You turned your back on tomorrow

... cause you forgot yesterday
 
Det är sol, vackert väder och som givet för en kalasdag. Och jag är inte på kalashumör alls. Inte någonstans. Jag är så otaggad för allting att jag helst vill lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och läsa. Läsa är i regel det enda jag faktiskt vill göra. Just nu. Men det är väl bara en mellandag, antar jag.
 
Veckans Coca Cola-ranson är slut. Och jag har skrämt Jessica. Passande! =)
 
Nähä, om man skulle ta och försöka packa ihop allt nu då. Åker till Blekinge imorgon för i alla fall en veckas vistelse! Ska bli mysigt :D
 
If "happy ever after" did exist
I would still be holding you like this
all those fairytales are full of shit
one more fucking love song,
I'll be sick

Can we bring yesterday back around

... cause I know how I feel about you know
 
En simpel fråga - varför spelas ingen bronsmatch i EM?
Synnerligen ologiskt.
 
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag! Eller ja, första halvan var väl inte ÖVERVÄLDIGANDE rolig - tvätt och städning och sånt dära skräp. Men fick undan lite i alla fall! Skrivit packlista också, ska ju hem till Blekinge på söndag och blir hemma minst en vecka :D
 
Ikväll kom mina Blekingeflickor (minus Sofie) till Öland, så jag, Anja och Jessica har tillbringat kvällen med dom i Idas o deras husvagn på Saxnäs =) Mycket trevligt! :D
 
Minus surgubben. Klockan 23:00 ska det vara tyst. 23:04 kom han och klagade;
"Det ska vara TYST klockan elva!" Då satt vi och pratade, skrattade och hade låg bakgrundsmusik. Vi skrek inte, vi var inte fulla. Slutsats? Überbittra gubbe. Om man är så ljudkänslig, då ska man ju för allt i världen inte plantera sig på en camping (på ÖLAND), bland andra människor. Han kunde ju hittat en trevlig gräsplätt ute i skogen nånstans. Men visst, hans liv har kanske gett honom anledning att vara bitter. Det är antagligen en rätt tragisk person = synd om honom.
 
På söndag är det EM-final, och vips är sommarens största höjdpunkt över. Bara sådär. Och ligorna börjar inte förrän i augusti... Nu när man vant sig vid att se så många matcher, jag kommer få abstinensbesvär. Och for the record - fan, vad EM utklassar VM. Utom i antal matcher då.
 
Jag har funderat på att skaffa C-sportkonto i höst, men de vill ha saftiga jävla pengar för det! Jag vill kunna se Barcelonas matcher och Real Madrids matcher, och för det skulle jag alltså få ge 200 i månaden. Inte okej. Nån som vill dela på ett konto till hösten?
 
Nu ska jag äta två bullar, sen ska jag sova. Och imorgon ska jag sova runt. Ingen mobil, ingenting.
 
Godnatt, kära.
 
Never say goodbye
because goodbye means going away
and going away
means forgetting

But just like everything else

... those old crazy dreams just kinda came and went
 
Evening to ye, laddies!
 
Eller, natt, kanske är rättare uttryckt. Allt efter midnatt är natt för mig i alla fall. Vilket inte förhindrar att man sitter här som en annan kuf.
 
Jaha, jag inleder med:
Spanien - Portugal. Galet, vad nervös jag var. Det var fruktansvärt. När Fabregas tågade fram mot sista straffen hade Spanien redan lämnat EM i mina tankar. OJ, vad gott det kändes när den satt. Huamig. Men Spanien är alltså i sin tredje final på tre mästerskap. Bara det är en bragd, i mina ögon. Och jag hoppas vid Gud att de vinner.
 
Ikväll stod TVn påslagen igen, Tyskland - Italien. Och jag hejade på Tyskland. Och hejade. Och hejade. Förgäves. Jag vet inte riktigt vad Tyskland sysslade med ikväll, men de är fan så mycket bättre än det de valde att visa nu. Det borde ha varit en final mellan de och Spanien. Enda fördelen med att Italien gick till final är att jag slipper ha beslutsångest kring vilka jag ska heja på. Även Spanien faktiskt drar det längre strået.
 
Och, som tillägg, har jag blivit huvudstupa förälskad i Mesut Özil. Hur kan man inte älska honom?
Glöm Rasmus Elm, jag ska gifta mig med Özil.
 
Utöver fotbollen har jag väl inte så mycket att säga, just för stunden. Jag har läst ut Hungerspelen-trilogin. Och den var himla bra! Så har ni inte läst den - gör det. Nu. Och vilken bok som ska ta över... Tjaa, det står mellan Cecelia Aherns Tack för alla minnen och Fannie Flaggs Välkommen till himlen.
 
I helgen blir det Öland med fina flickor! Sen drar jag hem till Leråkra en vända. Ska se EM-finalen på storbild uppe i Äggaboden, hade jag tänkt, om de sänder den. Men det tror jag att de gör ;)
 
Godnatt, kära.
Och glöm aldrig någonsin:
Never say goodbye/ because goodbye means going away/ and going away/ means forgetting/
 
So if by the time
the bar closes
and you feel like falling down
I'll carry you home
tonight

Some days are diamond

... some days are stone
 
LÄS INTE!
 
Detta är ett förbannat och gnälligt inlägg, för jag är tvungen att gnälla av mig.
 
Det är dead meat och brutet självförtroende som talar. Jag stack iväg på min vanliga promenad idag, har väl knallat den sisådär 3-4 veckor. Tar ungefär en timme att gå, i rask takt. Och idag vart jag osedvanligt pigg, praktiskt taget studsade fram i mina kempa-dojor. Så jag tänkte "vafan", tog en rövare och började springa när jag gått halva rundan. Tänkte att jag kunde jogga Kalmarsundsparken hem, det är inte ens särskilt långt.
 
500 meter. FEMHUNDRA jävla meter kom jag. Sen slog bröstet ihop om luftrören och jag vek mig dubbel, mitt ute på gatan. Skit i bilar, skit i folk, skit i glada tankar. Men snälla, snälla, snälla kroppen, börja andas igen. Och snälla, snälla benen, vik er inte. Bär mig.
 
När jag till slut lyckades få i mig så pass med luft att jag började kunna fokusera blicken igen, började jag gå. Och rundan genom Kalmarsundsparken gick långt ifrån det tempo jag tänkt mig...
 
Så nu sitter jag här, tokförbannad, olycklig, med ett snurrande huvud och en räligt värkande bröstkorg.
 
Dead meat och brutet självförtroende.
 
When you see my face
hope it gives you hell
hope it gives you hell
when you walk my way
hope it gives you hell
hope it gives you hell

I wish I could tie you up in my shoes

... make you feel unpretty too
 
Evening, there!
 
NU tar Jonna Carlsson sommarlov på redigt, ska jag be att få tala om. Efter sisådär 5-6 mejl från läraren i mellersta kursen konstaterade jag att jag fått VG på alla uppgifter :D Det var sista betygen som skulle in, så nu är jag fri som fågeln! Och lycklig? Jo, tacka fan för det.
 
För övrigt; Har man tagit Fan i båten får man ro honom i land. Kan vara det bästa svenska ordstävet som finns.
 
Var ute och knallade en runda i förmiddags, när jag kommit rundan hörnan här nere började det droppa från himlen. Hejdade mina steg 2 sekunder och funderade. Hade iPhonen i fickan och jag antar att den tål vatten ungefär lika bra som... Tjaa, allt annat som inte tål vatten alls. Men jag styrde vidare mot Stensö, med ett vakande öga på de mörka moln som tornade upp sig runtomkring. När jag slängde igen ytterdörren här nere och kom upp i allrummet - då började det regna. Kalla det vad ni vill, men jag kallar det tajming!
 
Det blev en runda till Giraffen med Anja i lilla Tafsen =) Vi var inne på Arge Kajs (Förbannat låga priser!) och jag hittade världens gosigaste filt. Passar perfekt eftersom vi ska glo på skräckis(ar?) ikväll... Sen tog vi TGR där jag köpte skärmskydd till telefonen (10 kr, de ville ha 99 på Maxi), och sen avslutade vi på Maxi med lite mathandling. Eller nåt. Ost, skinka och grönsaker i alla fall. Jag lever på varma mackor och sallad just nu. Mycket gott.
 
Jag håller på och läser Hungerspelen, och nu är jag på del 2; Fatta eld. Måste säga att än så länge är jag HIMLA nöjd. En bok i min smak! Det är ju egentligen en förbannat otäck tanke bakom boken, men hon har skrivit på ett bra sätt... Hon plockar liksom bort det vidriga, utan att förminska hemskheten i handlingarna.
 
Me like.
 
Sen vet jag inte redigt hur sund man kan vara om man kommer upp med en idé som går ut på att barn ska springa runt och mörda varandra i en dygnet-runt-direktsänd-TV-show.
 
Men nu ni, nu ska jag och Anja kolla på Paranormal activity. Anjas ord;
"Den är faktiskt riktigt läskig!" (och hon kollar på en hel del skräckisar), och Davids ord;
"Jag höll på att pissa på mig! Kunde ju inte sova sen."
 
Och jag? Tjaa, jag kanske får säga ett slutgiltigt farväl till mina nerver.
 
Kiss a little longer
stay close a little longer
won't you wait
a little longer?

I left a pocket full of sunshine

... in my other jeans
 
Goddagens, världen!
 
Så har ännu en midsommar kommit och gått, min 23e i ordningen. Och det blev faktiskt en av de roligaste! Vi samlade ihop oss, några stycken här på Hospitalet och körde hela kittet: Ut och plocka blommot och björkris på morgonen, sen satte vi oss i varsin brassestol ute på gräsmattan, knäppte upp första cidern och band kransar. Jag blev rätt nöjd, särskilt med tanke på att det var första gången jag nånsin knöt en midsommarkrans. Jag är ju inte så mycket för det där... estetiska tänket, eller vad man ska kalla det.
 
Därefter drog det ihop sig till lite sillalunch! Sill, lax, nypotatis, gräddfil, gräslök, hembakat solrosbröd, you name it! Det var inget dåligt bord vi dukade upp..! Eftersom vi inte till fullo uppnått det mått av vuxenskap som krävs för att klämma en traditionell nubbe, shottade vi tequila istället. Och tro mig, det gick bra det också. Så bra att vi hade gjort änne på en liter tequila vid halv sex på kvällen...
 
Efter lunchen blev det en vända ut till Stensö! Där det mesta av midsommarfirandet var överstökat, men vi käkade paj som Jessica bakat, och sen körde vi femkamp!
 
Vi lekte en lek som... Inte har något namn! Inte vad jag uppfattade i alla fall. Resultatet? Tjaa, ni kan ju se nedan... Sen får det helt enkelt lov att bli bildkavalkad =) Från en fantastiskt rolig midsommar, som inbegrep dans runt stången på innergården, lekar, rita på folk med kol, nattdopp i Kalmarsundsparken och avslutning med jordgubbs- och gräddtårta. Fint som snus!
 
En bild säger mer än tusen ord, sägs det. Jag tror att jag låter det stanna vid det...
 
Tack ni fina, för en suverän helg!
 
You talk too much
You never shut up
Everything I do for you is never enough
You snore, you drool,
You talk in your sleep
Won't get a night's rest until you're six feet deep
I promised you forever
But we both know,
We're never gonna get along
You want it, you got it
Here's your freakin’ song

Vart jag mig i världen vänder

... står jag här med tomma händer

Sedär, energin börjar återvända! Vaknade fan halv nio imorse också. Och kunde omöjligt somna om. Bara att stiga upp. Mamma bligade misstänksamt på mig när jag kom ner;
"Vad gör du uppe såhär dags?"
"Kan inte sova." Sen satte jag igång kaffebryggaren.
"Och VAD gör du NU?"
"Jag har lärt mig dricka kaffe." Ibland händer det mycket på en gång!

Vid halv elva gick jag upp till Skroten och hämtade ut lilla bilen. Dom har fixat nånting på undersidan av bilen. Min brist på intresse hindrar mig från att tala om vad.

Dvs jag har ingen aning.

Nån upphängningsgummigrej till avgasröret, tror jag.

Efteråt stack jag och tankade, sen drog jag en vända inom Äggaboden och sa hejdå till mamma, sen hem och plocka ihop mina prylar och vidare till Kalmare stad. Så här är jag nu! Dagen blir nog ganska lugn, har tänkt mig någonting i stil med läsa ut Dolda djup, gå en runda och kolla på Spanien-Kroatien.

Och på tal om det så drar jag nog på promenad med en gång.

Adieu, me darlings!

I have felt this way
every night and day
wishing that you would just come
a little closer
come a little closer
come a little closer
closer to me

I know you're gonna see

... the best is yet to come

Okej, så Grekland och Tjeckien vidare, på bekostnad av Ryssland och Polen. Och Holland slutar sist i grupp med 0 (NOLL) vinster i bagaget.

WHAT IS UP WITH THE UNIVERSE?!

Man kan ju bli prillig för mindre.

Tyskland och Portugal vidare. Jag hade hellre sett att Tyskland och Danmark gått vidare. Imorgon gäller dock det viktigaste: Spanien! Allra bäst? Oavgjort mot Kroatien, för då kan vi stämma upp skönsång igen;
CIAO CIAO ITALIA!

Jag ser hellre att Kroatien går vidare än Italien.

Annars tänkte jag informera om lite lyssningsbara låtar!

¤ Kapten Röd - Trasig
¤ Kapten Röd - Galenskap
¤ Kapten Röd - Saknade vänner
¤ Kapten Röd - Ett snedsteg bort
¤ Glee cast - Isn't she lovely
¤ Drängarna - Raggaren
¤ Drängarna - Jösses lilla flicka
¤ Den svenska björnstammen - Ett fel närmare rätt
¤ Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt
¤ Maroon 5 - She will be loved

Nytt på blåmärkesfronten: Ett pyttelitet blåmärke på vänster knäskål.

Nu ska Jonna Carlsson sova, jävlar i havet. Inga barn som sjunger oanständiga sånger, ingen Marita som snarkar, ingen Fidde som ringer och önskar godnatt på svengelska.

Fast, om sanningen ska fram... Så är det lite väl tyst och tråkigt.

Godnatt, kära.

När dom säger vi ska titta
och härma våra förebilder svarar jag dom vilka?
Jag ser inga på TV och jag ser inga i rikstan
dom säljer livet så det är inte dit vi siktar
så vi slutar aldrig bränna upp deras artiklar
med människan ska man aldrig mixtra

It's a long shot, baby, I know it's true

... but if anyone can make it I'm betting on me and you

Det är en trött Jonna Carlsson. Som rapporterar från ett regnigt (och lerigt, höhö) Leråkra. Gode tid, vad jag skulle behöva en powernap just nu. Eller en kopp kaffe. Japp, så illa är det. Jag tycks ha blivit kaffedrickare. Och Anja har lyckats med sitt ena mål. Det andra är rödvin, och det skymtar inte ens vid horisonten.

Fredagen blev tämligen hektisk! Skolavslutning i Listerby kyrka (fina barn!), hem för att packa, äta och fixa det sista. Sen stack jag in till stan för att se studenterna gå ut =) Fian, lilla lilla Fian, gick ut! Skoj =) Sen tog jag i rask följd Mårtenssons, Maxi och hem för att byta kläder. Det blev ju högsommarvärme i stan, o där gick jag i långbyxor och långärmad. Lurkigt, som en viss västeråsare skulle sagt.

När detta var avklarat tog jag Clio och packning och puttrade iväg till Kallinge, för att träffa Fidde och planera upp lägerhelgen. Knallar in på hans jobb och inleder helgen med att bli halvt skrämd från vettet av Dennis. Snorunge. Så, efter den hjärtattacksstarten pilade vi ihop nåt som liknade ett träningspass och lite fler frågor till frågesporten (som aldrig blev av ändå). Strax efter fem gav vi oss iväg, upp till Karlsnäsgården. Vi hann nätt och jämnt anlända före första ungen. Sen trillade de in som på pärlerad.

Vi körde ett träningspass, sen grillade vi och avslutade kvällen med att kolla på Sverige - England. Vilket ju var en känslomässig berg- och dalbana. Fruktansvärt sur förlust. "Kom igen, England!" Började Hugo skandera, med sådär 20 minuter kvar av matchen. Jag hotade med att han skulle få sova utomhus om han inte stängde igen, men det funkade inte vidare bra.


När vi skulle sova hade killarna energi så det hade räckt för dubbelt så många. Låg och fnissade när de påbörjade allsång; "I kissed a girl and I liked it!"

Särskilt eftersom det verkade vara det enda de kunde i hela sången.

Lördag morgon var det uppstigning kvart över åtta... Herreminje. Men alla kom faktiskt upp! Imponerande. Sen att vissa hade vart vakna i två timmar redan, o andra bara sovit två timmar, det är en annan femma... För ni ska inte tro att de var trötta resten av dan ;) Eller kvällen...

Efter frukosten blev det träning (och GNÄLL på tidig träning - de funkade inte så dags) och sedan började vi nästan bli människor. Vi åt lite lunch, sen gav vi oss ner till vattnet. Och lyfte ut 7 kanoter. Låt mig tala om en sak! Kanadensare är inte jättetunga, men dom är faan inte smidiga att bära heller... Baah. Sen paddlade vi! Och var tvungna att paddla rätt genom vassen (ojojoj, barn som körde fast och svor så det osade - underhållande!) för att komma in till "Amazonas". Väl inne i bäcken gick Fidde och Emelie ordentligt på grund. Men det var en mysig runda =) På vägen tillbaka kom ett rådjur hoppandes över bäcken framför oss! Inget dåligt hopp, kan jag tala om.


Vi lämpade av en hoper ungar och Marita vid Karlsnäs, sen paddlade jag, Amanda, Fidde, Emelie, Erika, Bex, Simon och Joel vidare till badplatsen. Där vi lyckades vattenfylla alla kanoter utom en. Vet ni hur mycket en vattenfylld kanadensare väger? Inte? Ta inte reda på att. Det blev till att bada i alla fall! Simon svor över allt i allmänhet och Fidde i synnerhet när vi hjälptes åt att tömma deras. Sedan paddlade vi tillbaks och fortsatte bada =) Fiddes och Emelies kanot var så vattenfylld att vi fick simma och dra in den xD.

Efteråt blev det en dusch, varpå vi packade in ungarna i bilarna och åkte till Ronneby. Kolla på fotboll, såklart! Kalmar-Mjällby, Kalmar-Djurgården, Mjällby-Djurgården. Satt hoptryckt som i en sardinburk, med en sadistisk unge på vadera sida, samt en sadistisk Fidde bakom. Som för övrigt spillde ketchup på mig..! Arvid, Karl, Dennis och Simon (strategiskt utplacerade i en halvmåne runt mig) satt och slog med sina smatterlappar på mig. Till slut råkade jag vända på huvudet precis när Arvid måttade ett slag. Resultat? PAPERCUT på min stackars, rödbrända näsa! Svar JA, det gjorde alldeles förbannat ont. Arvid tittade på mig två sekunder, sen började han skrocka.
"VAD?"
"HAHAHA, det är typ ett hack i din näsa!" Jaha, så den satt kvar i alla fall. Vände mig om, och så började Fidde garva.
"Du blöder ju på näsan!"

Solklart misshandelsfall.

När jag blivit misshandlad färdigt och hunnit erbjuda Jesper ett jobbyte (2 gånger!), var det dags att åka tillbaka till Karlsnäs. Vi lyckades t o m få med oss alla ungarna hem. Vi grillade egengjorda grillspett, satt inte fel! Fidde drabbades av nån slags Tony Irving-anda och pratade som honom resten av kvällen. Vilket smittade av sig på Kalle och Hugo som också satte igång. När Kalle kläckte ur sig nåt i stil med "äta grillspett på rätt sätt är inte lätt" på Tony Irvingska, då brast det totalt. Fick torka skrattårarna ur ögonen. Skrattade åt dom hela kvällen, helt vansinnigt xD




Sedan ägnade vi säkert två timmar åt att basta, springa ner och bada. Basta - bada, basta-bada. Om och om igen. Sista gången vi kom ner hade Hugo och Joel sprungit i förväg. Och attackerade med en hink sjövatten som de slängde över mig. Kallt? Vore väl en underdrift... Jag tyade knappt häva mig upp efter sista doppet (flytbrygga utan stege), mina muskler var som... Smält smör, eller nåt. När jag väl tagit mig upp satt jag och tog igen mig medan de andra for runt omkring.
"Nähe!" Sa Fidde till slut, tog ett steg mot mig. En hand på min axel, en på mitt knä och sen gjorde tyngdkraften resten. Sen fick han fasligt bråttom iväg från bryggan...

Och jag övervägde att drunkna. Det kändes liksom lättare än att kravla upp. En gång till.

Halv elva på kvällen körde vi Bollen på burken. Jättebra, eftersom man såg snudd på ingenting. Jag blev halvt uppäten av myror. Eller knott. Nånting åt på mig i alla fall! Fem i elva ropade jag fram alla och skickade in dom i annexet. Läggdags!


Och vi hann knappt mer än sluta ögonen, så gick brandlarmet igång. Och jag, min dumme fan, rusar ut med mobil i handen, men utan glasögon eller linser. Det verkade dock inte brinna nånstans. Marita  sa att vi var tvungna att gå runt och kika lite. Det överlät jag åt henne och Fidde. Barnen kunde jag i alla fall se någorlunda, så jag gick för att hålla koll på dom. Stackarna, stod där i pyjamasar och underkläder och höll på att frysa skinnet av sig. Robin och Hugo hade fått med sig ett täcke, så de stod insvepta i det och huttrade.
"Vi delar kroppsvärme!" Konstaterade Robin. Han hade sin smarta dag igår, för övrigt.

Fidde och Marita hittade ingenting, så vi skickade in alla igen. Jag kan tala om att brandlarmet hann gå igång 5 gånger till innan vi slutligen fick sova. När jag väl började komma till ro och få lite tunga ögonlock ringde min mobil. "Fidde Olsson", annonserade skärmen.
"Men för h... Hallå?" Och det kom ett svar, nånting i stil med; (tänk Tony Irving)
"Detta är Frejdriik som saeger giodnatt! MÄEN! Detta aer inte RUMBA!" Sen la han på. Och jag övervägde att pressa Marita på löneförhöjning, för hon låg i sing säng och fnissade. Vid det laget var barnen (och Fidde) dessutom höga på adrenalin, så killarna hade tävling i att komma på smickrande sångtexter om mig...

Och Fidde menade att Kalle var uppviglaren (när jag kom ner för att kartlägga var jag skulle påbörja misshandeln), men det rimmade illa, med tanke på han kluckat alldeles för nöjt fem minuter tidigare;
"Jag lär er allt jag kan!" Och för att citera Djungelboken så, nåja, det gick nog rätt fort.

Idag steg jag upp kvart i nio. Fick dessutom äran att gå runt och sparka upp de andra. Det var faktiskt ingen som slängde kuddar eller skräp på mig, men killarna skällde lite. Och tjejerna blängde. Och under fem minuter var jag lika genuint avskydd som en domare brukar vara.

Frukost, där vi satt och drog oss läääänge för att slippa ta tag i städningen. Men ungarna fixade undan sina grejer, sen tog vi hand om dammsugningen och toaletterna och allt det där roliga. De fick spela fotboll en stund, sen blev det piggelinglass och diplomutdelning och helgen var slut!



Det gick helt sanslöst fort, men kul var det! En helgs fotbollsläger med barn, ett års energiförbrukning.

Emelie, Erika, Bex och Amanda åkte med mig hem. Stackars Clion. Väskor och packning till förbannelse, sen full bil ovanpå det. Men tycker minsann att den pinnade på rätt bra ändå, pärlan =)


Nu är jag alltså hemma igen. Med kräftrött nylle, papercuttad näsa och inte mindre än FYRA blåmärken på ena armen. Försöker komma på vem som har misshandlat mig i helgen. Just nu lutar misstankarna åt kanoten och bryggan.

Jag brukar få ungefär ett blåmärke/år, så det här är lite fascinerande.

I wanna be on the cover of
Forbes magazine
smiling next to Operah and the queen

Det gör väl detsamma

... att jag blott är en dräng

JaHAAA. En hel vecka sen sist! Hmm...

Jag har vart i Stockholm och hälsat på syster och hennes familj =) Vi firade Noahplutt som fyllde 4.

OOOOCH! Fotbolls-EM har börjat!! =D Hur suveränt är det?! Sveriges insats mot Ukraina i måndags var dock mindre suverän, jag övervägde att börja gråta... Om jag hade fått välja startelva?
                 Isaksson
Granqvist-Mellberg-Olsson-Olsson
          Svensson-Källström
   Elm-Ibrahimovic-Wilhelmsson
                 Toivonen

Toivonen förutsatt att Elmander absolut inte kunde spela, annars hade jag velat ha Elmander istället... Rosenberg har jag ingen aning om vad han gjorde på plan. Och det verkade han inte heller veta, större delen av tiden. Jag gillar Lustig annars, men han gjorde ingen bra match alls.

2-1 mot Ukraina...

Betydligt roligare: Danmarks 1-0-seger över Holland :D Det var en riktigt kul match! Ser fram emot kvällens ännu mer: Holland-Tyskland. Det MÅSTE bli bra. Det är inte premiärmatch, nu är EM igång. Så det borde bli en riktigt bra kväll. Danmark-Portugal också.

Imorgon ska jag till stan o dona studentpresent, sen ska jag ta en tripp till Blekinge =) Träffa tjejerna imorgonkväll, kolla studenten på fredag dag och på fredag kväll börjar fotbollslägret på Karlsnäs! Blir nog spännande.

Idag har jag o Anja o Jessica suttit i solen och ätit glass =) Sen åkte vi och lämnade Jessica på flygplatsen, stack till City gross och sen tankade jag upp bilen.

Ikväll blir det som sagt fotboll! Och till det? Cider kanske, jordgubbar, glass, choklad och sånt där gott. Jag kommer inte behöva en bil i slutet av sommaren, jag kommer kunna rulla mellan Kalmar och Blekinge på egen hand..!

Nu har jag faktiskt slängt i en maskin tvätt också.

Igår fyllde Anja 20+ =D Så vi började fira i samband med första matchen, sen kom Karin och Sylvia över, så vi tuggade ett tag innan vi cyklade ner till Stars and stripes och fördärvade tystnaden för de som redan var där. Himla trevlig kväll =D

Nä, vet ni vad. Skaffa er ett liv! Hmm. Eller låt bli, look who's talking liksom!

Nu ska jag retas med Saffiekatt - MJAUMJAUMJAU! Kolla Simon's cat på youtube - Saffie låter som den katten.

Jag blir hellre jagad av vargar
än älskad av dig

I wanna be drunk when I wake up

... on the right side of the wrong bed

Kreativiteten och inspirationen är inte direkt på plats idag, kan jag informera om. Fast jag är nöjd - nu har jag faktiskt läst ut Svärdet i stenen. Bra, dålig, virrig, klok, underhållande och seg. Makalöst. Så, to be honest, jag vet fortfarande inte vad jag tycker om boken. Mer bra än dålig, tror jag.

Idag har jag dessutom hunnit med en av Fem-böckerna (åh♥) och påbörjat Diamantsvärdet och träsvärdet. Har aldrig läst Nick Perumov förut, så det blir nog spännande.

Imorgon bär det av till Stockholm för att fira Noahskrutten som fyller 4 idag! Grattis till världens bästa lilla systerson (den ena av dom, i alla fall ;D)!! Och på tal om det kanske jag skulle ta och slå in hans present... Hmm... Funkar julpapper i juni? Ja, vad katten.

Och imorgon Imorgon IMORGON börjar FOTBOLLS-EM!!! Hoppas vid Gud att TV4 play inte tar betalt, så att jag kan kolla på mobilen när vi sitter i bilen upp imorgon... Lördag lär bli fantastiskt! Danmark-Holland och Tyskland mot Portugal. Glöm min närvaro på kalaset fr o m klockan 17, I say =) Fast då har vi nog hunnit med det viktigaste. Hoppas jag.

För EM går bara var fjärde år, här ska njutas!!

Ojojoj... Imorgon kväll, alltså.

Dollarn står lågt men jag satsar högt
all in, rubbet på rött
kvitt eller dubbelt, jag vinner allt
kungen av lilla Italien är jag inatt

Vi var stjärnorna som slocknade i natten

... löven som blåste åt olika håll

Vi var menade att hända
bara inte tillsammans
inte samtidigt

Vi blir aldrig mer än ord på ett papper
och jag behöver något som bär mig
bättre än mina ben

Vad vore jag

... utan dina andetag

Fast jag ljög nog om det där med att sova.

Det rycker i skrivarmuskeln, och som alltid vet jag inte ifall det slutar i en text eller med att jag sitter och stirrar frustrerat på skärmen. Det brukar sluta med en text.

Det där med att blogga, det är en svår balansgång. När jag tänker något, då vill jag skriva. Jag funderar inte över att folk läser min blogg, av den enkla anledningen att jag inte skriver för någon annans skull. Därför slår det mig i efterhand att vissa saker skulle jag inte ha skrivit.

Men det faller sig mycket naturligare för mig att skriva om saker än att prata om saker. Ingenting är verkligt förrän du har skrivit ned det. Jag är mycket duktigare på att snacka när jag är full - alla hämningar tar semester och latar sig i brassestolen och jag snackar som Hin Onde själv.

Och jag skriver alltid som jag fyllesnackar. Jag älskar ord, meningar, texter, böcker, låttexter, dikter, you name it. Jag AVSKYR analyser, högläsning och allt sånt. Att högläsa en bok inför en grupp ungar - låt gå. Men blotta tanken på att läsa något som jag själv har skrivit högt, det ger obehagskänslor från topp till tå.

Låt det bara vara vad det är, analysera inte. Att inte förstå allt, att få dra egna slutsatser, ge egna känslor, det är skönheten i att läsa. När man lyssnar på en låt funderar man inte nämnvärt över låtskrivarens känslor och tankar, det är de känslor och tankar som låten väcker hos en själv som är viktiga. Det är vad du förknippar låten med.

Men det här är bara en hög med skitsnack, så nu lägger jag ner. Stänger av datorn, plockar ut min syn, släcker lampan, kryper under täcket och funderar över dig istället.

Det kommer jag nog att göra, om sådär 2 timmar.

Jag skulle ge dig
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag
säga så

Och du var sötare än dom

... men jag slängde bort dig igen

Nämen si godda, så här på kvällskvisten.

Hmmm... Börjar väl med gårdagen: Vi var o hälsade på Vendela, satt och dividerade en god stund, åt muffins och läste Cosmopolitan. På vägen hem skulle David jämföra; antal steg han tog mot antal steg jag tog mellan en skylt och ett träd. Långa människor har så dåliga idéer ibland. I alla fall tog han 35 monsterkliv och jag tog 49 normala steg.

På kvällen var det (såklart) soffhäng framför Sverige - Serbien. Visst, Sverige vann. Men 1: Bort bort bort med Granqvist. 2: Det var ingen höjdarmatch, sett till underhållningsvärde... Men lite chips, lite fanta och doften av Jessicas och Anjas fisost - svårslaget.

Idag har jag... Gjort lite mer än vad jag först tänkte, i alla fall. Tog en promenad, sen blev det IKEA och City Gross med Anja. Så nu är jag officiellt halvfattig. Nästan helfattig, men å andra sidan ska jag inte behöva köpa nåt på ett tag heller! När vi kom hem läste jag en stund, kollade när David spelade FIFA-EM-final (Sverige - Spanien) och slappade. Klockan åtta satt vi bänkade och kollade på Sköna svenska mål. Men alltså, EM 2004... Fick minsann sitta och blinka bort lite nostalgitårar då. Vilket år.

Nu sitter jag här på min slitna snurrstol och funderar över allting. Sommaren. Fotbolls-EM. Böcker. Planer. Jobb.

Men jag lämnar förmodligen snart över tankeverksamheten till någon annan att roa sig med. Jag återgår till Svärdet i stenen. Så här längde vet jag inte när jag höll på med en bok senast. Sen 21 (TJUGOFÖRSTA) maj.

Sanslöst dåligt.

Godnatt, kära.

Let you put your hands on me
in my skin tight jeans
be your teenage dream tonight

Got a water bottle full of whiskey

... in my hand bag

Hola folks! Allvarligt talat, toppen på mitt högra långfinger har domnat. Himla skumt att skriva på datorn med icke fungerande känselfunktion. Eller nåt sånt.

Idag har jag... Ja, vad har jag gjort? Jag fick färdigbredda mackor imorse =D Jessica o David hade lämnat frallor, inslagna o med en liten lapp; "Ät oss, Jonna :)"
Det satt fint, kan jag tala om.

Sen blev det en vända till stan med nämnda grannar + Karin =) Till Kalmarhem, där Jessica sa upp deras rum
=( sen till Åhléns och så avslutade vi på Ben&Jerrys. 

Sen har jag vart ute och promenerat, letat filmer och... inte gjort så mkt mer. Anja har kommit hem o är hemma till torsdag =D På fredag åker jag till Sthlm över helgen, Noah plutt fyller 4 år (!!!!) på torsdag.

Och imorgon är det 4 år sen jag tog studenten.

JAG ÄR INTE GAMMAL.

4 dagar kvar tills EM börjar. FYRA DAGAR.

Alltså, fyra dagar.

When the dark
of the night
comes around
that's the time
that the animal
comes alive
looking for
something wild

Your true colours

... are beautiful like a rainbow

Vell, vell, vell. Lite grann har allt hunnit hända sedan jag skrev sist!

I torsdags tog som sagt Jessica och David examen! David och hans kumpan fick dessutom stipendie för bästa C-uppsats =D Duktiga pojkar! På eftermiddagen hade jag muntlig redovisning på engelska, om The tales of Beedle the Bard. Jag flippade nästan ur, så nervös var jag. Sen funkade inte Anjas mic, och min funkar inte heller. Då vart jag lite halvknäckt, men jag fick låna Jessicas babymac, så det funkade utmärkt sen! Vi skulle hålla oss till ungefär 8 minuter, men jag har ingen aning om hur länge jag pratade. Inte så länge, tror jag inte...

När jag var klar stack vi ner till Gröna STUGAN (inte lyktan...) och åt fancy middag =) Jag åt kalventrecote, var riktigt gott, faktiskt! Sen blev det lite alkohol och spel resten av kvällen, för oss som inte tog examen =) Vi hade tänkt gå ut, men vi kom aldrig dithän, haha.

I fredags fick jag godkänt i delkursen grammatik =D Och på kvällen kom FO! Så hon, jag, Swinto och Marcus gick på bio, Prometheus. Den var rätt bra till en början, men sen vart den alla sorters äcklig. Och inte på ett bra sätt. Men det var den bästa 3D-upplevelsen hittills! Den delen vart riktigt bra, faktiskt. David o hans kompis var också o kollade, gudars vad jag skrattade när jag såg att de satt på den där lilla platån med bara 2 platser ute vid väggen xD

Igår blev det en promenad, sen mötte vi upp Swinto nere i stan, köpte mat och stack hit och åt. Sen blev det kubb och liknande, sen grillade vi =) Och Swinto lyckades tappa alla kotletterna på marken, haha xD En stund efter vi ätit stack Swinto hem, sen spelade jag, FO och Anna Alfapet. Jag vann :D Sen tog vi en promenad till slottet =) Louie jagade efter kaninerna som bodde där.

Idag har vi inte gjort många knop. FO stack för en timma sen, ungefär. Fotbollsmatch i Ramdala idag. Anna åkte samtidigt, hennes föräldrar var o hämtade henne. Så nu har hon åkt för sommaren =( Usch, sån separationsångest jag fick då.

Jessica har sagt upp sig från djurparken idag! Så vi ska ha söndagsfest ikväll och fira ;) Så vi två kör på brassestolssommar nu! Jessica ska lära sig fotbollsregler och jag ska lära mig att dricka rosévin.
"HAHA, som om det skulle vara några problem att lära dig det!" Skrattade Annas mamma när jag talade om att. Haha, jaaa, klart det skulle!

Och, och, och! Jag har fått betyg för andra delkursen också, den med engelsk barnlitteratur (bl a redovisningen i torsdags), och jag fick VG!! Högsta betyg for Jonna, hejaheja =D Så nu tar jag jävlar i mig sommarlov med gott samvete!! =D

Men vet ni, jag ska nog städa lite nu. Hur otroligt det än låter.

xoxo,
Gossip Girl.

If I should call you up, invest a dime
And you say you belong to me and ease my mind
Imagine how the world could be, so very fine
So happy together

RSS 2.0