Dagarna kom och dagar försvann

... och vi saknade varann

Jag ligger på sängen och tänker
tänk på mig

Jag behöver dig
kom hit och rör om
jag behöver nåt att skriva om







So why don't we go
some place only we know?

They're sharing a drink they call loneliness

... but it's better than drinking alone

Baah. Idag skulle jag ha min "sova-så-länge-jag-vill"-dag. Japp, jag ställer alltid ett alarm för att störa mig själv till att stiga upp framåt tio-tiden annars... Jag gick och la mig vid två igår, så när jag vaknade till vid nio var jag rätt seg. Tog en sväng ut dock, snubblade över Anja och dammsugaren. Gick in och la mig igen.

Sen vaknade jag, eller rättare sagt, jag hoppade en halvmeter upp i luften och undrade varför inte invasionsalarmet gått i Kalmar stad. För det var flyganfall på gång! När jag kommit till besinning insåg jag dock att det inte var tal om nåt flyganfall - det var bara någon som försökte slå in min dörr.
Och det med besked.

"VAD ÄR DET?!" Vrålade jag i riktning mot dörren. Inget svar. Men bankandet slutade. Fast då var jag ju så förbannat nyfiken, så jag segade mig upp, snodde om mig morgonrocken och tassade ut i köket. Där stod John med Sveriges bredaste leende i ansiktet.
"Morrn! Det var Anja!" Tjaa... Jag knallade bort till Anja. Ingen Anja där. Men när jag var på väg tillbaka till mitt rum sa John åt mig att gå in och klä på mig, vi skulle till City gross och handla. Wtf... MIN SOVMORGON! Anja dök upp då, så jag konfronterade henne. Och hon flinade bara och sa att det var John som var skyldig, hon hade inte pallat banka så hårt, så länge. Sant. Jävel.

Aja, jag got dressed, sen åkte vi ut till Hansa. Jag med kurrande mage. Fick inte äta frukost innan vi stack! Vi tog en sväng på Rusta, sen bort till City gross med huvudparten av Kalmars övriga befolkning. Alla skulle visst handla idag. Så, vi höll väl ihop till konserverna, sen tappade vi bort varann, haha.

Sen fick jag äntligen komma hem och äta, halvt utsvulten. Det blev lite pluggande och Louiepassande resten av eftermiddagen/början av kvällen. Vid sex på kvällen låg Louie i sin korg jämte mig i soffan och sov, Anja satt på andra sidan om mig och läste engelsk grammatik, John läste om pumpar, Jessica hackade i Vendelas text och David satt uppflugen på armstödet till soffan och väntade på att Jessica skulle bli klar så de kunde laga mat. Mysigt =)

Sen blev det mat, Let's dance och massa mobilspelande. Jag och David körde ett antal blodiga uppgörelser i QuizMe och Rumble. Sen körde Jessica och Anja tillsammans mot mig i Rumble. Jag vann ändå ;D

Nu har alla gått och lagt sig, och här sitter jag. Som vanligt xD
Får väl se vad jag ska sysselsätta mig med nu.

Godnatt, mina fina.

Now Paul is a real estate novelist
who never had time for a wife
and he's talking to Dave, who's still in the Navy
and probably will be for life

But I've seen it all in a small town

... had myself a ball in a small town

Klockan är 00:34 och egentligen borde jag sova. Jag är trött, huvudvärken ligger och lurar nånstans innanför pannan, den verkar begrunda huruvida den ska släppa sig själv lös eller inte.
Please don't, jag ska lägga mig. Snart.

Jag har inget direkt minne av den här dagen känns det som, jättekonstigt. Jag har varit på gymmet, jag har hämtat böcker på Pressbyrån och jag har pluggat. Och lekt med Louie i två evigheter, såklart.

Anja satt och muttrade om hur trött hon var när vi satt ute i soffan, och jag kom att tänka på en dikt som någon i skrivkursen skrev när vi gick i... åttan? Jag rände in i mitt rum och plockade fram "En kopp kaffe och en metafor, tack", och började bläddra. Japp, found it. Visade Anja, som läste och sen började bläddra. Och hittade såklart gammalt skräp som jag skrivit. Jag skämdes som en hund och ville helst slita boken ur nyporna på henne, men intalade mig själv att jag var vuxen nog att hantera att någon läser sånt som jag skrev för hundra år sen. Jag är nog inte riktigt så vuxen ännu, men jag är på väg i alla fall. Det är trots allt... Sisådär 9 år gammalt.

Jag har inga som helst bekymmer med att lägga ut grejer jag skriver på internet (beroende på VAR jag lägger ut att), men att ha folk jämte sig, som sitter och läser något som jag skrivit... Det tär på en. Något så grymt och fruktansvärt. Och givetvis säger alltid folk att saker och ting är bra, men vad tusan ska dom säga när man sitter jämte? Att skriva är så enormt personligt, och när någon ogillar det man skriver... Så betyder det att det finns en del av dig som de inte tycker om. Någon del av dig som de inte förstår.

Vilket egentligen är helt i sin ordning, om man tänker på saken. Men jag är knepig, just vad gäller sånt som jag själv skriver. Jag har inget mellanläge. Allt eller inget.

I alla fall drabbades jag av lite nostalgi där jag satt och kikade på "En kopp kaffe och en metafor, tack" och började berätta om skrivkursen. Jag är som en gammal åldring ibland, börjar jag snacka minnen så kan jag fortsätta i all evighet. Jag är bra, rentav lysande, på att minnas det förflutna.

Sen drabbades jag av skrivlust också (som om den nånsin är långt borta, men ändå), skrev en dikt och fortsatte på mitt projekt... =)

Godnatt, kära.

PS: Mitt i alltihop lyckades jag hitta en låt som är jag rakt igenom. Jag menar, kolla in John Mellencamps "Small town":

Well I was born in a small town
And I live in a small town
Prob'ly die in a small town
Oh, those small communities

All my friends are so small town
My parents live in the same small town
My job is so small town
Provides little opportunity

Educated in a small town
Taught the fear of Jesus in a small town
Used to daydream in that small town
Another boring romantic that's me

But I've seen it all in a small town
Had myself a ball in a small town
Married an L.A. doll and brought her to this small town
Now she's small town just like me

No I cannot forget where it is that I come from
I cannot forget the people who love me
Yeah, I can be myself here in this small town
And people let me be just what I want to be

Got nothing against a big town
Still hayseed enough to say
Look who's in the big town
But my bed is in a small town
Oh, and that's good enough for me

Well I was born in a small town
And I can breath in a small town
Gonna die in this small town
And that's prob'ly where they'll bury me

Where did you come from, baby

... and oh, won't you take me there?

YEEEES!
Jag är finally, äntligen klar med ICT-projektet! Och lite stolt, när jag kom hem från gymmet och hade duschat, vid tre sådär, då hade jag skrivit lite över 400 ord. Nu är det inte bara inlämnat, utan också 2387 ord långt! 5 fulla sidor har jag =)

Effektivitet när den är som bäst.

Jag och Anja kilade ut och slog oss ner på gamla träbänken här utanför, tänkte brainstorma och vara duktiga, men det slutade med att jag knallade gräsmattan runt, runt, runt med Louie och Anja löste korsord, haha! Men det var tydligen bra uppladdning... ;)

Sen var jag på gymmet och körde lite, skönt! Testosteronhalten slog praktiskt i taket, vad är det med killar och gym? Och för övrigt begriper jag mig inte på vissa. Det finns 8 rullband i ett rum, 4 fram och 4 bakom. Jag stod näst närmast väggen, längst bak och alla andra var lediga. Först kommer en människa - ställer sig på min vänstra sida, precis jämte. Springer i 2 minuter och går sedan därifrån. Jag tackade tyst - då kommer nästa åbäke och tar det precis jämte mig på högersidan istället. VARFÖR? Det är massa lediga, VARFÖR kan inte jag få springa och flåsa ifred, utan att ha folk precis jämte? D'oh.

Men, nu är dagens duktiga gjort, om 40 minuter börjar Milan-Barcelona! Och jag har fått låna ett ViaPlay-konto, så jag kan se matchen. ME LIKE!

Weeeell, hoppas ni också har en bra kväll ;)

It's nine o'clock on a Saturday
the regular crowd shuffles in
there's an old man sitting next to me
making love to his tonic and gin
he says "son, can you play me a memory
I'm not really sure how it goes
but it's sad and it's sweet and I knew it complete
when I wore a younger man's clothes"

Spark my nature

... sugar fly with me

Toodelido!

Döm om min förvåning när jag slog de två idag och klockan bara var elva! Jag hade Twilightmaraton igår, kollade New Moon, Eclipse och Breaking dawn på raken. Så jag var klar halv tre inatt, och övertygad om att jag skulle sova runt idag. Eller, i alla fall till kvart i tolv när mobilen skulle larma.

Men, upp kom jag. Fixade lite, lagade lunch, sen tog jag, Anja, Anna och Louie en roadtrip till Öland! Började med Borgholm, knallade ner till hamnen och bredde ut oss på en gräsplätt och njöt i snudd-på-sommar-värmen. Jag skulle kunna bo i Borgholm. Lätt.
Sedan drog vi vidare, nästa stopp: Mörbylånga. Där det blåste så kallt att vi fick sitta i bilen och äta hamburgare och mjukglass. Men gott var det! Sen ägnade vi en stund åt att köra vilse i Färjestaden, konstatera att mobilgpsens "ungefärlig plats" betyder JAG HAR INGEN ANING OM VART DET LIGGER, samt trakassera några öbor för att få vägbeskrivning till ÖoB. Så där avslutade vi dagen och spenderade lite pengar..!










Nu är vi dessutom inbokade till Spinn of hope, som går av stapeln på lördag =) 1500 kr per lag, allt går oavkortat till Barncancerfonden. Så vi är tio pers, på tolv pass. Men, superwomen Anja och Jessica ska ta två pass var. Jag ska cykla till filmmusik, så hoppas minsann att det blir bra musik! =)

Och nej, jag är fortfarande inte klar med mitt ICT-projekt. Det vill sig bara inte. Det är ju själva fan, vad svårt det ska vara ibland.

HATA.

I was just a skinny lad
never knew no good from bad
but I knew love before I left my nursery
left alone with big fat Fanny
she was such a naughty nanny
hey big woman,
you made a bad boy out of me

Love doesn't come in a minute

... sometimes it doesn't come at all

I only know that when I'm in it
it isn't silly at all

Puh, en trött och avslagen söndag går mot sitt slut... Har i alla fall haft en kanonhelg =) Fredagkväll spenderade jag hos FO med Pluppovic, vi kollade på Lejonkungen. Och FO lipade inte ;) Vilket i och för sig beror på att hon rusade ut i köket när hjorden började skena efter Simba...

I lördags var det kalasväder och jag fick noll och ingenting gjort på mitt ICT-projekt. Så kan det gå! Men det var kalasväder! Jag och pappa var en sväng nere i hamnen, fem små båtar låg där och guppade och såg halvfrusna ut. Jag var med mamma och handlade, vilket betydde en sväng inom systemet också, för min del. Jag väntar fortfarande på gången då jag ska kunna gå in på systemet i Ronneby utan att se nån gammal lärare..!

Det blev rena festmåltiden sen, grillad fläskytterfilé, potatisgratäng, papayasalsa och tzatsiki. Me like a lot. Finns ingen i hela världen som lagar mat som min mamma. Amen. Efteråt kom flickorna minus Sofie, och vi förförfestade lite grann. Framåt sjusnåret drog vi oss ner till Karlshamn istället, till den riktiga förfesten =) Hade ett par roliga timmar där innan vi drog ut och hamnade på Compagniet. Där blev två trevliga timmar till.

Sen var det springtävling och letande och halvhysteri emellanåt, innan vi lyckades komma iväg hemåt. Så när jag stöp i säng var klockan 5, och jag vaknade redan tjugo över elva... Läs; alldeles för tidigt.

Så det blev ingenting gjort på ICT-projektet idag heller. Syyyynd att det var deadline idag. Fast det står faktiskt på inlämningsmodulen att det är ok att lämna in det senare.

Råkade ut för en tämligen tjurig busschaufför på bussen hit. Jag och Anna skulle ha ut våra väskor från bagageutrymmet, och fick inte kläm på hur man öppnade. Det är inte det lättaste när man aldrig gjort att. Busschauffören hoppar ut, ger en dålig förklaring, idiotförklarar mig när jag inte lyckas öppna, och gör det sen själv.

Man får inte sparka äldre människor på smalbenen.

Synd.

Så nu är vi tillbaks på Dårhuset, aka Hospitalet. Jag har kollat på Twilight och slappat, så nu ska jag sluta de blå och sova gott. Det ska inte bli fel alls, tro mig.

Godnatt, kära vänner.

Goodnight sweetheart, well, it's time to go
goodnight sweetheart, well, it's time to go
I hate to leave you, but I really must say
goodnight sweetheart, goodnight

Ledarna dom kommer men dom går igen

... och någonstans förlorar människan mot snåljåpen

Gash, vad jag borde plugga. Jag hittar ingen motivation..! Det är kalasväder ute, jag har börjat läsa en bra bok och... Det finns bara inte plats för plugg just nu, liksom. D'oh. Fast ska väl ändra på sig, upp till Ida och plugga i eftermiddag, då får man förhoppningsvis lite gjort..!

Vet ni vad, jag skiter i att plugga innan jag åker till Ida. Jag ska gå ut på altanen med min bok och något att äta.

SÅ DET SÅ!

All your life
you were only waiting for this moment to arise

You can buy your hair if it won't grow

... you can fix your nose if he says so

Den här dagen började som en dans, vaknade tidigt - gjorde en av engelskauppgifterna - var på gymmet... Och sen gick det utför. Nu är det mörkt utanför fönstret, musiken har tystnat och jag är allmänt låg. Jag borde göra engelska, jag borde göra så mycket.

Jag bara orkar inte just nu.
Det är värre att vara psykiskt trött än att vara fysiskt trött.

Nåväl, jag har fyllt mitt USB som ska med hem, jag ska försöka tjinga en engelskauppgift till, sen ska jag läsa. Har börjat läsa De välvilliga av Jonathan Littell.

You can buy all the make-up that MAC can make
but if you can't look inside you
find out who am I too
be in a position to make me feel so
damn unpretty

Du måste stå upp och slå tillbaks

... annars kommer dom aldrig låta dig va

Humdidum... Trött och slö söndag, på min ära! Ganska tomt och tyst i korridoren, TVn står på och visar program för ingen alls, Jessica och David sitter utanför och spelar Monopol (med några regeltillägg signerade Jessica xD), Anna är och tränar, Anja är i Bläjkinge... Och här sitter jag =)

Igår kväll kom alltså Sandra, Sarah och Ida! Vi drog igång lite förfest här, vilket lockade med tant Jessica (eller vart det kärring?), så hon hängde också med =) Bort till Sandras och Björn Rosenström =D Han var precis lika bra som alltid! Efteråt, inne på... Amadeus? Drog Jessica med mig upp på scen, så hoppade vi runt där i strålkastarljuset och dansade till den där Los Ketchup-låten.

På hemvägen fick Sarah en flaska splittrad strax bakom sig, vände sig om och morrade åt killen som slängt den, varpå hans kompis fick slänga sig över honom och slå honom till marken för att han inte skulle ge sig på Sarah. Snacka om snefylla...

Hem och äta nattamat, sen bäddade vi ihop oss. Och Sandra började snarka. När jag lyssnat på det i ett antal minuter gav jag upp, tog mitt täcke, kudden, mobilen och en flaska vatten och la mig ute i soffan i korridoren istället. Där var det tyst och lugnt, så jag slog ihop och sov så gott.

Tills tjugo över nio imorse, när jag hörde Anna fnissa nånstans långt borta, och plötsligt fick jag ett okänt föremål i ansiktet. Gläntade på ögonlocken och insåg 1: det var ett sugrör jag fått i ansiktet, 2: John hade kastat det på mig, 3: Anna fnissade fortfarande. Baah. Kravlade mig upp till halvsittande, sen blev jag kvar där i sådär en och en halv timme. Jag o Anna satt där och dillade och åt chokladmuffins och chips, haha =)

De andra vaknade också efterhand, så framåt lunch lämnade de Hospitalet, och vi intog platserna i soffan... Så jag, Jessica, David och Anna (och Louie) har spenderat snudd på hela dan där. Fast jag, Anna och Jessica cyklade till stan och köpte Subway till middag, det satt som en smäck!

Tja, resten av söndagen lär gå i samma grå, långsamma töcken..! Skönt.

Vill du se stjärnorna
ta dig en titt omkring
vem är det som bestämmer
om man blivit nånting?

Demons in the night

... and no love, no love for the one who ain't right

Hahahaha, Louie lyckades undslippa Jessicas skarpa ögon här ute - och kissade på golvet. Tämligen roande, när Jessica muttrade iväg för att hämta rengöringsgrejer.

Gårdagen blev lugn, en vända till stan för Coop, Tokiga Ture och Systemet. Och jaa, Anna Hargevall, jag ska erkänna min pinsamma framställning... Jag brukar inte skämmas, men igår lyckades jag. Inne på Coop, jag o Anna gick var och en på sitt håll o plockade vad vi nu skulle ha. Rätt vad det var såg jag hur Anna stod och plockade åt sig en grillad kyckling! Hon som skulle göra fiskpinnar och potatismos på kvällen, så sneaky! Så jag smög fram, och två decimeter från hennes öra, låter jag;
"Uuuuuuuh!"

Och så ser jag att det är inte Anna. Det är en annan tjej, med samma nyans på håret och svart jacka. Och ett tämligen brett flin skrivet över ansiktet. Psshh, lät det när rödfärgen spred sig över nyllet och jag pilade iväg. Hittade Anna-jävlen som var vid kylvarorna. Hon slängde en blick på mitt knallröda plyte, flinade och sa;
"Har du pratat med nån som inte var jag, eller?"

Pratat och pratat, men jovisst. Huamig.

Resten av stadsturen klarade jag i alla fall av utan att klanta mig. Det är alltid något!

Väl hemma sen blev jag beordrad av Jessica att söka jobb på Ölands djurpark, för det hade hon gjort. Så nu har jag skickat in ansökan dit =)

På kvällen spelade vi (jag, Anna, Jessica och David) 30, ett tärningsspel. Som jag alltid förlorar i. Men den här gången såg det lite ljusare ut, jag låg näst sist och David hade JÄTTEFÅ poäng kvar. Sen slog Anna-jävlen (igen) 35, sen ett antal femmor. Så hon började med att nolla ut mig, och jag slutade på -16 poäng...

Sen gick vi till Josefine =) Där Louie kissade på golvet (läs: mattor) 2 ggr och bajsade 1 gång ;D Vi kikade på Jurassic park och käkade gott. Veery nice. Sen framåt tiotiden började pensionären (läs: Anna) gäspa så gardinerna fladdrade, och vi beslutade oss för att trava hemåt.

Idag är det högklassigt slapp på schemat, en stund till i alla fall. Sen kommer Sarah, Sandra o Ida. Lite förfest här och sedan till Sandras för att kolla på allas vår Björn Rosenström ;D

Igen :P

So am I
still waiting
for this world to stop hating

Can you believe that I'm alive

... still not working nine to five

Tror att jag har bestämt. Ja, jag har nog tusan det! Tatuering, that is. Jag har valt motiv, plats och velar bara mellan två stilar... Men är tämligen övertygad där också.

Se på fan, det kanske blir av snart, ändå!

Vart tar alla vackra gossar vägen
vart kommer alla fula lea gubbjäklar ifrån?
Det är rentav så man blir förlägen
när man ser det lilla som är kvar av Romeo

Ställ oss båda på en våg

... och snart så flyger du bland stjärnor

Jättetaggande att städa när här är damm till förbannelse igen, en timme senare. Suck.

Nämen se godda! Torsdag allaredan, det här är sanslöst. Det kunde gott vara lite fler dagar på en vecka, det tycker jag allt. Inte för att jag gör så överväldigande mycket, men ändå.

Och det där med att göra ingenting, det är faktiskt en konst i sig. Jag har läst ut tre böcker de senaste två dagarna, det måste ju räknas för något! =) Drakens ögon, Mitt i plurret och Perfekta hemmafruar. Hahaha, det var lite ironiskt, för den delen! Igår satt vi här ute o slappade och kollade TV, o när John ätit klart satte han bunken framför mig och sa åt mig att gå och diska den. HA, som om. Vilken jag sa högt också, och fick höra att jag skulle bli en dålig hemmafru!
Och då läste jag Perfekta hemmafruar. Humor.

Jag har tappat bort en penna. Vansinnigt irriterande.

Jahappjahapp, i övrigt har dagen bjudit på föreläsning (tråkigt) och... städning. Anna städade, och jag blev hastigt inspirerad och skred till verket... Men, när jag var klar med en "städlista" på Spotify var jag tämligen nöjd. Gnällde hos Anna att det var TRÅKIGT att ta tag i sitt liv. Men, jag fick ju vackert stå mitt kast. Därav dammat, dammsugit och torkat golvet. Så här är väl lite renare i alla fall.

Skulle sett nysattacken jag fick när jag dammade av översta hyllan över skrivbordet.

Ikväll blev det en vända till Netto med Anja. Hon skulle ha glass, och sånt är man ju inte människa att motstå. För övrigt har hon kommit med Sveriges bästa invändningar den här veckan..! Hon köpte glass i tisdags, "för det är bara tisdag en gång i veckan!", kebab igår, "det är ju lillördag!" och glass idag, eftersom "det bara är torsdag en gång i veckan!" Obestridlig logik, anser jag.

Jaha, nähä? Disney, Prison Break eller 2 systrar står på schemat..!

Come back to Texas
it's just no the same
since you went away
before you lose your accent
and forget all about the Lonestar State
there's a seat for you at the rodeo
and I've got every slow dance saved
besides the Mexican food sucks north of here anyway

Och som om natten var skriven utav Plura

... så dansar vi i paradis

Tjenare mannen!

Allvarligt talat, "kyss mig", Axel Algmark, från Melodifestivalen! Den fastnar titt som tätt... Den och Sean Banan xD Samma gamla skiva spelas, dansar runt, jag hör oss sjunga, wap-a-pa-ba-pa-pa, we're in love.

Jaha, var var vi? Hmm. Lördagkvällen spenderades hos FO, mkt trevligt ;) Sen stack vi till Puls, där jag snudd på drabbades av akut cellskräck. Om där var 200 pers visste man ju vilka 198 av dom var... Huu, så tragiskt.

Söndagen åkte jag hem till Kalmar, och hade en tämligen soft kväll ;) Dividerade med Anja en stund, sen satt jag och pratade med Anna och David och lekte med Louie. Därefter kollade jag, Jessica och David på Puss in boots =) Den var rätt kul, faktiskt! Så sabla söt, kattfämtan^^ Sen pratade jag med John en stund, sen gick jag och la mig.

Igår var det lite föreläsning och kvalitetstid med mina böcker. På kvällen kollade jag och Anja på Fievel i vilda västern! Kan inte fatta att jag inte sett den förut..! Helmysig var den i alla fall =) Och jag kan ju säga att "hundfisken" som simmar ikapp Tiger fick mig att snudd på bryta ihop av skratt... Herregud!

Idag har jag försökt städa lite, går sådär :P Fastnar i alla gamla grejer! Hittade bl a mitt första diktblock, ojojoj vad nostalgisk jag blev. Nog för att dikterna är skitdåliga, men ändå =D


Sedan bar det av ut till City gross med Anna, Anja, Amanda och David. Handlade lite grann, så köpte vi kol och tändvätska, sen hem och startade grillen =D Så vi grillade vår mat idag, så suveränt gott! Jag och David fick köra lite upp till bevis, för att alla skulle se vem som var smidigast av oss xD Jag vann, jag vann! Mwaha =D






Och, såklart, för eventuella framtida tvivlare...


När jag kysser havet
är jag fri från alla hämningar
när jag kysser havet
försvinner alla främlingar

Kalendern visar måndag

... men vi lever lördagkväll

Nämen si godda!

Igårkväll hade jag finbesök i form av Sandra, Sofie, Ida och Sarah =) Lite skitsnack, spel, massa onyttigheter och en skräckfilm som inte borde få kallas skräckfilm xD Fast visst borde den förses med varningstext, för det var nog bland det skummaste och tråkigaste jag sett. Sandra och Sarah sammanfattade väl den rätt bra; latinoälskande bög-nekrofil som bland annat skär upp magen på en - och det blöder inte.

Förstklassigt.

Idag har jag bara slappat, kollat på TV och suttit här som ett ägg. Nu har jag kommit på vilken "skrivstil" jag vill ha på tatueringen =) Progress, sakta men säkert..!

Men nähä ser ni, det ska ätas och packas och donas. Sen bär det av till FO för att fira henne, några dagar för sent ;)

Vi dansar runt jag hör oss sjunga
wap-ap-pa-bap-ap-pa
we're in love

Do you ever feel already buried deep?

... six feet under screams, but no one seems to hear thing

Hola chicas och non-chicas =)

Host, snörvel. Haha, vad dryg man är. Vad gäller förkylningar är jag inte ett spår bättre än killar! När näsan täpps igen och halsen bråkar... Tja, det är då man börjar fila på sitt testamente och anser att folk borde passa upp på en 24-7 eftersom man praktiskt taget ligger på dödsbädden.

Alla har vi våra svaga sidor..!

Idag har jag i alla fall vart på Maxi, vilket blev mycket dyrare än jag hade tänkt mig. Surt. Sånt man får leva med! Har alltså varit ute och kört lilla Pärlan igen, det är SÅ kul att köra bil! Särskilt nu, när man kanske gör det nån gång i månaden...

Jag har varit en sväng i Gullberna också, anställningsintervju. Hur det gick? Är väl omöjligt att säga. Men men, skulle få besked senast torsdag.

Okej, nu är jag inne på tatuering. Lite mer på allvar än förut, faktiskt. Det kommer förmodligen bli ett citat, men jag är inte hundra på vilket eller var jag ska ha det... Blir en sak att dryfta med flickorna när de kommer hit ikväll =)

Imorgon blir det FO-firande! Alltså; Fest. Det lovar att bli kul, himla längesen jag festade nu.

Do you ever feel like a plastic bag
drifting through the wind
wanting to start again
do ever feel
feel so paper thing
like a house of cards
one blow from caving in

Blackbird singing in the dead of night

... take these broken wings and learn to fly

Baah. Förkylningen kan ju gå och bråka med någon annan. Någon annanstans.

Den här helgen lovar att bli tämligen späckad i alla fall! Arbetsintervju imorgon, träffa tjejerna på kvällen. Lördag blir sova och vila bort förbannade förkylningen, för på kvällen är det fest! Söndag ska jag försöka ta mig hem till Kalmar igen =)

Nu ska jag kika klart på detta hära avsnittet av Prison Break, sen ska jag nog sova. Försöka.

All your life
you were only waiting for this moment to arise

You're gonna catch a cold

... from the ice inside your soul

Hola folks!

Jag har varit i huvudstan i helgen, därav avbrottet... Bilade upp i fredags eftermiddag, till musik ifrån Glee... Haha, har snöat in på det riktigt rejält xD Anlände väl framåt sju-tiden, lekte med Noah och sen... Var det plötsligt lördag. Då kom Olofs familj och helt plötsligt var det folk överallt, i några timmar. Vi firade Elias, som fyller ett år idag =D Lilla pojken!
Vi kollade såklart Melodifestivalen.. Jag hade nog tyckt Thorsten Flinck och Sean Banan, om jag fått välja ;)

Söndagen kom och gick, den spenderades i Älvsjö, på båtmässan. Hittade minsann en och en annan båt där. Men, pärlan duger gott åt mig sålänge, och ftr har jag redan utsett efterträdaren, tror jag. Ni vet, en båt som förhoppningsvis är mer i min prisklass...

Humdidum...

Måndagen åkte vi hem, jag dumpades i ett Kalmar som inte alls var så vårlikt längre! Gårdagen var jag ute med Anna och Anja o cyklade, det bar av till Stensö =) Louie sötnos hoppade ur cykelkorgen och slog sig! Och han skrek, hundstackaren och det skar i sönder hela hjärtat på en, stackars liten!! Så kvällen spenderades hos vetrinären med voffsingen och Anna. Så nu ska han ta det lugnt, för det är svanskotan som fått sig en smäll.

Säg till en tolvveckorsvalp att chilla...

Idag har jag vart och gjort såntdär gyn-cellprov - INTE det roligaste jag har gjort i mitt liv xD Men seriöst;
"Har du haft samlag?"
Näe gud nej, jag är bara här för att jag tyckte att det verkade SÅ HIMLA KUL.

D'oh.

Sen passade jag Louie-bus några timmar, innan det blev fika nere på stan med Anja, Cissi och Sofie =) Det satt som en smäck, minsann! Och så blev det mysmiddag på Thai Silk (ssschh) med Anna och Anja ikväll ;) Oj, så nyttig man inte har varit xD

Sen har det vart lite slapp, bara. Saffie rymde in i mitt rum, under min säng, igen xD Jag satt ute i soffan, och rätt vad det var stack Anja in huvudet;
"Saffie är i ditt rum, under din säng. IGEN. Hon får vara där nu!" Hahaha =) Vi fick ett annat litet vovve-besök ikväll också, vilken också verkade tycka att mitt rum var värt ett besök. Fattar inte vad det är som drar alla djur till mitt rum?! SÅ jäkla stökigt är det inte..!

Baah, när vi cyklade till Thai skulle vi över lilla bron här nere, och där är två ramper så man kan dra cyklarna uppför trappan. Anja först, sen Anna, sen jag. Gick lysande, tills jag var nästan uppe. En cykel är rätt tung i det läget, och jag kände redan när jag satte ner foten att det skulle gå åt skogen. Jodå, trampade ner på kanten, på den andra rampen och stöp som en säck potatis. Trillade framlänges och fick cykelstyret i bröstkorgen, det fastnade innanför (?!) jackan, i halsen. Svankade till pga det, så tjaa.. Bula på ena smalbenet och lite ont i ländryggen. Och de andra två stackarna kom halvvägs till en hjärtattack xD Anna trodde jag skulle trilla i vattnet, haha =)

Fotbollen inställd i helgen. Trist, fast liiite skönt i och med att jag är på första dan av en jäkla förkylning =( det hade vart tungt att spela i helgen..!

If you come down to the river
bet you gonna find some people who live
you don't have to worry
cause you got no money
people on the river are happy to give

Och jag andas luft från en småstad

... det är bara hav och kust och en småstad

Hur kommer det sig att "småstad" är snudd på ett skällsord? Ronneby kvalar väl definitivt in i den kategorin, och det enda man har hört under hela ens uppväxt, det är hur folk "vill bort från den här jävla hålan!"
Vilket jag förstår. Självklart, har man bott i Ronneby i 20 år så förstår man det. Men jag förstår också varför man stannar. För jo, visst är Ronneby litet. Ronneby är ingen stad, för tio butiker, och sådär femton pizzerior och lika många frisörsalonger, det gör inte en samling byggnader till en stad. Men vem säger att det är något dåligt?

Det finns mycket att avsky i Ronneby, som bristen på jobb, bristen på pengar till skolorna, rondeller vart hundrade meter, alla storstads-wannabes och allt sånt. Men det finns mycket att älska också, som första glassen på torget på våren, Tosia bonnadan, Maxi Cup, fotbollsintresset, skärgården, nyponbuskarna vid gångbron från nedre Brunnsvägen till Resecentrum, busschaufförer som känner igen en och låter en åka gratis när ingen ser och allt det där.

Jag har bott i Kalmar i två och ett halvt år nu, och jag älskar den här stan. För Kalmar är bara ännu en småstad. Här går man ensam i mörkret, med musik i öronen och utan en ständig känsla av att behöva se sig över axeln. Jag är ledsen, alla storstadsråttor och storstadswannabes, men jag kommer aldrig ansluta till er. Ingen direkt förlust för er del, för jag skulle bara gnälla på det mesta.

Min syrra bor i Stockholm (eller ja, 2 mil utanför i förorterna) och i maj har hon bott där i 12 år. Hon flyttade när jag var 11 och jag väntade i det oändliga på att hon skulle komma hem igen. Nu har det slagit mig, trots att jag inte har tänkt på saken på länge, att hon kommer nog aldrig lämna storstan. Hon är en av de lantlollor som blivit asfaltsbarn, som så många andra. Jag och Jenny är väldigt olika, men hon är min storasyster och jag önskar fortfarande att hon inte bodde 60 mil ifrån mig.

Jag är färdigutbildad i Kalmar om 10 månader, och vart jag hamnar sen? Gud vet. Jag mår illa vid tanken på att lämna Kalmar, och jag längtar efter att få flytta söderut, till båtliv och barndomsfolket och fotbollen. Det är svårt. Och det är tillfällen som nu man önskar att man hade en manual.

Japp, det var väl kvällens tankekedja det, och Gud så pretentiöst det kan låta ibland. Vet ni hur jag kom in på hela tankebanan? Jag fick Gyllene tiders "Småstad" på hjärnan. Så simpelt är livet ibland.

Jag gillar simpelt.

Och jag blev född i en småstad
jag växte upp, blev kär i en småstad
hur jag än vrider och jag vänder mig
så kommer allt tillbaka igen
och allt jag kan är spår från en småstad
och allt jag gör beror på en småstad
hur jag än böjer och jag vänder mig
så blir det till en småstad igen

RSS 2.0