Lagfest, träning och upptagning

Första advent

Lagfest igårkväll :) Skitkul! Mkt skoj kväll bruds :)

Vi var hemma hos Net, och först höll Åse sin Mary Kay-visning, sen åt vi tacos :) mkt smaskigt, må jag säga. Trots Annikas förbannade bananer^^
Sen att det är ett jäkla jobb med att äta tacos, det får man ta ;)
Vi drog igång första leken, jag var på lag med Mathilda, Sara, Elin och Sofie. Vi vann hela rubbet till slut ;)
Första leken var sånadär kluringar, typ
"Kan man slå på ett snöre?" Knut
"Three smiles castle" Trelleborg
"Anna Tiger" Argentina, så fick jag med en från varje kategori ;) Vi hade två fel. Ganska okej, antar jag^^

Sen plockade vi igång singstar ;) blixterkul :D Cicci och Elin inledde det hela, sen slogs alla om mickarna resten av kvällen ;) jättekul :)

Jojjo kom vid elvasnåret, och då körde vi igång doobidoo-leken :) så jävla kul. Första bandet/artisten jag fick? Mora Träsk! Jävla Jojjo^^ Suck, hur lätt var det att komma på? Jag gjorde det iofs, men ändå... :P Andra gången fick jag Linda Bengtzing, så det var ju megalätt ;)

Vi stack ner till Natti vid lite efter tolv. Jojjo och Annika fick gratisbiljetter av en tjej! Så jag och Ludde fick stå i den förbannade kön själva^^ suck, vilken tid det tog... Men till slut kom vi in i alla fall :) träffade Tim, Fidde och Anton :) najs, dom har man inte sett röken av sen början av sommaren... :P liten smula orättvist att Tim har 2 jobb^^

Lite senare träffade jag båt-Johan därinne också. Vid garderoben. Lika tyst och försynt som vanligt vrålade han;
"HALLÅ JONNA!" Tjeeena.

Pappa hämtade mig och Jojjo vid tre, sen satt dom två och diskuterade Jojjos kärleksbekymmer hela vägen ut till Yxnarum^^ ganska underhållande ;)
Stapplade i säng vid halv fyra, men dröjde innan jag somnade.
Sen upp igen vid halv tio(!). Vaknade då, men jag skulle ändå upp vid tio, så tänkte jag kunde lika gärna gå upp. Så jag satt i soffan och kollade på Disney Channel (Hannah Montana och Magi på Waverly place) medan jag åt frukost.
Sen iväg och hämta Jojjo och Sara, och till Kallinge för träning... Uuusch då, inte den bästa träning man gjort, kan jag inte påstå^^

Nu är pappa iväg och hämtar mat, ska bli smaskens :)

Oh now I'm going to find him, for my heart is full of woe
and we'll sing the songs together, that we sung so long ago
we'll play the bango gaily, and we'll sing the songs of yore
and the yellow rose of Texas shall be mine forevermore

Camp rock, idolfunderingar, utegran och lagfest

Mmm, kravlade mig ur bingen vid kvart över elva idag. Skönt :)

Kollade på Camp rock på disney channel medans jag åt frukost. Har bara sett en del av filmen, men tycker inte att den verkar nåt vidare. Men jag vet som sagt inte.
Jag undrar varför jag aldrig har kollat på Idol? Jag gillar musik, men av någon anledning har det aldrig blivit av. Jag har sett ett avsnitt i år, och jag hejar på Kevin. Han kan ju sjunga, till skillnad från vissa andra...

På eftermiddagen åkte jag och papps in till stan och köpte en utegran som vi kan sitta och bliga på under julen ;) vid fyra kom mamma från jobbet, så då fikade vi lite, sen skjutsade jag ner henne till vägen, för hon skulle iväg och träffa några gamla klasskompisar :)

Om en timme (cirkus) ska vi hämta Sara, sen blir det in till Agneta, lagfest :) Ska bli najs :)

I think I've found the one for me

Dag 35, adventförberedelser och Mamma Mia

Wiiiehu :) Nej, det har inte hänt nåt särskilt, jag är bara på lika bra humör som vanligt :) haha :P Kan inte vara på dåligt humör när man spenderat hela dagen med dessa sötgötar till ungar ;)

Började i 1-2 grön, dom fick ha tända ljus och Inger läste en julsaga. Myyyys :) Sen vandrade jag vidare till 5-6 grön. Tyckte att dom var väldigt lite folk, men fick förklaringen att 6:orna var på stortellus och bakade. Medans 5:orna knegade med matte ;) Dom tyckte väl att det var sådär lagom rättvist^^

Efter rasten kom dock 6:orna tillbaka. Började med en tillrättavisning, för tydligen hade dom inte uppfört sig så exemplariskt på baket. Sedan komplimangsmällkaramell, riktad till Evve :) Sedan rättstavningsförhör, som jag fick rätta xD. Men jag tycker det är ganska kul, faktiskt :) vissa är blixterduktiga, både på att skriva och stava, medans andra är rena katastrofen...

Sen hade dom geografi :) Oliver och Jonathan jobbade med Island, sen skulle dom göra jämförelser med Sverige. Oliver kollade var Carina var, sen viftade han åt mig att komma bort till dom. Jag gick bort och kollade på deras fulltecknade mindmap.
"Vet du, vi har hittat en JÄTTEBRA likhet mellan Sverige och Island!" Sa han med lysande ögon.
"Jaså, vaddå?" Undrade jag nyfiket, och svepte med blicken över deras mindmap.
"Båda har kor!" Oliver skrattade så han fick hålla sig om magen. Jonathan satt bakom och gapskrattade förtjust. Jag suckade och tittade trött på dom. Fast jag kunde inte låta bli att skratta lite, jag också.
"Fast vi har faktiskt hittat en likhet till", fortsatte Oliver, "bägge ligger ovanför havet!"
"Ja, och det är ju en himla tur, annars hade vi ju knappast kunnat bo här, eller hur?" Sa jag.
"Ja, jag vet! Vi hade typ fått bo i sån där grotta i sanden... Fast då kanske man hade fått sand i hela andningshålet!" Han började gapskratta igen, och nu kunde inte jag heller hålla mig, men Jonathan såg bara förvirrad ut;
"Va-a?" Undrade han.
"Äh, jag bara retas med henne!" Svarade Oliver. Fast det var ju faktiskt Lalle som var knas, och inte jag^^ Men det var himla skoj ;D haha.

Vid lunch gick jag bort till lilltellus. Mitt i maten gick brandlarmet, och det var ingen övning, så vi fick ju pallra oss ut. I bara strumplästen, så jag fick gå barfota resten av dan... Usch.
När jag skulle in igen fastnade jag först hos Fredrik, Sara och Tilde som skulle hämta Rasmus, sen kom Kajsa och ryckte i mig, för då skulle jag leta reda på Sissa för hon var ledsen, när jag väl hittade Sissa så hade Maria redan tagit hand om henne, och DÅ kunde jag pallra mig bort till lilltellus igen^^ Birgitta och Helena trodde att jag gått vilse eller nåt, haha :)

VI skrattade så mycket åt Rickard vid mellanmålet, han kan inte säga R, och så har han svårt för v, p, b, d, alla såna ljud och även sjeljud. Han berättade om en karusell, när han åkte den, och sa;
"ja, och jag var sitjädd!" Skiträdd^^ Men det lät så hiskeligt roligt, förlåt, jag vet att man inte ska skratta åt det, men ibland är det så svårt att låta bli..!

När jag slutade, gick jag förbi baksidan av stortellus, där musikrummet är, och tydligen var Klacken därinne, fönstret var lite på glänt, så jag hörde ett högt rop därinifrån;
"HEJ DÅ JONNA!" Klacken.
"HEJ DÅ!" Ropade jag tillbaks.
"FESTA INTE FÖR MYCKET I HELGEN!" Vrålade han.
"LAGFEST IMORGON!" Svarade jag.
"AJDÅ!" Haha^^

Vi har ätit fisksoppa till middag idag, smaskigt :) vi har skrattat blixtermkt, jag och pappa har så dålig humor... ;) Mamma blir så trött på oss ibland^^ T ex; Efter förrätten, när vi väntade på att soppan skulle bli klar, så satt vi vid bordet, och jag råkade rapa^^ (råkade var ordet)
"Men JONNA!" Sa mamma. Så rapade pappa också. HAHA^^ Mamma vände sig om och tittade på honom, och han försökte se så naturlig ut, men så vände hon sig tillbaka, och då tittade pappa på mig, drog ner mungiporna och höjde ögonbrynen, hans ojdå-blick och vi började fnissa hysteriskt. Då blev mamma ännu tröttare^^

I'm caught in a trap
I can't walk out
because I love you too much, baby

Dag 34, förlängning, House MD och handboll

Bort till skolan och fick kasta mig ur vägen när alla kom rusande in när det ringde. Oliver gick förbi, log sådär irriterande retfullt, så jag lappade till honom med det hopvikta papperet jag hade i handen. Förhörde Niklas på hans engelskaläxa, skrattade åt honom^^ ganska underhållande, trots att han är.... lite underlig, för det mesta.
Sen bar det iväg till arbetsförmedlingen. Jag avskyr det stället. Men jag fick förlängt :D till 14:e januari. Och jag och Klacken har konspirerat idag, funderat över hur jag kan lura dom, så jag får vara kvar längre ;)

Sen tillbaka till skolan, och var rastvakt. Lalle kastade sig rakt i famnen på mig när hon fick veta att jag fått förlängt^^ Gick runt och terrade dom lite, sparkade tillbaka bandybollar som kom rullande, och skiljde Jeppe och Jim åt. De slogs, men sen hävdade dom att det bara var på skoj. Jag är inte så säker. Men dom är ju lite starka, ta mig tusan.

När jag kom in, kom Oliver fram;
"Nåå, är det en tjej eller kille?"
"Men ge dig!" Suck. Kittlingsattack. Tur han är så liten, lätt att hålla fast^^
"Det kanske är tvillingar!" Sa Jim, "Och du är ju pappan!" Oliver skrattade belåtet, bröt sig loss och tog ett par steg iväg lite kvickt, innan han vände sig om igen;
"Jonna, om du får en son så ska han heta Oliver." Som ett enkelt konstaterande, sen knallade han bort till deras klassrum. Suck.

Var inne hos 3-4:an. Felix och Niels terrade mig hela tiden. Dom har börjat kalla mig för "Sushi", av någon konstig anledning. Niels hävdar att det är för att mitt hår ser ut som sjögräs^^ Man tackar. Dom hade så svårt att koncentrera sig! Rätt var det var satt dom och pratade idrott, och Niels sa;
"Åh, och skolrekordet på bippen är 17! Och kickar... Vissa kan ju göra hur många som helst!"
"Sen finns det vissa som inte kan koncentrera sig i två minuter!" Sa jag och kittlade honom i nacken. Han flinade lite, påkommen.
Anton beklagade sig över fruktansvärd träningsvärk i magen, hehehe :) sånt är skoj :) Han vek sig dubbel av smärta när han skrattade^^ skoj :) Såna magar ska man knåda lite ;)

Lunchen började blixterbra med att Albin slog ut hela såsgrytan över golvet, så jag, Jesper BS, Tea (vikarie), Anton och några kids till låg och torkade. Kålpudding till lunch. Helt okej.

Sen gick jag bort till Monica och ettorna. Dom jobbade i en såndär typ svenskabok. Eller vad man ska kalla det^^

Tim i 5-6:an har utmanat mig, vem av oss som kommer läsa ut Brisingr först. Bara det att han har haft den en vecka, och jag har inte fått min än^^ Blixterbra. Men nu är dom skickade i alla fall.

Sista lektionen var jag hos 3-4:an igen. Då hade Niels ännu svårare att koncentrera sig, jag jagade honom och Max hela lektionen^^ SUCK! Max är som en ål ibland. Felix och Anton, dom fattar precis, bara man ger dom en sån blick. Niels fattar om man tar honom lite löst i nacken, men Max får man tusan släpa tillbaka till rätt plats^^ dessutom, DESSUTOM, kallar han mig tant. TANT! Snorunge.

Var på fritids hela eftermiddagen. Satt hos Lisa, Hannes, Sam, Anton, Niels och Felix vid mellanmålet. Man kan skratta sig fördärvad ibland. Felix satt och försökte härma allt jag gjorde. Gick inte sådär bra^^ Han sa att han hade spionerat på mig hela lektionen innan lunch, och jag hade inte märkt nånting. D'oh ;P.

Efter mellanmålet var vi ute. Jag spelade tecken med Lalle, Lollo och Jesper BS. Jag och Jesper fick vara på lag. Och vilket lag sen^^ han satt ju alltid och höll på dom kort som jag ville ha! Teamwork. Fast å andra sidan fick jag bara tvåan när han blandade^^ Vi hade ett asbra tecken iaf^^
Efter en stund började det bli kallt, så vi satte oss inne istället. Jossan frågade Jesper hur gammal han är;
"15", mumlade han medan han inspekterade sin kort.
"Jonna, hur gammal är du?" Sa hon sen.
"19", suckade jag trött. Jag visste vad som komma skulle.
"Snart 20", la Louise till.
"Då passar ni ju jättebra ihop!" Sa Jossan lyckligt.
"Javisst", sa Jesper ironiskt, "det skiljer ju bara vadå? 4 eller 5 år!"
"Meen, nej, Jonna och Oliver ju!" Sa Lalle.
"MEN GE ER!" Gosh.
"Men det är ju inte så många år! Mellan mamma och Björn är det faktiskt 11."
"Du gumman, om du pratar om Oliver, så dra inte in mig, är du snäll." Dom fnissade. Sen fortsatte vi äntligen spela. D'oh, igen.

Jesper sa åt mig att gå upp i slöjdsalen och kolla. Dom hade byggt ett torn upp till taket av träklossar^^ coolt :)

Sista stunden inna jag skulle hem, tillbringade jag på golvet^^ och knådade Antons träningsvärks-mage ;D skitkul :D han skrek och skrattade så han visste inte vart han skulle ta vägen. Underhållning^^

Väl hemma åt jag middag, sen kollade jag på House, och nu ska jag kolla på handbollen :D

Boy, I love you, you're the one

Dag 33, spinning och boklängtan (och en smula nervositet)

Idag drog jag igång dagen med att vara en kvart inne hos 3-4 grön :) dom ritade julkort :) Antons var nog häftigast.. :)
När klockan var tio i nio gick jag bort till 5-6 grön. Satt och hjälpte Jonas att rätta, var inte så många uppgifter, så tog ingen vidare lång tid. Sen ropade Oliver på mig, men han trodde inte att jag kunde hjälpa honom^^ gulligt hörru xD.
"Men jag har redan räknat dom här uppgifterna två gånger, och dom har vart fel bägge gångerna!"
"Men du räknar ihop dom tre talen först!" Okejdå, det gjorde han, något motsträvigt.
"Sen räknar du ut de här två..."
"plus det där!" Tillade han.
"Just det." Så räknade han, och han sa precis vad han räknade hela tiden, men han är som en satans räknemaskin, räknar blixterfort, så jag bara nickade och höll med^^
"Sen tar du första svaret minus det andra svaret!" Jag är så pedagogisk.
"Mmm, men så har jag gjort innan också!"
"Bara gör det!" Så han räknade. Blev det rätt eller? Ojä, jag ÄGER på matte. Okej, det var bara det första av två tal, men det var rätt.
"KABING!" Sa Oliver och smilade upp sig. Nu var det ju lite lättare att räkna ut det andra talet också, så jag tog ett steg åt sidan för att gå vidare.
"Nej, stanna här nu!" Kommenderade Oliver. Kunde jag lika gärna göra, för ingen annan behövde hjälp.
"Sen omvandlar du kubikcentimetrarna till kubikdecimeter", och det gjorde han.
"Sen avrunda till närmaste hela decimeter." Han gjorde det, och räknade ut vikten och så blev det talet också rätt! Jag tror inte att han kommer att kalla mig hjärnsläppet nånsin igen! ;D haha, jag äger.

Innan rasten fick vi göra en samarbetsövning. Ett papper skulle rivas sönder i allt mindre bitar allteftersom man kunde fånga det när det singlade ner. När.. ja, vem det nu var som släppte den, sa att jag skulle ta den, så kastade jag mig fram och höll på att slå ner allihop samtidigt. Dom härmade mig sen^^

Sen var jag hos 3-4:an fram till lunch. Satt bredvid Niels, som faktiskt inte terrade mig på hela lunchen, kors i taket. Linus Karlsson hade redan tjabbat så mycket med mig att jag var alldeles utmattad^^ inte riktigt, men ändå...

Efter lunchen skulle dom jobba med klassenprojektet. Anton frågade mig vad han hade hållt på att skriva när han la ihop sist, för han hade slutat mitt i mening, och nu kunde han inte komma ihåg vad han skulle skriva där.
"Men Anton, tror du att jag kommer ihåg vad du hade tänkt att du skulle skriva?" Han skruvade på sig.
"Njaa..." Nej, precis. Sen klagade han över idétorka. Jag sa till honom;
"Du får skriva precis vadsomhelst, det finns inga spärrar. Du får ha med precis vad du vill!" Då log han, och leendet ökade i styrka, ju fler idéer han fick. Sen gick det lite lättare.

Jag var inte ute sista rasten, hade vart ute på lunchen, så höll mig inne och tuggade i mig dagens andra äpple. Gott. Fast jag har så förbannerligt ont i tandköttet.

Precis när jag drog på mig jackan ute i kapprummet och tänkte gå ut, så kom alla inknallandes, då ringde det in.
"Jaha", suckade jag och hängde av mig igen. Elin gick förbi, och petade mig i magen.
"Är du gravid?" Frågade hon sen. What?
"Nej!" Fick jag fram. Blev liksom lite paff över frågan.
"JONNA ÄR GRAVID!" Hojtade Elin.
"VAAAAAA?!?!" Skrek de övriga 10 i rummet.
"NEJ!" Protesterade jag.
"Är det Conny som är pappan?" Fortsatte Elin. Jag gav henne en smalögd blick och gick bort till 5-6 grön.

Så fort jag kom innanför dörren hojtade Lalle;
"Jonna är gravid!" Oliver blev typ chockskadad. Stackers pojk, jag har aldrig sett någon se så chockad ut. Ögon stora som tallrikar (bildligt talat) och munnen som ett komma. Ett liggande komma, förvisso.
"VA?!" Utbrast han.
"Nej", svarade jag, återigen.
"Vem är pappan?" Frågade nån. Tror det var Ola, för jag kittlade honom. Han är blixterkittlig.
"Conny!" Ropade Lalle tillbaks.
"NEJ!" Protesterade jag igen. Oliver, vars stol jag stod bakom, flinade på det där fruktansvärt retsamma viset, nu när han fattat att det var ett skämt. Innan han hann öppna munnen böjde jag mig ner och började kittla honom. Han gled neråt på stolen, tills han nästan låg ner, då kväkte han fram;
"Vem är pappan då?" Jag drog fingrarna över revbenen på honom en gång till, sen lät jag honom sätta sig igen.
"Det är ju du som är pappan Oliver!" Sa nån. Han sprack upp i ett solskensleende, från öra till öra;
"Är det?" Sa han lyckligt. Men lille pojk, det hade du nog... märkt isåfall.
Sen kom Maria, så skulle dom sitta och kolla på några remsor tillsammans, hela klassen och jämföra. Oliver vände sig om;
"Om du ändå står där, kan inte jag få lite nackmassage?" HAHA! Stod och petade honom lite i nacken med pekfingret. Men han tyckte det var skönt, så fine by me.
Jobbig lektion^^

Sen var jag på fritids resten av dan. Hela en och en halv timme. Terrade Ola, mkt underhållande^^ Han är så jäkla kittlig i sidorna. Mkt bra ;)
Satt och kollade på när Lalle, Lollo, Ola och Jesper BS spelade tecken. Ganska underhållande.

Slutade vid fyra. Hälsade på mamma på macken, sen hem och äta chili con carne. Vid halv sex kom FO, så stack vi in till gymmet och spinnade :) kul :)

Igår när mamma kom hem från jobbet, vid kvart över tio, så sa hon att Klacken hade vart på macken. Han hade sagt att jag var väldigt duktig i skolan, och att barnen tyckte om mig väldigt mycket :D blev jätteglad :D

Jag längtar efter mina böcker! Hoppas att dom kommer imorgon...!

Imorgon ska jag in till arbetsförmedlingen, och då lär det avgöras om jag får vara kvar längre på praktiken, eller om jag bara har de här två veckorna kvar...

Walk on broken glass
make my way through fire
these are the things
I would do for love
farewell peace of mind
kiss goodbye to reason
up is down
the impossible occurs each day
This intoxication thrills me
I only pray it doesn't kill me

never want to fly
never wanna leave
never wanna say what you mean to me
never want to run
frightened to believe
you're the best thing
about me

Dag 32 och fotbollsträning

Min mössa äger allt och alla ;)

Matte i 5-6:an, dock inte lika underhållande som det brukar vara... Gjorde muntliga uppgifter med Jonathan och Tim^^
"Nu vill du bara prata med mig igen", sa jag till Tim när jag kom dit och insåg att det var en muntlig uppgift. Han bara skrattade. Go unge :)
Oliver nös på mig när han skulle hämta sin mattebok. Otäcka unge^^ Fast han når ju bara mig till magen, så det var tröjan som fick sig en omgång^^
När det var en halvtimme kvar fick dom spela ett mattespel. De skulle gå som på en vanlig spelplan, men om dom hamnade på en grå ruta så fick dom ett mattetal. Då fick den andre använda miniräknaren och räkna ut talet, medans den drabbade skulle räkna ut det själv. Första slaget hamnade Lalle typ på 3*8-tusennågonting. Oliver ropade på Carina;
"Carina, får jag gå på rast, för Laura kommer inte hinna räkna ut det här talet innan dess!" Skratt^^ Oliver klarade sig himla lindrigt undan, hamnade bara på lätta tal, tror han fick 2 stycken, och det var typ; en tredjedel av 24 och en tredjedel av 12 xD.

Så var det dags för 1-2 blå. Jesper var också där, och så jag och Helena. Ungarna tyckte det var jättekul. Jag stod och hjälpte Sissa, sen när jag reste mig och skulle gå till nån annan så högg Amanda tag i min arm;
"Jesper har svarta kalsonger!" Jeppe, som stod bredvid Rasmus precis framför, tittade upp och log, duktigt förlägen. Haha, lite skrattattack på den^^

Sen var jag med 3-4 blå på biblioteket, sedan fick dom sitta och läsa. Anton överlämnade till mig att fixa en sökning på Cristiano Ronaldo åt honom. Dom är inte så vassa på datorer allihop^^ haha.

Sista lektionen, också hos 3-4:an, var det lilla löpsedeln. Halvtrist, sådär^^

Sen var jag på fritids. Klacken gör sånt där kycklingljud varje gång han ser mig med mössan på. Hämnden kom idag^^ jag snärtade honom med halsduken, mohahaha.
Efter mellanmålet fick jag och Jesper leka med ungarna nere i gympasalen. Indiansmyg och höjdhopp. Sen slutade jag :)
Hem och åt middag, medans jag kollade klart på Dirty Dancing. Den är helt okej :)

Nu ska jag åka om en halvtimme, iväg och träna :)

I can't seem to love nobody but you

Cheez och Kalmar FF


Min (nästan) världsberömda cheezmössa och min Kalmar FF-halsduk :)

Dag 31, Cheezmössan och Årets Första Snö!

Årets första snö!
Lycka! Lycka! Lycka!
<3

Så idag har jag plockat fram min Cheez Doodles-mössa :)
Den äääääger :)

Första två lektionerna idag höll jag i en idrottslektion! (Idrottslektionerna sträcker sig över två vanliga lektioner). Med 3orna. Dom som typ lyssnar så mycket på mig. Idag var det dock lite bättre ;)
Vi började med skoknytning (vilket jag är mästare på, jag har vart ledare på fotbollsskolan i 5 år), innan vi drog igång med "presentera en övning". Vilket funkade bra. Sen räknedatten. Vilket var ganska skoj att titta på, särskilt som Anton fuskade järnet^^
Efter dessa uppvärmningsövningar körde vi tempoboll, mkt uppskattat. Fast tydligen hade jag misslyckats med att dela upp dom i bra lag, hävdade dom. Så första omgången var "SÅ ojämn!" Så jag fick mixtra om lite, sen blev det skitbra :) Och då överlät jag åt Jeppe att räkna poäng, han satt ändå bara där i ett hörn och bligade. Spelade 3 omgångar tempoboll, så därför blev det bara en omgång engelsk brännboll, och sen avslutade vi med Sommarlöv. Så det gick väl föralldel ganska bra :)

Var ute på rasten. Max slängde en blick på min mössa, varpå han sprack upp i det bredaste leende jag nånsin sett. Anton sa att han ville äta upp den, för den såg god ut. Amanda och Sanna tyckte att den var hiskeligt ful och Oliver bara kikade, skrattade och skakade på huvudet. Jag tänker inte försöka tyda den reaktionen^^

Skolkatalogerna hade kommit! Och jag fick en! Wiiie :D:D Okej, jag ser ut som en psykopat, men spela roll. Det är ju kul att man glädja andra^^

Var inne hos 3orna när dom hade engelska. Gick väl okej. Sen fick jag ta med mig en liten grupp (bestående av Emelina, Therese, David, Melvin, Niels och Gustav) till bibblan, och jobba med en text och en övning. Gick väl bra, bortsett från att Gustav och Niels var på ett sånt helsickes fnitterhumör, så jag fick nästan ett sammanbrott till slut.

Sen var det lunch i alla fall. Och det var korv stroganoff. Uuuurk. Med någon läskig sallad till. Deras blandningar är goda ibland, men den här var... Blähä.
Var ute på lunchrasten också, och terrade dom lite. Oliver och Anton gjorde cirklar runt mig med streetsurfingbrädorna.

Efter lunchen var jag inne hos 5-6 grön. Snodde åt mig Brisingr från Tim, läste på baksidan, kollade omslaget och helst av allt ville jag knycka den där och då. Tim såg nog det på mig, för han flinade och tog tillbaks den. Tusan ;)
Hjälpte honom med en muntlig uppgift, sen hjälpte jag Malin, sen fick jag sitta hos Marie och hjälpa henne att rätta resten av lektionen. När det var slut kom Oliver fram till mig;
"Gissa vad jag ritar nu!" Och ritade nånting som såg ut som början till en döskalle.
"En döskalle", gissade jag.
"Nej!" Sen ritade han dit tre trekanter, som två ögon och en näsa.
"Ingen aning!" Sa jag sanningsenligt. Då ritade han dit en hals, på sidan, och sa:
"En älg som har tittat på en trekantig TV!" Och kiknade av skratt. Jag rullade ihop Maries mattefacit och lappade till honom i huvudet.
"Ajjje! Det var faktiskt Laura som kom på den!" Jamen oj, vad förvånad jag inte blev^^

Sen var jag borta hos lilltellus resten av dan. Vilket inbegrep att vara ute. Jag kollade medans barn i alla de former och storlekar halkade runt på streetbrädorna. På snön och isen. Jösses. Oliver drog kull och det är en HIMLA katastrof varje gång han gör det, det är SÅ synd om honom.
"Oliver, ligg inte där och lata dig!" Ropade jag. Halvkvävt, eftersom Rasmus stod bakom mig med armarna om min mage, Sanna kramade mig från sidan och i den andra armen hängde Amanda. Oliver slängde en kik, kom fram till att jag nog hade det värre än han, flinade och kravlade sig upp.

Det blev en rätt slapp eftermiddag i alla fall :) skönt :)

It was like shooting a sitting duck
a little small talk, a smile and baby,
I was stuck
I still don't know what you've done with me
a grown-up woman should never fall so easily

Träning och streetsurfing

Idag har jag varit ganska aktiv i alla fall :) haha^^

Träning halv ett. Kul att se Fritte tillbaka igen :D Jag har tappat bort min inhalator! Igen! Tror den är på gymmet nånstans... :S Inte SÅ kul att träna att utan den, kan jag meddela.

Efter träning åkte jag hem, fikade lite, sen bort till Jönssonligan och åkte streetsurfing nån timma :) skoj. Fast roligare i skolan, haha :) bättre backe :P
Simon fick ett tjurerianfall när Sara snodde den bästa brädan^^ underhållande? I allra högsta grad.

Jag har beställt två böcker på bokus :)
"men det är snart jul!" protesterade mamma. Och? Jag har väntat på den ena i typ 2 år, och på den andra i flera månader, så jag tänker inte vänta längre.
Cristopher Paolini: Brisingr
Cecily von Ziegesar: It girl - bara på lek
Glaaaaad :)

Nu tänker jag gå och upp och lägga mig och vila min trötta lekamen, som papps brukar säga.
Ses nån gång ;)

Sometimes
it's not the things you say
sometimes you're just in the way
sometimes I feel like I can't live without you
sometimes
I swear you make me sick
sometimes I just wanna kiss you
and tell you I love you
sometimes

Dag 30, spinning, hos Jönssonligan och slappardag

Jahaja :) igår var jag hos 1-2 grön första lektionen. Dom hade matte, och det gick rätt bra :) jag fick ta dagens datum och namnsdagarna med dom, för Inger skulle iväg och ringa ett samtal. Men det gick ganska bra, dom skällde bara på mig för att jag skrev saker på fel sätt på tavlan^^

När första lektionen var slut förflyttade jag mig till 5-6 blå, som hade klassens timma. Nån sånglek som Carro, Elin, Lina och Sanna höll i, ganska skoj :)

Vi var väldigt lite folk i lärarrummet på rasten, där brukar vara fullknökat på fredagsrasterna annars... När det ringde in satt jag och Klacken och planerade 3ornas idrottslektion på måndag, eftersom jag ska hålla i den :) det kommer förmodligen bli en total katastrof, men antagligen ganska kul också :)

Sen var det dags för 5-6:an igen, den här gången var det matte. Carro och Victor bråkade typ hela lektionen^^ suck.
När matten var slut gick jag bort till lilltellus. Fick lunch, sen fick jag vara ute från... 12 till halv 3. Skönt :) Fast iskallt. Oliver hade fått tag i den bästa brädan igen, och medan han förklarade sin lycka så åkte han snäva cirklar runt mig, tills han åkte in i min rygg. Klantarsel^^ När det hade ringt in för övriga skolan gick vi bort till backen och åkte.

Efter en stund kom Sara och Kim, Kim gick hem, men Sara stod och pratade med mig en stund, sen var hon kvar på skolan tills Monica och jag slutade.
Jag och Monica lyckades skrämma varandra genom att slita tag i samma dörr samtidigt, fast vi var på olika sidor om den. Sara skrattade, och hon hade precis tagit en klunk julmust, så den sprutade ur munnen på henne, och ner på golvet xD Klant^^

Efter skolan stack jag ner till macken och tankade, sen hem och bytte kläder, sen kom FO. Vi skulle in och spinna :) skitkul :) fast bara Per Gessle-musik, och knappt några kända låtar :S

Sen hem, duscha, byta kläder, ringa och kolla var pappa höll hus, sen bort till Sara och dom. Jag skulle leka lite vakthund, för Simon och Sara skulle vara hemma själva. Monica hade match och Micke skulle iväg och göra nåt med jobbet. Fian var hos Tim. Vi åt grillad kyckling med pommes och Jönssonsallad. Smaskens :)
Sen bäddade jag ner Simon, som somnat i en fåtölj, och Sara gick en snabbrunda med Jackepallet. Sen slog vi oss ner i soffan och kollade klart på Idol.
Jag kom väl hem hit vid halv tolv, ungefär.

Idag sov jag till elva :) skööönt. Sen upp och ut i bilen, skulle med pappa till jobbet, han skulle sätta batteriladdare på bilen. Träffade misekisen som är och lunkar runt uppe vid fabriken :) JÄTTEsöt :) jag tyckte att vi skulle ta hem den, pappa har ju gjort så en gång förut. Hemlös katt som bodde uppe på fabriken, och pappa tog hem den. Första katten gjorde var att hoppa upp på mammas plåt med nybakta kakor. Snacka om att presentera sig.

Annars har jag väl inte gjort nånting idag... Skjutsat mamma och pappa till Einar. Slappat, läst, spelat Sims, allt som jag inte hinner med i veckorna^^
Fast jag längtar till måndag ändå ;) bara tre veckor kvar på praktiken :'( vad jag kommer gråta den 12 december. Då fyller systra mi 29 och det är min sista dag på skolan, om jag nu inte får förlängt...

17 cm snö i Sälen nu... :)

Anyway the thing is
what I really mean
yours, are the sweetest eyes
I've ever seen

Stålmannen Anton, Kung Oliver och IQ-badboll-Lalle



Stålmannen Anton


Kung Oliver


IQ-badboll-Lalle

Dag 29, foton, plättar och House

Tuuuusan :) Jag tog med mig kameran idag ;) jag har faktiskt tagit en hel del bilder, och filmade ett par minuter på rasten. Haha^^

Jag kan börja med att tala om att jag har ett märkligt format, blårött märke mitt på min högra fot, efter att Felix lyckades pricka min nerv med brädan igår. Moggunge^^

Började dagen hos 5-6:an. Engelska. Jag var inne hos 4:orna. Gick väl bra, det hände inget särskilt... Kan jag inte påstå :P Louise försökte lura mig att rätta typ 20 sidor i hennes engelskabok, men efter ett par sidor slängde jag en blick på klockan, då var den tio över nio, vilket betydde att det var dags för 5-6:an.
Jonas tilltalade mig faktiskt med namn idag, inte "Hjärnsläppet" eller "P64". Han var ju tvungen att påpeka det efteråt också^^
Jag och Oliver skrattade halvt ihjäl oss åt Lalle, ibland har hon inte ett rätt i huvudet^^ jag vet inte hur vi kom in på ämnet, men iaf då att jag typ har ansträngningsastma, vilket dom var blixternyfikna på. Dom frågade om inhalatorn, och jag förklarade att det typ är någon slags pulver.
"Öööörk, det är så äckligt att få pulver halsen!" Stönade Lalle.
"Men det känns ju inte!" Förklarade jag.
"Det gör det visst! Det gör ju typ ont!" Protesterade hon.
"Lalle, det är PULVER, inte typ stenar som slår sönder halsen på dig!" (Vid det här laget fnissade Oliver åt oss)
"Men kolla här, när jag skulle äta kladdkaka, då var det florsocker på den, och då andades jag in med munnen precis när jag skulle bita, så jag fick sånt i hela andningshålet! Jag trodde jag skulle dö!" Vid det laget trodde jag att jag och Oliver också skulle dö. Jag kan verkligen se Lalle göra det, och av Olivers gapskratt att döma, så kunde han det också. För att inte tala om andningshålet!
"Men Lalle, man andas ju inte in med munnen precis när man ska bita!" Skrattade jag.
"Det gör man visst!" Replikerade hon. Oliver fortsatte fnissa.
"Neej, varför i hela fridens namn då?" Ge mig en förklaring åtminstone.
"Ja, när ska man annars få luft hade du tänkt?" Men suck.
"Har du hört talas om nånting som kallas 'näsa'?" Undrade jag.
"Men jag kan inte andas med näsan." Va? Haha! Olivers fnissningar hade ökat till crescendonivåer.
"Du kan inte andas med näsan?" Jag var bara tvungen.
"Nej, men det är samma sak när man äter äpple! Man andas in så, och så får man äppeldamm i hela andningshålet!" Nu fick jag sätta mig på golvet, och Oliver sjönk ihop över sin bänk. Jag börjar tro på det där med att man kan skratta ihjäl sig.

På rasten var jag ute och fotade och filmade. Skitkul :) Oliver och Anton var nog dom värsta linslössen^^
"Jonna! Kolla på detta! Jonna, kolla när jag gör 360! Jonna, ställ dig när nu! Jonna, jag åker så, sen så, kolla nu!" Haha, sötgötar^^ Fick med lite roliga episoder i alla fall :) och minnen för framtiden ;)

Sen var jag hos 3-4:an fram till lunch, dom jobbade med landskap. Triiiist. Fanns inte så mycket jag kunde göra. Anton och Max ägnade halva lektionen åt att försöka skrämma mig, men dom lyckades inte en enda gång :P

Lunch fick man välja mellan ärt- eller grönsakssoppa. Det är nästan pest eller kolera. ÄCKLIGT. Åt grönsakssoppa.

Sen var jag hos 1-2 blå, och fick lyssna när Inger berättade om träden. Jiha.
Sen förflyttade jag mig till 3-4:an igen. Landskap igen. Fast för andra gruppen. Suck, vad drygt. Terrade Emma, Gustav och Lollo lite.

Sen var jag på fritids resten av eftermiddagen. Tim berättade att han hade köpt Brisingr, och jag måste säga att jag är fasligt avundsjuk :/ Så jag satt på hans ben, han låg och vräkte sig i soffan. Då kom Anton och började kaxa, så jag kittlade honom tills han låg ner på golvet. Jag hade redan haft en dust med hans bror, så jag hade ångan uppe^^

Efter att vi hade ätit så gick vi ut i backen. Kul :) Lilltellus var också där :) Fick värsta coola bilden på Anton när han leker Stålmannen. Blev kanonbra! :)

När jag kom hem åt jag plättar :) smaskens. Diskade, sen kollade jag på House-avsnittet som jag spelade in i tisdags. Jag undrar om Foreman verkligen ska sluta? :S

I'm gonna saint your mother just for giving you birth

Dag 28, spinning, tacos och Brisingr

Wiie, är nu obestridlig mästare på streetsurfing. Okeeej, så lägger vi lögnerna på hyllan och övergår till att prata om Den Gråa Vardagen.

Slirade järnet med bilen vid affären idag, där var glashalt. Bara gled :P hade faktiskt inte märkt av det på hela vägen innan, men det hade varit typiskt mig att hamna i diket 30 meter från skolan^^

Började dagen hos 5-6:an, precis som igår, fast idag gick jag mellan de båda klasserna. Elin och Carro nynnar fortfarande på bröllopsmarschen när jag kommer. Morrrr. Lina försökte göra en slipsknut på mina snören i tröjan. Gick väl... sådär :P
Lalle kom senare, omplåstrad :P hon hade slagit kull med cykeln på väg till skolan. Blixterhalt överallt ju! Men nog tusan skulle dom åka streetsurfing ändå. Äggahuen.
Äntligen fick Oliver hjälp med den där uppgiften som han har tampats med två lektioner i rad och som jag inte kunnat :P Maria visade honom. Han räknade, kollade vad Maria var, sen vinkade han åt mig att komma bort till honom. Han pekade upphetsat i boken;
"Kolla Jonna, så här gjorde man!" Sen förklarade han, mkt grundligt, precis hur han hade gjort. Haha, sötgöt^^

Sedan var det rast, jag sjönk ner på en stol och ville helst inte resa mig därifrån. Mys att sitta i lärarrummet och lyssna på allt skvaller. Och tugga äpple. Jag är ju värsta nyttig nu, har jag kommit på. Jag äter två äpplen om dagen (an apple a day keeps the doctor away - har ni väl hört...) Vad i helvete???? Skrivstilen ändrades! Jag missade knappen jag skulle trycka på, men jag vet inte vad jag tryckte istället, men stilen ändrades! Jag trodde inte att man kunde ändra skrivstil, jag har aldrig lyckats innan i alla fall... hmpf.
Var var jag? Jo justja, nyttig. Äppel, äter på bra tider (frukost 7:15, äpple 9:50, lunch 11:30, äpple 13:35, middag kring 16-17) Almost a halleluja moment ;) haha.

λ ι ς τ ε ρ β γ    ι κ
Vad tror ni det står? ;)

Efter rasten hade jag och Klacken hand om 3-4:an. 4:orna, åtminstone. 3:orna var på bio. Sneaky. Men det gick väl ganska bra, dom var ju typ 8 stycken, och vi var tre "lärare"; fritidspedagogen och idrottsläraren Klacken, praktikanten Jonna och praoeleven Jesper BS. Vilken kombination^^
Och hur många sånger tror ni att man har fått höra?

Lektionen innan lunch var jag och Maria vid backen med 5-6 grön. Dom hade klassens timma och ville såklart leka streetsurfing^^ Oliver var klart bäst den lektionen. Men så har han ju blivit blixterduktig på att åka dessa tre dagarna också. Han knappar på mobilen, pratar, allting samtidigt som han utan direkt ansträning tar sig fram på den där brädan. Lite avundsjuk. Han for förbi mig, vände runt, fiskade tills han kom bort till mig, då slog han av på farten, och jag trodde han tänkte köra in i mig, men han tog bara tag i mina armar och drog sig förbi, innan han stannade på andra sidan;
"Jag är kissnödig." Jaså?
"Men gå på toa då", svarade jag, med all världens logik.
"Men jag vill ju åka." Motsträviga unge. Suck. Så stod han ändå kvar bredvid mig i några minuter (lika länge som det hade tagit honom att springa på dass) och betraktade dom andra när dom åkte.

Lunch blev det hos 3-4:an. Vi fick kladdkaka till efterrätt! 6:orna hade bakat. Blixtergod!! :) Fick jättebitar också^^

Sen var jag hos 3-4:an deras två sista lektioner. De jobbade med "klassen"-projektet. Erik hade döpt en i sin klass till Jonna. Naaaw :) Anton bråkade och terrades med mig hela lektionen. Medans jag försökte hjälpa Dennis. När Anton inte tjabbade så gjorde Felix sitt bästa för att upprätthålla kaoset.

Sen tillbringade jag resten av dan på stortellus. Vi åkte streetsurfing på skolgården, så jag har definitivt blivit bättre nu! Blixterkul :) Felix gjorde väl ungefär 10 000 varv runt mig för att störa, så jag höll fast och kittlade honom ett par gånger, men en av gångerna sparkade han till sin bräda så den sköt upp på min fot och, yyyyl, träffade mitt på nerven. Det bara strålade i hela foten. Fast jag fick ju skylla mig själv^^

Sen grillade vi korv, och jag fick ta ett varv runt basketplanen på streetbrädan för att visa att jag kunde, medans Klacken och ungarna hejade på och applåderade ;) skoj ;)

Därefter gick jag och Jesper bort till backen med dom som ville åka. Hann knappt mer än dit förrän Melvin stöp framlänges och slog sig så jag fick gå tillbaka med honom. Efter ett tag troppade de flesta av, inget jätteroligt väder. Vi var väl kanske 5 stycken kvar. Då kom Monica, med lilltellusarna Veronica och Johanna. Så vi åkte och stojade tills tio i fyra, sen fick jag nästan ta till våld för att få in Lalle, Louise, Emma, Becks, Lina och Jeppe på skolgården igen. Gick in och sa hejdå, sen stack jag hem.

Skar lite grönsaker, åt frallor och panikletade efter min Ronnyckel. Hittade den i jackfodret, hade tydligen hål i fickan. In till gymmet med FO. Spinning med henne och Monica. Skitkul :) men tungt, kändes att man inte har gjort att på... 8 månader eller nåt^^

När jag kom hem åt vi tacos (därav grönsakerna). Sen hjälpte jag mamma att registrera hennes hästandel, sen har jag suttit vid datorn och kollat böcker och filmer. Brisingr har redan kommit ut! Den skulle ju inte komma förrän vecka 8, alltså nästa vecka! Förvirring i lägret!

Forever and ever
you'll stay in my heart
and I will love you
forever and ever
we never will part
oh, how I love you
together, forever
that's how it must be
to live without you
would only mean heartbreak
for me...

Dag 26, barnvakt, dag 27, tandläkaren och träning

Igår började jag dagen hos 1-2 grön. Gick väl okej ;) haha. Dom är ganska så snälla, ungatrollen :)

Efter rasten  förflyttade jag mig till 3-4:an. Där finns ett par stycken som jag skulle kunna banka vettet ur ibland, men man får ju lov och lägga band på sig. Resten är ju ganska söta och snälla ;) utom när vi ska äta, för då är det ett hiskeligt liv om var jag ska sitta. Satt bredvid Niels. Som för övrigt var blixtergullig förra veckan. Jag satt hos Gustav, Hannes, Emma och Lina, så hörde jag Jossan säga till Niels:
"Tycker du om Jonna?"
"Mmm", mumlade Niels.
"Varför sitter du inte bredvid henne då?"
"För att Gustav sitter där!" Haha, naaaw :)

Efter lunchen var jag hos 5-6:orna. I gröna klassen :) Pontan och Jim började kalla mig för "P64". Och jag har ingen aning om varför. Förutom att jag hade nr 64 på min tröja. P:et vet jag inte. Oliver fick gå in och sätta sig i det lilla rummet, för han kunde inte koncentrera sig på nånting, så han bara störde alla andra xD. Efter en stund behövde han hjälp. 16*17*50. Juuust det. Och så man inte använda miniräknare. Jag reste mig för att hämta facit, och han bara;
"Neeej, du måste stanna! Du är lärare, du MÅSTE hjälpa mig!" Så gjorde han jätteögon och ledsen underläpp. Lägg ave!
"Man jag ska hämta facit!" Förklarade jag. Då blev det annat ljud i källan.
Vi klurade ut uppgiften, sen gick jag in i klassrummet igen. Efter en stund kom Oliver och bad om hjälp igen. Men jag visste inte hur man räknade ut den, och uträkningar står inte i facit, och Carina hade inte tid. Så jag satt hos Oliver resten av lektionen och lekte istället^^ vi tävlade om vem som kunde fladdra snabbast med näsvingarna, och sen undrade han om jag kunde vifta med öronen.
"Nej", skrattade jag.
"Nej såklart, håret är för tungt!" Utropade han, böjde sig fram och lyfte upp mitt hår. Blev knappast bättre resultat^^

Efter 5-6:an gick jag bort till lilltellus. Terrade dom resten av dan. Dom tränade streetsurfing nästan hela eftermiddagen. Såg mkt kul ut :) blixterkallt ute!

När jag slutade fyra plockade jag med mig Alice och Louise och körde hem till dom. Vi satt och pratade och mös i Louises rum en stund, sen stekte jag pyttipanna. Delikat xD. Sen skulle Louise med Mattias till Lalle och dom, så då passade jag och Alice på att förbereda en fruktsallad som vi tre åt upp medans vi kollade på disney channel. Eller toon, var det kanske...
Sen lyckades jag pula dom två i säng :) heja mig.

Idag började jag i 5-6:an. Var i grön hela lektionen. Lalle kastade sig om halsen på mig.
"Du har inte saknat mig va?" Sa jag. Hon svarade med att borra in ansiktet vid min hals.
Oliver ställde sig framför mig och vinkade till mig. Haha^^ jag vinkade tillbaks, så stod vi där som två fånar och vinkade till varandra, innan han plötsligt petade mig i magen med pekfingret och gick och satte sig. Matte.
Innan rasten skulle dom ha klassråd. Lalle var sekreterare och Oliver var ordförande. Skrattade nästan ihjäl mig åt Lalle;
"Oliver, hur stavas protokoll?"
"Oliver, hur stavas streetsurfingbräda?" Haha^^

Sen 1-2 blå. Dom jobbade med lite gott och blandat. Vi var tre "lärare", så gick rätt smärtfritt^^
Lunch hos 3-4:an, innan jag ankrade mig fast hos dom de två sista lektionerna.
Sen bar det av till fritids. Och mellanmål.
"Klaaaas, får vi vara i backen och åka?" (åka=streetsurfa, backen=backen mellan Einar och Ottossons). Det ösregnade och blåste halv storm.
"Mjaa..." Började Klas, "bara om Jonna vill följa med er!" Tack för den!
"Jonna! Jonna! Jonna!" Skanderade ungarna och klappade händerna. Aja. Hjälpte till att plocka undan mellanmålet, medan Felix och Klacken krigade.
"Jonna, du skyddar mig!" Ropade Felix. Just det. Sen vågade han inte gå fram med sitt glas, utan räckte det till mig^^ fegis.
"FF = Fega Felix", sa Klas.
Sen blev det streetsurfing, och jag lärde mig!! :D Stolt, oyeah.

Tandläkaren. Lagade ett hål. Bläääää.

Nu ska jag iväg och träna!! ;) So long flaggstång ;)

Save me darling
I am down
but I am far from over

Dag 25, DM, Madagascar, telefonsamtal, träning och bandy

Ojojoj vad ineffektiv jag har vart de senaste dagarna. Ber om ursäkt ifall detta inlägget inte blir jättedetaljerat ;)

Fredagen drog igång med matte i 1-2:an, innan jag stimmade ner i 5-6:an. Oliver slängde en blick på min hand och min döskallering;
"Är det den där förlovningsringen?" Jag bara stirrade på honom.
"Jaa, Elin och Carro berättade det på rasten!" Men suck. Lalle höll i min arm hela tiden, vilket ledde till att jag nästan aldrig kunde ta mig från deras bord, och jag fattar inte vad Carina tänkte på som satte Oliver och Lalle ihop, snacka om att be om missöden...^^

När jag gjort mitt i 5-6:an knallade jag bort till lilltellus, där jag spenderade resten av dagen. Trevligt. Typ. Fick medla mellan Rasmus och Rickard två gånger, men Helena tyckte att jag var jättebra på det, så ingen skada skedd^^ Har ni hört katastrofnyheten?!?! Dom kanske ska stoppa antagningarna till lärarutbildningen år 2009! För att den ska göras om! Antingen 2009 eller 2010! Jag blir deprimerad, för isåfall får jag vänta ett år till med att plugga :( känns ju inte helt hundra...

På kvällen fick jag sms från FO, hon undrade om jag skulle med och kolla på DM på lördagen. Självklart, tyckte jag. Vilka spelar, var och när? Herrarna, i Kallinge, klockan 9. Klockan 9. KLOCKAN NIO FFS! Uuuuurk... Men jodå.

Jag bet ihop och kravlade mig ur sängen vid kvart i åtta på lördagsmorgonen. Vad gör man inte för fotbollen? Det var typ juniorListerby... Det var väl Rasmus, Fredde, Emil och Martín som var över tjugo^^ sen var det Sebbe, Kenni, Jim, Micke, Thorman... Det känns som att jag har glömt någon, men kan inte komma på det...

På kvällen kollade jag och pappa på Madagascar :) den är skoj ;D mitt i filmen ringde telefonen. Pappa svarade, sen gav han den till mig;
"Det är Jon." Vilken jävla Jon? Svarade. Jaha, Sandin. Han och Jojjo satt och diskuterade styrbord och barbord, men kunde inte enas om vilket som var höger och vilket som var vänster. Jösses^^

Idag tränade vi i Kallinge :) jag gjorde en superfin trillning när jag skulle ta emot bollen, platt fall på rygg^^ Jonna tyckte nog lite synd om mig, för hon klappade mig lite på huvudet när jag kom ut till bänken^^
Efteråt spelade KaRo mot Wedeby, så jag, FO, Sara och Jonna stannade och kollade :) ganska skoj :) inte bandyn, men vi hade rätt trevligt :) matchen slutade 5-2 till Wedeby.

Det var väl dessa tre dagarna i stort ;) haha!

GLÖM INTE FOTBOLLSGALAN IMORGON KVÄLL!

Dumbom, det finns ingen annan
mitt hjärta nästan stannar
jag ska alltid göra allt för dig
dumbom, du måste väl förstå mig
att jag kommer få dig
du kommer alltid vara allt för mig


Dag 23, gymmet, Jossa, Dag 24 och Sittoträng

Jahaja... Vad hände igår? Mitt huvud är som en gammal skräpkammare, det man behöver ligger på botten...

Började i alla fall dagen hos 5-6:orna. Matte. 10ndelar och 100delar-mattepapper. Trist. För jag fick rätta dom^^ Jeppe var tokig på mig, jag förklarade att han hade gjort fel på en. Men han kunde inte alls förlika sig med min förklaring, först några utbrott senare insåg och accepterade han.
Blev nästan galen på Victor och Carro, dom tog varje chans att prata med mig när jag gick förbi, och när dom börjar prata så faller jag liksom in i att och glömmer att jag ska säga åt dom att hålla truten. Inte nödvändigtvis med dom orden, dock.
På rasten kom Klacken och tiggde skjuts till Binga, till Per, för han hade bilen där, men han hade fått punka på cykeln på morgonen på vägen till skolan^^ (han cyklar varje dag). Mkt underhållande.

Övergav 5-6:an för... 3-4:an. Fick hämta schemat^^ vad vi gjorde har jag dock inget vidare minne av... Jobbade nog med "klassen"-projektet. Åt lunch där, sen fortsatte jag i 3-4:an. Men herregud vad minnet sviker! Jag vet att hälften har idrott innan lunch, och andra halva efter lunch. Eller är det verkligen på onsdagar...? Ääääh. Det hände nog inget överväldigande kul.
Dom fick byta platser, så nu är jag alldeles disorienterad i klassrummet, hittar ingen ;P Anton sa att jag är glad hela tiden. Jag undrade om det hade vart bättre att jag gått runt och vart tjurig, men då svarade han inte^^

Jag lekte borta på lilltellus på eftermiddagen. Leo, Elias, Tom, Adam och Alfred R fick för sig att dom skulle "dö" så fort jag tittade på dom. Så så fort jag slängde en blick på nån av dom, så föll dom handlöst på det hårda golvet och spelade döda. Ungefär som Ellie i Ice Age 2^^ Haha.

Efter skolans slut stack jag hem och åt, sen in till gymmet och förhörde mig om halvårskontrakt. Usch, vad dyrt... :S Men men, det får väl svida... Suck.
Sen åkte jag hem till Jossa, vi satt och snicksnackade småskit i lite över två timmar, innan jag åkte hem, åt lite glass och kollade på mitt inspelade dr House.

Idag då. Började hos 3-4:orna. Engelska :) rooooligt :) jag fick vara med på en övning^^ dom tränar jättemycket på prat, vilket jag tycker är blixterbra, vi övade inte särskilt mkt på det i Johannishus...

Efter rasten lånade jag ut mig själv till 1-2:an. Gick kanon :) haha. Fick lyssna på 1:ornas läsläxa. Myyys. Men inte särskilt händelserikt...
Vid lunchen gick jag bort till 3-4:orna igen. Vi satt och betraktade 5-6:orna på skolgården. Alla sprang runt och kollade upp mot taket. Där sprang nämligen Oliver omkring och hämtade en boll^^ Haha. Fast han passade på att ta sin sko också, för den hade han lyckats sparka upp igår (han missade bollen).
När dom sen var på väg in, hann han se mig genom springan i 3-4:ornas dörr, och jag hörde bara ett borttonande;
"Haaaaaalleu". Skratt.

Anton var nästan lite förtvivlad på denna lektionen. Han jobbade med Finn och Lär, och det är som en tipsrunda, fast alla frågorna är på ett papper, och svaren finns i texten, men så är det alternativfrågor. När han var klar bad han mig rätta. Jag gjorde så. Blev lite konfunderad, för han hade fel på allihop.
Då kröp det fram att han hade inte skrivit dom iordning, han hade liksom tagit den fråga han kände för, så alla hade ju hamnat i fel ordning, typ fråga 1 stod på svar 5 och sånt.
"Jag får nog göra om det här va?" Sa han uppgivet och tittade på mig.
"Du ska nog göra det", log jag. Medlidsamt. Han suckade och tittade i fjärran några sekunder. När jag gick förbi en stund senare tittade han på mig med dom där stora bruna ögonen.
"Men Anton, sluta se så förtvivlad ut, jag får ju dåligt samvete!" Sa jag till honom. Då skrattade han. En stund senare blev jag blixterrädd av en harkling bakom mig. Anton.
"Kan du rätta igen?" Naaw :) Gick lite bättre den gången ;D
Därefter slutade dom, och jag knallade bort till stortellus.

Jag tjafsade med Lalle, som i sin tur tjafsade med alla. Som vanligt. Det var tre dukade bord till mellanmålet, och slets mellan de tre, för alla ville att jag skulle sitta hos just dom^^. Slutade med att jag satt mellan Kevin och Niels. Vid samma bord som Lina, Emma, Felix... och säkert nån till.

Ute på skolgården spelade jag rutan med Alfred, Anton, Max, David och Erika. Max kaxade och hade sig. Sen när vi kom in så stod han och Niels och tjafsade med Erika när hon spelade på datorn. Jag jagade iväg dom, men dom var tillbaka två sekunder senare. Jag morrade och jagade efter dom igen, brottade ner Niels och kittlade honom så han höll på att smälla av. Felix "räddade" honom, högg tag i mina armar. Men då fick jag tag i honom istället, och då började han yla på hjälp, men då pep Max och Niels iväg^^ schysst. Haha. Anton bara tittade ointresserat medan jag utövade mild misshandel på hans bror^^.

Kvart-tjugo över fyra kom jag på att mamma stått och väntat sen klockan fyra. Renaulten har vart inne på balansering av hjulen. Suck.

Vi åt kycklingtallrik till middag ;) gott.

Tim - Il mio cugino (min kusin - om ni inte begrep, mohahah) har fått körkort :D:D typ i tisdags ;) naaajs. Så nu skulle han; "rejsa ifrån mig och min lilla Sittoträng". Den dan^^

I would wish upon a star
but that star
it doesn't shine

Dag 22 och fotbollsträning

Vilket ruskväder det är... Hör riktigt hur vinden tacklar ner höstens sista löv från grenarna. Har man bott i skogen i hela sitt liv så hör man sånt^^ Haha nej, såklart man inte gör.

Idag var jag med på lekisungarnas idrott! Har jag aldrig vart innan :P Inte för att det var så överväldigande kul, kan jag inte påstå^^ Näe, 3-4 till och med 6:an... Där trivs jag som fisken i vattnet. Men däremot är det kul på både stor- och lilltellus :)

Sen frågade Carina mig om jag kunde vara i deras klass när dom hade matte. Självklart ville jag det, men Inger sa att jag nog behövdes där jag skulle vara istället. En snabb uppdelning av mig, tack! Sen fick jag i alla fall driva omkring i 1-2:ornas klassrum och göra ingenting. Förutom det ärofyllade uppdraget; leta reda på en tesil. Jamen tack då. Nääe, vet nån va.

Åt lunch hos 3-4:orna. Emma skällde på mig tills jag satte mig bredvid henne, sen var det frid och fröjd. Som det kan bli. Tror ni inte strömmen gick sen också? Under lunchrasten. Blixtermörkt i skolan. Tetades med Oliver i korridoren. Tim tacklade undan och mig och morrade att han var arg. Ojdå.
"Hej hjärnsläppet", sa Ola när han gick förbi. Jag stirrade på honom med smala ögon. Sen kom Cassie springande;
"Joooonna! Hjääääärnsläppet!" Hördes från slutet av korridoren. Men suck. Halva klassen tilltalade mig med det när dom gick förbi. Jag blir så trött ibland.

Hade lektion själv med 3-4 blå :) wiehu. Okej, det tog mig 25 minuter att få ordning på dom, men dom sista tio var dom knäpptysta ;) Haha. Helena säger att jag är för snäll mot dom, men jag har vääldigt svårt för att morra åt dom. Den ende jag nästan fick sammanbrott på var Niels. Han kunde verkligen inte koncentrera sig. Fast han var medveten om det, så var gång jag kom på honom med att göra annat, fnissade han lite förläget. Hopplös^^

Sista timmen var det nyheter med 3-4:an. Gick väl helt okej :) förutom att Felix förde mer oväsen än någonsin efter att ha "misstolkat" ett tecken från mig.

Så var det dags för fritids. Bråkade med Jeppe som kallade mig tant. Sen låtsades han gråta, vilket är mkt underhållande, han låter blixtertöntig :) Dennis kom till undsättning och kallade mig "tönt", för det tyckte han dom andra sa.
"Ja jag är på vilket som, både tant och tönt", sa Jeppe, så jag tacklades lite till med honom.

Kom iväg hem tio över fyra, Louise försökte tvinga mig att vara kvar till fem, och jag hade stannat (japp, precis så blödig är jag och precis så kul är det) om det inte hade vart fotbollsträning ikväll. Måste ju vila emellan^^

Glöm inte att kolla på House ikväll! 21:00-22:00 på 4:an :)

I will know your face forever
it's pictured in my skies
all I'm asking for is love and luck
that last for all my life


Dag 21, sår på läppen och ofrivilligt bortgift?

Mm, upp vid kvart över sju. Fick hjärnsläpp och tog skinka på första macken. Fick praktiskt taget trycka ner den i halsen, uuugh vad äckligt. Hjärnsläppet fortsatte dock, och på nästa tog jag ost!
Grejen är att det går bra att äta sånt på eftermiddagarna på fritids, men till frukost?! Vad tusan tänkte jag med!?

Började inne hos 1-2 grön. Satt och jobbade med Kevin i korridoren, det gick jättebra, och vi fick mkt gjort, trots allt prat och skratt^^ Han är rätt salt, den ungen :D

När rasten började trodde jag aldrig att jag skulle komma bort till lärarrummet. Erika och Emelie drog i varsin hand och mitt i stod Lalle och försökte kramas med mig. Vilket kaos. Lärarna bara flinar när dom går förbi i korridoren, dom har tjatat på barnen i fyra veckor nu, så dom börjar så sakteliga ge upp. Stackars mig.
Can't you hear me SOS?

Tacklade mig in i ena 3-4-klassrummet. Ellära. Jahaja. Jag tycker inte att det är sådär blixterintressant, kan jag inte påstå^^ Men jävlar vad jag skrattade när Niels låtsades ha en mikrofon, sträckte andra näven i luften och skakade rumpa som om han var Britney Spears eller nåt. Det var underhållning på hög nivå^^
Anton och Felix (tvillingarna) gör Ann-Louise och Agneta alldeles nippriga. Så fort lärarna försöker förklara nånting, så ska dom fråga. Och inte bara det att dom sträcker näven i luften, nejdå. Samtidigt som de sticker handen i luften, ropar de;
"Fröken, en fråga!" Varenda jäkla gång! Det är också lite skoj^^

Sen var det lunch. Kroppkakor. Uuuugh, så äckligt! Åt en och höll god min. Sen bälgade jag i mig vatten tills jag utplånat smaken. Satt vid L-bordet :P Det har bara blivit så... Linus, Lisa och Lina :P Så kom jag och sabbade allt, eftersom jag börjar på J. Elementärt, min käre Watson.

Lunchrasten fick dom vara inne, för det spöregnade och blåste halv storm. Jag började rasten med att bli galen på Elin och Carro (japp, jag förflyttade mig in till 5-6:orna). Dom gick runt och nynnade på bröllopsmarschen. Puckokids. Allt tack vare Conny och Ronny (R är Elins papps och Carros farbror).
Jag fortsatte rasten med att klå Felix B i Othello :D Var jag belåten med mig själv sen eller? ;D Haha, han blidde lite tjurig ;) Blixterkul. Sen var jag på deras lektion, och det gick väl rätt okej. Jeppe sa åt mig att inte tramsa på lektionerna^^ Haha. Carro kom med dagens mest intelligenta grej;
"Jonna, vad gjorde romarna för att spå om det nya året?"
"Vad står det i häftet?" Frågade jag (dom är så lata, dom orkar inte läsa sig till att)
"Att dom spår i tenn. Men vad ska jag skriva?"
"Att dom spådde i tenn", sa jag coolt. Sen bröt jag ihop i en skrattattack, så alla runtomkring undrade vad vi sysslade med. Jag gick ut och ställde mig i korridoren några sekunder och samlade mig, men började skratta igen när jag kom in och såg Carros nuna. Skitkul :)

Eftermiddagen spenderade jag på lilltellus. Tjabbade med Monica som också gick runt och nynnade på bröllopsmarschen. Alltså, hjärnsläpp! (Säg inget till Oliver eller Tim) Heter det bröllopsmarschen eller brudmarschen? Suck och stön, vad jobbigt.

För ca tre veckor sen fick jag ett sår på insidan av min underläpp. Det har fortfarande inte läkt, och känns lite ajaj. I lördags sprack det, så blodet rann ner över hakan på mig. Najs. Not. Spricker varje dag nu, blöhö. Mamma har köpt munsårsplåster, men är lite tveksam. Det är ju inget munsår, det är liksom en förkylningsgrej. Mamma får likadant, typ sår i mun/näsa istället för förkylning. Idiotiska påfund av moder Natur.

Jag ska börja på gymmet igen, har jag bestämt mig för :D Känns kanon, har saknat det blixtermkt!

Save me darling
I am down, but I am far from over

Träning, KALMAR FF, spa och fars dag-middag

Upp kvart över tio idag för att hinna med allt som skulle göras innan träningen i Kallinge halv tolv. Hann, med god marginal^^
Kul träning :) Uppvärmning, lite passningsövningar, sen spel resten av tiden. Skoj :)

Kom hem, fikade, duschade, spelade Sims medan jag lyssnade på radion, dom rapporterade från alla allsvenska matcher. Var jag nervös eller? Iofs... Elfsborg behövde ta igen 3 poäng och 8 mål för att vinna, men man vet ju aldrig... :S Skjutsade in mamma och pappa till spaet i pausen. Sen hem igen. Döm om glädjen när Ingelsten gör 2-2, även om det bara var symboliskt...
KALMAR FF ÄR SVENSKA MÄSTARE ÅR 2008. 2008-11-09.
Så det har gråtits glädjetårar här hemma idag, kan jag lova ;)

Efteråt åkte jag också in till spaet, hann bada i tjugo minuter drygt. Fast fick ju gå in gratis ;)
Sen ner till Ferali och äta fars dag-middag :) gottit.
Nu har jag för avsikt att spela Sims en stund, sen gå till kojs :)

Kalmar FF
9e november 2008
Svenska Mästare i Fotboll
För första gången.
Historiskt.
<3

Det börjar verka kärlek, banne mig
sånt som man ser på bio, tänka sig

VI ÄR KALMARFANS ALLIHOPA!

KALMAR FF

Dag 20, frieri, bio, städning och en kväll på övervåning

Igår spenderade jag första lektionen hos 1-2:an :) dom hade matte, och det gick väl ganska bra, tycker jag :) dom är så söta, haha :)

Därefter förflyttade jag mig till 5-6 blå, för 5-6 grön hade slöjd i Johannishus. Jag fick uppdraget att gå och kolla om gympasalen var ledig. Först försökte jag sneaka nycklar av Klacken, men han pratade i telefon (så ovanligt), så han vinkade bara lite lojt när han såg mig. Gick vidare och hittade Monica inne på stortellus. Pratade lite och lånade hennes nycklar. Så kom Klacken ut;
"Men Jonna, stör inte Monica, hon som har såna koncentrationssvårigheter. Hon om någon borde sitta i KONCENTRATIONSläger", sa Klacken och flinade, tyckte att han var jättefyndig. Suck. Gympasalen var tom och släckt i alla fall, så det var lugnt. Gick tillbaka och hämtade Hampus, Jeppe och Erik som skulle ha klassens timme. Sommarlöv och fotbollsstress. Skoj, önskade jag fick vara med ;) Jag var poängräknare och fick massa skäll^^

Sen hade dom matte. Jag och Amanda skulle rätta hennes bok. Suck och stön. Ett halvt skrivhäfte. Och jag som inte kan förklara. Men vi löste det mesta, Carina behövde bara rycka ut.. 2-3 gånger ;) haha. Dumma, efterblivna matte. Jag kan ju räkna skiten, men inte förklara på ett enkelt sätt så att dom förstår... Hmpf. Det är bara Oliver och jag som har telepati, han fattar alltid^^

Sen var jag på lilltellus resten av dan. Leo var på lite brottningshumör, så det blev därefter. Han är så söt med sina gluggar, han tappat bägge framtänderna på övre raden ;) blixtergullig. Adam C blev hämtad, så kramade han Monica hejdå. Sen sa han:
"Birgitta också!" Så gick Birgitta bort och kramade honom, sen sa han;
"Jonna också!" Så fick jag också gå bort och krama honom :) sötgöt :)

Satt och ritade med Alfred S och Isak, lekte lite med Johanna och terrade Alfred R och Adam B när dom lekte hund ;) Till slut sa Helena till ungarna att jag faktiskt var en människa, och inte kunde tåla hur mycket som helst, och då svarade Alfred att jag är ett gosedjur, så jag visst tål vadsomhelst. Haha ;)

Sen skulle jag hem, vilket inte var så populärt. Veronica försökte bråka mig kvar, men gav upp till slut, klättrade upp i famn och gav en puss på kinden, innan hon sa hejdå.

Vi åt middag vid sju, sen träffade jag FO vid macken klockan 8. Vi skulle till Karlskrona och kolla på Rallybrudar. Hämtade ut biljetterna, sen gick vi till Åhlens och köpte godis. Träffade Conny, Ronny och Kate inne i affären. Medan vi betalade stod dom bortanför kassan och väntade på oss. När jag betalt och skulle ta mina saker, kom Conny fram, satte sig på knä och ropade;
"Älskling, vill du gifta dig med mig?" Och jag överdriver inte om jag säger att det stod minst 20 människor i de två köerna, plus kassörskorna, plus dom som satt utanför... och alla tittade på oss. Fick ju en ring också! Döskallering, som Ronny tryckt ut i en automat... Pinsamt värre^^
När vi gick bort till bion sen skrattade Conny sig nästan fördärvad, kramade mig och förklarade att han kunde bara inte låta bli.

Filmen då. Njaaaaae, det vetetusan. Den var inte vidare bra. Okej, men inte bra.

Idag har jag städat rummet, och nu sitter jag och kurar på övervåningen, för mammas förra chef och hans fru, plus ev an hennes jobbarkompisar och hennes man är här. Suck^^

I hope you don't mind
I hope you don't mind
that I put down in words
how wonderful life is
now you're in the world

Dag 19, kycklingsallad och handla på Maxi

Höstvandring. Hmm. Jag pratade en stund med Ann-Christine imorse när jag kom bort till skolan, innan jag gick bort till lilltellus och störde dom istället. Vi skulle gå halv, vid fem i halv rusar Oliver och Victor fram och bankar på rutorna, ser helt panikslagna ut. Sanna går och öppnar dörren, och jag hör deras panikslagna skrik till min ände av klassrummet;
"Cassie har fått en pinne i ögat!" Cassie stapplar in, blodet rinner över ögat och kinden, men pinnen hade träffat precis ovanför. Sanna och Inger tvättade rent det, medans Monica ringde efter Mia. Sen när vi fått iväg Cassie gick vi ut och ställde upp. Dags att vandra iväg.

När vi hade gått ca 100 meter började de första klagomålen:
"Jag är trött i bena!"
"Ska vi stanna och äta snart? Jag är hungrig!" Men hallå. Vi gick i typ 45 minuter innan vi stannade och fikade. Och Isak slog nästan min käke ut led när han råkade skallade mig.

Efter att vi hade fikat gick vi vidare, och gick en rätt bra stund innan vi stannade och åt lunch. Efter att jag hade ätit frös jag så jag visste knappt vilket ben jag skulle stå på. Tilda jagade mig lite och hoppade upp för att ta min mössa, men missade och klöste mig över kinden istället. Aj.

Sissa kom fram och frågade om hon och jag skulle gå på dejt. Vad jag skrattade^^

När vi kom tillbaka från vandringen kollade jag + lilltellusbarnen på Sunes jul, de första 12 avsnitten^^
Sen skulle dom gå ut en stund och jag skulle hem. Väl hemma så duschade jag och åt middag - det som blev över av kycklingsalladen som jag haft med mig till lunch^^ + 2 ostfrallor. Gott-gotti-gott-gott.

När mamma kom hem åkte vi in till maxi och handlade, och det var föralldel ganska trevligt^^ hittade en bok jag ville ha, men jag la ner det... Fick en Ernietidning^^ Kul :D Sen träffade vi den där lilla madamen, vilket sabbade hela min kväll. Att jag, som aldrig blir arg, aldrig hatar nån, kan avsky en människa så totalt. Falska svin.

Nu ska jag fika, läsa ut Ernie och fortsätta läsa Den äldste.

Sometimes
It's not the things you say
sometimes you're just in the way
sometimes I feel like I can't live without you
sometimes
I swear you make me sick
sometimes I just wanna hold you
and tell you I love you
sometimes

Dag 18, middag, House och kycklingsallad

Grattis till Obama ;)

Halvdryg dag idag... Började hos 5-6:an, och fick sitta hos Tobbe nästan hela lektionen för att se så han jobbade... Kanske inte så kul :P Jeppe sa att jag är osmart^^ Gullunge där :P

Sen var jag hos 3-4:an resten av dan^^ Hände väl inte jättemycket. Påpekade för Anton att något måste vara allvarligt fel på honom^^ han satt och slog sig själv i huvudet, så Erik fick huvudvärk^^ goa ungar ;) dom jobbade med el, sen med "klassen"-projektet.

Roligt igår: Eller, Klacken tyckte det var kul..^^
Han skickade mig till affären för att köpa makrill. En av ungarna frågade vad makrill är?
"Det är såndär rill som man har på på MACKan". Han har världens sämsta humor^^

Jag avslutade dagen med 2,5 timmar på fritids. Hoppade långhopprep med Emma och Louise. Sen skulle vi ut och gå. Och vi gick. På vägen körde FO förbi, bromsade in och pratade :) Jag trodde vi skulle gå vilse, för töserna var ena fenor på att gå sakta.

Vi åt mellanmål där ute i skogen, och dom sprang runt och lekte. Lalle lyckades tippa kull mig, och det uppskattade jag inte^^ Dom satt och lekte med min mobil en stund också. Tung dag, jag har vart blixtertrött^^

När jag kom hem skalade och kokte jag potatis, med lax till :) smaskens. Sen satte jag igång och gjorde kycklingsallad som jag ska ha med imorgon, för då är det dags för höstvandring :) så jag ska umgås med lilltellus hela dan... Jag hade gärna vart med dom lite äldre istället^^ Roligare, tycker jag :P

Kollade på House medans jag åt middag, spelade in det igår, eftersom jag tränade. Kul träning :) Vi var 17 pers! Värsta chocken... Nu tror jag att jag ska kolla på Nya hyss av Emil i Lönneberga ;) Naaaaajs :)

Ååh, jag vet vad jag vill
jag vill upp till himlen en gång till

Dag 16, barnvaktande, dag 17, träning och CDon

Wiehu :) A new week has begun :)
Igår (måndag) inledde jag dagen med att terra 1-2 grön. Hände väl inte jättemycket, dom jobbade med sina alfabetsuppgifter, och sista tio-femton minuterna läste Inger för dom. Alla satte sig på golvet. Kevin kom struttande och slog sig ner i mitt knä. Hoppas han satt bekvämt, för jag gjorde att då tusan inte, men det var så kort stund, så det gjorde knappast nåt.

Sen efter rasten gick jag bort till 3-4:orna och joinade 4:orna på deras engelskalektion. Helt okej, men lite händelsefattigt. Sen blev det lunch därinne också. Köttbullar och potatis... Och jag tycker inte riktigt om det. ÄCKLIGT! Sen en stunds rast.

Sedan knallade jag bort till 5-6:orna, dags för matte, halleluja. Men det gick ganska bra ;) Hade bara lite problem med att hitta ett facit, och som Oliver sa:
"Ja, huuu, tänk om du måste använda hjärnan!" Fast han skojade nog bara ;) hoppas jag. Lalle viftar bara på hjälp när jag i närheten, bara för att Carina inte ska hinna först. Hon är för go^^ Malin kom med dagens diss! Hon behövde hjälp, så jag gick bort till henne. Hon bara ignorerade mig och fortsatte räcka upp handen.
"Ska jag hjälpa dig eller?" Undrade jag.
"Mm, men jag kan fråga Carina, du kan nog inte heller denna uppgiften." Morrr. Fast hon log lite, sen visade hon mig, och jag kunde den visst. Efter den lilla diskussionen kom hon på att hon också kunde den. Jag blir så trött ibland^^
Passade såklart på att terra Tim lite också ;) Han vinkade åt mig att komma;
"Det är en såndär röd uppgift igen!" (Röd uppgift=muntlig) Sista matten innan lovet gjorde han typ 20 såna i sträck för mig. Jag gick bort och kollade i hans bok;
"Erkänn att du bara låtsas vara på såna uppgifter hela tiden för att du ska få prata med mig", skrattade jag.
"Nej!" Så så skrattade han tills han var alldeles knallröd i ansiktet. Busted ;) haha.

Sista tre timmarna tillbringade jag på lilltellus. Det gick så bra så. Terrade Monica och Birgitta ;) Adam och Veronica utsatte mig för en terroristattack. Fast jag låg iofs raklång på soffan, så det gjorde inte så mycket. (Haha jag vet, jag jobbar verkligen häcken av mig ;D)

När klockan var fyra hämtade jag Louise på stortellus, sen Alice på lilltellus, sen åkte vi hem till dom. Satte igång med maten nästan direkt. Tacokyckling. Lyckades ju för tusan ;) t o m med couscousen! Jag är SÅ imponerad av mig själv. Både matte och couscous! ;) Sen förflöt kvällen rätt lugnt. Pusslade med Alice, hjälpte Louise med läxorna, spelade memo med Alice och gav henne hostmedicin innan vi kollade på disney channel, och Janne Långbens galna gäng. Vid halv nio bråkade jag Alice i säng, sen jag och Louise och pratade i en halvtimme, tills Victoria kom, och jag körde hem. Trött.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Jonna, var ska du vara efter lunch idag?"`Undrade Maria när jag kom in klass 5-6 blå imorse (nu har jag lärt mig vilken klass som är vilken! Yay mig!).
"Hos 3-4:an", svarade jag. Och undrade i mitt stilla sinne varför hon ville veta det.
"Mm... Om det är okej för dom, kan du tänka dig att åka med mig och sexorna till bion idag då?" Självklart ;) Bio eller skolarbete? Tjaaa... Haha :) Fast jag hade förmodligen haft lika kul i skolan, så kvitt samma. Gick runt och hjälpte till lite i blå, innan jag förflyttade mig in till grön. Jonathan vinkade till mig, brunbränd och dan :) han har vart utomlands, det syntes lång väg :) världens goaste unge. Okej, det är många som är det enligt mig, men ändå... ;) Lalle räckte upp handen och bad om hjälp. Gånger i uppställning. Fast hon förklarade för mig, så nu kanske jag vet hur man gör :D haha, YAY MIG! Hjälpte Malin och Rebecka också. Och försökte hjälpa så gott jag kunde, haha. Oliver viftade på hjälp ett par gånger.  Jag sa till honom att jag blir deprimerad varenda gång han behöver hjälp. Han ska ju alltid ha hjälp med så förbannat svåra uppgifter! Haha^^ En uppgift förklarade jag hur han skulle göra, han räknade, sen sa han att jag skulle kolla facit om det var rätt. Jag hämtade ett facit och vi bläddrade fram uppgiften. Jodå, det var rätt. Han gjorde tummen upp mot mig och jag gjorde detsamma. Sen kollade han svaret på nästa också, den som han skulle lösa. Dumma unge^^. Jag gick vidare i klassrummet, och efter en stund hörde jag Oliver;
"Öhj! Jag räknade rätt på den!" Följt av ett brett leende och tummen upp, haha. Jag har ju försökt förklara för honom i två veckor att jag äger på matte!
Lite senare kom han med en ny uppgift som vi kunde lösa ihop, sen frågade han Carina om hon kunde kontrollera svaret;
"Neej", sa Carina, "det ska avrundas till 77 cm!" Men vi hade fått svaret till 77,77 och därför kommit överens om att det måste avrundas till 78. Oliver hämtade facit;
"Men Caaarina! Det står 78 i facit!" HAHA! Jag ÄGER på matte.

Sen bort till 1-2:an blå och hålla ett vakande öga över dom som läste bänkbok ute i korridoren. Fick nästan ett sammanbrott på Jakob och Sam, vilka smusslare...

Sen lunch på stortellus med sexorna, innan vi gick ut till bussen. Lina K fick veta att hon och jag är släkt^^ Vi kom underfund med det igårkväll, jag är kusin till hennes mamma, haha.
Bosse var det som körde :) upp och hämta johannishusarna också. Sen in till stan och bion. "Hoppet". Ganska bra film. Efter den fick dom vara i lekparken en stund, för bussen blev försenad.

Till slut kom vi hem i alla fall, och då skickade Klacken ner mig till affären för att köpa makrill åt stortellus. Mellanmål. Sen ner i gympasalen med en skön samling dårar. Där tillbringade jag sista delen av dan, innan jag checkade ut.

Har kollat på "Emil i Lönneberga", har fått Emil-, Lotta-, Saltkråkan- och Bullerbyn-boxarna från CDon :) Najs.
Nu ska jag strax iväg på träning, inväntar FO bara :) So long ;)

I know they say if it don't come back again
then it's meant to be
but these words ain't pulling me through
cause I'm still in love with you

Vänortscup, The Mist, Spiderman 3, SISU, Sverige - Turkiet, Kalmar - Norrköping

Kalmar FF - IFK Norrköping   6 - 0
YEEEES! <3

Sverige - Turkiet.... Jag tappade bort mig i virrvarret efter matchen, allt folk på läktarna. Japp, jag var där, men mer om det senare.

Igår kollade jag på sista delen av vänortscupen. Listerby/Johannishus kom 7:a... Av 8 lag. Haha :P Men men, dom verkade ha ganska kul i alla fall, dom slog ryska laget Slavsk.

Efter det var jag hemma resten av dan, bortsett från en avstickare till macken och lånade hem The Mist. Den var inte särskilt bra, trots att den har fått himla bra kritik. Hmpf. Pappa tyckte att den var blixterlöjlig. Efter den satte jag igång Spiderman 3 och kollade på den istället. Mycket bättre.

Vi åt... Västkustsallad, jag tappade ordet några sekunder, när mamma kom hem. Det var smaskigt. Bortsett från de idiotiska små gröna ärtorna. Jag gillar inte ärtor, ugh.

Idag sov jag till kvart i tolv, fast vaknade en del gånger innan dess... Pappa bytte till vinterdäck på min bil. Jag åt frukost läääänge, innan jag gjorde mig iordning och körde bort till macken och väntade på FO, som kom tio minuter för sent xD. Hon hoppade in i bilen och vi brummade iväg till Rosenholm. Erfarenhetsträff med SISU, om fotbollsskolan. Gick väl rätt okej :) Det började halv tre, och tre började Kalmar - Norrköping! Åh, vånda, innan Janne (FOs papps) skickade ett sms, att det stod 3-0 till Kalmar. Det blev alltså 6-0 till slut... Dunderbart!

Vi blandades, så vi som hade varit ledare fick sitta och prata, och de som haft hand om organisationen fick snacka. I min grupp var jag och FO från Listerby, Linus och Moa från Hoby, och Linus och en kille till från Lyckeby. Den sistnämnde Linus var den del söt :) haha. Tur det, för vår diskussion var det inte mycket bevänt med. Tusans drygt. Vi satt där och hackade och försökte hitta på något vi kunde prata om när hon, ledaren, gick förbi.

Till slut fick vi gå i alla fall, och vi knallade ner till Telenorhallen. Sverige - Turkiet, handbollslandskamp. Gratis för oss ;) Naaaajs, I'd say. Hade bra platser, lite väl högt upp kanske, blev inga lysande foton, men men. Vi fick ju se en lysande handbollsmatch ;) Sverige var totalt överlägsna, vann med... 42-18, tror jag det slutade. Dom spelade suveränt :) Skitkul match att titta på. Hoppas på fler handbollsmatcher på Rosenholm :) Inte helt fel alltså.

Kallt, kallt, kallt när vi körde hem, jag hann inte mer än in i bilen innan FO började yla efter värme. Jösses. Bilar till tusen. Herregud, innan vi kom iväg... Suck. Tycker inte om att köra när det är så, men det gick bra :)

Väl hemma igen hade jag ringt ett telefonsamtal till Victoria och bekräftat att jag kan vara barnvakt imorgon. Så imorgon jobbar jag från 08:15-22:00 xD. Haha. Tar med mig Alice och Louise direkt när jag slutar jobba, hem till dom, fixa mat och se till att dom får sitt gjort, sen är jag kvar där tills Victoria kommer hem... Fast det brukar inte vara nåt hårt jobb ;)

Ola, du vet att det inte var med flit. Jag hoppas verkligen du vet att jag inte skulle göra något sånt med flit, men jag hade ingen ork. Jag satt och höll på att somna vid två på eftermiddagen. Vid tolvsnåret sov jag gott. Det har ingenting med dig att göra, jag hade avbokat allting, oavsett, i fredags.
<3

Got a little crush
ohoh, I just can't get enough


RSS 2.0