When I was young, I never needed anyone

... making love was just for fun

Har haft ett Glee-maraton idag... Har väl sett sisådär 7 avsnitt, haha =)

Vadet går vidare! Nu är 3/5 mornar avklarade, jag kom tusan upp kl 9 imorse också! För att bli skrämd i köket fem minuter senare... John kom ut, jag trodde det var Anja. Så lät han "som en hund", och då gjorde jag ett sånt där litet fånigt hopp.

Det blev en vända till lilla stan med Anja, sen knallade hon hem och jag gick till kära gymmet! Powerwalk en timme på löpbandet, fick räcka för idag. Helt slut i benen, allrahelst sen idiotiska jag tog för mkt vikt häromdan. Men men, så är det ibland =)

Tja, sen har jag väl inte gjort så mycket mer.

I helgen blir det en sväng till huvudstaun, Elias (systerson) fyller 1 år på tisdag, samma dag som FO =D Och nästa helg blir det fotbollscup! Kul att träffa tjejerna i fotbollen =D

Just go ahead and hate on me and run your mouth
so everyone can hear
hit me with the worst you got, then knock me down
baby, I don't care
keep it up, and sson enough you'll figure out
you wanna be
you wanna be
a loser like me

It's a beautiful night, we're looking for something dumb to do

... hey baby, I think I wanna marry you

Gäsp och goddag!

Jag har inlett det dummaste vadet i världshistorien. Eller, det näst dummaste. Dummaste var Anjas vad med mig innan jul, hon trodde inte jag skulle hinna läsa ut en bok på EN VECKA. D'oh ;) I alla fall, i söndags kväll slog jag och Anja vad igen. Enligt detta hära vadet ska jag alltså stiga upp klockan 9 varje morgon den här veckan, fram till fredag.

Sådana idéer skulle jag aldrig gå med på på morgnen! Bara jag som tror att jag är Stålmannen och klarar av allting om kvällarna? Det är alltid då jag får ambitiösa tankar, sen får jag stryka på foten på morgonen när jag inser att jag INTE är Stålmannen, jag är... Åsnan i Shrek.

Jag donar på mitt lilla projekt, igår blev jag sittans i 3 timmar och höll på att hoppa till månen när jag upptäckte att klockan var halv elva. Jag har ju tänkt lägga mig sådär halv tio.

Nu har jag påbörjat bok nummer fem, Jagad, i vampyrserien House of Night. Den är bra, me like. Eller jo, uppenbarligen, med tanke på att jag är på bok nummer 5.

Jag har TRÄNINGSVÄRK. I vänstervaden och i utsidorna av låren. Tro mig, förklaring följer. Jag var på gymmet igår. 20 minuter på rullbandet, sen körde jag utsida lår. Jag kör med 90 kg på den, sen finns det tre st 5kg-klumpar som man kan sätta till eller ta väck som man vill. Jag puttade undan dom och satte igång. Och helvete Hans, rent ut sagt. Jag kör 3x12, och när jag kört sådär 1x9 började jag undra på fan. Klen eller?!

Jag ryckte på axlarna och fortsatte, med hårt hopbitna tänder. Vilade lite, sen 12 till. Ännu tyngre. Vilade lite och körde igång. Och när jag kom till nummer 10, dvs jag hade två ynka kvar att göra, upptäckte jag att jag puttat de förbannade klumparna åt fel håll, alltså hade jag 90 kg PLUS de där 15 kilona. 

105 kg. Japp, det är helt klart därför mina ben protesterar idag. Ska ner och träna väck att sen.

 Okej, 2/5 mornar avklarade. Dagen fortsätter.

Is it the look in your eyes
or is it this dancing juice
who cares, baby
I think I wanna marry you

If love's a crime, I'll be doing time

... from here to eternity

Klockan pekar på 00:23 och det börjar bli dags att sova. Jag har suttit uppe själv sen kvart över tio. Kors, vad livat det är att bo i korridor ibland, haha! Här är stendött ikväll. 4 st är i sina hemkommuner (kanske 5), 1 på galej, och 1 hos... ett intresse ;) Vilket lämnar kvar? Mig, Jessica och Anna. Och Louie och Saffie såklart, icke att förglömma.

Louie fick för övrigt ryck innan, han låg på min mage, kravlade sig upp i ansiktet, nosade mig på halsen (hysteriskt obehagligt) och i öronen, sen bet han mig i örsnibben. Fyyy dig. Sen försökte han använda mina glasögonbågar som tuggleksak. Besvärlig liten skit ;)

Och på tal om skit. Anna var ute med honom, kom in. Jag, Jessica och Daniel var runt om här ute i allrummet. Louie kommer inknallans på mitt rum.
"Det är lugnt Jonna, han har precis kissat så han kommer inte kissa hos dig!" Han har bott här i 2 veckor, och han har kissat inne hos mig 3 gånger. 2 mattor, 1 morgonrock.

Och mycket riktigt, Louie kissade inte i mitt rum. För Louie bajsade i mitt rum istället.
"NEJNEJNEJ!" Tjöt jag, bar ut honom. Blängde på Daniel i förebyggande syfte (för jag visste att han skulle skratta), och sprang och hämtade papper. Passade på att ryta efter Anna på vägen. Tja, de andra fick sig ett gott skratt. Och jag fick träna städnerven. Sen när jag väl torkat och Louie tittade på mig, med hundvalpsögon och huvudet på sned, kunde inte jag heller låta bli att skratta.

På kvällen lagade vi lite mat, dvs Jessica och Anna lagade mat åt oss, Daniel åt sig och jag lekte med Louie (jag gillar arbetsfördelningen här). Anna hade varit ute med Louie och fnissade lite, och skulle till att berätta nåt för Jessica. Men när jag kom ut ångrade hon sig.

Sen ropade Daniel från köket.
"Du Jonna", sa han och pekade mot andra änden av korridoren, "har du sett i sopskåpet?"
"Näe, vadå?" Sa jag, nyfiken i en strut och började gå dit. Då slog Daniel igen branddörren bakom mig och låste. Jag hörde honom hojta på andra sidan (medan jag bankade och skrek att han skulle öppna);
"In i Jonnas rum! PÅ MATTAN VID SÄNGEN! Såå, kissa pojken! Kissa nu! Jaaa, duktig pojke!" Övervägde att försöka slå in dörren, men det brukar sluta så illa i tecknade filmer. Till slut öppnade Daniel, med Sverige bredaste, nöjdaste flin utsmetat i ansiktet. Jag morrade och gick bort till mitt rum, där Anna stod och skrattade. Morrade lite åt henne också.

Men han hade faktiskt inte kissat på min Kalmar FF-matta.
Himla tur för Louie, det.

Sen försvann Daniel, så det äntligen blev lite lugn och ro. Vår ost- och skinkpaj blev klar, så vi åt middag. Mkt smaskigt! Sen tog vi kladdkaka med jordgubbar i och lite vispgrädde till efterätt. Sen var jag nere för räkning, och däckade i soffan framför melodifestivalen. Jessica och Anna snodde varsin fåtölj och Louie flyttade runt efter humör.

Melodifestivalen? Sagolik blandning av de bästa låtarna i år och... kanske inte de sämsta, men fruktansvärt dåliga låtar. Jag tyckte att Dynaztys "Land of broken dreams" och Axel Algmarks "Kyss mig" skulle gå till final, Dannys "Amazing" och Lisa Miskovskys "Why start a fire" till Andra chansen. Men, det blir sällan som jag vill i Melodifestivalssammanhang...

Lotta och Sjögren var fruktansvärt dåliga. För att inte tala om Perelli.

Nu har jag suttit och donat med dikter i ett par timmar, men jag lägger ner nu och återkommer imorgon. Med nya, friska tag.

Tja, hoppas går ju.

Godnatt, kära.

Somewhere over the rainbow
way up high
there's a land that I've heard of
once in a lullaby
somewhere over the rainbow
skies are blue
and the dreams that you dare to
dream really do come true

I would like to think forever

... is how far we can go

Åh, jag har hittat mig ett nytt projekt! =D Så jäkla KUL!

M mm mmm.

Hmm. Hej! Fatta jag har lyxat x3 idag eller!
1: Coca cola (det är alltid en lyx, snälla tyst nu)
2: Godispåse från Tokiga Ture
3: Middag från Subway

Ojoj, vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram... Sen har jag suttit i soffan med datorn och mitt nya projekt, och Jessica och Anna har suttit i varsin fåtölj, Anna med scrapbook och Jessica med en hemlighet ;) Så vi har haft fredagsmys!

Och imorgon ska vi ha lördagsmys, haha. Ost- och skinkpaj + chipsfrosseri till Melodifestivalen. Det är lite tomt och tyst här, Anja, David, John och Amanda befinner sig i respektive hemkommuner och Axel hör man aldrig av oavsett om han är här eller hemma, haha =)

Nähä, nu ska jag nog ta och krypa till kojs med "En dag"... Bra bok, så långt =)

Fast det skrev jag nog igår också.

http://www.youtube.com/watch?v=uFwwZ4Cjj6Y
http://www.youtube.com/watch?v=GkD20ajVxnY&ob=av2e
http://www.youtube.com/watch?v=5zwq9RCeISY&ob=av2e
http://www.youtube.com/watch?v=dQe3DKDQRRs

Godnatt!

I was king of the ocean
when daddy let me drive

Dagar dom kom och dagar försvann

... och vi saknade varann

Det finns en del saker som jag skulle vilja ha på film, bara för att kunna uppleva det igen. Det finns saker man saknar så mycket! Fotbollsträningarna inomhus i Johannishus gympasal, gymmet med FO och Jojjo, träningsläger på Öland, alla veckor ute med båten...

Klockan är bara tjugo i tre, det filosofiska humöret dök upp tidigt idag.

Jag funderar på hur underligt det är. Vissa i min ålder har ett barn, två barn. Vissa gifter sig. Andra är sambos, vissa pluggar. Jag kan inte på något vänster föreställa mig hur i all världen jag dessutom skulle kunna ha ett barn nu? Julafton satt pappa och Lasse (min farbror) och pratade barnbarn. Pappa sa att han aldrig blivit så paff som när Jenny kom hem och sa att hon skulle ha barn.
"Jag menar, hade Jonna kommit hem och sagt att hon var gravid... Då hade jag inte blivit så förvånad." Okej, en av oss som inte hade blivit det. Varför skulle inte det vara förvånande? Jag har sagt sen jag var 14 att jag aldrig ska ha barn. Jag vet inte om "aldrig" står fast, men det är så mycket som ska klaffa för att man ska vilja ha en unge på halsen.

Just nu, 23 år gammal, känns ett studentrum, plugg, världens bästa vänner och lite hundvaktande var och varannan dag fullt tillräckligt. Men hur tänker man om ett år, när studentrummet är tömt, plugget avslutat, vännerna flyttat åt alla gudsförgätna håll och framtiden är oändlig?

Sen är det ju så, det finns en kille som är lite finare än alla andra..! Han vet inte om det, dom vet inte om det, men jag vet om det.

Jag känner mig lite som det här tragiska skämtet;
Once I heard an old man say:
"I've been in love with the same woman for 56 years."
I felt touched, until he said:
"I wish she knew..."

Alla utgår att ifrån i "framtiden" ska man vara två. Minst. Helst några barn också. Villa, volvo. En labrador. Bra jobb. Varför är man en avart om man inte tycker att det är Den Enda Ultimata Framtiden?

Det finns fler. Det är bara världen som är tämligen inskränkt ännu.

Jag menar...;

So darling, have a heart
don't let one mistake keep us apart
I'm not meant to live alone
turn this house into a home
when I climb the stair and turn the key
please be there
still in love with me

Över prärien kom vi till en öken

... vi gick vilse och började se spöken

Mwaha. Har precis kikat på Not another teen movie. Fast den var nog tusan roligare förut. Vuxentecken? Fast jag gillar fortfarande att det är Good Charlotte som är bandet på scenen på balen.

Jag pallrade mig tusan upp vid kvart i tio idag! Under kan alltså ske, till och med på Hospitalet. Men det har vart både slappt och full rulle resten av dan... Jag och Anja hade föreläsning via datorn mellan halv två och tre, med en ny föreläsare. Efter fem minuter var vi överens: Suverän gubbe! Oj, vad bra han verkar. Och han var rätt kul. Sånt är man inte bortskämd med...

Anna drog till skolan och vi anmälde oss frivilliga som Louie-vakter. Hur många studenter krävs för att vakta en valp på knappt ett kilo? Svar: 3. Jag, Anja och John krälade runt på golvet i vardagsrummet, gosade med vovven, lekte med han, försökte säga ifrån när han tuggade på våra fingrar och dylika saker. Vi fick låna en sprejflaska av Anna, så att vi kan ge han ett sprej i plytet när han bits och ignorerar tillsägning.

Och såna flaskor är dessutom utmärkta att ha lite vattenkrig med. Synd bara att John fick tag i den först. Efter att ha prickat mig i nyllet några gånger, gick han ut och diskade. Och tog flaskan med sig. Men, till slut hamnade vi också i köket. Så i ett från John ouppmärksamt ögonblick rusade jag fram och nappade till mig flaskan och sprejade honom i plytet. Sen såg jag glaset han hade i handen. Vattenfyllt. Jag la bena på ryggen och slirade ut i vardagsrummet, och hörde bara plasket när allt vattnet hamnade på golvet nånstans bakom mig.

Lite senare såg jag en vattenpöl i size med Vättern. Jag kliade mig lite i huvudet och sa till John att om jag hade fått det vattnet på mig så hade jag förmodligen drunknat. Han verkade inte övertygad.

Ikväll var det dags för nästa vattenkrig. Jag och Anja rök ihop i köket. Faktum är att det var hennes fel (såklart ;D), för jag stod i lugn och godan ro och lekte Askungen, dvs jag diskade dagens disk. Så kommer Anja med sin förbannade äggkastrull och ska pöla ut vattnet. Det KOKTA vattnet. Visst, för all del. Men Anja häller det över min ena näve. YYYL, YYYYYYL, YYYYYYYYYYYYYLLLLLLLLLLLL från mig, och hon vred kranen till kallvatten och jag spolade min stackars hand.

Och en timme senare kunde jag uppvisa skumma röda streck över knogarna. När jag knallade ut och visade dom för Anja plockade hon fram bitchblicken, och jag kuuuunde inte låta bli. Man ska inte retas med folk när dom är på det humöret, men ibland går det inte att låta bli. Ikväll var en sån kväll.

Vilket jäkla ställe man bor på, egentligen =D

Nu ska jag continue reading... Har börjat på David Nicholls "En dag" idag. Mkt bra, so far. Har bara kommit igenom första kapitlet, så ska väl inte säga för mycket, men ändå. Det brukar säga rätt mkt om resten av boken...

Så, godnatt kära vänner!

Jag, som var hans kamrat
jag tog honom över land och hav
öken, vinden har höljt
ett täcke över hans tysta grav

Som eldar, det brinner

... som glöd in i mitt skinn

För en gångs skull lyckades jag. Klockan halv nio imorse ringde min mobil. Tvingade undan impulsen att bara stänga av larmet och vända mig på andra sidan (som jag brukar göra), och reste mig beslutsamt. Och så snabbt att jag blev yr i skallen. Summa summarum: Anja behövde inte komma in och sparka upp mig!

Medan Anja och Daniel skuttade runt som teletubbisar och gjorde frukost, stod jag och däckade mot kylskåpsdörren.
"Det är väl skönt att komma upp i tid!" Mös Anja. Visst, och vilka piller du än går på, DELA MED DIG, FÖR FAN! Efter en stund började jag fungera någorlunda människolikt, i alla fall.
Vi slängde i oss lite frukost framför TVn, diskuterade drömmar. Jag hade drömt att jag var på VFU. I Kallingeskolan. Fasligt underhållande =) Daniel hävdade att han hade drömt att han var bäst (drömt, var ordet).
"Eller..?" Och så började han nypa sig i armen.
"Åh! Det var PÅ RIKTIGT!" Tur att han fick bråttom iväg sen. Sånt orkar man inte med, inte i zombietillstånd.

Jag pluggade ur datorn och våldgästade Anja och Saffie. E-tenta stod på schemat. Två timmar hade vi på oss. Gott om tid, tänkte vi, tog vår tid, slog i böckerna och diskuterade. 40 minuter och sisådär fem frågor senare stod det klart att NÄE, inte så gott om tid! Så vi speedade på, började gissa lite och ordbajsade järnet på sista frågan, som var en uppsatsfråga. Med 7 sekunder kvar skickade vi in, drog ett djupt andetag... och loggade in på facebook.

Konstigt.

Sen fixade vi iordning oss. Dvs Anja fixade sig i ordning. Jag arrangerade om mitt rufsiga, ickeborstade hår till en knut, drog på mig ett par jeans, pillade i linserna och vart ready to go-go. Och så var det äntligen dags...

2012 års BOKREA!

Fast den var trots allt något av en besvikelse. Det var inte mycket böcker som reades, inte. Men, jag är inte så krass av mig alltid. Gick en rek-runda, plitade ner priserna på de olika ställena. Gick med Anja till TGR och medan hon kikade runt räknade jag ut vilka böcker jag skulle köpa var, och försökte få det att gå ihop med min ekonomi (kan tala om att jag är ett personifierat u-land nu...) och upptäckte till min översvallande glädje att jag hade råd med alla böcker jag siktat in mig på!

Så, med lugn och frid i sinnet, gick jag och Anja och mötte upp Tanja för en fika. Blev lite kladdkakesmaskens på Kullzenska, satt inte fel nånstans, minsann!

Sen var det dags för Den Stora Raiden. Nu skulle böckerna inhandlas... Och min uträkning slog fel redan i första affären, vilket fick mig halvvägs genom en hjärtattack, innan jag upptäckte att jag tänkt fel, men räknat rätt. Så det stämde fortfarande.

Sä jag gick vidare, halvt skuttande.

Och för övrigt titulerar jag och Anja oss "Uppenbarligen" (jag) respektive "Förmodligen" (Anja), nuförtiden. Vi använder dom orden osunt mkt. Eller, jag använder "uppenbarligen" för mkt, och då låter jag tydligen så idiotförklarande att Anja måste kontra med "förmodligen".

Såå...
Var är förmodligen? Hon har förmodligen gått vilse.
Uppenbarligen står och kikar intresserat i skyltfönstret.
"Har du hittat?"
"Uppenbarligen."

Jag VET, det är så lågt.

Men fan vad kul det var.

Ni vet, sådär en mulen onsdag i februari. Bland femtioelva Kalmariter. Antar jag, eftersom de tittade konstigt på oss. Det hann vi också fastställa! Kalmariter = inte trevliga. Kalmarbor = trevliga.

Bokrean, undrar ni! Nej, det undrar ni nog inte, men här får ni årets resultat i alla fall! =D
Göran Hägg 1001 böcker du måste läsa innan du dör
Peter Furtado 1001 dagar som förändrade världen
Michael Bright 1001 av naturens underverk som du måste se innan du dör
Åke Persson/ Thomas Oldrup 101 historiska myter
Philip Wilkinson Myter och legender
X Den svenska sångboken
Sophie Kinsella Dubbelbokat
Ann Cleeves Dolda djup
P.C Cast/ Kristin Cast House of night del 5 - Jagad
                         House of night del 6 - Frestad
Kate Morton I det förflutna

Nöjd? Ohja.

Nu, om ni ursäktar, ska jag borsta pliggarna, krypa till kojs, läsa och lyssna på vinden.

Förresten har jag kommit på en sak. Har ni sett The Notebook? Har ni det, bra, ni kommer fatta. Har ni inte, sluta läs. Ni kommer inte fatta. Huset som Noah restaurerar och gör iordning, den omgivningen. Så vill jag bo. Skog, äng och vatten i ett. Underbart.

Fast jag vill ha ett litet hus, något stugliknande. Inte ett såntdär schabrak.

Let's go all the way tonight
no regrets, just love
we can dance until we die
you and I, we'll be young forever

I remember everything you taught me

... every book I've ever read

Åh, idag dansade den ner i brevlådan.
Jag sökte dig och fann mitt hjärta. Skriven av Nicholas Sparks.

Oj, vad jag har letat och längtat. Kommer påbörja den ikväll när jag läst ut den nuvarande...

Imorgon ska jag stiga upp halv nio. Det är mitt absoluta mål. Jag har faktiskt gett Anja tillåtelse att gå in i mitt rum och bokstavligt talat sparka upp mig ur sängen om jag inte går upp. Så pass, alltså. Sen ska vi göra e-quiz, avslutande uppgift på den här delkursen.

SEN!
B-O-K-R-E-A-N!!!

Imorgon kväll kommer jag inte att ha ett öre. Men vad katten, CSN kommer på... fredag =)

Haha, jag har min youtubelista igång, disneylåtar. Herkules; du är mitt sista hopp. Hur kan man inte älska Disney?

Idag klev jag upp framåt elvasnåret (klar förbättring mot tolvsnåret...), lite lunch, lite instuderingsfrågor. Sen skulle vi spela in snack om två kapitel. Och då valde mitt internet att låta alla sidor utom den funka. Jag flippade ur och bosatte mig hos Anja och Saffie i två timmar och utmanade Anjas dator (och Anjas tålamod) istället. Så, vi fixade att!

Sensensen knallade jag och nämnda Anja ner till Ekelunds... Anja köpte två minisemlor och jag köpte en chokladmousseaktig bakelse! =D Är det fettisdagen så är det ;) Och jag gillar faktiskt inte semlor...

Jag hade gett upp det kom aldrig nån
så bra
nån kille som faktiskt ville bli bäst
en dag

And that's just one small fraction

... of the main attraction

You need a friendly hand
and I need action

Har precis kollat på ett Rocky Horror-avsnitt av Glee. Rocky horror kan nog vara den mest skruvade filmen nånsin... Jag kan inte ens säga om jag gillar den eller inte! Extrem åt alla håll, bara.

Fast, det är sånt som gör en film bra, för det mesta. Klassisk, om inte annat.

Idag har jag... inte direkt haft pluggnerven igång, men jag har tvingat mig att göra klart de 25 frågorna på PeerWise, skrivit om Timmy goes shopping-uppgiften OCH läst 2 kapitel i TLYL. Så lite nöjd får man väl vara? Nu återstår bara 3 uppgifter av de ordinarie, sen är denna kursen slut. Inte en dag för tidigt.

Jag håller på att dona ihop en överraskning också...

Jag passade Louie idag när Anna var i skolan, och när han vart själv en stund gick jag bort. Öppnade dörren, plutten kommer framspringandes, så jag sätter mig ner. Han kravlar sig upp i mitt knä, rullar ihop sig till en liten pälsboll och somnar. Han krossar mitt hjärta på löpande band, den lilla skiten! Sötast i världen.


Det fick lov att bli en sväng till ICA Södercentrum ikväll med Anna the Granne. En storhandling, bestående av tonfisk, majs, frysta hallon och vaniljglass.
"Men, ska du inte ha ägg?" Sa Anna.
"Näe, jag har inte råd. Jag sparar ju till bokrean!"
"Men du har råd att köpa glass och hallon?" Hmm. Fan.
"JAJA, det gäller att prioritera." Och jag var faktiskt förbannat sugen på glass och hallon.

Förresten var det Pluppovics fel.

Jag skulle sova tidigt ikväll, men tusan... Jag är lite sugen på att glo på Rocky Horror nu... Hmm. Kan ju faktiskt göra mig sängklar, sen ligga o glo på filmen. Fast jag skulle vilja läsa också.

Ständigt detta dilemma, va?

Lovely, never, ever change
keep that breathless charm
won't you please arrange it?
Cause I love you
just the way you look tonight

I'm telling you baby

... you know that only the good die young

Japp, TVspelsfanatikerna härjar fortfarande i vardagsrummet. Gode tid.

Blahablaha, inte mkt gjort den häringa söndagen! Jag har skrivit CV och ansökan, se om man kan få tag i nåt sommarjobb.

Saker jag borde ha gjort den häringa söndagen:
Städa korridoren
Städa badrummet
Tömma sopsorteringen
Läst i Det 2
Läst engelska

Men, ingen är perfekt. Även om det kanske var ovanligt låg nivå den här dagen xD

You might have heard I run with a dangerous crowd
we ain't too pretty, we ain't too proud
we might be laughing a bit too loud
oh, but that never hurt no one

Well they showed you a statue, told you to pray

... they built you a temple and locked you away

Yep folks, så enkelt är det ibland. Ikväll fann jag min nya favoritlåt. Bara sådär! Och på tal om det, så har jag inte lagt upp nån lyssnar-på-nu-lista på länge... Så det ska jag väl ta och göra nu. Och eftersom jag har dille på Glee, får det bli en med de bästa Glee-låtarna so far (jag har bara sett säs1 och 3 avsnitt på säs2) och en lyssnar-på-för-tillfället =)

Just nu
¤ Ansiktet - Äckligt
¤ John Denver - City of New Orleans
¤ Johnny Cash - I got stripes
¤ Kapten Röd - Ju mer dom spottar
¤ Kapten Röd - Stjärnorna finns här
¤ Kapten Röd, Timmy Tip - Du e la go
¤ Katy Perry - The one that got away
¤ Kenny Rogers - Ruby, don't take your love to town
¤ Markus Krunegård - Jag är en vampyr
¤ Markus Krunegård - Everybody hurts
¤ Melissa Horn - Jag saknar dig mindre och mindre
¤ Milow - You and me (in my pocket)
¤ Weird Al Yankovic - Party in the CIA

Glee
¤ Sweet Caroline
¤ Don't stand so close to me/ Young girl
¤ True colors
¤ Gives you hell
¤ A house is not a home
¤ Beth
¤ Halo/ Walking on sunshine
¤ Jessie's girl
¤ Over the rainbow
¤ Only the good die young

Den sistnämnda, framförd av Puck (alias Mark Salling), är numer min favoritlåt. Helt freakishly underbar!

Sen satt jag och funderade på det faktum att folk man älskar kommer att dö. Självklart, tänker ni kanske. Och jovisst, det vet jag väl. Men det jag inte kan klura ut, det är hur i helvete jag ska hantera det. Jag vet människor som livet har varit så orättvist mot, och jag beundrar dom något så gränslöst för att de klarar av att. Man ska inte tänka på sånt på lördagskvällar. Särskilt när folk har gått och lagt sig/ inte är hemma, så man kan diskutera att.

Det är en sak att veta något, en helt annan sak att acceptera det när det väl händer.

TVspelsmaratonet fortsätter, för övrigt. Daniel har inte fått tillbaka sin TV, och David är utan sitt xbox. Igår lämnade Anja skutan och for till Blekinge, alltså fick jag ta över hennes plats. Anna försökte få igång så att båda kontrollerna funkade. Det ville sig helt enkelt inte. Till slut ringde hon David (som var hos en som fyllde år! xD) i ren förtvivlan, så han fick guida. Sen spelade vi två. I en kvart eller nåt, sen tog John över. Så vi blev sittans där ute till halv två igår natt xD Jag och Daniel agerade publik/ hundvakter. Daniel agerade störande moment också. Det var dock rätt skoj att lyssna medan Anna och John hackade på varann, John letade pengar och Anna letade snören. Till slut sa John;
"Jag tänker inte dra i nåra fler jävla snören!!" Haha xD Sen råkade han elda upp Anna så hon dog.

Idag på eftermiddagen nån gång när jag knallade ut satt Anna och David och spelade. David hade, enligt egen utsago, blivit tvingad av Anna, som prompt ville ha nån att spela med. Så jag hämtade min bok och slog mig ner i fåtöljen, läste och skrattade åt dom när dom dog.

Vi slog en kik på Melodifestivalen, men det vart ju högeligen mediokert. Så vi tittade på Gladiatorerna istället. Muskelfest! Sen lite på Crocodile Dundee (cool gubbe, för övrigt), innan Anna dissade mig och gick och la sig. Daniel kom och frågade efter saft, och nånstans längst in i skafferiet hittade jag såndär Önos flädersaft, som tydligen hade gått ut i juli förra året. Så innan vi öppnade fick Daniel lova att inte stämma mig om han blir magsjuk.

Nähä, nu då? Klockan är 00:19, men jag har druckit cola och är tämligen pigg och glad. Glee? Näe, jag ska nog fortsätta läsa i Det 2... =)

Nightynight!

Some say there's a heaven for those who will wait
some say it's better but I say it ain't
I'd rather laugh with the sinners than cry with the saints
the sinners are much more fun

My nerves all jumping, acting like a fool

... your kisses they burn, but my heart stays cool

Auw, igårkväll såg jag klart första säsongen av Glee. Hmm. Äsch, söt serie! Inte den bästa, men rätt bra musik och lite underhållande =)

Djävulskapsligan har hållt sig lugn på sistone, så det finns faktiskt inga nya jävlerier att rapportera om. Däremot var jag, Anna och Anja ute en halvtimma igår och gjorde en gigantisk snögubbe på innergården. Himla fin och... detaljerad, antar jag.

Idag har speldjävulen tagit över de andra två, dvs Anna och Anja. Daniel och David hade spel/fotbollskväll här i går, och begick varsit misstag: Daniel lämnade sin TV i korridoren, och David lämnade sitt Xbox... Så i eftermiddags började de spela Resident evil. De var iväg och tränade en stund, men sen har de suttit klistrade framför TVn xD Så kvällens skratt;
"Anna, ställ ner den jävla lampan och BÖRJA SLÅSS!"
"Men jag SKULLE ju hålla lampan!"
"MEN JAG ÄR JU DÖENDE, DU MÅSTE HJÄLPA MIG!" Och sen börjar dom dära zombierna attackera Anna också, varpå hon ger ifrån sig allehanda skrämda tjut.

Mycket underhållande.



Medan de roade sig med det, sysselsatte sig John med att försöka omintetgöra Annas försök att uppfostra Louie. Sen somnade den lilla pysen i mitt knä =) Lilla Louie, han har lindat alla kring lillfingret. Till och med Kalmarhemsgubbarna som var här idag ville ta med honom hem.


På tal om basket, det är sjukt mycket snö i Kalmar nu.

I see your true colours
shining through
I see your true colours
and that's why I love you
so don't be afraid
to let them show
your true colours
are beautiful
like a rainbow

Goodbye again

... I'm sorry to be leaving you

Ett stumt ingenting
Det finns saker som vi inte säger högt
saker vi viskar om
saker som sticker
i andras ögon

Det är inte sant om det inte sägs högt
för saker som svider
kan vara förlorat
för alla tider

Ibland kan jag önska att du försvann
och tog med dig
det hjärta som ständigt
slagit för dig

Men väggar har öron och vi viskar högt
menlösa plattityder
om kärlek som gloria
din djävulspanna pryder

Vi är blott ett bländverk som läcker olja
drivs utav ord och rutin
din försvenskade Aladdin
har stulit min inre Jasmine

Vår levnadstid är förgänglig som tanken
våra namn har ristats in
på en kula nånstans
i världen där drömmar slår in

Jag tror jag gick vilse bland mina koncept
för nåt år sen
du gav mig en karta och jag
gick på nåt sätt vilse igen

Mörker är makt och mörker är svaghet
för till slut är det ljuset som varar
och hur du än ropar i skuggorna
är det ingen som svarar

Men ljuset är lika förgängligt som vi
skuggan växer när ingen svarar
och mörker blir alltid mäktigare
när ingen finns som förklarar

Vi trodde vi var men vi var inte alls
nu är vi ett stumt ingenting
som aska sprids vi långsamt i vinden
ut i världen runt omkring

©
Jonna Carlsson 12/2 -12

She's leaving now cause I just heard the slamming of the door
the way I know I've heard it slam one hundred times before
and if I could move I'd get my gun and put her in the ground
Oh Ruby,
don't take your love to town
Oh Ruby,
for God's sake turn around

Hey, come this May

... we'll be running in the sun again

Baah, känns som jag är på väg nerför förkylningens förrädiska gata. Bara för att jag kaxat mig i några veckor över att jag klarat mig, trots att snörvlare här på Hospitalet... Men, det är bara lite halsont, så jag ska snart iväg o handla o införskaffa halstabletter, så är det säkert bättre imorgon =)

Idag har jag och Anja varit hundvakter =D passade Louie medans Anna var i skolan. Mys. Han sov i mitt knä i en halvtimme, ännu mer mys! Lilla plutten!

Jag är inne i en Glee-period nu xD Har nog kollat på sisådär 6-7 avsnitt idag - ska tilläggas att de är 40 minuter långa...

Hmm. Jag har räknat lite. Sen 10 januari har jag läst 10 böcker. Sammanlagt 3455 sidor. Kurslitteratur och badrumsböcker (ja vadå, nåt måste man ju göra medan man borstar tänderna) icke inräknat.

Hade jag lagt lika mycket tid på skolan som på att läsa så hade jag vart klar med utbildningen by now.

If this was a movie
you'd be the right guy
and I'd be the best friend
that you'd fall in love with in the end

Nu är det dimma över mig

... och över England

Ibland hugger man i sten, för att citera låten jag lyssnar på just nu. Men jag har ett visst plan i mitt liv där jag tycks hugga i sten för jämnan, och jag har ingen aning om hur jag ska ändra på det. Så många människor verkar ha medfödda manualer, och ibland undrar jag om Gud glömde min av misstag, eller för att skadeglädje är den enda sanna glädjen?

Jag skulle vilja vara en IKEA-pryl. Nogsam beskrivning steg för steg, inget avancerat, extradelar och funktionellt.

Just nu ligger det en mörk skugga över hjärtat på mig, och det är en ren skam att ens tala om det. För det finns faktiskt folk som inte har rätt att känna så, jag är definitivt en av dom. Jag menar, hur mycket bättre kan man ha det? Den bästa familjen i världen, underbar korridorsfamilj, fantastiska vänner, suverän båtfamilj, skolan hankar sig fram, jäkligt bra gym, alldeles för mycket böcker.

Men, lik förbannat, en skugga. Och kvällar som den här känns det. Det är lördag, klockan är halv tolv och jag funderar över vad mina jag gör i alla parallelluniversum? Jag sitter i pyjamas, äckligt mätt på godis och cola, lyssnar på sentimental musik och kollar på årsgamla foton där du är med.

Vi ler ifrån ett fotografi
taget med en taskig mobilkamera
man ser inte alls våra ögon
bara två breda leenden
med all världens glädje i

Jag skrev det för ett år sen och jag skriver det igen. Jag knäcker mig själv på löpande band, och det gör det så svårt att acceptera sig själv. Men det finns saker som man aldrig lär sig. Jag skrev om dig för ett år sen också, och jag har inte tänkt på dig på länge. Men nu skriver jag om dig igen. Jag har svårt att släppa taget, ibland.

Det är bara en såndär kväll ikväll, en såndär kväll när man inte kan glädjas åt nånting.

En känsla som jag haft sen jag var barn
som jag vant mig vid att ha
livet pågår nån annanstans
kärlek besöker nån ibland

Hit the road, Jack

... and don't you come back

Oj, vad tyst och stilla det kan vara i en studentkorridor, såhär en torsdagskväll i februari. Jag hör lite mummel inifrån Jessica o Davids TV, annars är det knalltyst.

Hmm, vilken paradox.

Knalltyst. Gud, så fyndigt.

Idag skulle bli min effektiva pluggdag, min tvättdag och min gymdag. Tja, men en av tre är väl inte SÅ dåligt? Jag stack till mitt kära Nordic strax efter lunch, körde intervallträning på löpbandet och sen lite hejohå på ben, armar, mage och rygg. Jag har haft träningsvärk i magen sen i... Måndags? Alldeles för länge, i alla fall. Först får man att aldrig, sen blir man aldrig av med att.

Att man aldrig kan vara nöjd, gudars.

Vad gäller plugg? Tjaa, jag har skrivit stödord till en liten bit av min saga i alla fall... Alltid något! Tvätt blev ingenting. Pallar inte, för jag vet inte om torktumlaren funkar. Och dessutom råder det, som känt, fullständig anarki i vår tvättstuga. Det är lättare att vinna en enkelresa till månen än att få tag i en tom tvättstuga. Inte riktigt, men snudd på.

Jag var övertrött nyss (lagom till jag och Anja kollade på Grease 2), sprudlande kreativ och påhittig. Sen satte jag mig här och alla hjärnceller gick och la sig. Allting med skärm är härmed officiellt förklarat DUMBURK!

Jag var dessutom tämligen övertygad om att jag skulle palla plugga lite till, men jag tror att jag går o knyter mig, o läser vidare i Dorian Grays porträtt istället...

Godnatt önskas ni alla,
från en oinspirerad och hjärndöd Hospitalpatient!

P.S! Förrestenförrestenförresten! Imorgon ska min kära fader till Kalmar och jobba, så gissa vem som kanske får komma till IKEA och köpa sin fjärde bokhylla? JAG =D Det är inte säkert, massa med pappas jobb som ska klaffa för att vi ska hinna, men kanske! Yaay!

Reach for me
don't wanna wait another day without you
take me to higher ground

Come gather round, you freeborn men

... and draw your chairs to mine

Vad tänker man, framåt halv tolv på kvällen när man sitter bekvämt tillbakalutad i sin skrivbordsstol och läser Fyra dagar fyra nätter (Morgan Matson), när en varelse plötsligt rusar in i ens rum, slänger sig ner på golvet och bålstirrar in under ens säng, samtidigt som den frambringar skumma ljud?

Dags att dra ner på daimcappucinon? Dags att knacka Mayday i väggen till grannarna? Eftersom jag inte vet hur man gör, hade nog vilken varelse som helst hunnit ta död på mig först, men nu kommer jag in på sidospår. Undersöka om varelsen är fredligt sinnad?

Varelsen ifråga var någorlunda fredligt sinnad, men den svor över något pälsbeklätt som tydligen förskansat sig nånstans längst in under min säng, bakom lådor och dammtussar i storlek med huvudkuddar.

AHAAAA, ett ljus gick upp. Varelsen ifråga var Anja, och det pälsbeklädda var Saffie! Kontext? Saffie hade, smart som hon är, sovit, vaknat, jamat, strukit sig mot Anjas ben och vidare mot saker närmre och närmre dörren. Samtidigt som Anja insåg vad Saffie skulle göra, insåg Saffie att Anja inte skulle hinna fånga henne, och tog ett kattsprång ut genom dörröppningen, drog på högväxeln bort till den fattiga sidan (alias vår) och in i mitt rum, in under min säng.

Inte för att jag märkte nåt.

Förrän Anja kom inflängans, vill säga. Anja låg på knä och försökta muta, hota och gosa ut Saffie, men pälsbollen vägrade röra en fena. Anja muttrade att jag kunde återlämna fanskapet när hon behagade sticka ut nosen, sen gick hon.

Kvar satt jag, en katt rikare och en fridfull stämning fattigare.

Jag bestämde mig för utväntningsmetoden (efter att Saffie genomskådat alla andra metoder), så jag slog mig ner och tog upp min bok igen. Efter en stund kikade en liten nos ut vid ena sängbenet. Saffie tittade på mig, registrerade min minimala rörelse och pilade in under sängen igen.

Men sen blev nyfikenheten på min resväska för stor, och hon valsade ut. Ja, min resväska stod mitt på golvet, men det var inte det poängen var, FOKUS FOLK! Jag knallade fram, talade om vilken knäppgök hon var, gosade, plockade upp henne och bar henne tillbaka till Den Där Varelsen.

Tämligen odramatiskt.

Idag har jag... Inte pluggat i alla fall. Jag har tvättat en maskin, som kanske är torr nu, på tal om det?! Hade jag glömt. Jag har städat och dammsugit rummet. Och knuffat undan min byrå med hjälp av Anja, samt mätt lite och kommit på att jag kan nog fan klämma in en bokhylla till! IKEA, ja tack. Nu, helst. Den får iofs stå bakom fåtöljen, men det gör inget. Man tager vad man haver.


Här tillbringar jag... 75% av min tid. Ett under att jag inte slagit ut nån
cappucino över datorn ännu. Och engelskan är begravd under Oscar
Wilde's "Dorian Grays porträtt". Precis som det ska vara. 

I'll tell you of my country
that you might understand
and of the English armies
that marched in for to stay
Oh, that night they wounded old Ireland
and she's bleeding to this day

Toaletten, spegeln, jag har stirrat färdigt i den

... och vem blir inte ful i 60 watts ljus

Igår bar det av hem till Kalmar, efter tårta, korv och kinamat =) Delikat. Jag, Anna och Anja tryckte ner oss på varsin plats på den ack så tradiga, men alltid tjänstvilliga, kustbussen. Och en och en halv timme senare rullade vi in i ett snötäckt (milt sagt) Kalmar.

Anna och Anja skrev bara varsin inköpslista, sen knarrade vi bort till Coop. Mysigt ljud, det där, när man går i snö och det knarrar nåt oändligt om tassarna. Handlade litegrann (försöker spara pengar inför bokrean), sen knarrade vi hem igen.

Så till dagen.

Tämligen händelselös, jag har kört slut på mig själv på gymmet, puh. Riktigt skönt var det i alla fall. Mr Hot Stuff jobbade, så det fanns ju trevlig utsikt every now and then, också! =) Om ett år kanske jag har slutat på gymmet. Det är definitivt det jag kommer sakna mest, efter Korridoren. Sen bokaffärerna...

På tal om det så har jag letat lite på Bokus idag, och hittat nio böcker jag vill ha. Nu helst. Sophie Kinsella, Ann Cleeves, Tana French...


ENGELSKA, inte läsa...

Okej, ska försöka göra någon engelskafråga (så förbannades tråkigt!), sen får det lov att bli lite mat. Potatisgratäng - mammas hemlagade!

All you need is love
- a girl has got to eat!
All you need is love
- or she'll end up on the street!
All you need is love
- Love is just a game.

Vart jag mig i världen vänder

... står jag där med tomma händer

Myslördag!

Är alltså hemma i friden och lugnet, alias Leråkra =) Njuter av tystanden och mörkret. Gode tid, man är verkligen ingen stadsmänniska..!

Fått paket ifrån syster med familj! =) Två böcker!! =D Yaay! Kan det bli fulländat eller? Bluray+3D-DVD, 400 kr på Akademibokhandeln, 2 böcker, bio+popcorn med Pluppovic, Noblesse (och en annan på G) av FO =D

Ikväll har pappa vart borta på "herrträff", som han kallade det. Jag sa att det var ologiskt - inga herrar närvarande där inte. Båtmänniskor och annat löst folk ;) Här hemma gjorde jag och mamma middag (Jessicas fläskifilé med limesås) och tårta =) Och fick finbesök i form av FO och Pluppovic!

Så vi käkade middag, kollade melodifestivalen och käkade tårta, spelade TempleRun (Pluppovics fel) och kollade Gladiatorerna på datorn. Sen skulle jag hämta far min, FO stack hem och jag lämpade av Pluppovic.

Imorgon eftermiddag är det återtåg till Kalmar. Den här helgen har minsann gått på två röda, no doubt.

Saying good morning America, how are you?
Saying don't you know me, I'm your native son
yes, I'm the train they call The city of New Orleans
and I'll be gone 500 miles when the day is done

Svalkar vinden, värmer solen

... ser du något bakom molnen?

Japp, man mår som en prinsessa i en bagarbod ;)

23 år idag. Sanslöst. Det är ju bara 2 år sedan jag var 15?! Matematiken sviker, känner jag. Förnuftet och logiken också.

Det kom en hel parad inknallandes i mitt rum imorse, de hade skrämt ihop snudd på alla; Anna, Anja, Amanda, Jessica, David och Daniel kom in och sjöng och hipp hurrade, med tårta och juice och paket och ballonger =) Mina söta grannar!! Pannkakstårta med sylt, grädde och nougatsås, och herregud vad gott det var!! Hade nog kunnat klämma halva tårtan där och då, men jag la band på mig ;) För att inte tala om att man var rätt mätt efter två bitar... Jag fick ett presentkort på Akademibokhandeln = Lycklig Jonna! =D






Så, för första gången sen... okej då, i onsdags, det blev inte så storslaget xD har jag i alla fall stigit upp tidigt! När jag vaknat till liv (lite i alla fall) och de sjungt klart, frågade jag vad klockan var.
"Halv tolv", sa Daniel, samtidigt som Anna sa;
"Halv nio." Halv nio, minsann! Inte dåligt ;)

Så nu är klockan tio i elva, jag ska snart äta lite lunch. Jag o Anna har vart borta i Södercentrum, Anna trodde att hon skulle frysa ihjäl och jag trodde snudd på att vi skulle förvandlas till två kvinnliga versioner av Frosty the Snowman... Japp, det snöar spittet fortfarande. Fast fick sms från mamma, -13 hemma, här är "bara" -9. Och kallt så det förslår, med snö och vind ala Kalmar =)

Kvart över tolv-bussen hem till Bläjkinge sedan, i alla fall =) Anna och Anja ska också åka, så vi kommer väl knäcka de övriga ;) Sen tågbussen till Listerby, därefter hoppas jag att Sofie står snällt och väntar, o skjutsar hem mig B-)

Träningsvärk? Mjo, lite. Anjas är nog värre, mohahaha! Jag körde idrottsmassage på henne igår (fick lära mig på fotbollsskolan - vad, baksida lår, framsida lår), och tryckte ut alla knutor i hennes vader. Hon praktiskt taget grät till slut, låg och skrek ner i kudden medan jag knådade. Mkt underhållande :D

Det finns en annan sida
det finns nånting jag aldrig ser
och jag vill inte veta vad
för därifrån syns längtan mer
men om jag tar mig från en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden

Du e la go, hej

... så jävla go

OjojOJ. Idag fick jag lov att stiga upp halv nio... Knäckte mig nästan. Lite frukost med Anna och Anja framför TVn, sen knallade jag och Anja till bibblan och seminarie. Kul att träffa tjejerna, men drygt med seminarie xD Men men, nu är det gjort. Vi gick hem i össnön, åt lunch och jag skulle göra engelskafrågor. Trött. La mig på sängen. Somnade och drömde att jag o Anna skulle till Östersjö, men jag hade inga pengar, så jag fick låna en femhundring av hennes mamma. Jovisst, drömma på dagen går uppenbarligen också.

Sen fick jag väl nån fråga gjord, innan frustrationen blev övermäktig och jag morrade åt engelska, jag morrade åt begynnande huvudvärken, jag morrade åt det faktum att jag hade gymabstinens. Men när jag har plugg att göra kommer jag inte iväg till gymmet, för jag är en sån som vill ha allt tråkigt gjort först. Hmm.

Drog på mig jeansen, gick genom össnön till Södercentrum, köpte lite torkade jordgubbar och en festis. Tillbaka hem och pluggade. Strax efter sju slog jag klackarna i taket! Klar! Underbart.

Snackade med mamma i telefon, sen gjorde jag mat och kollade på sista avsnittet av Big Bang. Suvesuveränt. Fredag ska jag hem till Leråkra =) Snajsigt!

I wish you were a little slower
not just slow but p-p-paralyzed
then I could put you in a socket
so you could never run away


RSS 2.0