Only young, get it right

... we've got all the time in the world tonight

Jessica och David har sin examensceremoni idag. Torsdagen den 31 maj avslutar de officiellt sin studietid vid Linnéuniversitet, som hette Kalmar högskola när de började, i augusti 2009.

Avundsjuk? Visst tusan är jag det. Stolt? Visst tusan är jag det.

De har gjort sina sista grupparbeten, sina sista oändliga dagar på universitetsbibblan, köpt sin sista kurslitteratur, våndats över sin sista tenta, skrivit sina sista rader om personal i frontlinjen och generation Y.

Jessica och David, som stundom har suttit här utanför och pluggat när jag stigit upp på morgonen (jag använder ordet morgon ganska fritt här) och fortfarande suttit här utanför och pluggat när jag har gått och lagt mig på kvällen.

Innan de skrev någon tenta, förra hösten, tror jag, var de några stycken som bestämde sig för att de skulle minsann gå och äta på Donken om de klarade den. När de fick tillbaka resultatet visade det sig att David var den enda som klarat sig. Han fick vackert vänta.

När de läste nationalekonomi (är jag ganska övertygad om i alla fall), hade Jessica våndats mer än vanligt över en tenta, för den kursen var omänsklig (i mina lärarutbildningsögon). Men så loggade hon in, insåg att hon klarat den, och hoppade runt i glädjeskutt genom hela korridoren den kvällen.

De har fått sina sista CSN-pengar, lyssnat på sina sista tradiga föreläsningar, de har fått sommarjobb och de bor kvar här tills augusti. Och de kan nu titulera sig Jobbsökande, istället för Studenter.

Och är det några som det kommer att gå galant för, så är det de där två.
D och Lucifer.

En epok går i graven,
en ny era tar vid.

Världens Största Grattis
Till Två av de Bästa Människorna jag känner.

Jag tvivlade aldrig.

All världens kramar till världens mest fantastiska grannar,
som tar examen idag.

Jessica Larsson
           &
David Tingman




Oh,
who says you can't have it all?


Om du vill ha mig

Nu kan du få mig så lätt


Every girl and boy

... needs a little joy

Hej hopp, flaggan i topp!

Nu ni, grammatiktentan skrevs igår - och jag klarade den! Har också kirrat seminariet kring tentan som var idag. Nu är det bara redovisningen på torsdag kvar, sen tar vi sommarlov! Känns fint det, kan jag tala om.

Idag har Jessica gjort sitt absolut sista i skolan, David gjorde sitt igår! Nu har de bara examensceremonin kvar. Sanslöst. Det. Är. Inte. Klokt.

Vi kommer dit, vi också. En dag.

Igår blev det full speed - tenta på förmiddagen, sen City Gross med Anna, Anja och Amanda. Därefter var vi ute - grillade, spelade kubb, gick till Vasaskolan och körde 21 (basket) och klockan och sånt. Skoj. Nu har jag dessutom hittat en mysig runda att gå varje dag =) Den tar väl sådär 45-50 minuter, perfekt. Musik i öronen på det, så är det finemang!

Nämnde jag förresten att vi blev vattenpistolsattackerade av en fritidsunge på Vasaskolan? Jaså, glömde jag det. Attans.

Idag steg jag upp tio i sju (läs och förundras). Vi skulle sjunga för Amanda, som fyller 20 idag. Det blev lite tårta, sen funderade jag på vad jag skulle sysselsätta mig med för att inte somna igen. Igår morse drack jag faktiskt kaffe. Och jag var inte trött på hela dan. Wonderful. Kanske jag skulle gjort imorse också, för tjugo i tio gav jag efter och tog en powernap till tio över elva... Sssch!

Sen har jag... Ja, vad har jag gjort? Justja, seminarie och promenad. Och suttit och skrattat åt Jessica, som var bra dragen redan när hon kom från skolan, hahaha =D Underbart!

Nu blir det inte många knop gjorda ikväll, I can tell.

I was alone
I never knew
what good love could do
ooh, then we touched
then we sang
about the lovin' things

Fanns det en plats i hennes värld för två

... snälla skicka ett vykort, för jag undrar så

Godkväll, goddag, godmorgon, godnatt. Vad ni nu vill kalla det.

Jag är... ganska nyss hemkommen, vart ute och knallat runt i två timmar. Vart? Undrade Anja. Jaa... Hela södra Kalmar, ungefär. Vart ute till Stensö och knallat runt bland de vackra husen (där det rika folket bor), den lilla hamnen och strandpromenaden. Och alla småvägar däremellan. Helt underbart. Sol, shorts och musik i öronen.

Jag håller på att koka ägg, och hittills har jag glömt bort dom 2 gånger. Undrar hur länge de har kokat...

Veckan som kommer, kära vänner, ser ut såhär:
Måndag: Grammatiktenta (engelska)
Tisdag: Seminarie om tentan, uppsatsen om engelsk barnbok ska in.
Onsdag: Öh... Ingenting, slog mig nu.
Torsdag: Redovisning av uppsatsen och EXAMENSMIDDAG PÅ GRÖNA LYKTAN.

Japp, på torsdag tar jag sommarlov. Om jag blir godkänd, vill säga. Så det hoppas jag skarpt på.

I helgen kommer FO på finbesök, nästa helg åker vi till Stockholm för att fira en liten Noahkille som fyller 4 år! Allaredan... Betyder: 4 år sen studenten. Hmm. Aja, men men MEN! Nästa helg, fredagen den 8 juni... Trumvirvel... Börjar... Trumvirvel...

FOTBOLLS-EM!!!

Oj oj OJ, vad jag längtar.

Nej, nu ska jag gå och hämta de där förbenade äggen. Se om de har blivit gröna.

Tingeling!

Let's go down in flames

... tomorrow's just a million miles away

Kablaam!

Nämen si godda, gott golk =) Eller, god kväll, ska jag väl säga.

Börjar med fem VÄLDIGT lyssnarvänliga låtar:

¤ Ed Sheeran - Drunk
¤ Ed Sheeran - The A team
¤ Markus Krunegård - New York
¤ Norlie & KKV - Tröjan du hatar
¤ Kapten Röd - In kommer Ting

Idag skulle jag vara effektiv och plugga. Det var jag också... I fem minuter. Jag har en lektionsplanering, så nu ska jag bara göra den dära Powerpointen också. Hmm.

Tog en sväng till centrum med Anja, och i brist på fickor tog jag bara med plåtfodralet - nycklar och mobil fick stanna hemma. Och när jag kom hem hade jag fått sms om att mina böcker kommit. Till Pressbyrån på Östra sjögatan. Som är på ANDRA sidan om centrum. Men vad gör man inte... Fixade pannkakor, åt, sen pluggade jag i hörlurarna och tog mig en liten kvällspromenad genom stan. Det gick betydligt tyngre hem, kan jag tala om.

Men SÅ värt att! För nu är jag stolt innehavare av:
¤ P.C Cast & Kristin Cast - Bränd (House of night, del 7)
¤ Suzanne Collins - Hungerspelen (trilogin; Hungerspelen, Revolt, Fatta eld)
¤ Meg Cabot - Jagad (Airhead, del 3)
¤ L Frank Baum - Trollkarlen från Oz
¤ Jodi Lynn Anderson - Persikosommar (Persikosommar, del 1)
¤ Alyson Noël - Evermore (De odödliga, del 1)

Så vad mig anbelangar kan sommarlovet börja NU! =) Men, det är inte mycket kvar... En inlämningsuppgift på onsdag (ovan nämnda PP), take home-exam i grammatik på... måndag, seminarie om grammatiktentan på tisdag, inlämning av slutuppgift på onsdag, muntlig redovisning torsdag. Sen blir det middag på Gröna Stugan med vackert folk, sen tar vi SOMMARLOV!

Men, det är en och en halv vecka in i framtiden. För stunden återgår jag till Champagneflickan - en svensk strippa berättar.

Hon lider då inte av dåligt självförtroende, tösen, tro mig.

Dina lakan är konfetti
nu ska himlen bli vit

Stuck in her daydream

... been here since 18

Hoppla!

Hej govänner =) Det var några dagar sen... Och sedan sist? Jag har vart på kortvisit i Leråkra, hos optikern och lite sådant.

Men igår kom jag tillbaka till korren, och sen dess har jag... Kedjeläst. I stort sett. Sedan sist har jag avverkat andra halvan av I hennes skor, Robinson Crusoe, Othello och läst sisådär halva Liftarens guide till galaxen. Det går bra nu ;)

Kvällen har jag ägnat åt tissel och tassel och djävulskap med Jessica och Vendela, som sitter här och skriver på C-uppsatsen. Vi gick till Subben och köpte lördagsmiddag också! OjojOJ, så fint det satt... Nu ska jag bara avhålla mig från att äta upp andra halvan, så jag har den tills imorgon...

Målet för morgondagen... Blir nog att fortsätta läsa. Jag ska sträckläsa tills jag är klar med Liftaren.

Nörd? Javisst.

Det var för övrigt rätt värdelöst att CL-finalen gick på TV3! Den finns nämligen inte här på Hospitalet... Så jag har följt Bayern-Chelsea på livescore. Självklart vann Chelsea. Oj, vad förvånad jag inte blev. Baah.

Godnatt, kära.

Pang på och tack för kaffet
stig in och välkommen
kalendern visar måndag
men vi lever lördag kväll

Med fuskpälsar och med fuskchampagne

... kändes allt så på riktigt

Wie mein Gott.

Jaha Jonna, vad har du gjort idag?
Jaadu, Jonna...

Jag läste lite i Ghost Pirate Tales imorse, kom fram till ett stort NEJ. Sen började jag läsa Flyga drake. Det är en underbar känsla, när man har, nästan på måfå, plockat åt sig en bok från 3 kronorshyllan på HumanBridge, halvt glömt bort den och börja läsa den med noll förväntningar.

Och boken praktiskt taget blåser en av stolen. Vilken skatt som gömde sig innanför det slitna omslaget! Ojojoj, vad jag älskar när det händer. Så idag har jag läst Flyga drake. Och lite mer än halva I hennes skor.

Det blev en riktigt läsardag, jag är fortfarande förkyld och energin som fanns igår var utdöd idag. Men det blev i alla fall en bra stund ute i en brassestol med Anna, Anja och Louie =)

Och när Anna och Anja möttes i en rad matcher Kubb var jag Schweiz.

Det ska fan till att våga heja på nån på det här stället.

I feel pretty
and witty
and bright
and I pity
any girl who isn't me tonight

Sover mina timmar, helt okej

... drömmer faktiskt inte om dig

Back in Kalmare Stad!

Lämnade Leråkra vid lunchtid idag, stannade till o tankade, sen svajade jag iväg längs E22an. Blåser nåt alldeles sanslöst, så Clion kändes faktiskt en smula instabil emellanåt...

När jag kom fram hann jag göra en queuelista med låtar på Spotify, sen stack jag, Anna, Anja, Jessica och David till Dramahuset och kollade när några i Annas klass spelade teater =) Det var ingen långkörare, vi var väl borta sammanlagt en timma, eller nåt. Så när vi kom hem drog jag igång Den Stora Städningen. Dammat allt, dammsugit, torkat golvet, plockat in alla kläder, påbörjat tvättberget... Det sistnämnda fortsätter jag väl på imorgon, är fortfarande för förkyld för fundera på att träna.

Jag, Anna och Anja tog ut våra brassestolar ikväll - ingen sol, men gott om vind - och kröp ihop med filtar, jackor och ciderburkar. Vi löste korsord, men av någon anledning funkar det inte så bra när jag blandar mig i ;) JAG VEEEEET, jag är en fruktansvärd ordnazist. Jag VET. Men, jag har ju valt rätt yrke i alla fall. Till slut höll mina fingrar på att trilla av av kyla, så vi bestämde oss för att knalla in. Jag la handen på Davids rygg, mohahaha. Det är ett sånt där glädjeämne man måste unna sig när man blivit vansinningt kall om händerna =) För övrigt verkar det vara hans tur att bli förkyld nu - han har bara blivit sämre och sämre sen jag dök upp i eftermiddags, hmm...


Jau, sen har det inte blivit så mycket. Lite middag, ett avsnitt Prison Break och bäddat rent i sängen. Så nu ska jag snart krypa ner och lägga mig och läsa ;) Och svära, förmodligen. Tror inte att jag har nåt nässpray.

Jaja, jag återgår till mina Ghost pirate tales.
Godnatt, kära.

Folk är fula, tjocka men snälla, visar vägen o pratar länge:
"It's straight ahead across the bridge that's Brooklyn man"
Brooklyn är lika stort som Stockholm, låtsas som jag är en av dom
med Brownstonehus och jättebil men det syns tydligt att
jag är en vit turist

It's too cool outside

... for angels to fly

Hittat två riktigt bra låtar som jag måste dela med mig av;
The a team
Drunk
Båda av Ed Sheeran.

Well, jag har vart hemma i Leråkra sen i onsdags, och i torsdags kom systra mi och hennes två små snorungar =) Och det slog mig att Noah fyller 4 om mindre än en månad. FYRA. Gode tid. Men dessa små skrotisar... Ena sekunden vill man krama dom hårdast nånsin och aldrig släppa dom mer än 2 cm bort, andra sekunden biter man ihop. Hårt. Och räknar till tio. Men det är väl alltid så med små barn, antar jag. Jag har ingen större erfarenhet av såna..! Jag älskar sötlökarna mer än nåt annat i hela världen (och according to me är det det som är viktigt), men herregud, jag vill inte ha några egna. Jag är inte skapt för att hantera såna små. Jag vill kunna resonera med dom. Tro mig när jag säger att det finns en anledning att jag helst vill vara på mellanstadiet...

Och dessutom kommer inga ungar någonsin att slå min underbara systersöner =D

Förkylningen håller mig i järngrepp, men i fredags funderade jag nästan på att skriva mitt testamente. För så dålig vet jag inte när jag varit sist! Jag bosatte mig i pappas säng med datorn och kollade film. Och vinkade adjö till Boda, för i mina ögon fanns inte en chans att jag skulle vara så pigg på lördan. Fast det lättade lite på fredagkvällen, och lördagen var jag... Allt annat än frisk, men jag kan bringa fram lite envishet när jag måste. Så det blev förfest hos Ida och sen Brunnen. En helt okej kul kväll! Men helsicke, jag hade kunnat sitta på soffan hela kvällen och bara titta på folk. Fasligt underhållande.

Idag har jag bara myst här hemma, stundtals med min bok, stundtals med snorungarna =) Kollade på Bambi med Noah. JÄTTElängesen jag såg den. Och uschamig, när dom skjuter Bambis mamma. Det finns så många filmer som får mig att hata mig själv (och alla andra) för att man är människa. Människor är gräsliga.

Imorgon går Clion tillbaka till Kalmare stad i alla fall! Lite teater står på schemat. Och nu ska jag nog knyckla ner mig i världens bredaste bäddsoffa snart... Med boken för stunden; Ghost pirate tales.

Godnatt, kära.

But our house gets cold when you cut the heating
without you to hold I'll be freezing
can't rely on my heart to beat it
cause you take part of it every evening
take words out of my mouth just from breathing
replace with phrases like when you're leaving me

Är det du som är galen

... eller världen som är sjuk?

Najmen si godda på er!

Min dag började klockan ÅTTA idag. Sanslöst tidigt. Men, vad gör man inte... Haha! Hade tid hos optikern klockan 9, så nu är synundersökningen kirrad och klar. Och visst hade min syn blivit sämre... Värdelöst. Och brytningsfelet på högerögat hade väl också förvärrats, antar jag. För nu ska jag få linser som korrigerar det. Massa goda nyheter.

Tog en sväng till Maxi, sen körde jag till Äggaboden och bytte bil med mamma, körde till Babyproffsen i Karlskrona och fick två barnstolar inmonterade. Jenny och barnen kommer ner idag, jag ska köra o hämta dom vid flyget om... En kvart, sisådär.

När jag kom hem gjorde jag lite äggegga. Sen däckade jag på soffan och där har jag befunnit mig sen dess. Vansinniga förkylning. Jag var så glad igår, för den var så lindrig. Sen vaknade jag med DETTA. Tur jag lämnade korridoren igår, idag hade de jagat mig med högafflar och facklor om jag vågat visa mig utanför dörren... ;)

Ikväll blir det myskväll med flickorna hemma hos Sandra =) Så jag kan hosta lite på dom, haha!

Och han säger
jag är kungens man,
så jag tar vad jag vill ha

You don't have to be cool

... to rule my world

Åh, jag påbörjade ett bloggprojekt ikväll, men nu har jag skrivit i en timme, har massa kvar och sömn i ögonen. Jag pallar inte. Men, det är sparat i ett dokument, så det kommer i full version en annan dag (du får vänta, Jessica ;D)

Jag har lovat Anja att vara uppe och skrivklar och pigg och entusiastisk klockan 11 imorgon. Mission impossible ala Jonna.

Idag blev det Hansa City! Först till IKEA för att köpa byrå och kryddburkar åt Sofie. Kan tala om att byrån vägde... Mycket för att vara en byrå. Jag skjutsade Anja på en vagn =D Betalade kalaset och försökte packa in byrån i min bil.
"Åh, den kanske till och med får plats i bagaget!" Utbrast jag. Sen öppnade vi luckan.
"Näe", utbrast vi kör. Jag besviket, Anja konstaterande. Tur man hade handywoman med sig, för Anja lyckades fälla sätena. Så nu är den inknycklad!

Vi tog en promenad in på Skopunkten på Modehuset också, vilket slutade med två par till Anja och ett par till mig. Eftersom jag ska vara helt svartklädd på lördag, fick jag strikta order om att skaffa ett par färgglada skor. Sagt och gjort!

Jag, Anna, Anja och David tillbringade en timme ute i solen också. Kickade fotboll! Klockan, står på schemat. Så jäkla kul! Anja har skönaste stilen nånsin, skitkul. När David hade ryckt i benmusklerna för hundrade gången konstaterade han att han behövde börja med yoga.

Nu är klockan tolv, och korridoren är inte särskilt levande längre... Jessica och David sitter här ute och jobbar på sina C-uppsatser. Nån gång ska jag också bli ambitiös.

HAHAHAHAH, inte.

Jag och Anja spanade in tyska ord i min ordbok innan. Här har ni ett par som fick oss att bryta ihop totalt:
Kommunissimus
Luft-luft-raket
Schwulder
Beissring
Zuzammenbeissen

Vilket sabla språk. Hur pallade man med det så länge?

För en stund hojtade Jessica o undrade om jag inte var sugen på Donken. Det var jag inte. Då. Nu är jag hungrig. Kan man göra potatismos klockan tolv?

Näe vet ni vad, skaffa nåt vettigare att göra. Det ska i alla fall jag göra.

Eventuellt.

Godnatt, kära.

They say that the road
ain't no place to start a family
but right down the line
it's been you and me
and lovin' a music man
ain't always what it's supposed to be


Don't stop

... thinking about tomorrow

Se på fan, jag ska få ett kusinbarn till. Vad är det, nummer 19? 20? 17, tror jag. För nu har jag räknat, så gott jag vet. Herregud. 3 ungar och en på väg på mammas sida. Resten på pappas... Nej, de vet nog inte vad preventivmedel är.

Gode tid.

Mina grannar kan vara skummast ever. Vad baserar jag detta på? Igårkväll satt jag och kollade på lite låtar från Glee, och två av dom lät SÅ bra, så jag var tvungen att kolla om två gånger. Andra gången hörde jag att David frustade till utanför, han och Jessica satt och åt kvällsmat. Bligade ut på dom. De flinade.
"Vad glor du på?" Frågade David.
"Glee?"
"Aha..." Sen inget mer. Som sagt var, de två är skummast i södra Sverige ibland ;) Kaka söker maka, som det så fint heter! =D

Idag har jag... Gjort vadå? Jag har gestaltat "yngre målgruppen", vi var fokusgrupp som intervjuades till Davids c-uppsats, precis som med Jessicas och Vendelas i fredags. Tämligen underhållande. Och vi fick Ballerinakex!

Eftermiddagen spenderade jag, Anna och Anja (och Amanada en stund) ute på gräsmattan på innergården. Vi spelade vad kändes som 500 omgångar kubb, men det var nog bara... 7 eller 8. De sista fem var jag o Anna på lag, vi vann med... 4-1? Eller 3-2, i matcher. Annas aura, förklarade vi att med. Vi körde klockan också! Skitkul. Jag fick flyt i en omgång och kickade 103 gånger =D När jag skröt för David talade han om att han hade gjort 112. Tack för bubbelsprickarn. Haha, så gissa vem som kommer nöta ute på gräsmattan sen?

Jag var på spinning ikväll, och jag dog inte. Kändes helt ok, faktiskt. Bra instruktör =) Imorgon blir det Hansa City med Anja. IKEA-spring åt Sofie och förhoppningsvis skoshopping åt mig. Och åt Anja.

Jag har skrivit halva uppgiften som ska in i övermorgon, och jag har fixat undan mitt diskberg! Nästa steg? Andra halvan av uppgiften, såklart, sen tvätten och städningen... Så det blir väl av lagom till skolavslutningen, gissar jag! =)

Onsdag bär det av hem till Leråkra för en tämligen fullspäckad helg! Skoj =)
Nähe, har ni läst såhär långt så applåderar jag för att ni tyar följa pladdret. Strongt gjort!

För övrigt fick jag reda på nåt idag som gjorde att mitt hjärta slog till en extra gång... Sch!

And I've always lived like this
keeping a comfortable distance
and up until now
I had sworn to myself that I'm content with loneliness
because none of it was ever worth the risk

(But you are
the only exception)

Don't ask permission

... ask forgiveness

Baah. Vaknade halv ett idag och jag hade lätt kunnat gå och lägga mig nu. Ägnade två timmar åt att dilla med Anna och Anja, sen ringde vi och beställde pizza på Pizzapalatset. Satt som en smäck - men jag har halva kvar i kylen. Den ska jag hugga in på efter att jag skrivit.

Igår... Well, vi drog igång med att grilla och ha det gott i solen. Spelade sisådär 4 omgångar kubb. Sen körde vi klockan med nyinköpta fotbollen =) Därefter drog hela göra-sig-i-ordning-karusellen igång. Hår skulle plattas, ögon skulle svärtas, kläder skulle väljas (för att bytas ut).

Vi hade dealat om att alla skulle köpa grejer och bjuda på varsin sorts drink, så det blev Rosa Pantern, sommardrink, bacardi razz med sprite, passoa med juice och malibu cola. Vi kom iväg framåt tolvsnåret, och när vi hängde in jackorna sa tjejerna i garderoben att Scotts hade slutat spela. Vilken koll - de var i full gång på scen och höll på till klockan 2! Så vi dansade spittet =D Hade jätteskoj!

Hemvägen gick jag och Anna med till Kylegatan och droppade Josefine, sen var vi ute med Louie och sen satt vi och pratade, så jag gick och la mig strax efter fem imorse (efter att ha ätit upp vad som fanns kvar av cheez ballsen).

Därav zombiestyle idag. Jag har sett 2 filmer, och det blir nog en till till pizzan...

Näejsch, nu måste jag äta och försöka återvinna mänskligheten.

Försöka.

Somewhere over the rainbow
blue birds fly
birds fly over the rainbow
why then, oh, why can't I?

Everybody loves a winner

... so nobody loves me

Det är fredag, fredagsmys och ishockey-VM!

Sverige slog Norge i alla fall. Jag var inte... jätteinsatt i matchen, första stunden ägnade jag och David åt att tävla i "Nian", ordspel. Sen hittade vi appen "Wander" - ASKUL! En guideapp, man blir tilldelad någon från någonstans i världen, sen tar man foton från ens vardag och ens stad och skickar mellan varann. Jag fick en guide från Oslo (inte så överväldigande kanske), Jessica fick en från Edinburgh och David en från Mexico city! Så där gick vår kväll, haha!

I övrigt... Lite skolarbete har blivit gjort, lite över 200 sidor lästa i Midnatt, kollat på första American Pie-filmen! Vad unga dom är! Och den är fortfarande rolig. Sanslöst. Riktigt längesen jag såg den, märkte jag. Kanske ska kolla på The Wedding innan jag lägger mig... 2an såg jag för lite sen.

Nacken+Käken+Tänderna börjar släppa nu! Är tämligen överlycklig!

Imorgon har vi planerat finfint väder, brassestolar ute på gräsmattan, grillning, goda drinkar och sen på kvällen drar vi till Sandras för Scotts och säsongsavslutning! Tycker det låter som en hoper lysande idéer =)

Kiss me
beneath the milky twilight

Lean on me

... when you're not strong

Hola amigos!

Jag har fått första klassens BONNABRÄNNA! På ENA benet. Inte på andra. Blixtergrant, knallröd halvvägs upp på skenbenet, sen bara en tvär kant och kritvitt. Baah. Fast jag är i gott sällskap - Anja och Jessica har också lyckats! Mohaha.

För övrigt är det skräp att försöka parkera på det här stället. Det finns en sjudygnsparkering, men man måste praktiskt taget tälta utanför den för att få en plats där. Sen är det längs med gatorna som gäller. Jag hade parkerat mig sådär tre kvarter bort, men tog en liten promenad ikväll, hittade en parkering precis här nedanför. Kom bort till min bil och det var inga bilar i rörelse, väldigt lugnt. Vafan, tänkte jag, startade lilla Clion och körde bort för att nypa den här parkeringen istället. Då kommer en tant i en röd volvo och snor den, precis när jag ska vända.

Ack, ödets ironi.

Sedan var givetvis min förra plats också tagen. Så jag tömde min bil på enkronor och ställde mig här nere på betalparkeringen över natten, imorgon ska jag ut och försöka sno en sjudygnsparkering medan alla är på jobbet..!

Jag håller på med den här omgångens engelskabok, ett tråkigt pappaket kallat "Cliffhanger". Jag har dessutom gått vidare från Stephen King till Dean R Koontz. Den har börjat lovande i alla fall...

Men nu... Ska jag strax dra igång en film (Wild child), steka mig två ägg och käka mackor. Och läsa lite till. Antar jag. Det brukar bli så, i detta Carlssonska hushåll.

Pjåwer, som Jessica skulle uttryckt att.

A bonnie westlin weaver lad
Sat workin at his loom
He took my heart as wi a net
In every knot and thrum

You said that you could let it go

... and I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.

Hej, detta är fröken Gnäll. Gör er själva en tjänst och sluta läs här.

Status nacke, käke, visdomständer: Oförändrat.

Jag var i alla fall hos tandläkaren. Och hon hade definitivt attityden "jaså, det gör lite ont i munnen.
Halleduttan, då. Suck.". Så jag morrade i tysthet och gapade.
"Jag ska kolla efter karies också, så att det inte är hål!" Förklarade hon viktigt.
"Gör så, men på fredag är det två veckor sen jag var här på vanlig undersökning." Hon snörpte lite på munnen.
"Jaja, jag ska kolla det." Hon stack in ett finger och tryckte. Mitt i allt det jätteömma. Varpå jag gav till ett kvävt halvtjut och slet undan huvudet.
"Oj", sa hon. Mmm, kan man säga. FUCK OFF, KÄRRING!
"Gapa!" Sen kikade hon, tryckte FÖRSIKTIGT och kollade med spegel och allt.
"Oj, hur har det kunnat bli så här illa?!" Frågade hon förfärat (med tanke på att jag nyss vart där). Jag ryckte på axlarna (det är inte alltid en bra grej att prata med någons fingrar i munnen). Hon checkade mina käkar, tänder och kinden. Sen ansiktsröngten. Domen?
Visdomstanden på översidan är inflammerad, men den i underkäken klarade sig. Däremot är både övre och undre käken samt hela kinden (muskeln) inflammerade. Tänk, så trevligt. JAAA, JAG ÄR IRONISK! Hon gjorde nån anti-bakterie-borstning, vilket praktiskt taget drev mig till spasmer för att komma undan. Hon bad om ursäkt varje gång jag ryckte till. Sen sa hon åt sköterskan att ge henne en barntandborste, för man kom inte åt min visdomstand med en vanlig tandborste, och det är förmodligen upphovet till det hela. Så som gåva fick jag en "extra soft" tandborste för 0-3åringar. Hurra.

Sen passade hon på att tala om att om tanden nånsin krånglar igen så kommer de nog att rycka den för mig. Och talade om att ifall det skulle ske med den i underkäken så blir det operation, eftersom den sitter så djupt. Way to scare the frightened person. Bitch.

Sen fick jag gå till apoteket och köpa sån där anti-bakterie-sköljgrej. Och är det inte bättre imorgon ska jag ringa till tandläkaren, för då blir det penicillin. Läget just nu? Inte alltigenom hoppfullt. Nacken börjar bli värre och käken värker ihållande.

Så idag har jag haft en duktig tycka-synd-om-mig-själv-dag. Dvs, jag har inte pluggat alls, bara kollat på Big bang, samt suttit ute i solen och läst med Anja, Jessica, David och Amanda.

Men jag har pratat med Anna också! =D Tur hon kommer hem snart. En och en halv vecka är lång tid!

Jag fick mig ett gott skratt nyss också. David har snöat in på det här med visdomständer, så han sitter och räknar sina egna, sen googlar han och kollar bilder och massa. Så skulle han visa en,
"Kolla här, det är så ÄCKLIGT!" Och bläddrade fram en bild med en visdomstand som ligger på sidan.
"Mwaha, det är så min ena tand växer."
"ÄR DET?" Japp.


Skräp.

Men nu har jag i alla fall gnällt färdigt för stunden. Jag har ju bara ventilerat det 3 gånger än så länge, så jag hinner nog besvära lite fler människor, ska ni se.

Ikväll blir det nog Star Wars i alla fall, om David hinner pausa pluggandet! =)

Yeah, I'm sorry
I can't afford a Ferrari
but that don't mean I can't get you there
guess he's an xbox
and I'm more an atari
but the way you play your game ain't fair

It's like a throbbing tooth ache of the mind

... I can't take this feeling anymore

Seriöst.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ.

Visdomständer... Käke... Nacke...

Kan man operera bort en bit av sig själv? Sådär från öronen och ner till skuldrorna?

Har iaf ringt och fått akuttid hos tandläkaren, så ska dit vid två i eftermiddag.
Anja skojade om hur de skulle bli tvungna att akutoperera bort mina tänder, men jag sa att i så fall kommer jag ringa hit och gråta så hon blir tvungen att komma dit och hålla mig i handen.

I've got the power.

Men alltså.

AJ!

Give a long kiss goodnight
and everything will be alright
tell me that I won't feel a thing
so give me Novacaine

Och på dagarna går jag omkring och längtar tills vår natt

... klockan tickar sakta här, och inte lika snabbt

Wie mein Gott. Maj, alltså.

Igår förmiddag tog jag lilla Clion och banade väg längs E22an upp till Kalmar. Bland vägarbeten och sånt skoj. Men perfekt väder att köra i och bra musik i CDn. Då är det verkligen underbart att köra bil. Kom hit, slängde in mina grejer och sedan stack vi (jag, Jessica och Anja) och handlade på Maxi, samt tog en lov inom Systemet.

Hem och grilla, sen satt vi här ute i solen och åt och drack cider och hade det så bra som man över huvud taget kan. Suveränt =) Vi ramlade in lite senare och gjorde oss iordning (dvs jag gjorde mig i ordning - de andra två var klara, så de satt och drack istället). Anja plattade mitt hår och Jessica plockade fram sin Bacardi, vilken vi hann göra änne på innan vi gick ut...




Sen kom David med en hoper människor, så vi satt och dividerade om allt möjligt. Återigen konstaterades att jag "är nog en sån som skrattar åt nästan allt". No shit, Sherlock. Sen blev det Kinnect sports. Må tro det sved i killarna när tjejerna vann båda matcherna, mohahaha. Vi skulle egentligen gått till majbålet i Kalmarsundsparken, men vi hade lite för trevligt här, så vi kom inte iväg. Strax efter tolv lyckades vi alla fall ta oss i kragen och knalla ner till Vallen. Och stod i kö i två evigheter. En tjej försökte tränga sig före, och David bet ifrån så helsickes, vi skrattade så vi tjöt åt att. Tämligen underhållande. Sen blev det som det alltid blir - struntar i allt och alla och bara hoppar runt och skriksjunger. Haha, alltid.

Sångfåglar =)

David och Hampus...

Dansar till Grease =)

När vi stack gick David o nåra och köpte kebab, medan jag och Anja vallade Jessica;
"Nu tar vi det passivt, tjejer!" Hon hade blixteront i sina fötter, haha. Så det tog sin lilla tid att komma hem! Gick väl och la oss strax efter fyra nångång. Jag vaknade sist idag (såklart), vid kvart över tolv.

Idag blev det storshopping (med betoning på stor) på Maxi, jag, Anja, Jessica och David. Vi tog en vagn, till och med! Vi köpte brassestolar, så jäkla gutt. Och en fotboll! Så nu ska här lekas. När vi kom hem drog vi igång grillen. David satt jämte den och trampade otåligt - jättehungrig.
"Nu kan vi nog lägga på!" Sa Jessica, tog deras hamburgare och...
"NÄÄÄEEEJ!" Tappade dom i grusen. David vände på klacken;
"Jag går och sätter mig här borta..!" Och gick bort till sin brassestol. Dagens bittraste, haha! Men det löste sig, vi fick mat och det satt fint!




Ikväll har klämde jag o Anja ner oss i Jessicas och Davids soffa, så kollade vi på Scary Movie 2. Rolig =D Vi hade tänkt nåt i stil med skräckfilm först, men det blev det inte.

Det känns som jag ska bli sjuk. Jag vill inte bli sjuk. Fast jag vet inte vad för slags sjuka. Men det känns inte bra. Hela nacken värker, min käke värker och lymfkörteln under käken är svullen och JÄTTEöm. Sen bara för att make matters worse så värker min ena visdomstand på HÖGERSIDAN (också) nåt förbannat. Äta är klart inte att föredra these days.

Meeen. Lite läsning nu, sen ska jag sova.
Godnatt, kära.

När jag försöker sova
då tänker jag på dig
jag spelar dina låtar
som nattar mig till sömns
jag undrar vad du gör nu
och vad du tänker på
tänker du som jag
om dagen gryr imorgon

RSS 2.0