Fotbollsläger

Ojskipojski :) Hemma nu, efter några dar på sjön :) gudomligt...

Men i helgen som gick! Fotbollsläger! Jäklar vad kul vi hade!
Fredag 25 Juli
Vi samlades vid tio och drog iväg. Herrarna var lite segare och kom inte iväg förrän efter oss nån gång.
Jag, Sara och Mattis packade in oss i Nettans lilla peugeot och iväg vi for ;) Tur hon hade AC...
Vi körde efter Lena, för Nettan hittade inte, och även om jag och Mattis hade vart på Köpingsvik camping
så visste vi inte riktigt med Lundegård... Så vi låg bakom lille Boye-bilen och undrade varför i helsicke
Lena bara körde i 90 km/h trots det var 110. Svaret fick när vi anlände. Med ACn igång och fullpackad bil
så går inte Boye fortare än 90 km/h... HAHA. Vi satt utanför våra stugor (vi hade inte fått nycklarna) och åt
mackor med räk/skink-ost. Sen kom herrarna och sen kom Mats med nycklar. Alla radade upp sig (dvs det var
kaos runt Mats). Längst fram stod Peter, men han skulle inte ens ha nån nyckel, för Fredde var ansvarig
för den stugan... Så han ställde bara till oreda. Jag delade stuga med FO, Jojjo och Sara. Vi hade... x antal stugor,
men i vår rad var det två dubbelstugor. I 137 bodde Peter, Fredde, Greven och nån till. I 138 bodde Sebbe, Harry, Larsson och Emil(?). Sen vi i 139. I 140 bodde Linus, Johan P, Kenni och målvakts-Anton. Resten av tjejerna bodde i
raden ovanför.
Efter en stund stack vi iväg och tränade. Puuuh, bara typ 35 grader... Och inte en skuggfläck på hela jävla planen... Jag tror nästan herrarna hade slappare träning än oss, det såg ut så när vi kollade dit, fast å andra sidan... haha. Jag för min del var fullt upptagen med att försöka överleva.
Sedan hem, byta om och ner och bada! Jisses så härligt!! Fast att säga att vattnet var varmt är kanske att överdriva. Men jag badade mest i alla fall :) Tre gånger. Sen tillbaka till stugan och duscha. Först jag, sen Sara, sen Jojjo och sist FO.
Sen gick vi ut och kollade läget. Greven, Fredde och Peter grillade. Vi gick upp till Mats och Lena för att höra om vi skulle hjälpa till med salladen. Hoppsan, dom hade visst glömt bort oss, salladen var redan klar. Jahaja. Vi stack och handlade istället. När vi kom tillbaka hade Fredde och Peter övergivit grillen, Greven grillade ensam, haha stackarn. Kött till 40 personer liksom... :)
Men maten blev klar och det var kanongott efter en lång dag i sol och värme ;)

Lördag 26 Juli
Uugh, Jojjos mobil pep liv i oss vid niotiden. Vi skulle träna vid tio. Kollade min mobil, som låg bredvid min huvudkudde. SMS och missat samtal?!?! Hur i helsicke då? Full volym, och haft den jämte örat..! Monica hade ringt tjugo minuter tidigare och så hade jag fått sms från B2 kl 05:02. Då var väl han i fin form, kan tänkas.
Vi upptäckte att det var ännu varmare idag än igår, och som tack för det fick vi jogga till träningsplanen. Stackars Sanne, hon var så bakfull ;)
En något lugnare träning, kanske. Ska jag vara ärlig så har jag inget vidare minne av den... Bara värme.
Sen gick jag, Sara, Sanne, Ludde, Sanna, Jullan och Lina raka spåret ner till havet och kastade oss i. Härligt. Tills jag och Lina höll på att bli överkörda av en båt 8-) haha. Sen tillbaka till stugan, äta frukost, och sen ner till stranden. Låg där till halv tre. Badade en massa :) Najs.
Upp till stugan och äta lite, sen byta om och gå upp till träningsplanen. Herrarna kom demonstrativt 2 minuter efter oss. Sen delades vi upp i smålag, mixade. I mitt lag: Mattis, Ludde, Nettan, Kenni, Emil, Peter och Feda. Efter två minuter försökte jag tackla Harry. Satan vilken flygtur jag fick mig. Har fortfarande skrapsår på knäna 8-) Feda stod bakom och applåderade: "BRA JONNA!" Haha, yeah right. Matchen smällde jag ihop med Linus Othfors. Men då fick jävla han vika sig, haha. Harry kallade Jullan, Jessie och Jojjo (JJJ ;D) för spice girls ;)
Efteråt hem till stugan (jag hörde nån av killarna som gick bakom oss påpeka att jag pratade hela tiden. Tss) och duscha. Eftersom jag duschade först igår fick jag duscha sist idag. Panik. När vi skulle äta på restaurang och allt. När vi var på väg dit (vi gick) så kom jag och Jojjo på att vi hade glömt pengar.. Vi vände tillbaka och FO och Sara väntade på oss. Vi mötte Feda, som försökte vara rolig: "Fan vad orutinerat, vad har ni glömt?" Haha, pengar. Mötte Linus som såg helt vilsen ut; "Har alla redan gått?" Eh, jo...
När vi kom upp till restaurangen hade herrarna satt sig på varannan stol, för att vi skulle sitta varannan. Så jag slog mig ner mellan Robert och Micke O, mittemot Anton målvakt. Vi var artiga och lät herrarna gå och ta mat först, för det får vi alltid göra annars ;) Tacka fan för att det inte fanns någon mat kvar till oss sen. Hmpf. Mattis fick inte köpa cider, för hon hade inget leg. Hon är 25. Fast å andra sidan är hon ungefär 1,50 hög och väger ca 35 kilo.
Tillbaka nere i stugorna dukade vi upp långbord framför stugorna där vi bodde. Sen lekte vi. Hela havet stormar. Jag gick framför Peter, och han klagade på att såna lekar inte var bra för hans hjärta, all stress, haha. Jag fick ta till våld för att sno en stol från honom. Vi hade världens kamp, sen insåg vi att stolen bredvid också var ledig, haha. Sen ville inte han gå jämte oss i damlaget längre, för Sanna och Mattis tacklade också honom. Sebbe och Jessie hamnade i samma stol, men Jessie gnuggade ner sig så Sebbe nästan trillade, skitkul :D. Hilding (herrarnas tränare) rumptacklade bort mig från en av stolarna, sen var det roliga över för mig. Micke O tacklade iväg Hilding gången efter och Hilding sa att Micke skulle inte få spela på torsdag, och han skulle betala kemtvätten, haha. De sista två som var kvar var Jessie och Micke O. Tjurskallarna ;) När musiken stannade slogs de nästan om stolen, Micke ryckte undan den från Jessie. Men det bestämdes att den skulle gå om. Musiken stannade så Micke bara hade att sätta sig, och precis när han skulle sätta dit asen flyttade Jessie lite nätt på stolen så han hamnade med en duns på gräsmattan istället. Skitkul :) Hilding skrattade så han grät. Och domarna erkände Jessie som segrare ;)
Sen slappade vi en stund innan vi gick på nästa lek. Röda lyktan. Mats skrek 1, 2, 3 STOPP! Sen vände han sig. Haha, folk åkte ut på löpande band. Jag var faktiskt en av de sista som var kvar. 
Sen blev det ytterligare vätskepåfyllning och prat innan vi fick ta med oss varsin stol ut på gräsmattan och ställa dom i ring. Sen fick vi varsit kort från en kortlek, och vi skulle komma ihåg om vi hade hjärter, klöver osv. Jag hade klöver. Och det var första kortet som visades! När ens valör visades skulle man flytta en stol medurs, och jag hamnade i knäet på Martin Bohlin. Sen i knäet på FO, som satt i knäet på David, som i sin tur satt i knäet på Nettan :) Sen hamnade jag och David i knäet på varann ett par omgångar. Sen satt jag i Jojjos knä, Jojjo satt i Micke Os knä och Micke satt i Roberts knä. Robert menade att Micke hade den spetsigaste asen i världshistorien. Sebbe hade Fredde i knäet i typ 20 omgångar ;) typ den störste mot den minste ;) Skitkul :) Sen fick jag Jojjo, sen Micke och sist Feda i knäet. Harry vann det hela.
Nästan alla stack in till Strand sen, det var bara jag, Sebbe, Greven, Jullan, Jessie och Sara kvar. Och Johan Palmqvist som hade gått och lagt sig. Vi gick en runda och Sebbe blev kanonfull. Satan vad jag skrattade åt honom. Han är så glad och ivrig hela tiden, han är som en hundvalp! :) Greven fick värsta ålders- och längdkomplexet, så jag fick agera psykolog nere på stranden, medans Sebbe berättade sitt livs historia för nån gång i ordningen... "När jag var fem år började jag i Listerby IK"...
Sen satt vi framför våra stugor och snackade tills halv fyra på natten. Emil hade tagit sig in på Strand! 20-årsgräns! Han är 16! Fast Sebbe säger att Emil kommer in överallt pga sin längd. Fast kommit in och kommit in.. Han hade tagit sats och hoppat över avspärrningarna. Sen hade vakterna fått tag i honom, släpat ut honom och förklarat att om de fick se honom där en gång till så skulle de krossa knäskålarna på honom ;D haha. Sebbe stod för en hel del dråpligheter också under kvällen, men han skämdes så mycket, så jag ska inte återge dom här och nu...

Söndag 27 Juli
Haha, steg upp, varpå jag skickades ut för att leta reda på våra glas. Sebbe var redan uppstigen! Det förlägna leendet, jag säger bara det, haha ;) Hann inte mer än in i stugan förrän han kom intrampandes och slog sig ner på en köksstol:
"Jag gjorde bort mig igår. Förlåt!" Haha, stackars liten till att skämmas! farligt var det knappast, mest underhållande :) Jag förklarade det om och om igen, och till slut verkade han inse att det inte hade vart så farligt.
Vi stannade på Öland tills tresnåret. Sen hemåt. Stannade på Rasta i Kalmar och åt, sen raka spåret till Listerby.
Mkt skoj helg, I can tell ;)

Imorgon blir det sailet!

Now you're gone

Tänker på dig när jag lyssnar på denna...
http://www.youtube.com/watch?v=gDbW4c1g6-s
;)

Idag har jag tillbringat dagen på Tromtö :) Kom dittuffandes vid halv tolv, och vilken jäkla tilläggning...
Först dunsade jag rätt in i Joysan, en snipa som brukar ligga där, sen glömde jag lägga ur växeln,
kom på det en meter från bryggan, så det blev en rejäl duns in i bryggan också... Micke och Mattias
skrattade sig nästan fördärvade... Hmpf.

Björn, Jörgen och Tina var också där ute :)

Gick upp och satte mig vid stugan, för Monica låg där och solade. Sen kom Sara och
Louise.
Louise: Ska vi bada nu?
Sara: Ja, det gör vi. Kom nu Jonna.
Som om jag var en jäkla hund eller nåt! Morr... Vi hade redan badat en gång, och det var kallt.
Så vi enades om att kasta i Louise. Vi släpade ner henne till bryggan, och jag puttade i henne,
men innan jag återfått balansen puttade Sara i mig (jag som hade min t-shirt på mig! Min enda tröja!)
och sen hoppade hon i självmant. Jag hade redan slängt i henne en gång...
Sen gick jag upp och vred ur min t-shirt över Mattias rygg. Jag är tämligen övertygad om att han
tycker SÅ mycket om mig ;D Haha. Jag badade även Mickes keps innan jag satte tillbaka den på
huvudet på honom. Han blev avsvalkad i alla fall :P

Björn hade bokat 15 platser till räkfrossan imorgon :)
jag, mamma, pappa, jenny & olof
björn
björn från sölvesborg (+fru?)
knasen & patricia (ev)
jonas & annika
jörgen & tina
micke, monica, sara & simon (ev)
mattias, victoria, louise & alice (ev)
johan (tjocke-sven)
Blir nog kul :)

Sen är det dags för träningsläger på fredag... Känner inte alls för det, för jag är så in i vassen trött på
fotboll... Trots vi har haft en månads uppehåll. Men usch nej... Inte trött på att kolla på fotboll, inte
trött på roliga fotbollslekar/övningar, men trött på allvaret och den sämre stämningen, som förmodligen
kommer sig av att det har gått så dåligt i år... Men jag är trött på skiten, just nu. Skulle behöva uppehåll till
nästa år, allraminst...

När jag kysser havet
Är jag fri från alla hämningar
När jag kysser havet
Försvinner alla främlingar
Då är vi alla och envar
Allt vi har
Vi lever här och nu i denna stund
När jag kysser havet
Försvinner allt det verkliga
När jag kysser havet
Är jag uppfylld av det märkliga
I att finnas till
Och allt jag vill
Är att leva låta leva livet ut

Östersjöfestivalen

Jahaja, så var man hemma igen. There and back again.

Tisdag 15 Juli: Pappa väckte mig vid åtta, jag åt frukost och vi drog ner till båten. Ut och runt Gö,
och det gick sjutusan till sjö därute... Alldeles plaskvåt när vi kom runt.
Vi fortsatte ner till Tjärö, Björn ringde och sa att kaffet var klart när vi hade tio minuter kvar, så
det var ju ganska perfekt... :) In där och åt en andra frukost, sen gick jag och pappa en runda,
varpå vi köpte oss varsin glass. Conny och Ronny var också där, så blev en del prat med dom också.
Senare på eftermiddagen drog vi bort till Karlshamn. Stannade vid Boköarna och badade :) Najs.
Fast kallt, bara 15 grader. Och jag som dök i utan att känna på vattnet :P
Sen in i Karlshamn, bråk om en plats (att dom bara orkar) och så till slut låg vi förtöjda utanpå
Björns båt, och Björn låg, i sin tur, förtöjd utan på en Princess som låg förtöjd i kajen :P
Jag har nog gått ner en del nu så som jag har ränt där fram och tillbaks...
Anyway, vi stack till Vägga och åt middag på kvällen, sen satt vi och pratade och pimplade lite
i Ronnys båt när vi kom tillbaks. Gick och la mig vid halv elva, måste ju ladda batterierna... ;)

Onsdag 16 Juli: Pappa stack hem vid halv elva (dvs strax efter att jag hade vaknat). Jag slappade lite,
plockade lite, sen gick jag upp och duschade. Sen ner och plocka iordning mina kläder och resten av grejerna,
bädda upp, så det är gjort och sen vid tre kom FO :) Hon gjorde sig hemmastadd, sen gick vi upp och käkade middag. Jag åt thaimat och FO åt en hamburgare. Sen tillbaka till båten. Vid sju-halv åtta kom Björns kusin, som också heter Björn, för enkelhets skull :P Så hädanefter: BåtBjörn=B1 och kusinBjörn=B2. Så när B2 lämnat av sina grejer i B1s båt, hoppade han över på vår badbrygga, och visste inte riktigt hur han skulle hälsa på mig. Har träffat honom... ca 5-6 gånger, men det har ju inte vart särskilt mycket snack, bara sådär i förbigående. Så han kompromissade, först skakade han hand med mig, sen gav han mig en kram. Sen började festen :) Najs. Jag och FO gjorde oss iordning, hon plattade mitt hår nere i B1s båt. 
"Fan vad längre det blev!" Sa hon. Den svenskan ja... ;D Sen stack vi upp och träffade Elina (FOs kompis) och hennes kille. Sen kollade vi på Magnus Uggla :D 290:- inträde, helt sjukt... Men bra konsert :)
Efteråt mötte vi B1 och B2, dom hade blivit utkastade från Statt, så vi bestämde oss på stående fot för att festa i deras båt istället. Vi hade blixtertrevligt :) B1 satt och pratade med FO, med ansiktet ca 4 cm ifrån hennes. B2 stod bakom soffan som jag satt i, och han och jag fnissade och skrattade och hade oss, för B1 var så full :) Skitroligt :) B2 typ puttade på mig massa gånger, och så fick han fram första stavelsen, sen började han fnissa igen. Han hällde upp äppelvodka i korken och lurade i oss, den tölpen ;) Sen spillde han sånt över halva mig.
Sedan hade vi badbryggsdans :) Jag dansade med B2 och FO med B1. Funkade ju skitbra. Om det inte hade vart för att B2 typ böjde ner mig i brygga över vattnet typ tre gånger. Då dog jag nästan av skratt och panik. Sen började han kittlas istället, och det slutade med att jag sparkade i en kant så hårt att jag fick en blodblåsa under skinnet på ena fotknölen.
"Nu eldar vi igång!" och "Startskottet!" Skrek B2 med jämna mellanrum. Gick och la oss vid tretiden...

Torsdag 17 Juli: Uuuusch, sov inge vidare. Sov två timmar, låg vaken två, sov typ två. Uuurk. Sen gick jag och FO och köpte frukost. Jag hade varken linser eller glasögon, och hör bara nån;
"Hallå tjejer!" Bakom oss vid frysdisken. Sen fick jag en kram och på nära håll så såg jag att det var B2. Pju, gå runt och skrämma folk sådär...
B1 och B2 tvättade båten med vattenslang, så B2 passade på att spola lite på oss också. Dom döpte om vår båt till "pissebåten", för dom kunde stå på sidan av vår båt, så kunde inte bylingen se dom, så slapp dom böter :P Så det var ett jäkla rännande.
Pappa kom ner på eftermiddagen och kollade läget. Frågade B2 om vi skötte oss.
"Jodå, dom sköter sig fint, men inatt ville dom inte släppa in oss i båten, men det berodde nog på herrarna som var där!" Jaha, och så fick pappa nåt att oroa sig för. Och jag fick ännu en anledning att knuffa B2 i sjön.
Sent på eftermiddan började jag och FO prata om middag och den telepatiske B2 stack in huvudet och undrade om vi skulle ordna nåt att äta. Vi var på. Först till Hemköp för att se om vi kunde hitta nåt att köpa med oss. Jodå, där fanns ju ett och annat.
"Bullens?" Föreslog jag. B2 dissade det med:
"Neej, det måste man ju koka!" Sen såg han sig omkring. "Pasta kanske?" Men SUCK!
"Ja, för det måste man ju inte alls koka!" Sa jag med en vilken-idiot-du-är-blick.
"Jamen det får ju ni göra!" menade han.
"Och hur i helsicke skulle det gå till? Jag kan ju inte med gasolköket!" Då slutade diskussionen, för han började skratta istället. Sen var vi runt på sådär en 5 olika restauranger, varpå vi bestämde oss för Hemköp :P Vi köpte potatissallad, gravad lax, grillad kyckling, minitomater och kräftstjärtar. Billig middag, 50 kr/person. Sen ner i B1s båt och duka upp, sen satt vi där och smaskade och drack varsit glas rödtjut. Sedan drog andra kvällen igång :)
Sandra J och Lisa Ab kom vid halv åtta, very nice. Förfestade lite i vår båt, sen gick vi för att kolla på Older women younger men, men det var inställt... :( Så vi flyttade till B1s båt (vi hade fått tillåtelse, för han var inte där) och spelade ring of fire. Men mitt i alltihop kom B2 och skulle vara med. Och ändrade på alla regler så det passade honom 8-). Sen försvann dom iväg en stund, och jag hittade en sko i vattnet som en okänd kille kom och hämtade. Och han passade på att rafsa åt sig nåra nävar cheez balls. Hmpf.
Vid halv två åkte Sandra och Lisa hem och B1 och B2 kom tillbaka. Med Johan (Tjocke-Sven) och hans kompis Kalsongmannen. Jag och Johan buggade, och han skickade iväg mig i tre piruetter, sen höll jag på att dåna i vattnet, men fick tag i hans armbåge i sista stund. Sen buggade han med FO som hade lite bättre balans :) Sen skulle grabbsen upp och äta, så jag och FO fick vakta båten. Vi gick upp till toan, snackade med folk, och var kanske borta i 20 minuter. När vi kom tillbaka hade B1 nästan jobbat ihop till en hjärtattack, så orolig var han, haha. Johan sa att jag var misslyckad för att jag skulle sova ensam, sen erbjöd han sig att sova brevid mig 8-P Näe vet nån va. Haha, då hade ju inte FO bara fått plats. Antagligen inte jag heller... Det är inte för inte som han kallas Tjocke-Sven :) Världens härligaste människa.
När jag hade krupit till kojs kom jag på att jag hade glömt min kamera i B1s båt. Satan också. Kröp ut genom kapellet och precis när jag kommer i sittbrunnen där dom sitter, så säger Johan:
"... skita i att sova och runka kuk istället!" B2, som var den ende som upptäckte mig, sa:
"Säg det till Jonna istället!"
"Godnatt!" Sa jag och hoppade tillbaka till vår badbrygga med kameran i säkert förvar.

Fredag 18 Juli: Uuugh, mobilen alarmerad klocken 8:30. Jag hade lovat att väcka B1 då, för han skulle in och äta frukost på hotellet. In och bankade liv i honom, sen kröp jag till kojs och sov som en medvetslös tills klockan 11:48. FO hade pratat i telefon, bytt kläder, öppnat kapellet, knallat omkring och jag hade inte märkt ett skit. Helt borta. Kändes ju tryggt. B2 var inte alltför pigg och fräsch när han vaknade, damn vad vi skrattade :) Fast när dom hade städat och ätit frukost så var han ju nästan mänsklig igen. Jag och FO hade nykterdag, eftersom vi skulle hem på natten. Var en rätt händelsefattig förmiddag.. B2 hoppade ner och krävde en kanna vatten till kaffet. Peter, B1s chef, kom och hälsade på :) och vid halv tio-tiden kom mamma och pappa. Jag och FO köpte en heliumballong och lekte Kalle Anka :) Askul :) Sen vart det full fart i hamnen. Vi åkte hem så jag var hemma vid ett på natten. Sen upp tidigt...

Lördag 19 Juli: Upp tio i åtta... Gäääsp. Hjälpa till med loppisuppackning till typ kl 2. Sen skjutsade FO ner mig till Karlshamn och Östersjö igen. B2 hade vart på mamma och pappa och undrat om jag skulle komma tillbaka, för jag "hade lovat" att simma över kanalen och hämta en skylt till honom. Den ja! Pucko :). Jag tog det väldigt lugnt den kvällen, för jag var trött intill döden. Drack tre cider och blev full på det. Illavarslande. Massa bråk i B1s båt, objudna människor. En kille som heter Martin, kallas Knasen, hoppade mellan B1s båt och den mittöver, och satan vad han slog sig. Stort sår på bröstkorgen och ett djupt, 7-8 mm brett sår på smalbenet. Mamma hivade över honom i vår båt och gjorde rent såren med koskenkorva, tog död på bakterierna. Sen tvättade vi av honom med med såna där... desinficeringsservetter eller hur det nu stavas. Sen letade han reda på en sjukvårdare och dom tejpade ihop honom. Så snäll och go kille, men vilken dum jävla grej att göra!
Sedan stod B2 bak på vår båt och snackade i säkert en kvart, tjugo minuter, medans B1 lugnade sig efter raseriutbrottet på de oinbjudna människorna. B2 tycker det är så härligt med båtfolk, för att det är en sån gemenskap. Händer det någonting, slagsmål, bråk, vad som helst, så kommer liksom alla till undsättning. Man hjälper varandra. Men det är ju så det funkar.
Han är så rolig, han är en sån skvallerkärring! Tusan till att vara nyfiken på allt och alla. Skitkul :)
Vi förflyttade oss ner i Johans båt, där jag typ skrattade från det jag kom tills det att jag gick. Han är sjukt rolig :) Och sjunga kan han! Jäkla, han hade ju sångröst :) En i hans besättning, dvs en av hans kompisar, stod och funderade på om hon verkligen skulle sova bredvid honom.
"Nej, det behöver du inte, där ska Jonna sova!" Sa han och strök mig över vaderna. Av någon anledning hamnar alltid jag mitt i smeten. Tio över två bröt jag upp och gick och la mig. Så skönt.

Söndag 20 Juli: Sov som en död till halv elva. Åt frukost, sen försvann mamma och pappa iväg till affären. B2 vaknade och kom över till vår båt.
"Ett glas vatten kanske?" Bad han och jag spolade upp ett. Sen satt vi och pratade, pratade och pratade lite till. Tre glas vatten drack han. Det behövdes nog... Han kom inte ihåg halva gårdagskvällen, bara att han hade gått från hotellet vid två och det hade tagit honom en timme att ta sig ner i båten ( det är ca 2 minuter, om ens det, i vanliga fall). Vi lättade från hamnen vid tvåsnåret och B2 tog bilen tillbaka till Stockholm. Så nu återstår det att se när man träffar honom igen... B1 körde med oss, och efter 1,5 timmar var vi på Arpö och tog en fika. Sen stack vi hem och B1 stack till Karlskrona. Och min mage fick en chock, riktig mat! Första gången sen förra måndagen... Haha!
Thanks people for a funny festival ;D

WTF..

Här sitter jag och har skrivit hela inlägget, sen förhandsgranskar jag, trycker på bakåt och allt försvinner... Sånt gör mig allvarligt deppad..!

Sitter och lyssnar på webbradion, IFK Norrköping - Kalmar FF, just nu 1 - 3 :)

Det här blir inget långt inlägg, för jag tappade verkligen stinget när hela skiten bara försvann.. Hmpf.

Imorgon kör förmodligen jag och pappa runt båten till Karön, och på tisdag tuffar vi väl ner till Karlshamns gästhamn, antagligen med Björn i släptåg. FO hänger med onsdag-torsdag, och kanske Sandra och LisKis torsdag-fredag :)

Sen händer det annat... Jenny, Olof och lilla Noah kommer hit, eventuell räkfrossa, fotbollsläger :)

Läsvärt: http://www.barometern.se/blogg/henrik_rydstrom

Tosia

I toss and turn, I can't sleep at night

Hmm, vilka leder Allsvenskan med 4 poäng...? KALMAR FF!!

Det är Tosia-helg! En liten bit Ronnebykultur... Haha :)
Jag var inne igår, tillsammans med Sandra J, Lisa Ab, Jossa och Martina och, lite senare, Jossas systrar. Och efter ännu en stund joinade Björn, han ringde och undrade var i helsicke jag var för nånstans... Fulast under kvällen: Jag stod och pratade i telefonen utanför Jekyll&Hyde, så kom Fredde, FOs bror, som också pratade i telefon, gick fram till mig, och precis när jag sa; "men var är du då?" så frågade nån i hans lur (FO, tror jag) samma sak, så han "svarade" mig: "Amen jag är här borta vid Jonna!" Sen klappade han mig på kinden och gick vidare^^
Det var inte så mycket folk ute, tycker jag inte... Såg väl ett par stycken man kände :) Peter med Ultran, Putte, Agneta, Dan, Eva, Monica, nåra från klassen (bl a födelsedagsbarnet Anton! Grattis i efterskott ;)), Klacken, Klackens son Sebbe alias världens sämsta förlorare 8-) (bara för att mitt lag slog hans med 9-1 liksom... ;P efter 3-0 sa jag "det här går ju bra Sebbe!" då låg han raklång på marken med jackan över huvudet, och jag fick bara ett långfinger tillsvar... Vissa är så känsliga.) Såg också en av ungarna från fotbollsskolan :D Jag petade honom i huvudet och till svar fick jag ett svidande slag på överarmen. Snorunge.

Gotlänningen kallar mig Lill-Britt! Hur illa är inte det...! När vi satt i Björns båt frågade Sara om hon skulle flytta sig (typ tog upp halva soffan själv) så han fick plats, men han bara "neej, jag ska gosa lill-Britt" och trängde sig ner bredvid mig på förarsätet. Suck. Jag har kallats Lill-Britt (Mattias), Mini-Britt (Peter Rangdin) och Britt Junior (Peter igen). Har folk inget roligare för sig?

Om en vecka är Östersjö redan över för mig :( Ska vara där tisdag kväll (bara för att få en båtplats) till fredag kväll. Så kom gärna ner i hamnen och hälsa på ;) Yay me som har skaffat sovplats även om vi inte får ner båten :D Björn sa att han hade ingenting uppbokat, så det fanns gott om plats i hans båt, haha :)

Once I ran for you, I ran
Now I run from you

Tainted love

Lyssnar på Marilyn Manson, Tainted love...

Idag har det vart en händelsefattig dag...
Steg upp vid halv två, åt frukost, läste.
Åt middag med boken i knäet, och nu har jag läst ut Ann Cleeves' "vita nätter".
Hennes böcker är lite sega i början, men när man kommer in i dom är de riktigt bra.

Jag satt vid datorn en bra stund och la in lite bilder på bilddagboken.

Jag och pappa kollade på "National Treasure 2", den är bra, men figuren Riley
gör halva filmen med sina kommentarer och ansiktsuttryck. Efter det gick vi och mötte
mamma när hon slutade jobba, så det blev en entimmespromenad i alla fall :)

Hittar ingen inspiration idag, så jag tror inlägget får sluta här och nu...
Go'kväll

Brand i båt och hjärta

Så var man hemma igen efter en dramatisk helg. Okej, inte så dramatisk, men ni lär märka vad jag menar...

I fredags stack jag ner till hamnen vid fem-tiden, och efter en stund dök Jönssonligan upp. Sara bestämde sig
för att åka med mig ut istället. Mattias var ute i deras båt och kollade läget (den läckte in vatten i motorrummet),
så han kom bort och hälsade och släppte loss förtampen. Sen försvann han iväg, och himla tur det. För min lilla
älskling lade av och vägrade starta igen, så där satt jag och Sara, 6-7 meter från bryggan och höll i en stolpe (det blåste rätt bra). Till slut fick jag tag i pappa, och vi kunde dra oss in på en ledig plats 2 stolpar längre ut. Eftersom pappa hade lyckats böja bensinslangen (jag hade böjt tillbaka den och pumpat bensin) så hade min pumpning inte vart tillräcklig, utan det behövdes typ pumpas jättemycket, så det var inget allvarligt :P Sen kom vi utkörandes i 20 friska knop.

Almö Norra var destinationen och jag tvingade Sara att köra medans jag gjorde iordning ankarlinan. Tänkte att dom skulle inte få skratta åt mig denna gången (midsommar hoppade Mattias ner i båten och han hängde över relingen och kvävdes nästan av skratt när jag försökte trassla upp min ankarlina). Det löste sig bra och tilläggningen gick kanon :)
Hann inte med så mycket, för sedan kom Mattias och Victoria glidande. Så jag blev inklämd mellan deras båt och Micke och deras (bild finns på http://jonnieponken.bilddagboken.se 6 juli). Såg lite löjligt ut. Det roligaste var att Mattias ankarlina såg ut ungefär som min gjorde på midsommar, så jag dog lite av skratt..!

Vid halv tio ungefär vände vinden helt och hållet! Vi hade legat i lä hela kvällen, men sen gick Micke ner i båten och då blåste det rätt i aktern när han kom upp..! Vi bestämde oss lite hastigt och lustigt för att flytta till Arpö. Jag kom iväg först, med Sara och Louise i båten. Efter oss kom Mattias, sen Micke och ute i sundet joinade Björn som precis kört ut. Jag tittade bakåt. Mattias var på lagom avstånd. Tittade bak en gång till nån minut senare, och hade typ Mattias peke i nacken. Då gasade jag iväg. Lyckat att bara en av mina lanternor funkade... (den gröna).

Hade trevligt resten av kvällen. Tittade till på klockan när Sara gick och la sig, då stod den på 23:43. Sen pratade och skrattade vi, fem minuter kändes det som, och jag tittade igen. Och gnuggade ögonen lite. Hur i helsicke kunde klockan plötsligt vara tjugo i två? Då gick vi och la oss... Jag kröp ner i kojen som jag delade med Sara och hon sussade så gott.

Morgonen efter var jag lite trött (sov kanske 4 timmar), så Mattias pikade mig i ungefär två timmar. Och under de två timmarna satt jag och tittade på när de fiskade. Dom fick några abborrar och en hel del mörtar, men dom hamnade i havet igen, bland annat en som Sara lyckades kasta rätt i knäet på mig... Mattias dansade lite på bryggan.
"Kolla mina moooves" säger han på gotländska. Haha, han är så go, gotlänningen. Mamma och pappa kom ut vid ett och vid två körde jag hem. Skulle jobba på Diggiloo mellan 5 och 8. Trodde jag, ja. Tio i fyra fick jag sms från Sanne: "Vi samlas kl 4 :P" då dog jag nästan. Jäkelskap.

Jobbade med Mathilda och Sanne, och det var välan trevligt för all del. Så länge bilisterna var trevliga iaf. Träffade Mattias, Victoria, Louise och Alice när dom kom dit. Och du körde förbi, och du hade din flickvän med dig. Det sved och brann i hjärterötterna.

Efteråt åkte jag hem, hämtade lax (Björn ringde och inpräntade hur viktigt det var att jag inte glömde den) och tog en dusch, sen stack jag ut på sjön igen. Och blev välkomnad som om jag varit borta i flera veckor, haha. Björn var skitfull, och det var Micke också. Fast Micke hade ju vett att gå och lägga sig... Munken, Lena och Josse var och hälsade på. Björn tjatade om att han ville ha en "ruffhäxa". Dryg som gud vet vad. Jag låg och läste för Sara en bra stund, sen gick vi upp en vända igen. Sen gick mamma och pappa och la sig, och kort därpå gick jag också ner.

Idag väcktes jag av att mamma kommer in i ruffen: "Det har BRUNNIT i Björns båt!" What the f... Jodå, han hade haft värmeljus stående på en papptallrik (hur smart får man bli?!) och det stod på ett PLASTbord. Jodå, Björne är så intelligent ibland. Dessutom blåste han inte ut ljusen, nej han gick och la sig och sov istället och det började brinna. En flaska läsk knycklades ihop till ingenting och en flaska Dooley's och en bläckpenna sprängdes. Gud vet hur det slocknade, kanske regnade det in, för han hade inte knäppt för hela kapellet... I alla fall hade han (och vi andra) änglavakt. Hela hans båt är av plast, där finns jäkligt mycket sprit och mer bensin än jag vill tänka på. Det hade kunnat spränga hela bryggan och oss andra i luften. Vi var... typ 9 båtar. Han riskerade ju alla. Dumma jävel. Han är så snäll och go nästan jämt, men ibland undrar jag tusan vad som rör sig i huvudet på honom.

Resten av dagen var väl rätt händelselös... Det kom en holländsk segelbåt, det var väl vad som hände, typ. Så vi stack hem vid fyratiden. Hem och gjorde oss iordning, sen ringde vi varann och organiserade oss, sen stack vi ut till Hasslödoppet och åt pizzabuffé. Helt okej :) Fick en klubba av Monica, sån där som man blir blå i truten av. Men den var smaskig, så jag köpte med mig 5 stycken hem.

Don't... Don't close your heart to how you feel
Dream... And don't be afraid the dream's not real
Close your eyes
Pretend it's just the two of us again
Make believe
This moment's here to stay
Touch... Touch me the way you used to do
Oh, I know, tonight could be all I have with you
From now on
You'll be with someone else instead of me
So tonight
Let's fill this memory
For the last time...
Hold me now
Don't cry
Don't say a word, just
Hold me now
And I
Will know though we're apart
We'll always be together
Forever in love
What do you say when words are not enough?
Time... Time will be kind once we're apart
Your tears... Your tears will have no place in your heart
I whish I, I could say how much I'll miss you when you're gone
How my love
For you
Will go on and on...

Smoke on the water

Lyssnar på Absolute Rock Anthems :)

Idag blir det inget långt, insiktsfullt och tårdrypande inlägg, det blir kort och kärnfullt istället
(HAHA)

Jag ska snart åka ner till hamnen och städa lite i pärlan, döda lite spindlar och rysa och sen ska jag åka hem,
packa ihop, åka till macken och köpa något att ha till frukost imorgon, sen ska jag ut :)
Har inte vart ute på... 2 veckor va? Det är väl 2 veckor sen midsommar? Okej, vi utgår ifrån det.
Jönssonligan + min kusin ska också ut. De övriga vet jag inget om ännu.
Haha, Micke och Monica har varit tillsammans... Alltid, typ, dom har tre barn, hund och hus, men
dom är typ inte ens förlovade, här är orsaken:
Jag: Ska inte ni gifta er snart?
Micke: Nääe... Jag ska inte gifta mig förrän jag hittar den rätta.
Han är sjuk, feel free to admit it ;)
Sen sägs det också att det är inte så att Micke och Monica har tre barn, utan att Monica har fyra stycken...

Imorgon är det Diggiloo och klassfest, fast jag skulle gärna befinna mig i Sölvesborg just
imorgon ;)

I like it, I like it, I like it...
Here we go-o, rockin' all over the world

Manny: (till Sid) Hittar man en livskamrat ska man vara lojal, i ditt fall tacksam.

What do you say when words are not enough?

En tanke slog mig, och jag måste lufta den innan jag går och knyter mig.

När jag gick på högstadiet, då hade jag 5 vänner. Vänner som var... Någonting som jag inte ens finner
ord för. So what do you say when words are not enough? Dom hette Hanna, Hannah, Julia, Veronica och
Malin. Och jag ljuger inte när jag säger att de är bland de absolut bästa vänner jag nånsin haft.
Har? Undrar ni. Nej, säger jag. Hanna byter jag ett ord med då och då. Julia och Vevve likså.
Hannah? Nej. Malin? Nej. Jag började fundera över detta ikväll när jag satt och läste HG's blogg,
och det slog att jag vet inte ens om hon kallas HG längre. Jag vet inte hur hennes katt Tindra mår,
eller vad hon tänker göra i resten av sitt liv. Jag vet inte hur Malins hund mår, om hon fortfarande tror
att det spökar i deras i hus eller vad hon ska bli i framtiden. Jag vet att HF ska flytta till Stockholm med
Robert, men jag vet inte ens om hon tränar judo fortfarande. (och jag minns när HG skulle träna judo
på mig i skolan och det slutade med ett efter att jag hade, som offer, gjort allt fel, så fällde jag henne
istället). Jag vet inte vad Vevve ska läsa till, men jag vet att hon och Niklas fortfarande håller ihop. Dom har vart tillsammans länge nu. Jag vet inte om hennes föräldrar fortfarande har sitt jobb i den där lägenheten där vi
var och hälsade på några gånger, och jag vet inte hur hennes syskon lever. Jag vet att Chula har en lägenhet i stan,
men jag kan knappt minnas vad hennes pojkvän heter. Victor, tror jag. Jag som aldrig glömmer ett namn eller ansikte.

Jag kommer ihåg...
...När jag, HF, HG, Malin och Linus bakade innan näst sista dagen i nian. Malin dreglade över allting, så vi sa att när de i klassen åt kakorna, så skulle det vara som om att alla hade strulat med henne.
...När HF sydde sig i fingret med symaskinen.
...När jag, HF, HG, Chula och Sven gjorde filmen om döden.
...När HG hade sin Anti-Sven-period.
...Att varje SO-lektion sa HF "Mänskligheten är egoister!", Malin sa: "Vadå analysera? Jag fattar inte!" och HG sa: "Får vi betyg på det här?"
...När jag aprilskämtade med Vevve och sa att rektorns sekreterare ville prata med henne. Vevve gick upp och pratade med Berit, sen fick jag springa för livet.
...När Chula pratade om lunchen och sa "torsk är fisk och fisk är torsk".
...Att Vevve var så kär i den där Daniel ett tag.
...När HG skrev ett brev till Alle och läste upp det för honom, sen klippte han sig, och då sa hon att kärleken förmodligen suttit i håret, för hon gillade honom inte längre.
...När HF och jag skuttade arm i arm nerför esplanaden och sjöng "en björn och en tiger mot drömmarnas land, där solen som stiger, alltid är varm"
...Att Chula inte ville sluta gilla Mikael, för "då har jag inget att göra".
...Alla hemkunskapslektioner med HG och HF där det enda jag fick göra var att diska, för enligt dom så klarade jag inte av nåt annat (inte ens att skala potatis) :)
...Eva Frick, Fotsvamps-Inge, Urschula med sina röda utropstecken, Chrille som älskade oss och Börje som gick runt och sa svaren när vi hade fysikprov.
...När HG hörde lite fel... Jag frågade: "Skriver du av mig?", hon tittade äcklat på mig, jag undrade varför, men så sa hon: "Vill du att jag suger av dig?"
...När Vevve skrev "blablabla, hon bara babblar om sånt som jag inte förstår" i mitt anteckningsblock när vi hade kemi.

Jag kommer ihåg hur kul det var att gå i skolan bara för att jag visste att jag skulle träffa dom varenda dag.

Hästar, allsång och Legally blonde 2

En fråga: Är det bara jag som hatar hatar HATAR att det inte går att få tag i Disneys "Skönheten och odjuret"?

Väckarklockan ringde tio i tolv idag, och det var nog tur det, för jag somnade nog inte före fyra inatt... Vad jobbigt det är när man börjar fundera på något... I alla fall så ringde telefonen i samma stund som jag stängde av väckarklockan, så jag kastade mig ur sängen och nerför trappan till telefonen nere. Det är bara där vi har nummerpresentatör, nämligen. (Jag är lite paranoid så, p.g.a att min fyllemorfar ringer tidigt på morgonen ibland). Det var Sara.
"Hej! Jag är i stallet nu!" Jaha? Vad tusan hade jag för nytta av att veta det? Suck. Visst fan. Skulle gå en runda med henne idag när hon skulle rida Happy. Nu klarnar det. Vänta, i stallet NU?!
"Redan?!" Tusan. Linser, frukost, läsa BLT-sporten... Hmm.
"Aah, fast Fian ska också med och hon skulle komma om en halvtimme, så du kan ju också komma då." Tack, då hinner jag. Och det gjorde jag nästan. Det tog mig 35 minuter.

Fian skulle tydligen åka vagn efter Smulan. Ville jag också åka vagn? Hmm... Innan jag visste ordet av så satt jag där. Skumpigt till tusen var det. Värre blev det när vi kom in på trekilometarn, vilket är en smal, smal väg (kostig) i skogen. Sten och stock. Smulan skenade över en sten som var ungefär 2 meter hög (eller så kanske det bara kändes så just då) och vi höll på att skutta ur vagnen. Sen gjorde hon likadant lite senare, och då knäckte hon ena hjulet. Eftersom det innebar att Fian fick dra vagnen och jag fick gå och hålla upp änden med det kassa hjulet i luften, så kände jag mig inte så välvilligt inställd till hästkräket längre. Vilken psykopatpålle. Så det blev en dramatisk tur, och ingen var gladare än jag när vi återsåg stallet...

Jag åkte hem, tog en snabbdusch, åt en fryst middag (ingen mamma hemma som lagade mat till mig) och åkte in till stan. Lantlollan far till storstan. HAHA, Ronneby är marginellt större än min lilla håla... Aja, dags för ett besök hos optikern i alla fall. Ögonen tycks fortfarande tycka om linserna, det såg bra ut, även om jag inte såg helt perfekt på ena ögat (höger såklart, mitt svaga öga), så hon skulle ändra styrka där. Hmpf.

Från optikern körde jag raka spåret till Listerby och hämtade Sara. Först när jag stod i hallen slog det mig att jag kanske skulle ha knackat eller ringt på, men tja... Hej mitt andra hem, ungefär. Jag gör aldrig sånt där. Sen körde vi ner till macken och hälsade på mamma (och passa på att försäkra mig om att jag hade rätt väg till Gnistan). Sedan satte vi full fart österut, ända till Hasslörondellen. Där tog vi av åt höger och sen letade jag infarter. Jag har en liten tendens att missa såna ibland, förstår ni. Jag har missat både den till Torkö, och den till Fällö, och den till... Okej, on we go. Lyckades pricka in rätt i alla fall. Affe haffade oss och undrade vad vi skulle göra där. Jobba. Med vad? Och hur tusan skulle vi kunna veta det? Vi hade ju inte snackat med Aldor än! Leta upp Aldor. Vi skulle ta inträde. Okej...
Det kom lite folk. Jag tror den här förklaringen räcker:
Vi fick in 42.000 kronor bara vid inträdet.
Över 700 pers. Holy christ, I say. Sara delade ut allsångshäften och jag tog emot alla dessa 42000 kronor. Jag sa att dom skulle låta bli att räkna pengarna, för då skulle jag bara bli nervös.
"fyrtiotvåtusen!" Meddelade Affe. Ooops. Hej, ska vi ta en shoppingrunda? Magnus Rådström kom in och tänkte sno min växel, han tog alla tjugolappar! Kris! Jag behövde ju för tusan dom! Det sa jag till honom (utelämnade dock "tusan"-delen) och fick behålla två stycken. Kamratligt. Efter ytterligare en stund trängde han sig in i min lilla bod igen, nu skulle jag få pengar. Och det var ju helsicke vad han var ivägen! Hur jag än rörde mig, vad jag än skulle ha tag i, så nog stod han i vägen. Megasuck! Men nu hade jag tjugolappar i alla fall :) Sen kom Pelle och lämnade ännu mer pengar. Hmm.
Till slut fick vi tillstånd att åka hem i alla fall.

Vi körde till macken, köpte en 1,5 L coca cola, 2 påsar chips och en påse korvbröd. Sen stack vi ner till hamnen och tittade till min pärla (som förresten heter Elenna). Hon mådde finfint, såg så lycklig ut i det fina vädret. Sen hem till mig och kokade bullens. Jag åt tre och Sara åt fem. Hur kommer det sig att Sara väger 46 och jag väger... Inte riktigt 46?
Därefter slappade vi två sekunder och lät maten sjunka, sen letade hon fram Legally blonde 2 och sa att den skulle vi titta på. Okej, visst. Chips och coca cola. Vilken tjockiskväll vi hade :) gott. Sara höll på att somna hela filmen. Mätt och slö efter korv och chips.

Nu sitter jag alltså här och letar förtvivlat efter Skönheten och Odjuret. Hör av er om ni har nåt tips va? ;)

Captain Hook: If I were you, I'd give up!
Peter Pan: If you were me, I'd be ugly!

Andra stjärnan till höger, och så rakt in i gryningen

Dom vann! Eh... Hej förresten!

Jaja, jag vet, man ska inleda en bloggkarriär (eller bloggraksträcka) med att presentera sig, men lugn, det kommer, jag har först något viktigare att meddela:
Gefle IF - Kalmar FF     1 - 5
Slå det ni ;)

Hmm... En liten presentation är väl kanske på sin plats då kanske. Jag är 19 år och tog studenten den 5 juni. Nej, jag har inte fått jobb, så jag tankar tid och känner mig misslyckad.
Jag bor ute i skogen, och här är en hemlis: Jag älskar det! Tyst och mörkt och skönt :)
Jag har en HT-båt, en Ryds Tumlare. Den är (cirka) 4,80 lång och 1,80 bred, vilket betyder att jag kan sova på både längden och bredden, eftersom jag bara är 1,64... Fast jag måste ju få med halvan, så 164,5 cm faktiskt ;)
Jag spelar fotboll (ytterback för det mesta) i Listerby IK. Har spelat sedan jag var 7-8 år och har aldrig lämnat Listerby.
Jag hejar på Kalmar FF i Allsvenskan, på Mjällby i Superettan, på Saxemara i div. 3, på Listerby i div. 5 och på Huvudstaun i div. 6.
Jag ska läsa till lärare nästa år. Låg- och mellanstadiet.
Jag har varit ledare på fotbollsskolan 5 år i rad, och jag tycker fortfarande att det är skitkul.
Jag har en mamma (Britt) som jobbar på Shell och kan allt om alla.
Jag har en pappa (Gert) som jobbar på Nordform och inte vet nåt om nån.
Jag en syster (Jenny) som bor i Stockholm och som liknar mig, men ändå inte. Eller, jag liknar(/inte) henne. Hon är äldst.
Jenny har en sambo (Olof) som blir illröd om öronen när jag retas. Han lyser som ett stoppljus jämt när vi hälsar på.
Jenny & Olof har en son (Noah) som föddes den 7 juni i år :) jag ska läsa Peter Pan för honom och lära honom spela fotboll.
Jag har en bunt med underbara vänner som jag aldrig skulle byta bort. Såvida jag inte får ett riktigt bra erbjudande, haha ;) Skojar bara.
Jag har körkort, och har haft det i... 1 år och 4 månader (om en vecka). Och jag har en Renault Clio :)
Jag tycker att Shrek 1-3 och Ice Age 1-2 är de roligaste filmer som finns.
Jag lever för böcker.

Det var väl jag det, på ett ungefär.

Det har varit ett svagt 2008 såhär långt, med några undantag (Kalmar leder ju allsvenskan).
Halsfluss i januari.
Andningssvårigheter som började i februari.
Genomförkyld hela mars.
Andningssvårigheter vilka visade sig vara ansträngningsastma i april.
Blodproven var dåliga. Eller, två värden var blixterdåliga, så jag har väl blivit bestölen på en halv liter blod vid det här laget. Järnvärdet ska ligga på 120 och mitt låg på 91. Kunde tydligen också påverka andningen, sa doktorn. Men han berättade inte att det liksom blev en ond cirkel under träningen... Dålig andning - kunde inte syresätta blodet - musklerna fick inte tillräckligt mer syre - hela överkroppen krampade ihop sig.
Järntabletter, blutsaft, bricanyl och turbohaler (daglig behandling mot astma). Och en miljon blodprov. Och en omgång till akuten.
Så visade det sig att jag har fel på magen (också). Gastroskopi (jääävla nära-döden-upplevelse) och mer tabletter.
Nu har det gått en vecka och jag har haft ont i magen idag. Dessutom verkar järnvärdet sjunka trots jävla järntabletter, för det snurrar fortfarande i bikupan när jag reser mig upp. Mamma vill att jag ska bli blodtestad igen när jag ska lämna in ett annat prov. Och jag vill att den här karusellen ska ta slut, för mitt tålamod är på upphällningen.

Jösses, det där blev ju en hel uppsats!

Sid: Manny, look on the bright side: You have us!
Diego: Not you most persuasive argument, Sid.
                                  -----
Manny: Hey kids, who said you could torture the sloth?
Diego: Manny, don't squash their creativity!
                                  -----
Diego: (Crash & Eddie are playing on the ice) Hey, will you two take it easy? The ice is thin enough without you two wearing it down!
Sid: Sure it's thin, but it's strong enough to hold a 10 ton mammoth and a 9 ton possum.
                                  -----
Sid: (singing) If your species will continue, clap your hands (clap clap)
Manny: Sid, I'm gonna fall on you again and this time, I will kill you
                                  -----
Sid: (tied up) This is either really good or really bad. (Looks down to see tar pit underneath him) Oh no, no, no, me fire-king. Why kill fire-king? A thousand years bad juju for killing fire king!
Female mini sloth: Superheated rocks from the earth's core is surging into the crust, melting ice built up over thousands of years.
Sid: You are a very advanced race. Together we can look for a solution!
Female mini sloth: We have one. Sacrifice the fire-king.
Sid: That's not very advanced.
Female mini sloth: Worth a shot.
                                  -----
Manny: Uh, Diego, retract the claws, please.
Diego: Oh, right... sorry... (let's go)
Sid: You know, if I didn't know you better Diego, I'd think you were afraid of the water.
(Diego grabs Sid's neck and choke him)
Sid: Okay, good thing I know you better!

Go'kväll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0