Can't eat when I'm hungry

... can't sleep when I'm tired

Klockan är snart halv nio, och jag är klar med dagens plugg! Skööönt... Vart skola idag också, 9:15 till 14. Tack och hej. Seminarie och algebraföreläsning. Det gick ändå rätt ok, tror att en del fastnade^^

Sen har jag läst i Baskunskaper i matematik och zzZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZzZZzzzz......

Nej, jag har inte sovit. Men jag känner mig heltrött, och heltråkig! Jag har snackat med pappsen också =) Han är snart klar med golvet i vardagsrummet, så de ska försöka få att klart till jul (vi fnissade lite åt tanken på alla sittans på golvet, gloendes på Kalle Anka). Mamma får väl ett fullskaligt bryt annars ;D

Jag bjussar på lite bilder från helgen istället! Halloweenmys på Hospitalet, och Astrid Lindgrens värld! =)














She thinks I'm psycho
cause I like to rhyme her name with things

Save a horse

... ride a cowboy

Puuuh... Fredagen lider mot sitt slut, och här sitter jag!

Drog igång dagen med ett RIKTIGT uselt morgonhumör (Anna vågade inte prata med mig imorse - jag såg så förbannad ut). Sen blev det seminarie i skolan, vilket kändes bra! Vår lärare blandade sig inte alls i, så vi i klassen satt och diskuterade i 3.5 timmar, kalas att faktiskt få prata om det vi gör och lär oss!!

Kom hem, åt, gjorde Slabbedask med Anna som vi ska ha imorgon =) Vi ska ha lite mysigt i förvägs-Halloweenfirande! Sen cyklade vi ut till Hansa City (pust), besökte Rusta, IKEA och City gross. Vi köpte ett bordfotbollsspel till korridoren! Askul =D Handlade också (chokladmjölk såklart - den finns ju bara på City gross!), sen cyklade vi hem (dubbelt pust).

Sen tog jag mig i kragen och läste ett kapitel i Bra matematik för alla. Sen blev det Idol (heja Olle!), och nu har vi spelat Kinnect i nästan en och en halv timme inne hos Jessica och David =) Sport, partyspel! Så vi var på lag (Jag, Anna och David mot Jessica, Anja och Biqi), och mitt lag vann väl alla gånger utom en ;) Anna tog ut sig så fullständigt i näst sista omgången (boxades mot Jessica) att hon slängde sig raklång i sängen och vägrade vara med sista omgången, så jag och David fick köra själva. Fast vi vann ändå =D

Så nu är jag lagom slö och go (o halvsvettig), så nu ska jag krypa ner och läsa! =D

Now I'm standing alone
in a crowded room
and we're not speaking
and I'm dying to know
is it killing you
like it's killing me?
I don't know what to say
since a twist of fate
when it all broke down
and the story of us
looks a lot like a tradgedy now

If you're lost, you can look

... and you will find me, time after time

Braowr. Sitter i mitt lilla rum, gamla lampan slänger ett sånt där härligt guldgult sken över de vita väggarna. Alla ljud har dött ut och festen från allrummet har flyttat till stan. Fast kvar hänger lukten av testosteronhaltig parfym och ett gäng ölburkar.

Anja och jag har kollat på Ringaren i Notre Dame, och återigen konstaterar jag vilken underbar film det är. Budskap, musik, magi. Allt det där man begär av en Disneyfilm.

Jag rannsakade min bokhylla för en stund sen. Vet ni vilken kategori som är tämligen överlägsen? Fantasy. Vilken slags filmer har jag flest av? Tecknade. Och, förvisso, en hel del fantasy. Alltid när folk vill låna en bok att läsa så frågar jag vad för slags bok de är ute efter. Verklighetsbaserade. Sådana som är "vanliga", som lika gärna kunde vara på riktigt.

Jag ska inte säga att jag inte förstår det, ska inte fråga vad tjusningen ligger i. För jag gillar också de där böckerna. Keyes, Kinsella, Green, Moore. Men, hur kan det vara bättre att läsa om nånting som rentav kunde vara din väns, eller ditt, liv, än att läsa nånting som inte alls är verkligt? Det är fantasi allting bygger på! Vad hade funnits idag om inte världens människor hade haft fantasi?

Det är ingen slump att Tolkien är min favoritförfattare. Han tog fantasin till skyhöga höjder, och böcker som hans kommer aldrig nånsin att skrivas igen. Triologin om ringen är ju bara en liten del! Silmarillion om hur världen skapades... De förlorade sagorna... Bilbo... Alla kartor, alla språk, all historia. Han medger inte att det är en historia som han har hittat på, han återger historien som fakta.

Oövervinnligt.

Det finns fler fantasyförfattare som måste nämnas, självklart. Paolini med sina böcker om Eragon. Det är en fantastisk serie, och det vimlar av fantasi. Rowling, Harry Potter, behöver jag ens säga mer? Jag lever med åsikten att det är allvarligt fel på de människor som inte läst Harry Potter. Det är böcker som kräver snudd på ingenting. Det är barnböcker, i grunden, och de är väldigt lättlästa. Det finns ingen ursäkt att inte läsa dom. Eller i alla fall höra dom som ljudbok. Lian Hearns Sagan om klanen Otori och Raymond E Feists Kriget om rämnen är också fantasyböcker som fångat och övertygat mig.

Stephanie Meyers Twilight-böcker är förvisso bra, intensiva och definitivt beroendeframkallande när man väl läser dom, men efter att ha läst True Blood-böckerna (som kom före Twilight) retar jag mig på hur mycket av Twilightsagan som känns som rena plagiatet..! Jag gillar Charlaine Harris' böcker om Sookie Stackhouse, men däremot är de inte riktigt lika intagande som Twilight. Dumt, det där.

Annars, om man ska låta nån stå för en bok som är urtypen av fantasi, så måste man ju nämna Michael Ende. De flesta människor har väl nån gång för hundra år sen sett Den oändliga historien? Där har vi klart en historia som vindlar hit och dit och försöker täcka in hur mycket som helst. Men han har ett målande språk och man ser allting väldigt tydligt, trots att allting är rena hitte-pået.

James Matthew Barrie. Peter Pan. Andra stjärnan till höger, rakt in i gryningen. Det mest fantastiska språk jag nånsin läst, i någon bok. Ljuvlig fantasi, ett barns fantasi, av en vuxen man. Jag ska läsa den för Noah, och för Elias. Och för mina kids sen när jag kommer ut som lärare. Sagan om Peter Pan är ingen möjlighet, det är en mänsklig rättighet.

Om vi bortser från fantasy är jag ganska svag för de där som kallas klassiker också. Stolthet och fördom (hittar något nytt varenda gång jag läser den), Borta med vinden, Svindlande höjder, Jane Eyre, Romeo och Juliet och liknande.

Stephen King, Dennis Lehane, Dan Brown, Tana French, Janet Evanovich, Ann Cleeves, Frank McCourt, Nicholas Sparks, Tracy Chevalier, Nicholas Evans, Fannie Flagg, Cecily von Ziegesar, Roald Dahl, Meg Cabot, Torey Hayden, Jennifer Crusie, Lisa Jewell.

Svenskar då? Läser jag inte dom? Inte mycket, det kan jag inte med bästa välvilja påstå. Jag har läst någon bok om Beck, äger väl två Mankell, nån Jonas Gardell. Jag läser inte Liza Marklund, eller Camilla Läckberg... Jan Guillous Ondskan är väl mitt stora undantag. Bra bok. Men ungdomsböcker! Det är svenskar jävliga på! Johanna Thydell, Sören Olsson & Anders Jakobsson... Inga bomber över Skärholmen, Sandor/ slash/ Ida.

Ovanför har ni en del av förklaringen till varför jag inte har nåt liv. Av den enkla anledningen att jag mer eller mindre har valt bort det. Jag lever genom böcker. Jag vågar säga att jag är mer berest än nån av er, (såväl geografiskt som tidsmässigt), och jag har levt nästan alla sorters liv.

Jag har varit en trollkarl på Hogwarts, nånstans i England. Jag har varit en bortskämd överklassprinsessa med obegränsat med pengar på Upper East Side, New York. Jag har återvänt till mina rötter på Irland efter att jag förlorat min man i en bilolycka. Jag har gift mig med en man vars mamma blev en tredje person i vårt äktenskap. Jag har shoppat till förbannelse och aldrig haft självdisciplin nog att sluta, ens när det är som värst. Jag har åkt inhemska flyg och ätit kaviar i Ryssland. Jag har gömt mig och slagits tillbaka under ett krig i Australien. Jag har varit en hemmakär hob som plötsligt hamnade på vandring kring halva Midgård. Jag har varit i Vietnam, USA, England, Finland, Sverige, Ryssland, Australien, Irland, Shetlandsöarna, Transylvanien, Hawaii, Spanien, Italien. Jag har varit prisjägare i New Jersey, detektiv i Boston, polis på Shetlandsöarna, symbolforskare i Frankrike, jag har varit slavägare i Södern, jag har gått på baler, startat en tidning, bytt jobb från advokat till hushållerska, jag har talat med hästar, jag har dödat människor, räddat människor, hatat människor, älskat människor.







Böcker är ett fantatiskt substitut till riktigt liv.

Så ta min hand
jag följer dig
vi ska åt samma håll

Där hon knallar

... samma gata upp och ner

Snälla, ta mig tusen dagar härifrån. Eller iaf, en månad och tre dar framåt... Då är mattekursen överstökad, och fysiken påbörjad. Sen är det advent, och Maxi cup och lucia och jul och Kläppen! Jag längtar frenetiskt till december... Vi fick nya planeringen idag, jag övervägde att gå ut och banka huvudet mot nån trädstam. Seminarie fredag, måndag och onsdag. Alldeles för mkt att läsa. Usch. Jag ska läsa sisådär 100 sidor tills fredag, helt okej, men till måndag ska jag läsa 9 kapitel, och bara 3 av dom är på 150 sidor... Usch.

Så nu är jag allmänt trött och slö. Har försökt läsa, men det pågår en fest utanför min dörr, så jag har gett upp, haha ;) Inte för att jag var svårövertygad :P Sitter och heytellar lite, stör andra människor ;) Blir väl en film sen, kanske. Eller en bok B-) Jag skriver nog det i varenda inlägg va? Jag har ett liv, jag lovar xD

HAHAHAH, vem tror jag att jag lurar? Klart jag inte har nåt liv ;)

Goda nyheter, förresten =) Jag klådde Daniel i wordfeud igårkväll =D 320 poäng mot 311! Mkt underhållande.

I ett sovrum
i centrum av Moskva
hänger Little Richard
fortfarande kvar

Jag var 17 år ville inte va den

... som blev kvar

Kravlade mig jäklar ur sängen kvart över sju imorse..! Kroppen fick en smärre chock, för att inte tala om huvudet. Dessutom var det mörkt ute. Inte intagande alls. Sängen var VÄLDIGT intagande. Oerhörd inre kamp, men mitt bättre jag segrade, och jag var på plats på bibblan klockan 8. Dumma påhitt, haha =) Men blev en trevlig arbetsstrund iaf! Vi avslutade jobbet med lite födelsedagsfika för Cissi. Satt inte fel alls, bakelse och cocacola. Därefter stack jag hem och slängde mig på sängen, övervägde att sova, men mitt bättre jag segrade IGEN (vad har hänt?) och jag skuttade iväg till gymmet.

Jag o Anna var ute och knallade runt lite också, bibblan och Gröna hyttan eller byttan eller nåt :P Anna skulle kolla matsedeln där^^ Sen blev det middag och jag har katten inte hunnit med mycket mer! Hjälpt Anna o Josefine lite, de sitter här ute o pluggar till tentan de har imorgon ;) Jag har läst ut Det blåser på månen, tidvis underhållande, tidvis lite dryg. Vad läsa härnäst? Jag ska iaf ha Sagan om ringen som vid sidan om-bok =)

Nu är jag lite i valet och kvalet... Läsa? Film? Skriva? Plugga tänker jag ta mig fan inte göra. Tenta igår, seminariepapper idag. Jag har gjort mitt. Funderar på att kolla på Message in a bottle eller Borta med vinden. Fast den sistnämnda är 3 tim o 40 min. Liite länge. Jag vill läsa Sagan om ringen. Och påbörja någon av mina nya böcker. Huamig. Vampire diaries? Boken, to be clear.

Vilka bekymmer man kan ha, det är ju inte sant.

If you knew that love can break your heart
when you're down so low you cannot fall
would you change?
Would you change?

I fell for you like a child

... oh, but the fire went wild

Braroom. Trött så det förslår..! Skrivit tenta idag (vilket betyder: inte sovit nåt inatt), satt jäklar i mig i 4 timmar och räknade, räknade, räknade. Haataa matte. Sen har det säkert inte gått särskilt bra iaf, trots att det kändes ok =/ Som Anna brukar säga; känns det åt helvete så går det oftast bra, men känns det bra går det åt helvete!

Det är väl ett annat sätt att uttrycka "ju mer jag lär mig desto mindre vet jag"... Sant, ack så sant!

Jag har egentligen 140 sidor att läsa tills imorgon, men ska nog bara läsa de sidor som rör mina o Carros frågor noga, sen får det väl bli att skumma resten..! Vi ska ses på bibblan klockan 8 imorgon bitti, huamig... Tror jag har dragit igång så tidigt EN gång innan under den här terminen... :P Aja. Blir skumläsning, lite te och sen sova. Typ. Tror jag.

Jag o Anna har vart i Södercentrum o handlat =) Börjar bli redigt haj på det här med att cykla i stan nu ;) Hahaha! Tro mig, kommer man från Leråkra, då är det där med att cykla vid trafikljus och övergångsställen inte så självklart...

Massage, ja tack.

Vi har kollat på mästerverk i helgen =D I lördagskväll invaderade jag o Anna Jessicas och Davids rum, så kollade vi på Sagan om ringen, förlängda =) Herregud, vad bra... Igårkväll upprepade vi mönstret, fast tog Sagan om de två tornen ;) Ikväll skulle vi ev sett Konungens återkomst, men det får bli en annan kväll.. :P

Jag har rest tiotusen mil
mitt liv är tåg och båt och bil

Come let me love you

... come love me again

Oj. Ojojoj.

Jahaja, dagen drog igång redan vid åttasnåret för min del. Skolan började kvart över nio, så fick ju vackert kravla mig ur sängen..! Blåste halv storm, och vi hade motvind hela vägen till Kalmar nyckel (ungefär 3 km). Sen snicksnackar läraren om sånt jag lätt kunnat vara utan i 20 minuter. Sen vettiga grejer en stund. Sen snackade han i säkert en timme om Piaget och Vygotskij, vilket inte är med på tentan, som är på måndag... Så Jonna Carlsson satt och retade upp sig, räknade minuterna, och när han släppte oss på lunch tog jag väska och jacka och stack hem. Ibland får man göra så.

Åt lite lunch, sen stack jag, Anna och Anja till Södercentrum. Dom har öppnat HumanBridge där (secondhandbutik, pengarna går till Erikshjälpen) =) Vi gick och strosade runt lite. Eller, Anna och Anja strosade runt, jag styrde kosan mot böckerna direkt. Och visst hittade jag ett antal. Sådär runt 18 st... MEN! Stort MEN! Jag gav bara 65 kronor för dom, SAMMANLAGT! Det ni =) Dock jobbigt att släpa med bokpåsen in på ICA sen, och ännu hellre hem på cykel, med två matkassar och en bokkasse. Men hem kom jag, och inga olyckor orsakade jag!


Så nu blev jag ju tvungen att räkna också, och min samling uppgår nu till 679 böcker. 700 innan året är slut? ;) Haha, förmodligen inte!

Jag har handlat frukostgrejer nu, Jessica har gnällt på mig i tre dar xD Jag har ätit lax, ingenting och majs till frukost de här dagarna^^ Så kan det gå ibland.

You fill up my senses
like a night in the forest
like the mountains in springtime
like a walk in the rain
like a storm in the desert
like a sleepy blue ocean
you fill up my senses
come fill me again

Don't do the crime

... if you can't do the time

Gosh, har precis sett sista avsnittet på säsong ett av One three hill =) Blev en rush in till Anna o hämta säsong 2, men den får nog tusan vänta tills imorgon... Kväll. D'oh, heldag i skolan imorgon x( 9:15-12, sen 13-16. Det är mkt matte, det... Kanske bara går hälften, får väl se om det är nåt att ha =)

Idag har jag pluggat lite grann, dvs renskrivit lite inför tentan... Man är lite övermodig på skräpet, i och med att det är matte man använt hela livet..! Men, just därför det kommer kräva lite mer, antagligen. Jag har vart på gymmet också, och det var skoj =D

När jag kom hem blev det liite plugg till, medan Jessica o David satt jämte o spelade vändtia. Medan jag var i köket förlorade David, och jag sa att jag började ana en nedåtgående trend. Fick ett frammuttrat "håll käften" tillbaka^^ Vissa är så känsliga!

Anna var o drog i nåra strängar och ville att vi skulle gå på bio ikväll, Svensson Svensson, men det blev inget av med det xD Jag var inte särsk taggad, serien har ju vart kass nu på senare år :P

Nu ska jag... Skriva lite, läsa lite och sova, hopefully =) Och hålla en tumme för att mobilen faktiskt ringer o väcker mig imorgonbitti...

Svensk sommar tinar frusna själar
och stackars satar som du och jag
som hoppas och tror att nu så är det väl
äntligen våran tur

The things she says that she gave up for me

... she says it was a waste of her time

Dåså, back in business ;) Tur man vaknar av sig själv ibland... Typ mornar som idag, när man ställt in mobilen på fel sätt o den inte väcker en kvart över åtta när man ska upp :P Då är det tur att man vaknar fem i halv nio på egen hand o hinner till skolan ändå!

Ska dock tilläggas att det inte var phonens fel, det hade nog snarare med en viss teknikanalfabet att göra...

Sen blev det heldag, på universitetets vis xD Dvs kvart över nio till halv tre :P Men när det gäller matte är det för lång tid, ta mig tusan! Don't like. Tentan är om en vecka, och I'm screwed...

Vilket liv här är xD Jag lyssnar på Good Charlotte på spotify, TVn är igång utanför (De tre A:en - Amanda, Anja och Anna - kollar på Den som dräper) och radion skrålar fram Dancing in the dark ute i köket^^:P

Nu har jag lite beslutsångest rörande vad jag ska ägna kvällen åt... Har läst ut min ena bok, så kanske se en film? Eller One three hill? Eller läsa lite i Övertalning? Gudja, dessa i-landsproblem...!

You can change
but you'll always come back for more

Jag har slitit ut så många skor

... i stan där ingen längre bor

Sitter hemma i Leråkra, i den gamla, grå, älskade soffan ;) Åkte hem i eftermiddags, buss och sen bil med FO o Lizette ;D Vältajmat, kallas det^^

HejaHejaHeja Olle!
Kollar på Idol - Olle är suverän, I think..! =D

Imorgon blir det stan en sväng med mamma och pappa, herregud, Olle måste gå vidare :O
Puuh, menar väl det..!
Aja, på kvällen blir det lite förfestande hos Ida, sen Björn Rosenström på Eringsboda brunn! =D GILLAR SKARPT!! Ojschojsch ;)

Får väl se om gänget lyckas ta död på råttan tills jag kommer tillbaks på söndag...^^

Vem ska jag tro på
tro på
tro på när
tro på när
allt är såhär

But you can't outrun

... the long arm of the law

Japp, here we go again!

Råttor i korridoren... Igen! Jessica hojtade på mig från köket, råtta! I ett av skåpen, hörde den knapra där inne. Jag rusade ut (David hade redan hoppat upp på en stol i allrummet) och så lyssnade vi lite. Jag stack och hämtade Daniel, som tog med sig hockeyklubban xD


Den var i Axels skåp, där han hade grytor, stekpannor, rivjärn och sånt :P Bort o säga till Axel också. David stack till bibblan^^ Vi avvaktade lite. Öppnade dörren till skåpet, och det rasslade till bland grejerna, sen var den borta. Axel plockade lite bland sakerna, och upptäckte mkt riktigt ett råtthål.

Sen stod vi på vakt, jag och Daniel (med hockeyklubban i högsta hand). Jessica ringde Kalmarhem, som ringde Anticimex, som ringde Jessica och förklarade lojt att de inte kunde komma förrän måndag morgon. Hmm. Daniel hällde lite krossade tomater på bladet på klubban, tog en bild och skickade till David, skrev att han hade "tagit hand om den" xD Då kom David hem igen, fast vi kunde inte hålla pokerfacesen så länge^^

Sen satte jag mig här, David och Daniel återgick till att plugga. Rätt vad det var stod David o trampade i dörröppningen och sa att den lät en massa nu, så vi knallade ut.
"Äh, vi tar den jävlen nu!" Menade Daniel, så han ställde sig i klubba-ihjäl-position med klubban, jag gick fram för att öppna skåpet och David satte sig uppe på köksbänken. Jag öppnade, och både David och Daniel såg råttan, men den kilade raka spåret tillbaka till hålet. Sen har vi inte gjort fler försök xD

Gudars. Haha, och jag ska åka hem i helgen xD Då får Daniel deala med råttan på egen hand (kanske med hjälp av Jessica - fast till slut hoppade hon till och med av smssignalen på sin mobil ;D). Gode tid^^

Dear John
I see it all now that you're gone
don't think I was too young to be messed with
the girl in the dress cried the whole way home
I should've known

Där är den, Lena!

... Andra stjärnan till höger, rakt in i gryningen

Peter Pan.
Sagornas saga.

James Matthew Barrie. Skaparen som skrev Peter Pan (som pjäs) år 1904. En otrolig saga, av en otrolig man. Jag menar...;
1929 donerade Barrie copyrighten till Peter Pan och framtida inkomster från denna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital i London. Gåvan blev av ännu större betydelse för sjukhuset när Walt Disney Studios baserade en tecknad långfilm på Peter Pan 1953.
(http://sv.wikipedia.org/wiki/J.M._Barrie)



http://www.youtube.com/watch?v=rrV6LYq8vsY
Länken ovanför går till en scen ur Disney's version av Peter Pan. Scenen där allting börjar, där Peter Pan briljerar och man börjar älska allt ifrån piratskepp och Tingeling till syskon och det där hörnhuset i Bloomsbury. Scenen där man börjar på tro på älvguldsstoft och glada tankar.

Jag vet inte (en skam, faktiskt) när jag såg Peter Pan för första gången. Jag var liten, och jag tror inte att jag hade börjat skolan. Jag har heller inget minne av vad jag tyckte, eller tänkte. Däremot minns jag att jag alltid har älskat filmen. Älskat pojken som kunde flyga och som aldrig blev vuxen. När man lekte utomhus och sprang det fortaste man kunde, för kanske skulle vinden fånga och bära en, om man sprang tillräckligt fort och hade tillräckligt med glada tankar.
Jag lyckades aldrig flyga, och jag skymtade hellre aldrig skuggan av en pojke utanför mitt fönster när jag borde sova. Men å andra sidan berättade jag heller aldrig sagor, som han kunde sitta och lyssna på.

I boken Peter Pan och Wendy finns otaligt med vackra tankar, eller vad sägs om;

"Du förstår, jag kan inga sagor. Ingen av de borttappade pojkarna kan några sagor."
"Men så hemskt", sa Wendy.
"Vet du varför svalorna bygger bo under hustaken? Det är för att få höra sagor."

Och så berättade han för henne hur älvor först kom till världen.
"Du förstår, Wendy, när den första bebin skrattade första gången gick skrattet sönder i tusen bitar som sedan började hoppa omkring och det var så älvorna kom till."

Det finns så mycket mer, av anledningen att hela boken är ett konstverk i sig. Jag har inte stött på någon annan bok (och gudarna ska veta att jag har läst en del) med ett sådant språk, med sådana tankar. Det är ologiskt på barns vis, fullkomligt logiskt enligt fantasins lagar och det känns som en barndom i bokformat, hjärtat sväller var gång jag läser den.

Peter Pan är en saga för de människor som aldrig slutar drömma, som aldrig slutar tro. För de av oss som håller barnet inombords levande, och som ger fritt spelrum åt fantasin utan att hejdas av förnuft eller rationella tankar.

Jag tittar fortfarande efter skuggor på väggarna ibland, och funderar ut och viskar fram sagor om kvällarna när svalorna kommer. En del av mig tror fortfarande på historien, och barnet inombords vill fortfarande lära sig att flyga, med hjälp av glada tankar och älvguldsstoft.

En stjärna högt i det blå
väntar att få
bli din
den viskar att den dröm du har
en dag kan slå in

En stjärnas strålande sken
nu lyser den
så klar
till Landet Ingenstans kan du
nog säkert komma snart

I was brought in this world 1962

... I didn't have much choice, you see

Det är höst, klockan är elva på kvällen och det är kolmörkt ute. Förmodligen kallt också. Jag sitter framför datorn och knappar lite, det kommer att dyka upp ett Peter Pan-inlägg här i en inte alltför avlägsen framtid ;)

Jag avgudar korridorsliv. 99% av tiden. Den här dagen, till exempel, är 110% mysig. En riktig må bra-dag =) Sprang till Netto innan jag ens ätit frukost imorse, var tvungen att ha Aftonbladet (sportbilagan, that is) och läsa om fotbollen! Sen satte jag mig med mina flingor och sportbladet utbrett på bordet. Daniel och David fick vackert vänta..!

Jessica och Anna kom hem, de var ju i Malmö på Britney Spears igår. De tyckte att konserten var kalas (tidningarna skrev ner den rätt rejält), så de var nöjda =)

Jag passade på att läsa ut Stekta gröna tomater, och det är lika mycket feel good över boken som över filmen. Riktigt klassiskt, när man sitter med ögon som svämmar över, samtidigt som man inte kan sluta le. Precis så härlig är den. Fantastisk.

Om en och en halv vecka inleds mardrömsveckan här, måndagen den 24e har jag mattetenta, onsdagen 26e har Anna och Anja mattetenta och David och Jessica har tenta i... något som jag inte begriper mig på, kort och gott. Daniel har sitt helvete nu, han sitter och skriver hemtenta. Han övervägde att betala mitt liftkort, om jag skrev den åt honom. Hmm...

Det har jag kanske missat att skriva? Helt otroligt, i så fall. Vi är 6 stycken från korridoren som ska åka till Kläppen över nyår! Jag, Anna, Amanda, Jessica, David och Daniel. Det ska bli helt underbart roligt, och jag längtar spittet allaredan =) Vi åker 28e, kommer hem den 5e.

Anja satt ute i soffan för ett par timmar sen och bröt ihop lite grann över deras matte. Jag hjälpte henne så gott jag kunde (inget mattehuvud här, inte), för min egen matte hade jag redan gett upp ;)

Nu sitter jag och knappar här, läser lite grann... Daniel sitter ute vid bordet och jobbar med tentan (fortfarande - han satt där när jag steg upp imorse också). David sitter borta i soffan med datorn och kollar på Big Bang, han har lånat andra säsongen av mig nu. Man hör bara inte programmet överhuvudtaget, bara Davids skrockande. Jag tror alla andra sover, för här är så tyst och stilla. Inte ens radion är igång.

Såå... Det är lugn och skön kväll på Hospitalet på Södra vägen. Såhär på hösten, nån gång i mitten av oktober.

As the years went on
I made a few mistakes
it was a troublebound
for this young man
the police knockin' on my door
well, he don't live here no more
he's playing in a rock'n'roll band

Skickar upp dom på läktarn, en efter en

... hör korvgubben fråga "är du här igen?"

JA, Sverige är tillbaka! Som bästa tvåa i EM-kvalet, och färdiga för EM i Polen/Ukraina till sommaren. Detta efter att ha plockat ner ett gigantiskt, orange (för kvällen vitklätt) spöke.
Sverige - Holland   3 - 2.
Och nu måste landslaget vara över för Zlatans del. Jag har gillat Zlatan sedan... Alltid, men en stor del av tiden hör han inte hemma i landslaget. Att han resten av tiden utför magi och trolleri, och skriver fotbollshistoria...
Han kan vara den där sista-tio-inhopparen. För det är ofta då han blixtrar till.
Kim Källström stod för läckraste frisparken på länge, och näven min slog hål i luften. När Sebastian Larsson stegade fram till straffpunkten övervägde jag att påbörja en karriär som nagelbitare, men innan jag hunnit besluta mig för vilket, tryckte han in 2-2. Och knappt hann jag tänka att 2-2 är ett riktigt nervositetsresultat (särskilt med Danmark - Portugal klingande i skuggan) förrän Ola Toivonen fick fart på vänsterdojan och slängde in 3-2. Och det höll sig! Därefter var det en kamp mot klockan (för dom) och mot nerver och kissnödighet (för min del). Men, efter 92 minuter, blåste äntligen den turkiske domaren (som jag skulle kunna kalla en hel del mindre smickrande saker) av matchen. Sverige vann. Sverige är i EM.

Nu vill jag ha sommar, 2012.

Och, som instick. Rasmus Elm. Jag vill gifta mig med den pojken. Såg ni, SÅG NI, frisparken? Så fräckt, så snyggt och jag hade skrikit sönder mina halssenor om den hade gått in. Underbart.

Dagen i övrigt? Anna o Jessica är i Malmö o kollar på Britney Spears, stackars lättlurade jäklar ;D Men jag har fått rapport därifrån, o det var tydligen en bra konsert^^ Jag har vart i skolan - 10-17 xD Uschamig. MEN, självstudier imorgon =) Tre filmer har anlänt:
Message in a bottle
Gone with the wind
Stekta gröna tomater
Gutt!

Allen sie ready, ready für fussball (fussball total)
from Skåne to Lappland, wir hejen på Schweden (Schweden hurra)
wir joxen mit trasan, schlagen pastejen (yo yo)
mit korrekt adressen, adressen korrekt

Du vet det kommer upp igen

... såren läker nog igen

Huu, vilken natt det blev... Uschamig.

Humdidum, har haft självstudier idag, så det har vart tämligen soft =) Var halvt medvetslös när jag vaknade. Alldeles för lite sömn. Så idag har jag fungerat med hjälp av artificiell energi - cappucino, choklad och cocacola. Fick lite redig energi när jag tog en sväng till gymmet iaf^^

Sen blev det plugg ett par timmar, därefter Alfapet med Anna, Anja och Amanda. Undertecknad vann ;) Nu ska jag dona iordning mig, sen läsa. Stekta gröna tomater. Grau =)

She wanted more from life than he could give
I said somebody's got to take care of him
so I quit school, that's what I did

Don't stand so,

... don't stand so close to me

Woho, iPhoneägare over here =D Kord i allsin dar. Den kom i tisdags, sen fick jag simkortet i torsdags =) Och vilken tur att man har tekniska grannar... David fick svara på femtioelva frågor första halvtimmen xD Sen laddade han ner wordfeud till mig, och jag har förlorat 2 matcher mot honom :@ ska snart återställa ordningen!^^

Det har varit lite skola, i form av matte... Usch. Gillar att fortfarande inte xD Men, det blir väl bättre. Kanske.

Igårkväll blev det att kolla på Sverige-Finland, som slutade 2-1, efter en nagelbitare till andra halvlek. För helsicke, Sverige..! Mål av Sebastian Larsson och Martin Olsson iaf =) Sen kollade vi på Idol (jag, Anja, Jessica, David, Vendela, David, Isabelle och Daniel). Heja Olle! =D SÅ bra!

Efteråt blev det (i vanlig ordning) kortspel =D Sjuan, Neger&President, Bubblan, Råttknull, Plump... Mkt roligt =D

Idag har jag ägnat mig åt... Städa, tvätta, plocka och fixa. Inte överväldigande kul, inte överväldigande tråkigt. Inte världens mest underhållande lördag, kanske, haha!

Fight the break of dawn
come tomorrow

Oh, it almost seems like yesterday

... where do the good times go?

Hemkommen från bion, den vart faktiskt bra! =) Mkt bättre än jag föreställt mig^^ Så, har ni inte sett Stupid, crazy, love (tror det var så), gör det =)

Jag har inte haft nån deppkväll på länge nu, och för att vara helt ärlig har jag ingen aning om varför. Men det är på gång. Jag är halvdepp allaredan, men inte fullt ut.

Men, stort men, vilken känslomänniska jag har förvandlats till. Jag vet inte varför här heller. Inte så att jag blir ilsk, så långt har jag inte kommit än (och kommer förmodligen aldrig heller), men jag blir väldigt glad och väldigt ledsen. Och ledsen blir jag så lätt! Gråter för allting. En bra bok som tar slut, en kass film med ett sorgligt parti, små saker som ingen annan reflekterar över.

Anna kallade mig "känselsprötet" för ett tag sen, och det är fan så precist. Har det att göra med att jag inte haft mina deppkvällar? Jag kanske arbetar ut känslorna genom tårar för ingenting istället... Hmm.

Ge mig mina deppkvällar tillbaka, det är då jag är som bäst.

Your little hands wrapped 'round my fingers
and it's so quiet in the world tonight

He lives on my block

... and he drives an Iroc

Tudilu =)

Tog mig en sooovmorgon idag (mer än vanligt, that is), ända till tio i tolv, vilket ledde till att jag var seg o på gränsen till skallavärk hela dan xD Suck. Men tjaa, lite har jag fått gjort! Jag har räknat matte och läst matte, vart på gymmet och gjort potatismos =D Och kollat på Big Bang Theory ;) Japp, jag är en smula besatt..!

Nuuu är klockan snart åtta, och om en halvtimme ska jag, Anna och Anja knalla iväg =) Vi ska på bio klockan nio =) Kommer inte ihåg hundra vad den hette, men Stupid, crazy love eller nåt sånt? Hoppas den är skoj!

JAG BLEV GODKÄND PÅ BIOLOGIDELEN AV TENTAN! Ojojoj, vilket bryt jag fick när jag öppnade mejlet! Studsade upp från stolen, ut i köket och kramade Anna, hispade runt allihop i en stund, sen lugnade jag mig igen^^ Japp, jag överreagerar ganska ofta, men helsicke vad GLAD jag blev! Vart så förbannat, otäckt säker på att bli underkänd!

Out of my life
out of my mind
out of the tears we can't deny

Jag skrattar idag

... kanske gråter jag sen

Ja, jag har då skrattat mig halvt fördärvad ikväll! =D Åt mina fina, fina korridorssambos!♥

Det har vart skoldag, en lång sådan! Kvart över nio till... Halv tre? Det kanske inte låter mkt i era ögon, men betänk att vi är svensklärare, vana att gå två timmar, två-tre dar i veckan ;P Dessutom är inte matte världens roligaste...

Iväg och hämta ett efterlängtat paket när jag kom hem, i alla fall! =D

Sen har vi (jag, Anna, Jessica, David och Amanda) bakat bullar =D Dvs, jag tittade på, fotade och kommenterade ;) Mkt skoj! Under jäsperioderna blev det kortspel =) Dam, vändtia osv.

Sen äta bullar! Vi hade dock inget pärlsocker, så vi tog strössel på istället ;) Och vi hade inga bullformar heller... Men det gick ändå! =D Så blev det kanelbullar, mjölk och kortspel! Sjuan, vilket jag förlorade alla gånger xD Sen Neger&President, där jag inledde halvdant, neutral/vice president. Sen sjönk jag ner o blev neger och vice neger nån gång (och enligt intierade källor bodde jag inte ens i ett skjul - presidenten hade dragit in på pengarna - jag bodde under ett vindskydd, men jag hade el!). Sen rätade jag till mitt spel, klassade ut de andra och avslutade på topp - som president.

Sen sjappade halva skaran (Anja, Jessica och Amanda). Jag, Anna och David blev kvar, och bestämde oss för en omgång Råttknull =) Anna vann. Och David lyckades knyta fast sig själv runt bordsbenet med midjesnörena i shortsen xD Skickligt! Omgång två vanns också av Anna, men omgång tre, som för övrigt pågick i femtioelva evigheter, vann JAG!

Låt mig förklara. Vi har spelat Råttknull fler gånger än jag kan räkna till (typ), och det brukar vara jag, Jessica, David och Anna. Det brukar sluta med att det är Jessica och Anna kvar, medan jag och David försöker slå oss in. Vi brukar inte lyckas. Vilket har fått till följd att INGEN annan än Jessica och Anna har vunnit det där jämrans spelet, förrän ikväll! =D

Nu ska jag kolla på Big Bang Theory och njuta av att jag är ledig imorgon... ;)

Du tror att jag inte förstår dig
du har sett så många platser
javisst, det har du nog
du vet hur allt ska va'
och trots det så tänker jag
finns mycket mera kunskap än du tror
än du tror

Flickan i Havanna

... stänger dörrn av cederträ

Chickapoff! Det där var min sista hjärncell som gick upp i rök...

Har nu pluggat matte i... en och en halv timme? Vilket räcker för min del, för idag xD Inte särskilt inspirerande en söndagskväll, tänkte jag skriva. Men det är ju måndag. Skit samma, det är inte inspirerande ändå.

Har vart hemma hela helgen, kom hem i fredags kväll, det gjorde även Jenny, Noah och Elias! Mys. I lördags blev det alltså att leka järnet, sen ner till hamnen och hjälpa pappa att ta upp Vraket, till en jämn ström av kommentarer från Mattias och Fredrik, som tittade på. Snabb middag, sen upp till Kallinge och Sarah för lite förfest ;) Den gjorde nog sitt till =) Sen blev det Khamn och till Henrik, och där börjar mina minnesluckor xD Jag brukar INTE ha minnesluckor, ergo; jag var ganska bra dragen i lördags...

Aja, Henriks, sen blev det Kompaniet (som inte stavas så), och vi hade iaf himla kul, DET vet jag =D Anna bet mig!! I handleden! Jag räknar med att få rabies vilken dag som helst nu... ;)

Igår gjorde jag följaktligen inte fler knop än jag behövde xD Blev ändå nåra, Noah och Elias var ju hemma... ;) Läste färdigt Borta med vinden och grät en smula..! Uäh, vilken bra bok!

Idag har det inte hänt jättemkt, gosat med kidsen, bussen hem till Kalmar, pluggat, vart på Netto ;) Nu ska jag lägga ner och parkera mig i sängen framför TVn, med lite gott!

I lördags fick vi också ett fruktansvärt besked, som tog oss alla på sängen.
Livet kan vara så fruktansvärt orättvist ibland.
R.I.P
Thomas


Did you know
my glass was never empty
and did you know
I'm not as fragile as I thought

RSS 2.0