara 18 kr fattigare, så jag kan väl inte klaga ;) Det blev:
Khaled Hosseini - Flyga drake
Caroline L Jensen - Champagneflickan
Elizabeth Bowen - En värld av kärlek
Fannie Flagg - Daisy Day och mirakelmannen
Jennifer Weiner - Perfekta hemmafruar
Joanne Harris - Underströmmar

Mkt bra, mkt bra. Hoppas jag. Mest nöjd är jag med Daisy Day-boken, av Fannie Flagg som skrivit Stekta gröna tomater =D Hon skriver riktigt bra.

Kvällen kommer att gå i filmens tecken - jag har fått låna Star Wars-filmerna av David, så jag och Anja (som aldrig sett dom) ska ha en sci-fi-kväll ;)

Och nu kallar Cocacola-begäret, så får nog lov att kila ut i köket och hämta mig en. Och lite vaniljglass med kolasås, månne?

Do you
ever recall
these old
memories at all
and do I
ever cross your mind?

One part brave

... three parts fool

Har nu läst lite mer än halva Arvtagaren... Oj, vad ledsamt det kommer bli när den tar slut. Oavsett slut.

Idag vart det föreläsning, vilken inleddes med 15 minuters tjabb av vår halvt schizofrene föreläsare. Vi blev trötta med en gång, och när han dessutom sa att han tänkte ta upp den diskussionen igen efter pausen, då packade vi våra grejer och gick när det blev paus. Orkar inte med sånt när det ska vara matte. Matte är tillräckligt knepigt som det är, utan onödigt tjafs... Men, en vecka kvar!

Det blev en sväng inom Maxi för lite förnödenheter, sen har jag inte gjort så mkt mer xD Spelat Sims, läst och kollat på nya serien Grimm, som jag tror kan bli bra =D Fantasy - helt i min smak!

Diamonds are forever
a girls best friend

Don't you see, I'm the narrator

... and this is just the prologue

Var hälsade, folk =) Haha^^

Idag blev jag och Carro klara med läroboksgranskningen, så hautans gutt! Föreläsning imorgon eftermiddag, ett arbete att läsa till måndag, annars är jag ledig och fri som fågeln ;D Mår så gott, så gott!

Så ni kan ju gissa vad jag ska göra resten av dan...

Ikväll blir det iaf bio med Anja, Jessica och Josefine =) Breaking dawn, såklart! Misstänker att inte den här filmen heller kommer att leva upp till böckernas standard :P Men men, få filmer som gör det! Ska bli kul iaf! =) Hoppas man kan låta bli att somna också xD

Idag hade jag tänkt variera mig lite, eller, variera kosten lite... Sen kom David ut och satte igång att skala potatis. Fan.
"Nu blev ju jag också sugen på potatis!" Muttrade jag.
"Ovanligt. Jag ska göra potatismos!" Japp, där kom repliken. Bara att plocka till sig nåra potatisar och börja skala. Tss.

Men tusan, så gott det var.

With this hand, I will lift your sorrows
your cup shall never empty, for I shall be your wine
with this candle, I will light your way into darkness
with this ring, I ask you to be mine

I feel my head still spinning but I'm doing all right

... cause I think I just had the best night of my life

Ojojoj, produktiv dag :P Eller nåt... Dagen drog igång med att jag, Jessica, David och Daniel sprang iväg för varann i köket, i alla fall xD Man är inte människa vid den tiden, så enkelt är det bara.

Sen snor Jessica Davids mjölk, David gnäller om att hans knäckebröd är konstigt, han vill inte äta det och lägger det åt sidan, och då förmanar Daniel att man ska minsann tänka på barnen i Afrika, dom hade blivit glada över ett konstigt knäcke, då lovar David att han ska gå och lämna det till HumanBridge och nånstans där i mitten undrade jag ifall jag fortfarande sov och det här var nån slags dröm? Haha xD

Nio drog vi igång på bibblan, läroboksgranskade i tre timmar innan vi tog en lunch på Max (yummie =D) innan skräckföreläsningen på fyra timmar (13-17) drog igång... Vi fick faktiskt sluta fyra, men den är inte rolig ändå xD Fast 3 nya dikter blev det =D Va, vadå, algebra? :O

Nu ska jag läsa, slappa och slöa. Imorgon drar vi igång tio på bibblan! Så är det. Och på kvällen ska jag, Anja, Jessica och Josefine kolla på Breaking dawn =D

Dock cool grej vår föreläsare idag, ang folk som tycker att matematikkunskapen har blivit sämre i skolan;
"Nu för tiden kan 5, 6 och 7-åringar sånt som matematiker inte kunde förr!"

And did I get the chance to say
that I wanted you to stay
there's things I can't explain
cause my brain don't work that way

Nothing looks

... quite the same

Slö i huvudet... Gissa vad jag har gjort idag? Läst. Läst. Läst. Läst.

Var tvungen att slå lite i böckerna och räkna innan, och sen i fredags har jag läst över 1500 sidor... Nörd? Vem? Jag?

Ja, självklart.

Jag kom i alla fall ihåg att äta middag och slå en koll på det vi ska ha läst tills imorgon. Alltid något! Med tanke på att jag gick vilse bland klockslagen och missade att mitt ljus smälte och rann ut över bordet...

Men på tal om att läsa, så finns det ett citat i Den oändliga historien som är tämligen prickande!:
Den som aldrig suttit lutad över en bok hela eftermiddagar, med glödande öron och rufsigt hår, och läst och läst och helt glömt bort världen omkring sig och inte ens märkt att han blev hungrig eller att han frös...
   Den som aldrig legat och läst i ljuset från en ficklampa som han dolt under täcket, läst i hemlighet däför att mamma eller pappa eller någon anna vuxen som har hand om en i all välmening släckt ljuset med det tungt vägande argumentet att nu måste du sova, lille vän, för tänk på att du ska upp tidigt imorgon...
   Den som aldrig öppet eller i hemlighet har gråtit strida tårar, därför att en sådan underbar historia har tagit slut och man måste ta avsked av de bokgestalter som man upplevt så många äventyr tillsammans med, som man älskat och beundrat, oroat sig för och hoppats att det skulle gå bra för, gestalter som man har fäst sig vid så till den grad att livet verkar tomt och meningslöst utan dem...

Jag gör allt det där, har gjort allt det där, känner och känt allt det där ända sedan jag lärde mig läsa. Det har alltid varit det ultimata nöjet, och när folk frågar varför i helsicke man läser en bok fler gånger, så är svaret så enkelt:
Att läsa en bok som man läst förut, kvittar hur många gånger, är som att komma hem. En plats man känner utan och innan, saknade vänner som man längtat efter och som man älskar.

Det är så det känns, när man är så kär i att läsa att man kan upptäcka nya saker i en bok när man läser den för tionde gången. Jag hittar fortfarande nya saker i första Harry Potter-boken, och Gud allena vet hur många gånger jag har läst den.

Nu menar jag inte att jag läser så slarvigt att jag hoppar över stycken, utan att när man läser en välkänd mening så ser man den plötsligt ur en annan vinkel, och helt plötsligt ser man texten på ett annat sätt.

Så, nån slags magi finns det i vardagen.

Tequila in his heartbeat
his veins burned gasolin
it kept his motor running
but it never kept him clean

Starting from zero, got nothing to lose

... maybe we'll make something

Humdidum... =) Slö o slapp, jotack. Har haft en helmysig och rolig helg! Gårdagen spenderade jag med att plocka iordning lite, fixa och dona. Sen kom Sandra, Sarah o Ida och förfesten drog igång =) Det blev Twister, vem får sista ordet, Qube och skoj! Sen kanade vi iväg bort till Sandras och hamnade i en (för lång) kö, så Rosenström hade t o m hunnit börja spela när vi kom in! Så det var bara att plocka fram armbågarna, mohahah =)

Och han var precis lika bra som vanligt! =D Så kul med artister som faktiskt låter lika bra live som på skiva xD När han klev av tog Björn och Feffe över, DJs från Kalmar (antar jag). Dom var också riktigt bra, trutarna glappade på dom hela tiden, och de spelade bra musik som alla kunde =D (och jag fick en kram av båda två - yay, haha ;P)

Idag vaknade jag för tidigt, plocka undan efter gårdagkvällen =) Sen pös Sandra och Sarah (Ida åkte tidigare), och begravde mig i Den äldste (andra Eragon-boken).

Så idag har jag... läst, spelat Sims, läst lite till, pratat med mina kära far och grattat på fars dag!
♥♥♥Världens Bästa Pappa♥♥♥


Ikväll blev det hockey (h-o-c-k-e-y, hockey - hockey - hockeyhockeyhockey!), Kalmar mot Rydaholm =) Jag, Anna och David var o kollade. Och skrattade åt Daniel när han bråkade och blev utvisad, haha =) Kalmar vann iaf med 8-5, och vi vart tre frusna filurer som cyklade hem i novembermörkret.

Sen har jag läst. Somnade nog t o m två minuter (dumt att ligga raklång i sängen). Och nuuu... Ska jag borsta tänderna och lite sånt nödvändigt, sen ska jag läsa och sova ;) För vissa här är ju lediga imorgon också... NICE!

Godnatt, mina kära.

All I wanna say is that
they don't really care about us

Du har sett den i ögonvrån förr

... när du vandrat dom tomma stegen

Humdidum... Allmänt slö ;) Och trött i axlarna efter gymmet xD

Min dag drog inte igång förrän halv tolv idag, och hade jag inte haft grupparbete inbokat så hade jag nog inte stigit upp då heller... Att man kan vara så trött :P

Men grupparbete blev det! På bibblan, med Carro =) Vi vart tämligen produktiva, så läroboksgranskningen går absolut framåt! Vilket ju är en fördel, eftersom den ska lämnas in nästa fredag..

Och, dagens stora OCH, jag har köpt en bok =D Och inte vilken bok som helst, nej nej...

Arvtagaren - närmare bestämt! Aka fjärde delen i serien om Eragon =D Jag har bara väntat sen 2008... ;D Högeligen efterlängtad!!

Så nu ska Eragonserien läsas om, och avslutas med bok nr 4 ;)

Fast först ska jag läsa ut Choklad, såklart =)

Fick nån tyst på dånet
var det värt besväret?

Reflektion... Krig

Krig var ärligare förr.. Eller, ärligare kanske är fel ord, men jag pratar om tiden när man använde svärd och pilbågar istället för att djävulskap man använder idag. Snacka om att vara skicklig istället för att ha tur. Hurra för äldre tider, gångna tider.


Ett liv med låga krav

... är som sommar utan sol och vinter utan snö

Och vem vill leva så?

Huu, jag har nått en djup motivationssvacka. Halkade ner i den igår eftermiddag, vilket var den segaste eftermiddag jag upplevt på länge. Mot slutet av föreläsningen pratade Carro med mig, och jag tittade på henne, såg att hon pratade, hörde ett blurr och fattade ingenting.

Tur att vi slutade fem minuter senare. Det är absolut dags att lägga av när man inte ens begriper vad folk säger. Cyklade hem i novembermörkret, och klockan var strax efter fem. Klockan åtta kröp jag i säng, släckte tjugo i nio och sov nog klockan nio.

Så kan det vara ibland, antar jag.

Därför blev dagen som den blev :P Jag o Carro jobbade med lite algebra, sen läroboksgranskning borta på bibblan (underbart - jag gick hemifrån tre minuter i nio, vi skulle ses nio). Vi gav upp vid tolv (aka vi hade inget grupprum därefter). Sen struntade jag i eftermiddagsföreläsningen, åt lunch, stack till gymmet och satt sen och läste en god stund istället. Välbehövligt. Ska jag fixa tre veckor matte till, då måste jag hitta lite motivation igen.

Och, ifall ni inte har förstått det förut, jag AVSKYR matte. Inte det där milda ogillandet som jag känner inför t ex syslöjd, ånej. Gastkramande, magknipande avsky. Beror väl på att man var en av de där "duktiga" eleverna som försvann i mängden i skolan. Då lärde man sig aldrig, för lärarna utgick från att man kunde. Det kunde man också, så länge alla uppgifter såg likadana ut.

Nej, fyamig.

Positivt tänkande!
1: Jag fick trots allt VG på förra mattetentan, och slipper omtenta.
2: Jag har massa nya böcker att läsa!
3: Björn Rosenström och fest med fina människor i helgen.
4: Jag är ledig imorgon. ("ledig", aka självstudier)

Och jag skäms för att be
skäms för att gråta
mitt hjärta är ditt att förstöra
låt din vän få veta
och jag skäms för att säga
att du är kvar i mig
skratta åt det
för då kommer jag kanske över det
hur kunde du falla när han sa
jag älskar dig
jag älskat dig så mycket att jag hatar mig

Det där är inte schysst!

... Du borde vara tyst!

Har lite Disneysångsmaraton på youtube ;) Myys! Herkules, Ringaren i Notre Dame, Janne Långben, Lilla sjöjungfrun, Pocahontas... Gudja!

Dagen har gått i dimmans tecken... Jag var ute o gick en timma i eftermiddags, jag gick snudd på vilse ett tag, för man såg så lite :O Jag visste i alla fall vilket håll jag skulle åt för att komma hem, sen att jag inte visste var jag var... :P

Sen har jag faktiskt varit duktig (inte för att ni ser det, men jag klappar mig själv på axeln), jag har läst alla kapitlen till våra seminarier (japp, seminariER, inte seminariE)! Mkt nöjd. Sen har jag ätit potatismos med soltorkade tomater, majs och stekta champinjoner. Nu är jag så mätt att det känns som att jag skulle behöva ha en extra mage för att få plats med att xD

Jag har börjat kolla på Borta med vinden! Har väl sett en timme och en kvart (bara två och en halv kvar...), och den är... Okej, men lite dryg :P Får väl se om jag pallar se klart hela, haha^^

Jag bryr mig inte om det där om hon behagar
jag gillar maten som hon lagar
kött
fläsk
kyckling,
mmm!

Men jag saknar vår naiva blick

... och att varenda känsla var på liv och jävla död

Musik!

¤ Taylor Swift - The story of us
¤ Hasse Andersson - Måsen
¤ Nightwish - Over the hills and far away
¤ Hooters - 500 miles
¤ Joe Jackson - Is she really going out with him?
¤ Taylor Swift - Better than revenge
¤ Tracy Chapman - Fast car
¤ Lars Winnerbäck - Söndermarken
¤ Johnny Cash - Ring of fire
¤ Lasse Tennander - Rötter
¤ Ulf Lundell - Snön faller och vi med den
¤ Nick Cave & The bad seeds - Where the wild roses grow
¤ Lasse Lindh - Överlever du Härnösand så överlever du allt
¤ Simon Norrsveden - High class tjej
¤ Veronica Maggio - 17 år
¤ Weird Al Yankovic - The saga begins
¤ The Wolfe Tones - Kiss the ould mother, hug the old man

Oh, girl I wanna marry you
I wasn't born to run

Det är så mycket jag borde ha hunnit med

... men pengarna är slut, och idéerna med

Burr. Dimma, regnet hänger i luften, mulet och halvmörkt. Vädret är inte inspirerande nånstans, det är en såndär dag när man bara vill gona ner sig under täcket med en godispåse och en bra bok. Men här sitter jag! Haha =) Det var skola mellan 9:15 och 12. Men jag fick en föreläsning redan innan dess, för Daniel trakasserade mig med överpositivt humör i köket imorse. Att jag inte small av på honom. Huamig. Han var dryg och jag... Tja, mitt morgonhumör känner ni väl till xD

Gjorde mig lite lunch när jag kom hem, sen övervann jag mitt sämre jag och släpade mig iväg till gymmet. Där var rätt lugnt, trodde det skulle vara lite mer folk, det är ju höstlov nu. Lucky bastards. Men det var lugnt. När jag svettats klart pilade jag in på Tokiga Ture (en helt fantastiskt godisaffär - mittemot gymmet...) och köpte fredagsmys. Planerar att avnjuta det till Idol sen ;) Och kanske smaka lite innan också...

Har två dåliga förlorare till grannar som sitter i rummet jämte och spelar FIFA. Tror de försöker ge Mormors fönster (nedervåningen) en hjärtattack emellanåt, för det HÖRS när det går dåligt xD Tämligen underhållande.

Nu, om ni ursäktar, är det dags för booookläsning!

Så som himlen ser ut
en tisdag över skolans kommunala korridorer
klockan fyra i oktober
strax innan det mörknar
och det luktar från bespisningen
av halvhjärtad husmanskost
och löven ligger klistrade mot marken

She came along, got him alone and let's hear the applause

... she took him faster than you can say sabotage

Baah, nu har dom ett nytt påhitt här i korridoren. Som uppstod idag. Nämligen att kalla mig miniBritt! Mamma heter Britt, och jag heter det i andranamn, och då började Jessica och Anja;
"MiniBritt"
"LillBritt"
"Britt Junior"
I've heard it all before xD Peter hade en förkärlek för att kalla mig sånt när han jobbade ihop med mamma. D'oh. Så, när jag kom hem från stan satt Jessica, David och Daniel med varsit illmarigt leende i ansiktena.
"Hej miniBritt!" Hojtade David.

Suck.

Det blev Subwaylunch idag, och gode tid vad gott det var =) Sen stack Amanda till skolan, Anja stack och shoppade basplagg (i form av klänningar xD) och jag cyklade hem och begravde mig i sängen med Robin Hood. Boken, vill säga. Jag läser den nu. Mysig!

Vår stackars pumpa drog sitt sista andetag (bildligt talat) idag, så jag har packat ner den i plastkassar, för den STANK. Och dessutom hade det runnit ut pumpasaft på golvet, urrk.

Ola skickade en länk om Billy Martin, gitarristen i Good Charlotte! Jag fick lite nostalgikick, det var min kärlek i de tidiga tonåren =D Gode tid, så snygg han vart!




So I ordered straight tequila
a little courage in a shot

Den vackraste stunden i livet

... var den när du kom

Vaknade fem i åtta imorse - min mobil skulle larma tio över. Den kvarten ägnade jag åt att kolla klockan var tredje minut och be till Gud att den aldrig skulle bli tio över. Jag är hopplöst förälskad i att sova... Jag har kanske valt fel yrke?

Skola vart det i alla fall. Seminarium. Det stökade vi undan ganska kvickt, sen delades våra tentor ut. Hur nervös blev man då på en skala... Tentaresultat vill man få via mejl, så man kan stänga in sig och kolla det, sen bryta ihop, gråta, och komma igen innan man visar sig offentligt. Så jag var förberedd på offentlig förödmjukelse, men döm om min glädjeyra när jag vänder upp framsidan och det står; 25/32 VG. Underbart!

Så imorgon ska jag, Anja och Amanda luncha på Subway för att fira! De klarade också sina tentor =)

Resten av dagen? Mamma, mammas kusin Ingrid och min syssling (!) Frida kom och hälsade på =) Det blev IKEA och City gross, passade på att storhandla ;) Hade ett helsicke att få in att i kylen sen, men skam den som ger sig! Sen gjorde jag potatismos, och även om jag är The Master of potatismos (ehe, hehe), så blev det ovanligt bra den här gången =D Krämigt, de soltorkade tomaterna, majsen... M mm mmm =D

Haha, när jag stod och skalade potatisen kom Jessica ut i köket; 
"Hej Jonna, ska du göra potatismos med majs nu?" HAHAHAH. Bröt ihop lite, men lyckades skratta fram en bekräftelse. Jessica flinade;
"Jaa, det är tur att vi känner varann här!" Haha, så sant, så sant xD 

Sen har jag, Anja och Amanda kollat på Scary Movie! Amanda hade aldrig sett den :O Så vi konstaterade att det MÅSTE hon göra, för den är nästan ett stycke kultur ;)

Aja, nu ska jag läsa ut min bok (Broarna i Madison County), sen sova. Hoppas jag =) Ledig imorgon, inget seminarie på fredag, glädje!

We both have our dreams
we both wanna fly

I used to think one day

... we'd tell the story of us

Vaknade av att min mobil pep imorse. Sms. Nope, mms när jag kollade närmre. En bild från David, närmre bestämt vår spelplan på wordfeud och texten; "Game over. You won against JoCa89" (aka mig). Under hade han skrivit; "Fiin bild :)"
Vi har helt klart olika syn på vad "fint" är.

Steg upp klockan tio, minsann minsann! Daniel tittade skeptiskt på klockan i korridoren, ofta att jag var uppe klockan 9! Eller... Hade nån ställt om klockan? Japp, Anja vinkade o talade om att det var kirrat. Okej då, tio vart väl ok. För klockan nio, så dags om natten steg väl inte jag upp heller?

Roliga människor i den här korridoren.

Btw, har ni hört nya ("nya") Keno-reklamen på radion? Två personer med Sveriges i särklass fulaste skratt? I alla fall kom Jessica på att den ena låter precis som jag, så så fort den reklamen dyker upp nu hör man alltid nån; "Nu är Jonna på radion!"

Som sagt var.

"Jävlas vi med dig, Jonna?" Flinade Jessica när vi på Astrid Lindgrens värld.
"Jaaa!" Sa jag och såg tappert lidande ut. Men inte tillräckligt tappert lidande tydligen, för hon började skratta, och sa;
"Pjåver på dig Jonna, det är kul att retas med dig!"

När det var dags för lite kvällsmat här åt Anja omelett. Jag hade kokat bullens varmkorv. Anja satt och pillade ut all majs hon kunde hitta;
"Titta Jonna, majs! Åh, en till! Har du abstinens?" Jag har icke ätit majs på 24 timmar. Måste vara nån slags rekord.

Idag har jag städat och städat och städat. Och tvättat och tvättat och tvättat. Och pluggat. Låter väl inte hilarious, men helt okej dag ;) Mamma kommer imorgon, då måste ju rummet se presentabelt ut xD Inte för att nån av de övriga 9 som bor här bryr sig (de tycker det är bekvämt att mitt rum alltid är stökigast), men tja... Mamma glömmer väl kanske lite, när man inte bor hemma längre. Förut levde hon ju med mitt bombnedslag till rum, nu är det korridorsfamiljen som får leva med att istället. Och här kan man stänga dörren och vägra öppna om nån tetas ;)

Seminarie imorgon. Längtar jag? Nej, inte nånstans. Men sen är det ju gjort. Förhoppningsvis.  Jag vill också ha höstlov, sabla orättvisa!

Nej ni, nu ska jag läsa. Läser Virginia Andrews; Vindsträdgården för tillfället =)

My coat of many colours
that my mama made for me
made only from rags
but I wore it so proudly
and although we had no money
I was rich as I could be
in my coat of many colours
my mama made for me

RSS 2.0