Dag 73 och innebandy

Lilltellusdag idag :) nostalgi, vi kollade på 5 myror är fler än 4 elefanter :) Jösses... Sista kapitlet i Sandvargen också. Lite mysig bok.
Till lunch var det smakfattig spagetti och köttfärsås. Gud, man undrar om mattanterna skulle dö av att göra något eget till den äckliga färdigmaten...
Dessutom råkade jag riva hål på mitt munsår (första jag nånsin fått! Och sista, hoppas jag...) så det blödde utav bara helvete. Vilket ledde till att Alfred nästan kramade ihjäl mig, för han trodde att jag skulle dö. Sötnos.
På eftermiddagen var vi nere i gympasalen och lekte volleybrännboll och röda lyktan. Och ungar bröt ihop till höger och vänster ;) det är ganska kul ibland.

Ikväll har jag faktiskt tränat innebandy :D en hoper äldre damer spelar i Listerbys gympasal 2 ggr i veckan, för att det är kul, och där joinade jag och FO ikväll :) på plats var jag, FO, Sara och Erikas mamma. Vi körde 2 mot 2 i en dryg timme, sen avslutade vi. Men det var himla roligt :D
Pojkarna hade tränat innan, bara ungar från skolan... Vilket kackel det blev när dom såg att jag var där^^ Sötgötar.

Imorgon bär det av till huvudstaun. Hälsa på Jenny, Olof o Noah, sen båtmässa på lördag :) Allt detta betyder 6 timmar i bil imorgon (om allt går som det ska)... D'oh.

Remember M
Remember E
Put them together
And remember ME

Dag 71, bokrea, träning, dag 72, träning och Lie to me

Kollar på Lie to me, faktiskt himla bra faktiskt :D

Igår var det Lilltellus för hela slanten. Så det hände inte jättemycket. Var en sväng inne i 3-4 grön och sa grattis till David. Sen har jag 2 födelsedagar till att komma ihåg. Fast idag fyllde nog Elin år, när jag tänker efter... Sen fyller Malou den 17e mars och Felix och Anton den 27e. Anton stryper väl mig om jag glömmer det. Inte för att jag (förmodligen i alla fall) är kvar på skolan då.

Efter skolan var jag och Daz inne på bokrean. Först Bokia, där jag köpte:
Prismas stora bok om mytologi
Oskuld och erfarenhet / Tracy Chevalier
Vass egg / Gillian Flynn
Sen Maxi, och där köpte jag:
39-årskrisen / Jane Green (snart utläst)
Equinox / Michael White
Om jag kunde drömma / Stephenie Meyer

Sen tränade jag och FO på gymmet. Jag har nog övertränat axlar/bröstmuskler, för jag har fått några illröda strimmor på framsidan av axlarna :/ Inte alls fint.
Sen var det ju House MD på TV ;) Klass, det! :D

Idag började jag inne i 1-2 grön, och Inger frågade om inte jag kunde vara där nästa läsår också, när Kuggebodabarnen kommer dit ;).
Sen efter rasten var jag ledig fram till lunch. Pratade lite med Ing-britt, sen satt jag och läste. Najs. Åt lunch i 3-4 grön. Anton och Dennis pratade sönder mig igen.
Efter lunch var jag hos 3-4an fram till eftermiddagsrasten. Dom är inte dumma, dom frågar mig istället för Agneta, bara för att jag INTE VET om Anton får sitta bredvid Max, jag vet inte om Becks, Emma, Erik, Gustav och Gud och hans mormor får sitta i korridoren. Anton frågar mig hela tiden, sen tittar han med hundvalpsögon, och jag bara smälter. Sen får jag stå till svars inför Agneta ;)
Allra sista lektionen var jag i 5-6 grön, klassens timma. Bokstavsjakt som Oliver, Jonte, Sofia och Lalle hade ordnat. Innan klassen fick komma in ville Oliver visa mig vart dom hade gömt alla 20 lapparna :P haha, Lalle idiotförklarade honom, sen släppte dom in klassen.
Sista 1,5 timmarna var jag på fritids. Vi var borta på nya lekplatsen. Klacken slog nytt rekord i dumhet:
"Jonna, du har jord på axeln!" Jag vred på huvudet och kollade bägge axlarna.
"Har jag ju inte! Vaddå jord?"
"Bort-JORD! HAHA!" Jag blir så trött ibland^^

Ikväll har det vart fotbollsträning på gymmet, och vi tog nog igen den loja träningen förra veckan, för fy fan vad Mats drev på oss sista varvet. Det var tungt. Det bara rann om oss när vi var klara. Jag är så trött i axlar och armar att jag nästan får mjölksyra av att skriva på datorn xD

På fredag ska jag till Sthlm med mamma och pappa. Hälsa på Jenny, Olof och Noah :) Och gå på båtmässan, såklart! :D

You
you've got you've got you've got what I want
you've got you've got you've got what I need

Dag 70, barnvaktande och fotbollsträning

Uuuugh, så var det dags att stiga upp tidigt igen... Det finns definitivt saker som jag tycker bättre om att göra. Jag älskar att sova. Men idag var det vanlig skola igen, så jag fick masa mig upp kvart över sju, och bort till skolan vid tio över åtta. Dagen drog igång. Sportlovsberättelser och en film om/med Paddington (en teddybjörn) i 1-2an. Engelska i 4an. Sen var det lunch. Dennis och Anton pratade laserdome med mig i 20 minuter. Sen försvann Dennis ut så fort man fick gå. Anton satt kvar och pratade, men när han hade ätit upp sitt tredje knäckebröd var det 10 minuter kvar av lunchrasten, så då fick jag hysta ut honom ;) Han vill så gärna att jag ska vara kvar på skolan när han fyller år (27e mars). Sötunge.
Efter lunchen var det matte. I 5-6 grön och blå. Jag skulle läsa ett tal som Ola behövde hjälp med, och jag slog nästan knut på tungan. Jag läser det alltid högt, ofta har dom bara missat något. Men denna fick jag läsa 3 gånger tyst för mig själv innan jag lyckades;
"Tre tresiffriga termer".
Sen hade jag 40 minuter ledigt, då satt jag och läste. Myyys :)
Sista lektionen var jag inne hos 3-4an. De skulle läsa tyst. Anton vinkade att jag skulle komma dit. Då hade han tappat bort sig, råkat slå ihop boken. Jag hjälpte honom att leta fram dit han hade varit. 20 sekunder gick, sen vinkade han igen. Jag gick dit.
"Har du körkort?" Frågade han med lysande ögon.
"Ja"
"Har du bil också?"
"Ja"
"Här?!"
"Ja"
"Får jag se den?"
"Ja, får du väl", skrattade jag.
"Nu?!" Undrade han och reste sig halvvägs från stolen.
"Nej Anton, sen!" Skrattade jag och gick och satte mig och bläddrade i en bok; Fotbollsstjärnor 2005.
"Nänänä", sa Anton (han har lite svårt för det där med TYST :P) Han gick fram till sin låda och drog ut en ny bok; Fotbollsstjärnor 2009. Han gav mig den. Så jag kollade i den istället. När de slutade skulle jag lämna tillbaka den, men Anton tittade på mig med sina hundvalpsögon:
"Du får låna den, om du vill!" Gullunge :)

Sen var det fritids på eftermiddagen. Vilket kackel. Tim bråkade med mig konstant i en och en halv timme. Blåmärken överallt, kändes det som. Fick hjälpa Felix ner från taket på en garderob där han hade gömt sig under kurragömma. Sen började han och Anton systerkärlekfajtas.
"Ska ni slåss så får ni gå ut!" Skällde AK.
"Men det är BLÖTT ute!" Protesterade Anton. Vilket svar^^

Mellan 16 och 19.15 passade jag Alice och Louise :) Mina änglaungar :) Och Wilma, den ständigt tuggande hunden^^

När jag åkte från dom plockade jag upp Sara och Annika, åkte hem och slängde på mig träningskläder och brummade upp till Kallinge, Jernvallen. Fotbollsträning. Kallt som i Gud vet var. Annika sköt ett stenhårt skott i magen på mig (en röd, synnerligen smickrande cirkel på magen). Sanne passade på att ge mig en extra fotknöl på vänsterfoten, då hon sparkade en tåpaj rätt i min fot. Smärtan strålade ända upp i knäet^^ Ibland gör det ont att spela fotboll...

Nu tänkte jag i alla fall gå och lägga mig och försöka sova! Ha det guld, folks :)

Every little thing
is gonna be alright

Melodifestival, tacos, guitar hero och slappedag

Igår fick jag besök, det var FO och Elina ;) Vi var inne en vända på Maxi, sen spelade vi guitar hero. Första gången för undertecknad. Gick ju inte sådär överdrivet bra :P
Sen gjorde vi tacos och kollade på melodifestivalen. Vilken kass musik! EMDs var väl den enda som var något som liknade bra i alla fall... Herregud.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Vart en rätt dryg dag faktiskt. 

The start of something new?
Förmodligen inte, med tanke på min vanliga tur...


Barnens lekland, McDonald's och Laserdome

Idag hann jag inte mer än vakna förrän Sara hängde på telefonen.
"Vill du åka till Barnens lekland med mig och Simon?" Kunde jag väl göra. En timme senare bar det av. Sen tog det nästan en timme innan vi kom dit, för jag hittade inte, märkte vi... :P
Väl där gick jag in gratis :) Inte fy skam, I'd say :D Särskilt som jag lekte lika mycket som Sara och Simon ;) Vi var där i tre timmar, och hann med en hel del på den tiden ;)

Efter leklandet blev det middag (för Simon och Sara) på McDonald's. Dom åt och glufsade och jag tittade på. Middag väntade hemma :P Snodde bara några pommes för Simon.

Hem och åt middag, kollade på trailern till Ice Age 3 här:
http://www.moviebox.se/trailers/iceage3/
Den verkar helt klart lovande ;) Skitrolig :D

FO hämtade mig vid tjugo i sju. Upp till Kallinge. Joinade Fredde, Jimmie, Jimmy, Alex, Rikard och Andreas. Först blev det skitgubbe en dryg timme (jag fattade ingenting, har aldrig spelat det innan, förlorade varje gång) och sen 6 20 minuters-set laserdome. Skitkul :) Jimmie skrämde mig en gång så jag höll på att börja gråta. Och sen hur många gånger jag hoppade till... Jag tappade väl räkningen efter 25, nån gång :P Hela min mage är som en knuta efter att ha spelat sån skit. Ingen sport för folk med svaga nerver^^ Det var lite roligt när jag, FO och Rikard var på lag, för vi sköt lika mycket på varandra som på de andra. Jag och FO går ganska mkt tillsammans, så vi skjuter ju samma människor också :P Rikard: "Ja, vafan, om man råkar skjuta nån i SITT LAG så blir man för fan sönderbombad sen!" Haha *vissel* ;) Jag är kass på laserdome :P

Nu är jag hemma, klockan står på 23:55 och jag ska nog ta och krypa till kojs. Det är en dag imorgon också ;) Fast först ska jag nog läsa ut boken jag håller på med nu...

One day I'll fly away
leave all this to yesterday

Dag 68, träning, dag 69 och träning

Herregud, vilket varierat liv jag lever. Märkte ni väl på rubriken?

Igår var en låååång dag :P Jag började klockan 8, klockan 9 gick bussen in till badet. Vi badade och stimmade och stojade. Lalle och Bex löste klängbiljett, så dom hängde på mig från det att vi kom tills det att vi gick :P Klacken skickade först en hel tidvattenvåg i ansiktet på mig (den höll på att skölja väck mina linser^^) och sen skickade han iväg Tim som en harpun, och Tim träffade mig i revbenen med fingerspetsarna. Ooont. Sen lyckades... Lisa eller Bex få in en fullträff med hälen på mitt blåmärke på knäet, som jag fick av Pär på träningen i måndags. Så jag kände mig lite mörbultad efter badet ;)

Efter att vi hade duschat och gjort oss iordning, kollade vi lite på en fotbollscup i A-salen. Där var ett Listerby-lag och ett LIK/JSK. Pojkar födda -99, vilket betyder Niels, Max, Anton, Linus, Lucas, Arvid, Joel... Kort sagt, en hel drös med pojkar som jag har haft i fotbollsskolan :) Anton stod i mål i ena matchen. När bollen var på motståndarnas planhalva, slängde han en blick på mig och vinkade lite försynt. Så söt :)

Vid tolv bar det av till Blekan, för att äta lunch. Spagetti med köttfärssås, äckligt så inihelvete. Men det fick väl gå ner, var ju enda maten man fick :P

Så avslutades dagen med skridskoåkning på brunnsvallen.Jag åkte väl ungefär 20 minuter :P resten av tiden ägnade jag åt att knyta skridskor, leta vantar, spänna hjälmar, hitta toaletter :P När jag väl kom ut på isen, kom Klacken bakom mig, tog tag i mina höfter och åkte iväg med mig i en hiskelig fart. Eller, den var kanske inte så hiskelig, men för en som inte kan åka skridskor, allrahelst inte bromsa, så var den hiskelig. Men jag överlevde, och det gjorde alla andra också.

När vi kom tillbaka till skolan låg alla helt utslagna i sofforna. Dötrötta. Jag låg på sidan, och Alfred satt på knä. På mina revben.

Jag låg på soffan hela kvällen, läste och halvsov, ända fram till fotbollsträningen halv åtta. Men det var en rätt snäll träning, Mats drillade oss inte så hårt :P

Idag började jag eg 10, men åkte bort vid halv, eftersom vi skulle in och kolla på Eldorado. Vilket ju lät kul och spännande, så länge man inte visste vad det var. Medans de övriga drack upp sitt kaffe, fick jag i uppgift att gå ut, samla ihop de 13 ungarna och organisera läget lite. Dom skulle ju delas upp på 4 bilar. Easy done :)

Vi var på Eldorado i 1,5 timmar. Det var 5 minus, jag hade inga vantar och bara tunna mjukisbyxor (jag som inte visste vad det var), tråkigt, äcklig saft, bara 1 korv att äta och allmänt händelsefattigt. Träffade Amillon med Sebbe och Cassie, Jennie med barn... Och säkert fler. Trist i alla fall. Till slut bemäktigade i alla fall brandmännen sig med att sätta eld på en bil och släcka branden. Vilket kanske inte var så spännande, men det fascinerade barnen.

Tillbaka till skolan och ät lunch, sen hände det inte så mycket mer. Klacken satt och drog massa skämt i lärarrummet, ibland var det roligt, och ibland skrattade man bara för att det var bara att välja mellan att skratta eller att gråta. Så kan det va :P Jag fick frilejd vid två, då stack jag och FO in till gymmet och tränade en timme. Sega som fan i kroppen^^ Uuugh.

Sen har jag inte gjort så mycket annat idag ;) Tycker ändå att jag har varit hyfsat aktiv denna veckan ;) haha :) Bara för att jag inte lär göra ett skit imorgon ;)

I want to tell you all a story
'bout a Harper Valley widow wife
who had a teenage daughter that attended Harper Valley junior High
well, her daughter came home one afternoon and didn't even stop to play
and she said; "Mom, I've got a note here
from the Harper Valley PTA"
Well, the note says; "Mrs Johnson
you're wearing your dresses way too high
it's been reported you've been drinking and
running round with men and
going wild
Now we don't believe you ought to be
a bringing up your little girl this way."
And it was signed by the secretary
Harper Valley PTA

Well it happened that the PTA was gonna meet
that very afternoon
and boy, were they surprise as mrs Johnson wore her miniskirt into the room
and as she walked up to the blackboard
I can still recall the words she had to say
She said; "I'd like to address this meeting
of the Harper Valley PTA"

"Now there's Bobby Taylor sittin' there
and seven times, he's asked me for a date.
And mrs Taylor sure seems to use a lot of ice
whenever he's away.
And mr Baker, can you tell us why
your secretary had to leave this town?
And shouldn't widow Jones be told
to keep her window shades
all pulled completely down?"

"Now mr Harper couldn't be here,
cause he stayed too long in Kelly's bar again.
And if you smell Shirley Thompson's breathe
you'll find she's had a little nip of gin.
And then you have the nerve to tell me
as a mother
you think that I ain't fit
well this is just a little Peyton Place
and you're all Harper Valley hipocrits"

Now I wouldn't put you on
because it really did,
it happened just this way
That day my momma socked it to
the Harper Valley PTA
That day my momma socked it to'em at
the Harper Valley PTA

Dag 66, hjärnvärk och utefotbollsträning i minusgrader

Idag började jag klockan tio ;) ganska nice, I'd say ;) Skönt med lite slapp vecka så :) Hade ställt mobilen på alarm, så tio i nio ringde den;
"Han torkar svetten ur sin panna..." Johanna & Sven, Björn Rosenström^^ Hej vakna med ett smile ;) Och när jag tryckte på okej, ploppade en bild upp på dig och sen stod det VAKNA!
Jag gillar min nya mobil. SKARPT.

När jag kom bort till skolan var det high life. Vild lek, och jag hamnade i mitten. När jag väl brottat mig loss, stack jag bort till lärarrummet, där dom andra satt. Vi satt och där ett tag och pratade skit, sen gick vi bort till pulkabacken. Jag gjord ett åk på stjärtlappen, den svängde runt och tog en tvärnit, så jag slog ner med bakhuvudet i isen. Kan ju meddela att jag har haft en hiskelig huvudvärk sen dess.
Väl tillbaka i skolan (efter att ha blivit snöattackerad, och snöattackerat Klacken) åt vi lunch. Pyttipanna. Rätt okej :)
Sen fick jag gå ner med nästan varenda unge i gympasalen. Dom lekte moroten, kramdatten, datten och sommarlöv. Sen var det mellanmål, sen slutade jag :P

Har legat på soffan och läst hela resten av dagen. Skönt. Nu är det dock dags för fotbollsträning på Jernvallen om en timme :) kommer bli kyligt, det är redan -8,5 grader ute. Tredubbla underställ ikväll kanske?

I have needed you so long
but I just can't keep holding on

Sova-länge-morgon och hårdträning

Mmm, sov till tjugo i ett idag. Hämtade mamma och dom inatt, så tog tillfället i akt att sova lite längre ;) mamma var uppe och knuffade på mig vid kvart över tolv, för hon ville inte väcka mig med dammsugaren :P Fast eftersom jag inte steg upp så fick jag dammsuga rummet sen ;)

FO hämtade mig vid fyra, så stack vi in till gymmet och körde järnet i 2 timmar :) Hon fick ett ryck och hakade upp sig på mina axlar.
"Men herregud människa, så kan man ju inte se ut! Du är ju felskapt!" Tusan vad jag skrattade^^ Bara för att jag har biffaxlar.
"Jaa", sa FO, "och jag har ingenting." Haha ;P

Sen blev det kinamat och läsa lite i Kär och galen. Bra bok :)

I took your word and I believed
in everything you said to me

Inställd träning, promenix oxh big time YES!

Vaknade (och steg upp, vilket inte händer allt för ofta) kvart över tio. Tror att jag somnade på två röda sekunder igår ;) Funderade t o m på att skippa utslagningen i Let's dance, men dum som en mulåsna satt jag i soffan...

Tanken var att det skulle vara fotbollsträning här borta i Listerby klockan 2. Jag brummade bort vid tjugo i 2. Tjaa... Det var jag, FO, Net, Jujja, Sanne, Terese (som inte skulle träna), Cissi (som inte skulle träna), Annika (som inte skulle träna) och Mathila (som inte skulle träna). Så vi sket i att träna, snackade om allt möjligt i en timme, sen åkte vi hem. Vi pratade lite om träningslägret i april. Do som har bebbar (Cissi o Fritte) måste kunna följa med, även om det betyder att bebbarna ska åka med ;)
"Haha, ja, och mina kommer vara där, även om han har sin jävla match. Dom blir vi inte av med i första taget! Skrattade Net. Som pratade om Pär, Hjalmar och Nisse.
Sen körde jag och FO lite folkrace på blindtarmen ;)

Det blev våfflor till middag :) smaskigt. Fast fågelkrakarna här ute fick dom som blev över. Vi har Sveriges mest bortskämda fåglar här :P dom är så rundnätta att jag fattar inte hur dom orkar lyfta ens en gång. Dom får allt som blir över i det här huset, dom har tuggat ris, pepparkakshus, våfflor, frallor, äppeln, osv osv. Spoiled bastards ;)
Efter det gick vi rundan Göstas. Kyligt, men skönt.

Ikväll har jag skjutsat bort mamma och pappa till Björn och Marie. Så det blir en kväll i ensamhetens tecken ;P kollar lite på When Harry met Sally, ska se Melodifestivalen sen, tänkte jag.

Nu supportrar mamma och pappa mitt och FOs beslut om att söka till fjällen i vinter :D Så det ska sökas. Till Sälen, Idre, Åre, Branäs, Trysil whatever! Alltihop ;) Hade ju varit gudagott att hamna i Sälen :) Allrahelst Lindvallen eller Hundfjället, för där hittar man så jäkla bra vid det här laget, men tro mig, de andra ställena funkar också ;) jag vill komma iväg och testa något nytt, har börjat bli så förbannat rastlös. Kanske har 20 år i Ronneby tagit ut sin rätt... Men jag har lite ångest för att lämna fotbollen :/ Jag har spelat i Listerby IK i 13 år, tränat i ur och skur, vämjelig hetta och minusgrader, ösregn och snöfall.
Jag kommer sakna vårt lag något så alldeles inihelvete. Det är ett gäng fantastiskt roliga tjejer, det är dom som gör att man orkar allt det där som man inte orkar ensam.
Tack!

Nu börjar melodifestivalen, så jag tänker vara osocial ett tag... Fast jag är bara intresserad av att höra låtarna, hatar mellansnacket när dom försöker vara roliga. Kristian Luuk är naturligt rolig, och Björn Gustafsson ska vi inte ens prata om, men nu?
Nej, vet nån va.

Hey hey hey
goodbye

Dag 65, träning och Let's dance

Jahaja :) idag var jag först hos 3-4an och försökte få dom att jobba undan lite matte. Lättare sagt än gjort. Albin är väldigt intresserad av allt annat, och Anton var INTE på jobbhumör.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! KITTY OCH ANDERS ÅKTE UR LET'S DANCE!!!!!!
Jaeklans vad bra :D:D

Aja, resten av dagen var jag på Lilltellus. Vi var vid tennisbanorna och åkte pulka nån timma, sen lunch. Så var det fritids :) vi kollade på Wall-E. Den var lite söt ;)
Jag stack hem vid fem i fyra, eller hem och hem. Jag åkte raka spåret in till gymmet, jag och FO skulle träna. Vi testade filialen i "centrum". Där var inte allt för mycket folk... Fidde och Kent, var väl ungefär vad känningar där var :P Men jag och FO hade minsann rätt roligt ändå ;) Jag var så övertrött... Haha :P
Skjutsade hem henne efter träningen, hon hade ingen bil. Lisette hade stuckit med både sina och FOs bilnycklar imorse^^ Familjen Olsson i ett nötskal ;)

Ikväll har jag inte gjort särskilt mycket alls... Läst en del i The Carlyles. Kollat på Let's dance. Är så glad att Kitty åkte ur! Jag har hiskeligt svårt för den människan... Så det var helt okej för mig ;) Särskilt som Morgan och Samuelsson är i topp, det är dom två jag hejar på ;)
Livet har sina goda stunder

The moment I wake up
before I put on my make-up
I say a little prayer for you
while combing my hair now
and wondering what dress to wear now
I say a little prayer for you

Dag 63, träning, dag 64

Jahaja, jag skrev inte igår insåg jag nu när jag loggade in. Vad dumt av mig.
Onsdag var det igår ja... 1-2an, fast var bara med 2orna. Händelsefattigt.
Sen satt jag och läste en stund, för jag hade rast. Sen lunch, rätt okej. Ris med kassler, svamp och... Nej, det var nog allt. Sen var det dubbellektion hos 3-4an. Jag var plaskvåt, hade varit med i snöbollskriget på rasten... Alla ungar mot mig :P Inne på lektionen lyckades David skrämma slag på mig. Anton överraskade mig en smula, men annars var det ganska lugnt. Dessa underbara, underbara ungar. Tur att det är fotbollsnördar. Man kommer förhoppningsvis kunna hitta dom i Listerby IK i alla fall i ett par år till.
Sista rasten blev det mer snöbollskrig. Sen var det lektion hos 5-6an. På tal om det! Maria skickade iväg mig att kopiera papper åt henne. Blev ett himla jobb, för mitt i allt tog papprena slut, och det bråkade och hade sig. Sen när jag ger henne pappren så har människan inte ens vett att säga tack! Hur jävla svårt kan det vara? Fast hon är ju gift med Göran Bjerre, så man kan ju inte vänta sig för mycket... -.-
På eftermiddagen var det fritids. Klacken attackerade mig på fotbollsplanen och jagade mig, för att slutligen kasta en megasnöboll i nacken på mig. Sen hämnades jag, när han satt på en av bänkarna. Gled diskret upp bakom honom och stoppade lite snö innan jackkragen. En stund senare gjorde han samma sak på mig^^
Jag lyckades mora Felix också ;) det var ganska underhållande ;)

Idag har jag varit på lilltellus hela dan :) har varit rätt kul :) teater i ronneby på morgonen. På tal om det, två gånger på vägen till skolan så bara spann hjulen för mig när jag försökte gasa, och när jag skulle hem så gled jag sidledes i en kurva, jag fick möte och det var snömodd på halva min körbana. Så jag gled bara åt sidan, och höll på att hamna i diket. Läskigt. När vi kom tillbaka till skolan fick ungarna rast, sen fri lek. Sedan var det lunch, rälig fisk. Sen hade jag rast. Sen var det fritids :) var typ ute en timme, sen mellanmål, sen gympasalen en timme. Sen åkte jag hem.
Har varit inne på Maxi med mamma, och läst lite till i The Carlyles. Good one ;)

I know you're not a fairytale
and dreams are meant for sleeping
(but I've never liked reality that much)

Dag 62, alldeles förbannat trött

Idag har jag spenderat hela dagen på lilltellus. Från halv nio till kvart över elva innebar det idrott med förskoleklassen ;) det är ganska roligt, dom har sämre koordinationsförmåga och motorik än vad jag har :) men dom är så himla söta! :) Sen kan man ju terra Monica lite också ;)

Sedan var det lunch, räliga hamburgare. Bara att äta och se glad ut :P

Sen var det dags för en runda med fritids. Vi gick till skogen vid tennisbanorna, lekte Vem är rädd för svarte man, kom alla mina barn och sedan rullade dom nerför sluttningen i en halv evighet.
När vi kom tillbaka gjorde vi mellanmål, med varm choklad att dricka. Himmelens smaskigt var det :) Alfred satt i mitt knä i säkert 20 minuter och gosade. Han är så gullig när han inte bråkar med en :)

Ikväll kommer jag nog sova gott... Hoppas jag :P natten till måndagen sov jag inte alls, och igår natt somnade jag efter tre, sen upp igen tjugo över sju. Så det har varit lite tungt idag. Förresten fick jag världens skott mitt i planeten igår på träningen! En ny tjej var med och tränade, hon fick en passning och slog till på direktskott, jag stod 3 meter bort och fick bollen rakt i ansiktet. Tusan vad dom skrattade, medans jag hämtade andan och undrade om jag skulle svimma.
"Fan FO", sa jag, för hon stod närmast, "jag tror mitt näsben trycktes in två cm i huvudet!" 5 minuter senare sköt samma tjej mig i magen, och precis innan matchen blåstes av, sköt hon en boll som jag fick på insidan av låret, såndär svidare. Hon kom fram till mig;
"Fan, jag skjuter ju på dig hela tiden!" Haha, så kan det gå när inte haspen är på!
Fast jag hade huvudvärk resten av kvällen.
Jag, FO, Jojjo, Julia och Jessie fick presentkort på 500:- på Stadium, för vi hade tränat mest förra året. Kul :)
 Sen var det fotografering också, Peter Lennartsson var där med en av herrarnas matchtröjor och fotade oss.

You kept me guessing
and now I'm destined
to spend my time missing you

Dag 61 och fotbollsträning

Jahaja :) Ännu en dag i smältugnen ;) haha! Började i 1-2 grön, men där hände väl inte så himla mycket :P dom är ju så väluppfostrade ;)

Sen var jag i 3-4an, där dom inte är så väluppfostrade ;) det var engelska. Linus K lyckades banka till mig i revbenen med det tjocka engelska-lexikonet -.- trött jag blev då, två sekunder^^ Terrade Gustav lite, det är så roligt att retas med den ungen ;) han kommer bli en sån hjärtekrossare, för han rolig och så himla söt :)
Felix Lindberg var tillbaka efter att ha varit sjuk, och han är hiskeligt liten och smal i vanliga fall, men nu var han tusan som ett vandrande skelett :/ lite otäckt att se faktiskt.. Han såg ut som folk med ätstörningar brukar göra, insjukna armar och axlar, blek och dan :/ Fast sen kallade han mig för sushi, sa att jag var "glyttig" (vilket betyder barnslig/fjantig) och försökte lura mig med; "Vad har du där?"-tricket, så det var nog inte för illa ställt :P
Hugo frågade mig hur länge jag ska vara kvar på skolan.
"Tills du slutar sexan Hugo, så jag kan ta hand om dig ÄNDA tills du börjar högstadiet!" Han såg lite lätt (ganska mycket) förtvivlad ut. Det var nästan lite darr på underläppen.
"Men Joooonna, du ska ju flytta!" Lollo, sån skvallerbytta :P (om det nu blir Kalmar till hösten)
"Vart ska du flytta Jonna?" Undrade Gustav.
"Jag ska flytta in bredvid er, Gustav, visste du inte det?" Så kunde jag hölja en till i förtvivlan ;D som sheriffen i Robin Hood säger;
"tjaa, än så länge har det varit en lyckad morgon!"

Efter lunchen var jag i 5-6 grön. Gick väl helt okej :) fast många idiotiska uppgifter idag, som jag inte alls begrep mig på. Men men. En gör så gött en kan^^ Oliver kom med nån såndär omvandla m och sek till hastighet/km. Sånt kan jag inte alls, så jag muttrade lite och försökte prata bort honom, vilket jag lyckades med. Sen sa Carina att lektionen var slut ;)

Lektionen efter var jag inte inplanerad nånstans, så satt i lärarrummet och terrade Birgitta, som satt vid datorn. Sen kom Klacken inklampande;
"Jaha Jonna, elva i lördags kväll, kröp ute i Leråkra hörde jag. Har du skrubbsår på knäna eller?" Skrattade han, för andra gången idag.
"Ja, det har jag, vill du se? Kom med nåt nytt nån gång!" Himlade jag mig.
"Han har inte mer att komma med, vet du", mumlade Birgitta till mig.
"Vad sa du, Birgitta?" Frågade Klacken i en ton som visade att han hört exakt vad hon sa.
"Ingenting Klas", flinade Birgitta. Sen började vi skratta.
Sen kom Maria och sa att hon hade anmält skolan till Earth hour, att man ska släcka ner en hel timme en lördagkväll.
"Det är lugnt Jonna, vi kan släcka ner EFTER klockan elva!" Flinade Klacken. Gubbahalva.

Sista lektionen var jag i 3-4an. Dom jobbade med landskap. Anton och Max redovisade, sen ägnade dom resten av lektionen åt att tjabba om vilket landskap dom skulle jobba med sen :P

Därefter var det fritids :D När ungarna satt sig till bords, lutade sig Klacken fram och viskade (med händerna runt mitt öra, för att ungarna inte skulle höra. Dom hör så mycket som dom inte ska höra);
"Kan du inte fråga Isak om han har fått jobb på sparbanken. Med den springan!" Jag dog av skratt. Isak har nästan jämt byxorna nere på halva asen, och kalsongerna lika lågt...
Så vi åt mellanmål, sen ner i gympasalen. Vi körde Sommarlöv, sen Sportlov.

Nu sitter jag bara och väntar på att träningen ska börja. Hatar att träna såhär sent :/ hade jag fått bestämma hade vi börjat kl 18. Eller 17:30. Inte 20.00-21.30. Kass. Man är trött innan man åker, sen hinner man inte komma ner i varv när man kommer hem, så somnar man vid två-tre inatt och är död imorgon. Särskilt som jag aldrig sover på söndagsnätterna. Jonnalogiskt syndrom. Jag kan inte sova när jag vet att det är måndag dagen efter. Bara när vi är i Sälen, eller ute i båten.
Fick schemat för nästa vecka (sportlov). Ganska nöjd, I must say:
Mån: 10-15
Tis: 10-15
Ons: 8-16
Tors: 10-15
Fre: 10-15

I wanna know
have you ever seen the rain
coming down
on a sunny day?


Årsfest och ursäkt

Förlåtförlåtförlåt en Jonnamänniska med kasst minne: Sandra var ju också med på presenten från Sarah, Ida och Daz! Forgive me, big time!

Som ni kommer förstå började jag skriva på detta inlägget när jag kom hem igår...

Jag är nyss hemkommen, har vart på årsfesten. Skulle eg vart på väg till natti nu, men kände mig seg efter en veckas sjuka och mellanlandningen hos Sanne hade varit okej, bortsett från vissa människor... Så då kände jag att det var nog dags att bege sig.

Förfest hos Cissi, skitkul :D vi skrev en laglåt och pratade skit, mest :D och drack, såklart ;) vid tjugo i sex åkte vi hit till bygdegården. Vi klådde oss ner vid damernas bord som för första gången (?) var större än herrarnas. Herrlaget som numer har en medelålder på 16 år^^
Jag hamnade mellan FO och Tania. Först pratade Jörgen Carlsson en stund, och delade ut pris till den dam- och herrlagsspelare som tränat mest. Dam: FO, Herr: Jim. Well deserved :) Iaf FO :P
Sen fick hela vårt lag gå upp, eller, vi från Listerby. Vi fick en liten "medaljpresent" från Mats och Lena, som tack för förra året, för att vi ställde upp och kämpade på, trots att det gick uselt och vi led av personalbrist.
Sen plockade vi fram Mats och satte honom på en stol, sen stod runtom bakom honom och sjöng vår laglåt;
LBH ska det va!

I år kommer vi tillbaks
starkare än något annat lag
Å vi vet att vi har en hemlighet
som ingen vet

I år blev två lag till ett
och må va att vi har ett eget sätt
men vi vet att vi har en hemlighet
som ingen vet

Ett toppenlag som nu ter sig
att vi är gåvan just till dig
(alla pekade på Mats)
Vi är stadens nya grej

När vi nätar mål så skriker publiken
skapar värsta kalabaliken
vi ger våran tränare vad han vill ha
(alla pekade på Mats)
långa inkast ska det va
LBH ska det va!

Tjusigt va? ;) Vi (dvs Jojjo och Cissi) skrev ihop den på 10 minuter hemma hos Cissi :) Sen vart det mat :) Smaskens! Det är alltid god mat :) När jag och FO gick bort på toa så fick en beställning på 4 frallor att ta med oss tillbaka :P D'oh. Jessie, Julia, Mathilda, Sara och så FO själv.
Efter maten (tror jag det var) så tackade Linus och Feda deras ledare för året som gott, med en blomma. Sen hade festkommittéen gjort ett spex om allsången på Gnistan :D skitroligt, verkligen mitt i prick :D sen hade "Mamma Mia-gänget" uppträde där också^^ Lena, Mats, Bisse, Pelle och två till som jag inte såg vad det var för nåra. Det var också för jäkla roligt :D Sen sprang Lotta runt med en bunt rosor, först ropade hon:
"Finns här några götteburgare? (=göteborgare)" Feda, Harry och Peter var ju där och hälsade på :P Så dom fick varsin ros. Sen gav hon rosor till några som satt i kanterna, sen ropade hon;
"Sen har vi Jonna, som precis fyllt 20! Var är Jonna?" D'oh xD haha. Så jag fick mig också en ros :) sen fick Greven också, för Rådström ropade att han hade ju också nyss (1 januari) fyllt 20.

Efter det spektaklet var det dags att sjunga :) Dagny, såklart :D
Dagny, kom hit och spill
åhåhåh Dagny, fem droppar till
Sen sjöng vi August och Lotta (rulla, vi rulla, vi rulla, vi rulla), Sånt är livet och säkert nån/nåra till, men det är dom jag kommer ihåg just nu :)
Sen började Annelies orkester att spela. Fast dom spelade inga bra låtar, så det var lite tråkigt :/ vid tiotiden stack vi in till stan, till Sanne. Var där till halv tolv, sen stack jag hem. Hade eg tänkt följa med till Natti, men näej, blev inte så... Dels vart sjuk ett tag, vilket har krävt lite av en, sen hade någon stulit min dricka för mig, så jag hade inte haft nånting att dricka sen klockan nio, så jag var inte direkt i stämning.. Sen dök det ju upp ett par människor som jag... Har lite svårt för, så att säga :P
Så det blev hem, sitta vid datorn en stund, sen sova. Skööönt.

Forever is an awfully long time

You're voice is so Marilyn Monroe

...It's funny how that
makes me wanna smash the phone
I wonder if JFK
ever felt this way
all alone
like summer when it snows
so out place
so out of those fake smiles
I used to do so well
and here's the part
of the song where I start
to break down like my broken heart
but it's not gonna matter
the lines are all down
from a hurricane
they should've named after you
maybe I should get a Scorpion's ringtone
to remind me of you


Beslutsångest, Änglahund och lite Skomakar-Anton. Men mest beslutsångest

Beslutsångest. Beslutsångest. Beslutsångest.
BESLUTSÅNGEST!

Igår satt jag och la in lite fler låtar på mobilen, hittade bl a Skomakar-Anton och Änglahund :D Blev överlycklig :D Ibland lönar det sig att gå igenom de gamla dansbandsskivorna som ligger här nere i skåpet :)
En annan låt som jag tycker hiskeligt mycket om är Alf Robertssons; Hundar och ungar och hembryggt äppelvin :)
Jag, skomakar-Anton, frågar dig
Elin, vill du bli min fru?
Du behöver bara svara ja eller nej
men du måste svara nu
Jag har köpt en biljett till Amerika
och båten går om åtta dar
Elin, jag vill ta dig med
det finns säkert biljetter kvar

Skomakar-Anton, du var mig en filur
jag känner dig knappast än
men visst verkar du stor och stark och trygg
och nog vill jag va' din vän
men min far och mor behöver mig nu
jag får vänta på dig här
Anton, res du till Amerika
men stanna ej för länge där

Jag har bestämt mig för att inte plugga till lärare i höst, eftersom att dom ska göra om utbildningen. Jag vill inte läsa en utbildning som omodern samma år som jag tar examen. Jag vet, det är som Daz sa, man får säkert jobb ändå, men jag satsar hellre på det nya. Jag fattar inte varför alla har så jävla bråttom med allting! Saknar jag några såna där avgörande gener? Jag bara undrar...
Nu är jag inställd på att söka till fjällen och jobba där en vintersäsong. Jag och FO är överens om att vi vill prova det, båda två. Det har jag i alla fall ställt in mig på att det blir i höst. Sen då?
Jag har suttit och kollat på Kalmars (FFs, tänkte jag skriva xD) hemsida nu på morgonen, och där finns så många kurser jag skulle vilja läsa!
Avancerat friluftsliv / Äventyrsidrott (vinter)
Hälsopedagogik
Huliganism, kroppsfixering och idrottsideal
Litteraturvetenskap
Introduktion i Isländska
Psykologi
Idrott och socialt arbete
Kreativt skrivande

Vilken kurs hade du parat ihop mig med? Jag vill läsa allihop... Men vad tusan blir man sen då, på sånt hopaplock? Men jävlar, detta är jag uppriktigt intresserad av att läsa. Verkar riktigt roligt, alltihop... Man kanske skulle prata med någon sån där allvetande person och fråga om man kan få jobb efter att ha läst dessa kurser?

Sweet home Alabama
where the skies are so blue
sweet home Alabama
Lord, I'm coming home to you

Dag 60 blev en 1,5 timmarsdag...

Uuuuusch, ich bin verkylt... Eller vad det nu heter -.-

Åkte till skolan imorse, men hann knappt in genom dörren förrän de attackerade;
"Du ser INTE pigg inte!"
"Åk hem med dig!"
"Jonna, du brukar faktiskt se lite piggare ut!"'
D'oh. Åkte hem vid tio. Birgitta bara tittade på mig;
"Erkänn att det är för att vi ska ha sångstund imorgon!"
"Jaa, det är bara därför", svarade jag, sen åkte jag hem.

20 ÅR! Dag 59 och förkyld

Fyller 20 år idag :) wiiie :)

Fick lite presenter imorse:
Harry Potter and the chamber of secrets
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Harry Potter and the goblet of fire
Harry Potter and the order of the phoenix
Harry Potter and the deathly hallows
4 nya bläckpennor
Ojääää :D, tack mamma och pappa :D

Kom till skolan och fick födelsedagspresent av Alice och Louise, sötgötaungarna :) en shower gel som luktade himmelskt, och två små hjärtan att ha i bad. Tack tösabitar :)

Skulle gå med Monica till gympasalen, genom korridoren, men där stod ju alla ungar, varav ungefär 2 tredjedelar visste att jag fyller år :P tog mig typ tio minuter. Sen kom jag in på Stortellus. Monica bara tittade på mig;
"Är du snabb eller?" Haha, ingen ironi där inte^^
Sen var jag med på förskoleklassens idrottslektioner :) dom är ju lite söta av sig ;) Blev lite impad att Alfred R är så jäkla stark! Han var ju mil före dom andra... xD

Sen fick jag den stora äran att äta med 3-4 grön. Dom sjöng för mig^^ sötlökar. Fast sen ägnade dom resten av lunchen åt att bråka med mig. Varför ändra sina vanor?

Sen bort till lekplatsen med fritids. Var där i 1 timme och 1 kvart, vilket var en timme för länge :P kyyyligt. Dessutom har jag blivit mer förkyld där efter, näsan är helt igensatt. Suck och stön.

Coat of many colors (Dolly Parton)

Back through the years
I go wonderin' once again
back to the seasons of my youth
I recall a box of rags that someone gave us
and how my momma put the rags to use
there were rags of many colors
every piece was small
and I didn't have a coat
and it was way down in the fall
momma sewed the rags together
sewin' every piece with love
she made my coat of many colors
that I was so proud of

As she sewed, she told a story
from the bible, she had read
about a coat of many colors
Joseph wore, and then she said;
"Perhaps this bring you
good luck and happiness"
and I just couldn't wait to wear it
and momma blessed it with a kiss

My coat of many colors
that my momma made for me
made only from rags
but I wore it so proudly
although we had no money
I was rich as I could be
in my coat of many colors
my momma made for me

So with patches on my britches
Holes in both my shoes
in my coat of many colors
I hurried off to school
just to find the others laughing
and making fun of me
in my coat of many colors
my momma made for me

And, oh, I couldn't understand it
for I felt I was rich
and I told them of the love
my momma sewed in every stitch
and I told'em all the story
momma told me while she sewed
and how my coat of many colors
was worth more than all their clothes

But they didn't understand it
and I tried to make them see
that one is only poor
only if they choose to be
Now I know we had no money
but I was rich as I could be
in my coat of many colors
my momma made for me
made just for me

Dag 58, lite förkyld och ny mobil!

Jahaja, idag har det väl inte vart så överdrivet händelserikt... Varit hos 1-2an, 3-4an och 5-6an :P Skulle läsa högt för 3-4 grön, dom klagade på allt^^ läste för fort, uttalade namnen fel (dvs inte som Agneta) osv. Trött jag blir.
Klacken kom med årets sämsta skämt på fritids;
"mummel, mummel, Jonna!" (mummel=jag hörde inte vad han sa)
"Va?" Sa jag.
"Jo, jag sa att om du säger "va" så är du dum!" Ibland hatar jag Klackens humor^^

Pappa hämtade mig i skolan, eftersom min lilla bil är på lagning :/
Sen åkte vi in till onoff, och fick en ny mobil, förskottpresent :D
en sony ericsson w595!

Lovin' each day

Much worse :/ paket och födelsedagsfirande i förskott :)

Uuuugh, har INTE mått bra idag :S magsjukan tog sig nog bara en mellandag igår... Då kände jag mig bra. Men det höll inte i sig...

Jönssonligan och Carlssonsläkten kom vid sex :) vi åt en smaskig middag bestående av bruschetta till förätt, och till huvudrätt: Fläskytterfilé med soltorkad tomat i och bacon runt, potatisgratäng, papayasalsa, champinjonstuvning och sallad. Till efterrätt blev det vit chokladmousse-tårta :) smaskens.
Detta fick jag i present:
Vattenkokare (OBH Nordica, röd)
Elvisp (OBH Nordica, röd)
2 skrivblock
Ulliga vita strumpor med änglar på
Robin Hood (Disney DVD)
6 cider i en kylväska (tro mig, det finns en historia bakom det hela...)
Hmm... Det var nog det hela, I think :D

Efter allt gottit bar det av ut till FO :D Jag fick presenter av töserna! Herregud, jag blev så paff 2 sekunder att jag visste inte vart jag skulle göra av mig... Jag hade liksom inte riktigt räknat med det :P
Liten läslampa som man fäster i boken(!) av Dolli
4 glas och 1 karaff av Jossa och Martina
1 flaska vin av Ida
1 dildo av Sarah, Ida och Sofie^^
Suvve, girls ;D you're the men ;D

Sen bar det av in till Natti. Jag, Dolli och FO, efter att övriga svek oss. Men vi hade skitkul :D fick in Martin, Hampus och nr 2, vet inte vad han hette. Dom har inte fyllt 18, så vi såg det som en seger xD. Fast dom blev utkastade sen. Träffade och ströp Jon lite^^

Idag har jag mått skit igen :S riktigt hemskt. Spytt o haft mig. Disgusting. Så Jojjo säger att nu får jag inte komma tillbaka till träningen förrän 93 timmar efter sista spyan :/

I just called
to say
I love you

RSS 2.0