She was barely sixteen and too young

... to be drinking wine

I'm still stuck in the moment with you.

Idag har jag lekt familjemedlem och varit lite mer aktiv som moster =) Burit runt på Elias (som f ö gjorde ett skumt ljud - sen skrattade han åt sig själv) och lekt/brottats/kramats/gosat/krupit runt med Noah =) Mina älsklingspojkar!

Fast Noah vägrar fortfarande "heja Barcelona/Kalmar/Listerby". Hmm.

På eftermiddagen var jag ute på hemligt uppdrag, sen stack jag, Sarah o Ida o våldgästade Sandrew en stund (dvs såg till att hon fick lite extra att diska ;P). Har också hunnit med en vända till systemet, så är all set for the weekend, tror jag!

Ifall du kom hit och erbjöd dig själv på ett silverfat skulle jag knappast säga nej.
Så kom igen!!!

Come on baby
it's over
let's face it
all that's happening here is a long goodbye

The sidewalks were crowded but I just sang louder

... cause I didn't mind

SwoopSwoop =)

Har haft en mkt trevlig dag! Uppstigning, pronto. Inte direkt, men vaknade runt åtta av att Noah började leva rövare där uppe. När de kommit ner gick jag upp o la mig i mammas och pappas säng istället och sov gott i nåra timmar till^^

Sen spenderade jag en stund på Hjorthöjden, hos Sandrew. Efter ett tag hörde Sarah av sig, så stack vi till stan en sväng, innan vi drog ut till Millegarne, mötte upp FO, och badade =D JÄTTEskönt i vattnet! Riktigt härligt =) Efter det stack jag hem en vända, mamma ringde, Noah ville spela fotboll med mig! En sån vädjan kan man ju aldrig neka =D Min lilla plutt.

Sen in till Hjorthöjden igen, jag organiserade Sandrews böcker och filmer, medan Sarah tog itu med halsbanden (sisådär 50 st som snott ihop sig till värsta ormboet). Sen hämtade vi thaimat, gubben i kassan sa till oss att vi var snygga (inte så snygga att vi fick rabatt, tydligen) och sen hem o åt =) Sen slöade vi en stund innan jag o Sarah stack hem.

Jag mös lite med Noah här i soffan, han är så gosig. Ingen direkt kramunge, men man kan ju tvinga honom ibland ;D Jag har en bild från förra sommaren som bakgrundsbild på datorn, där jag bogserar Mattias. Noah pekade:
"Det är din båt!"
"Japp, och vem är det?" Frågade jag och pekade på mig själv.
"De e du!" Duktig pojk.
"Är min båt fin?"
"Jaa!" Hahaha, väldresserad unge! =D Han kikade en stund, sen pekade han på Mattias:
"Vem e de?"
"Det är Mattias. Ser du att min båt drar hans båt?"
"Ja!" Sen skrattade han lite. Gosse, gosse, gosse =)

I ett hus här strax bredvid
bor en man som nyss fyllt 33
han har fru och barn
och han påtar i sin trädgård

Åh, det finns ingen vackrare än du

... i din vanliga tröja och i ditt våta hår

Alltså... Lite uppdatering på vad jag lyssnar på just nu:
¤ Jakob Hellman - Vackert väder (helt underbar!!)
¤ Justin Bieber - Stuck in the moment
¤ Perssons pack/ Jakob Hellman - Tusen dagar härifrån
¤ The Eagles - Hotel California
¤ Ulf Lundell - Öppna landskap
¤ Veronica Maggio - Välkommen in
¤ Taylor Swift - Fiftheen
¤ Bruno Mars - The lazy song
¤ Various artists - I'll tell me ma
¤ Dolly Parton - House of the rising sun

Måste verkligen rekommendera första låten, Jakob Hellman, fantastisk låt, vacker text.

Min dag har bestått av följande...
Jenny, Olof, Noah och Elias har kommit hit! =) De ska vara här till fredag, så jag är utkickad ur mitt rum. Jag sover på den gråa, slitna tingesten i vardagsrummet, som i folkmun kallas soffan. Får väl funka, det också ;)

Jag har vart i Ronneby och hjälpt Sandrew att städa (i alla fall lite grann). En av hennes grannar gav mig en sån blick att jag la ner planerna på att hälsa på honom. Huu.

Ikväll var det dags för fotbollsträning! Cicci höll i träningen, och det skrattades en hel del (och skillnaden från i vanliga fall är..?) =D Jag gjorde kvällen nedtagning, med rumpan. Jag fick komplett kortslutning i hjärnan, o putar ut med rumpan istället för att försöka ta bollen på ett vettigt sätt. Jösses. Blev kulldragen (på ett mkt frisparksaktigt sätt) av Annika, så vi fick bita i gräset båda två xD Cicci erinrade sig nåt från sista träningen, jag hade tydligen nickat o tappat balansen = trillat eller nåt sånt. Fast hon hittar säkert på. Gapskrattet var dock äkta..! :P

Efter träningen skjutsade jag hem Rebecka, släppte FO vid stationen och sen åkte jag o Sara ut till Millegarne och badade =D Vart nog över 20 grader i vattnet, underbart! Fast hon den fjunten frös, huttrade och gnällde. Och svor över mig ;)

Sen blev det hallonkaka på altanen med mamma, pappa, Jenny och Olof. Nuuu ska jag se ett avsnitt av Big Bang Theory (eller Two and a half men) innan jag sluter de två blå =)

Har du fått andra himlar i ögonen?
När du får mig vart du vill med de vanliga blå
kom med och lägg dig i gräset under mig
och blöt ner kläderna

Think back and talk to me

... did I grow up according to plan?

Jisses, facebook-attack :O Jag tycker att folk borde vara på min sida lite oftare!^^

Idag har jag faktiskt varit högeligen effektiv (och snäll, bra va?)! Eller okej, jag var pretty much en degklump fram tills typ två, sen stack jag in till Hjorthöjden och Sandrew =) Smällde upp två burkar vit färg, sen gav vi oss i kast med sovalkoven och vardagsrummet. Och tro't eller ej, men det blev bra =D Vi fick förstärkning i form av Sarah o Lisa, men vi höll ändå på till tio ikväll. Hade skoj =D


Imorgon ska vi städa ur den ordentligt, sen på onsdag ska vi hjälpa henne att flytta in! Mkt skoj =D

Som ni förstår av ovanstående är det ungefär vad jag har gjort idag ;) Imorgon kommer Jenny, Olof, Noah och Elias! Och fotbollsträningen drar igång, jag kommer nog att tuppa av ;P

Now Romeo and Juliet
bet they never felt the way we felt

I don't wanna be so old and gray

... reminiscing 'bout these better days

Hmm, jag har tjafsat emot både Anna och kids i två evigheter, men ska erkänna att jag har hittat EN Justin Bieber-låt som jag gillar..! Stuck in the moment.

Mmm, idag tog jag den utsovarmorgon som jag behövt igår (pappa började spika och hamra igår morse - långt innan jag var redo att vakna), och sen har jag inte gjort mycket alls. Läst ut Svindlande höjder - Emily Brontë (herregud, känns som jag har skrivit om den i två evigheter...) och nu har jag dragit igång med Där regnbågen slutar (Cecelia Ahern) =) Ska läsa den vid sidan om Köplust (Stephen King), tänkte jag.

Humdidum =)

I wish we had another time
I wish we had another place
but everything we have is stuck in the moment
and there's nothing my heart can do
to fight with time and space cause
I'm still stuck in the moment with you

Nån kommer ta din ungdoms år ifrån dig

... det kommer hända om det inte hänt

Huamig, idag har jag inte vart människa på hela dan. Uschusch.

Det är världens regn- och ruskväder ute, så jag är nedkurad i soffan med en burk coca cola och Svensson Svensson flyttar till Sthlm på TVn =)

Her mind is Tiffany-twisted, she got the Mercedes Benz
she got a lot of pretty, pretty boys she calls friends
how they dance in the courtyard, sweet summer sweat
some dance to remember, some dance to forget

Dagar går och kommer

... medan jag knogar på

Lyssnar på Fattig bonddräng =) Kan man annat än älska den låten?

Det blev lite Svindlande höjder (förvånande va? Jag måste skaffa mig ett liv..!), men jag har även tagit tag i det otacksamma jobbet att platta håret. Varför, bara VARFÖR, är mitt hår immunt mot platttången? Nu är det ju dessutom nyklippt... Pluppovic frågade igårkväll om jag hade lockat håret. Nope.

Det är som det är när det inte blir som det ska, för att förvanska uttrycket lite grann :P


Anyways, jag funderar på att smälla upp en cider nu! Ska vara hos Sarah om två timmar, så en liten mjukstart kan väl vara på sin plats?

Och grannarna har klagat sedan kvart över tio
nu är alla i mitt kök och jag är alldeles paj
spelar pappas skiva ifrån 69
de sjunger "cosa vuol dir sona una donna ormai
o mare neo, o mare neo, o mare ne"
sänker volym, låter alla sjunga med
kan inte tänka, jag står bara här och ler

With a flag in her hand

... a flag white as snow

Ahauja, då var vi här igen =) Igårkväll blev det Gnistan och Östersjö... Och måååånga skratt xD Gode tid o dag.

Gnistan drog igång, väldigt lite folk! Har aldrig sett så lite människor där! Vi drog slutsatsen att Jessica skrämde iväg dom, o det kan mkt väl ha stämt ;D Hon och Swinto sprutade myggmedel femtioelva gånger, bara stank i hela vår lilla bod. Jag drämde armbågen pengalådan massa gånger, och varje gång sa FO "aj!" xD Hahaha, jösses.

När vi släppt in besökarna (och hört det vanliga skämtet: Gubben; "Regeringen kommer senare, men jag betalar för henne nu så kan ni bara släppa in henne!") kollade vi en stund, fick varsin korv och sen pös vi. Jessica och Swinto satt och lekte fjortisar och gallskrek åt varandra.
"JONNIE! Lever du?" Hojtade FO från förarsätet.
"NÄÄÄE!" Vrålade jag tillbaks från baksätet.

Dom släppte mig vid macken, där min lilla Clio stod och väntade så troget. Stack iväg och hämtade Pluppovic, sen ner till Östersjö och mötte upp Anna, Anja och Marcus =) Lyckades skrämma dom! Dom såg inte när vi kom =D Mkt underhållande!

Vi tog en dricka inne på &vin, sen knallade vi runt o kollade. Åt en langos! =) Inte fel alls. Jag lyckades snubbla på världens störta kabel. Skickligt, absolut. Till allmänt jubel, iaf. Tur att man kan roa någon xD

Hemfärden blev jäklig, vilket väder..! Regnade så Clion nästan sköljdes av banan :O Svängde av vid första avfarten till Ronneby och tog småvägarna hem istället.

Dagen då? Vaknade framåt tolv, åt lite frukost, sen har jag inte gjort mkt mer :P Läser! Håller på med Svindlande höjder, mkt bra, so far! Ikväll blir det fest och ner till Östersjö igen =D

When you came in the air went out
and every shadow filled up with doubt
I don't know who you think you are
but before the night is through
I wanna do bad things with you

Through the storm we reach the shore

... you give it all but I want more

Hemma igen då! I tisdags förmiddag drog vi ut med båten. Blev först en vända till Karlskrona och tanka upp (och köpa glass - såklart!), sen fick Maxin sträcka ut lite, vi körde ut till Stenshamn. Vi var väl ett tjugotal båtar där framåt kvällningen, varav två känningar.

Hade kalasväder, vilket var något oväntat och ovant, och jag brände sönder nyllet. Synd om mig, som aldrig lär mig.

Onsdagen vart det plaskplaskplask. Ösregn. När det väl hätte upp gav vi oss iväg på illsken in mot Karlskrona. Landade till vid Preem för pappa skulle ha tidningen. Sen kollade vi läget på Rollsö - taget. Vi kilade vidare till Haglö. Där var kav lugnt, så vi slog tamparna i bryggan. Sen vände vinden och plötsligt blåste det rätt in Haglö. Tusan. Bara att lossa och kana bort till Tromtö istället.

Det blev grillemat och potatisgratäng, och jag åt nog upp halva gratängen själv. Så himla god.

Okej, det har vart kass väder i en o en halv dag, strålande väder en dag. Men jag har hunnit med litegrann! Sista halvan på Mörkervarelser, Undrens tid, Stolthet och fördom, samt första halvan på Svindlande höjder! =) Dessa böcker, dessa böcker ♥

Nu tänker jag återvända till nämnda bok, för i eftermiddag ska jag stå på Gnistan och le mot pensionärer samtidigt som jag kräver dom på 80 kr ;) För det har vi aldrig gjort förr...^^ Haha! Peter Fransson skrämde livet ur mig en gång när vi stod i den lilla boden. Vi var fullt upptagna med att räkna pengar, le och vara trevliga, och rätt vad det är flyger dörren upp och Peter hojtar; "Det här är ett rån!" Jag höll på att smälla av :P

Efter Gnistan blir det en tur ner till Östersjö! =D Pluppovic åker med, sen möta upp Anja, Marcus och ev Anna (iaf enligt Anjas blogg ;D). Very nice!

Just stop and take a second
I was fine before you walked into my life

Take me back to the time when we walked down the aisle

... our whole town came and our mamas cried

Klockan är alltså redan fyra :O Måndag eftermiddag... Utgår jag ifrån? Jag börjar få dålig koll nu. Men men! Idag har jag iaf vart lite aktiv =) Jag har läst ut Northanger Abbey, gått rundan idrottsplatsen och Yxnarum, samt plockat hallon! Mamma skulle baka o behövde hallon, så fick ner i riset.

Nuuu funderar jag lite på vad jag ska läsa här näst. Imorgon blir det en sväng till Kalmar med Anna =) Då ska jag hämta lite mer böcker.

Resten av dagen/kvällen? Det får tiden utvisa =)

I hear the preacher say
"speak now or forever hold your peace"
there's the silence, there's my last chance
I stand up with shaking hands
all eyes on me

Come with me friday

... don't say maybe

Jahauja. RegnRegnRegn.

Igår vart det faktiskt bra väder! Och då kom världens bästa granne och hälsade på!! =D Anna dök upp strax efter tolv, o åkte väl hem sisådär tolv timmar senare, så det blev en heldag, hade mkt skoj =)

Vi drog ut en sväng med lilla båten, blåste spittet! Men härligt att komma ut en sväng =) När vi kom hem blev det att fixa middag (moussaka). Några halvkatastrofer senare kunde vi äta också xD På kvällen blev det grattisvisit hos Ida, som fyllde år i måndags! Sandra och Sarah hade bakat en tårta, vilken vi hjälptes åt med att äta upp ;) Hoppade lite studsmatta, lekte charader och dividerade om både det ena och det andra. Mysig kväll!

Jag blev även utmanad på ett springrace mot Idas 3.5 år gamla systerson. Sjävklart lät jag honom vinna ;)

Idag har vi vart en vända nere vid Eriksberg, kört viltsafari... Tjaa, första kilometern vart jag mest åksjuk, men sen fick vi iaf se dovhjort, kronhjort, vildsvin och visenter =)

Det blev lite kinamat till mat, och sen åkte jag, mamma och pappa ner till hamnen. Mattias har köpt sig en ny båt, himla fin! =D Så inspekterade den och störde honom lite ;) Ronny fiskade abborre och Micke sprang rundelar och ställde till oreda lite här och där^^

Nudå? Tjaa, Jane Austen ligger nära till hands... Har avslutat True Blood-böckerna nu, så har börjat med Northanger Abbey =) Jeje!

Do you remember we were sitting there by the water
you put your arm around me for the first time
you made a rebel a careless man's careful daughter
you are the best thing that's ever been mine

There's nowhere else to go

... so then don't, stay the night

Regnet, det bara faller ner... Och jag blir blöt om både skor och strumpor! Sant. Jag ska ha flipflops ikväll, så blir jag missna bara blöt om fötterna.

Har väl sysslat med lite av varje idag, läst, dammsugit, vart på Kamm's i Kna med pappa, kollat på Ice age 3, you name it =) Jag ska strax kila iväg, för jag ska till Ronneby och kolla på Harry Potter och dödsrelikerna del 2 med Sandra och Ida =D Jag har längtat efter denna film nåt så in i bomben!!! Så det ska bli kalas ;)

Anyways...
That's all for now! ;)

Efter några dar
fick han svar från far
som minsann hade kollat upp vad en fluffer var

To blind to see tomorrow

... to broke to beg or borrow

Humdidum... Jag är trött och slö. Och sugen på att bada!

Idag har jag presterat ungefär ingenting. Jag börjat med True Blood-serien idag (böckerna). Har läst hela första, plus halva andra. Jag har inte ens varit ute och gått! Vilket till stor del beror på att det mesta av dagen har regnat bort, men nu är jag fan så rastlös.

Jag har spenderat kvällen hos FO, kollat på fotbollen. För helsicke, Sverige. De skulle inte ha bytt till 4-5-1, de skulle hållt kvar 4-4-2. Varför ändra ett vinnande koncept? Näe, 3-1 förlust mot Japan. Nu blire bronsmatch på lördag, mot Frankrike. Bryt ihop och kom igen. Och kom hem med ett brons, för helsicke.

Tyvärr blir det nog inte bättre än så här ikväll.

Jag har lurat mig själv
för många gånger nu
jag trodde kärlek som din
var lätt att fånga nu

I never conquered, rarely came

... sixteen just held such better days

Hautan, vad ännavänd jag har vart idag! Sov till tjugo över tolv, vilket var för länge, det kände jag xD Trodde inte jag var kapabel att sova FÖR länge, men tydligen så... :P

Aja, hela eftermiddagen gick i ett grått töcken av trötthet, så till slut packade jag arslet ur soffan och släpade mig ut på en promenad. Gick väl en timma, lite mer, o vart pigg o glad igen när jag kom hem =)

I skogen när jag gick rundan Sias blev jag plötsligt ifattsprungen av en stor, brun hund, som gärna ville upp med tassarna på axlarna på mig och sniffa lite i ansiktet. 
"Au, heej vovven!" Hälsade jag, sjönk ner på huk och klappade den. Svansen gick som en flipperkula och hunden försökte slicka mig i ansiktet. Hmm. Mysig vovve iaf! Precis när jag började fundera på vart den kom ifrån och om det fanns nån ägare i närheten hörde jag en sleten röst inifrån en liten sidoväg, och en gammal gubbe kom utrännans.
"Nämen Isa!" Bannade han hunden, och log mot mig. "Hon är sau förbannat folkkär, den hära hunden!" Jaa klart, man ska väl ta varje chans att hälsa =) Gubben vart duktigt cool, en röd och en gul foppatoffla, mjukiskläder, grått hår och skägg som stod åt alla håll. Fick halva hans historia till livs, innan han började fråga ut mig, var jag sommargäst, bodde jag här, han hade nog inte sett mig förut, mina föräldrar, blabla. Till slut kom jag iväg i alla fall^^

Vilket betyder att jag hann gå ungefär tjugo minuter, en halvtimme. För sen kom nästa hund. Denna var dock kopplad till en tant, men det fick bli en gosestund med den också, samt lite snack med tanten. Jag hittade hallon i massor också, så det var mumma =D

Frågade pappa när jag kom hem, och han visste vem gubben var. Och gubben vet tydligen vilka mamma och pappa är. Jaja, livet i byn.

Ikväll har jag, mamma och pappa haft lite filmkväll, vi kollade på Harry Potter och dödsrelikerna del 1 (japp, den som jag såg hos FO igårkväll xD). Dom fattade ingenting, och jag kan nog tänka mig att filmerna är lite knepiga om man inte har läst böckerna... Nu vill jag se sista delen! Har dom sabbat den kommer jag att börja gråta. Och har dom inte sabbat den kommer jag också att gråta.

Ibland kan man bara inte vinna..!

If it makes you happy
it can't be that bad
if it makes you happy
then why the hell are you so sad?

Please, take me by the hand

... it's so cold out tonight

Har fått rena GC- och Blink-rycket nu när det blev så mkt av den varan i helgen! Inte fel, dock. Inte fel alls! Och låttexterna sitter fortfarande där de ska =D

Puuh, jag blev väckt halv tio idag (hade inte planerat det, jag läste till halv två inatt). Mamma hade ringt för att förhöra sig om klipptider, och vi fick tid båda två runt elva, så hon jagade upp mig. Så jag har var halvt medvetslös i eftermiddags xD Är väl kanske lite av helgen som hänger i också, men huu...

Så, det blev två timmar powernap i pappas säng! =)

Under tiden var mamma och pappa ute och plockade svamp, hittade faktiskt! Så det blev varsin rostad macka med stekta kantareller på, och herregud, vad gott det var. M mm mmm. Lite spaghetti och köttfärssås satt inte fel sen.

När mat och dylikt var undanstökat packade jag in Pluppovic i bilen och så stack vi till stan. Hämtade FO, tog en vända på Maxi och sen hem till FO igen. Kollade på Harry Potter och dödsrelikerna (jaa, del 1) och sen på Saltkråkan; Tjorven och Mysak! =D

Man skulle ha levt för 80-100 år sen...

I like the ones who say they listen to the punk rock
I like the kids who fight against how they were brought up
they hate the trends and think it's fucked to care
it's cool when they piss people off with what they wear

You better tell the homecoming queen

... to hold on to her crown

Så vart årets Tosia över, då.

Jag har haft en kalasbra helg =D Stack tillbaka till FO igår, vi åt en pizza på Tom's corner innan vi gjorde oss iordning och stack bort till Alexander o dom. Dom spelade Good Charlotte! Young & Hopeless-skivan =D Vart där kanske en o en halv timme innan vi gick hem till FO o donade lite, sen trillade Sandra, Ida och en drös människor till in =) Senare kom Sarah också, o FO räknade att vi var ungefär 15 pers iaf =) Det shottades lite hipp som happ, så vi var i fin form när vi skulle ner till stan.

Mötte upp Alexanders kompisar utanför, sen knallade vi inåt centrum. Dom mobbade snudd på sönder mig för mina rullande R. Är väl inte mitt fel, för allt i världen xD

Träffade på en hel drös med känningar, vad annars^^ Avslutade natten med en hamburgare på Frasses innan vi gick hem i mörkret. Christer kom hemklampans en bra stund efter oss, han hade gått vilse och fått använda gpsen i mobilen för att hitta till FO xD Så vi bäddade upp och slog ihop rätt omgående^^

Idag sov vi tills klockan var tolv, sen flyttade jag mig överhuvudtaget inte ur soffan. Sverige - Australien klockan 13, så vi glodde på den, och det var ju rätt trevligt =D 3-1 till Sverige! Sen var det ut i bilen och hoppas att poliserna inte befann nånstans längs hemvägen. Det gjorde dom inte =)

Nu blir det nog inte många knop här resten av dan.

When we said we were gonna move to Vegas
I remember the look her mother gave us
seventeen without a purpose or direction
we don't owe anyone a fuckin' explanation

Your screen name used to be mine

... why can't we just pretend?

And she said, nanananananananana, I just forgot you were there.

Ohoj i arla morgonstund! Inte redigt :P I arla eftermiddagsstund, säger vi väl istället... Igår blev det en vända ut på sjön med Ola, innan vi fixade till oss och stack in till FO =) Förfest hos henne, innan vi hängde med Alexander till några andra filurer som bodde i närheten =) Hade mkt skoj!

Blev såklart ner till stan sen, körde radiobilar med efterblivna arbetare, försökte vinna gosedjur och sånt med såna där gripklor... Alexander och... Hmm. Kommer inte ihåg vad han hette :O Aja, dom två vann varsin Sune iaf^^

Sen satte vi oss på uteserveringen på Dropkick (?) och drack en öl =) Sandrew, Sarah och Ida kom insnubblans och bankade med stora hammare^^=)

Jajaja, just nu är jag hemma, smällt i mig lite kycklingsallad (enbart munk till frukost was no good) och duschat. Fixa och dona lite, sen in till FO igen =)

You don't know how you met me
you dont know why
you can't turn around and say goodbye

Five drinks in

... I'm in love again

(♥)

Dagen har väl knappt mer än börjat... Segade mig upp vid kvart över elva, åt lite blåbärs- och hallonpaj till frukost och sen har jag suttit och plöjt igenom Kalles gamla dikter på Sockerdricka. Herregud, vad den mannen kan skriva.

Måste. Sluta. Tänka. Fundera. Och. Grubbla.

Era jävlar.

Och utanför flyger hela livet förbi

She's never gonna love you

... like I want to

(♥)

Hmm. Alltjämt lite nere, alltså. Men jag är en mästerlig skådespelare, förträngare och förnekare. Nej, jag tror inte att de orden finns i SAOL, men jag skiter i vilket just nu.

Och svenskläraren inom mig gråter.

Idag bar det av till Kalmar med Pluppovic =) Jag skulle byta ut lite böcker, plocka hem studentlitteratur (så jag kan lägga ut att på Blocket och sälja skiten^^) och ta hem lite kläder. Uh, fick lite saknadsryck faktiskt. Om ett år har Jessica och David flyttat ut :O Näeje, nu struntar vi i det, vi tar itu med sommaren först.

Efter Kalmar (Clion gick prickfritt ;D) blev det Bergåsa och hämta FO, sen in till staun. Jag (som inte hade råd att handla något) köpte en bikini (fiiiin), en tröja och några cider. Sen var jag nöjd ;)

Nuuu ska jag.. Inte göra alls mycket. Faktiskt. Imorgon blir det en vända ut med båten med Pluppovic. Som idag konstaterade att vi inte har varsit liv, vi har ett gemensamt liv xD Tja... Är väl ungefär så^^

Och FO skrattade åt oss på Donken, jag sa att Sara kunde hänga med ut på sjön nästa vecka om hon vill.
"Vilken vecka är det då?" Undrade hon.
"28", svarade jag, Sara rynkade pannan och jag fortsatte;
"O dina föräldrar börjar sin semester vecka 29!" Då blev det lite för mycket för FO^^ Men sånt har man koll på, ju :P Båtfolk har koll ;D För övrigt så börjar FO också sin semester nästa vecka! =D

http://jonnieponken.blogg.se/poetica

I wanna wake
up in your arms
I wanna set
off your alarm
I wanna break
into your car
and I wanna take out the backseat
the one where you told me
everything I thought I always wanted to hear

Where the hell am I

... and just who the hell are you?

(♥)

Our last name's now the same
cause I'm married to you, baby
and I don't even know your name

Nu är den igång... Från tanke till text, så att säga.
http://jonnieponken.blogg.se/poetica

En blogg där jag kommer att (hör och häpna) lägga ut mina dikter. Jag hade en period på sockerdricka.se där jag la ut dikter, men i övrigt är jag rätt förtegen vad gäller saker som jag skrivit själv... Eller, dikter och liknande i alla fall.

Den är lösenordsskyddad, men det är bara att fråga efter lösen om ni vill läsa!

Drew looks at me
I fake a smile so he won't see
that I want
and I'm needing
everything that we could be

She can't see the way your eyes

... will light up when you smile

(♥)

Det slår aldrig fel.
Lyssna på din intuition, Jonna Carlsson. Bliv vid din läst. För det slår aldrig fel. Jag valde att ignorera magkänslan den här gången, jag valde att hoppas, jag valde att tro. Jag valde fel.

Det är av den här anledningen man inte ska hoppas, man ska inte tro. Jag tror att jag, för sådär fem-sex minuter sen, tappade viljan till ungefär allting.

Jag vill bara åka ut den allra yttersta ön, jag vill bara ha ett skrivblock, en penna, en bok, blå himmel, höga vågor, vind och slippa allt som har med andra människor att göra. Precis så känns det nu. Jag brukar inte bli nedslagen så lätt, men den här gången visste det vart det tog.

Förlåt Gud, men jag har lärt mig nu. Man ska inte hoppas. Man ska vara realistisk och inse sina begränsningar.
Förlåt, för att jag ignorerade magkänslan.
Det var ändå för bra för att vara sant.

Vi var allt
som aldrig nånsin hände
regnbågens förlorade färg
och jag tror aldrig
att lyckan vände

There's something 'bout the way

... the street looks when it's just rained

Suck för mig.

Men jo.


Jag har vart nere i Slättanäs och fiskat! Med Sara, Monica, Fian, Simon och Tim =) När de tre sistnämnda anlände sjappade dock fiskarna...^^ Kul att se lille kusinen igen, honom har man inte sett på länge! Får väl åka ut och kräva tillbaks min bok snart, den har han haft sen innan jul :O Oh. My. God.

Idag fick i alla fall jag också fisk! En abborre xD Så liten att det nästan var en Bbborre, dock. Monica fick väl... 3 abborrar, och Sara fick en. Men den var å andra sidan lika stor som Monicas tre tillsammans, så det går väl på ett ut :P Sen fick vi nog en 20-tal mörtar också^^ Monica sparkade i dom till slut. Sara har krokat sina första maskar! Ser detta som ett OERHÖRT framsteg (hade ni också gjort om ni fått en krok dinglans framför nosen varenda gång hon har matat fiskarna med förra masken).

Nästa år ska jag lära henne att lossa fisken från kroken. Året efter det tar vi det där med att sticka tummen i munnen på fisken och knäcka nacken på den. Och så slutligen, 2014, ska hon lära sig att rensa dom. Känner jag Sara rätt så kommer det inte hända förrän nån gång kring 2040, tidigast.

Men man ska aldrig säga aldrig..!

Efteråt åkte jag med hem till Jönssonligan, rensade alla fem fiskarna (är minsann en baddare på det nu!), sen åt vi lite pastasallad, stimmade med Jackepallet och kollade crossvideos på datorn.

Nu ska jag nog försöka sova, om två minuter är klockan halv ett. Imorgon blir det en vända till Kalmar, hämta post, byta böcker, plocka hem gympaskor och lite sånt... Om det inte är kalasväder, förstås! ;)

So here I am in my new apartment in a big city
they just dropped me off
it's so much colder than I thought it would be
so I tuck myself in and turn my nightlight on

Båtliv del 2 - De dära båtarna

Wild geese over the water
heading north and home again

Man bor in sig i en båt. Så är det bara. Ju mer man är ute, desto mer förvandlas båten till ens andra hem. Vi hade en Mini Max 690 innan Vraket, och den hade vi i 21 år. Tjugoett år. Mamma och pappa köpte den när jag var ett halvår gammal, sålde den nästan exakt 21 år senare (tror det skiljde en månad). Det är lång tid i samma båt, och definitivt tillräckligt för att bo in sig. Jag grät så jag höll på att torka ut när vi sålde den, och hade det inte varit för att den var så gammal att man praktiskt taget såg igenom plasten på sina ställen, så hade vi nog haft kvar den ett tag till.


Mini Maxen var en fantastisk båt, och därför hade vi kvar den så länge trots att vi var minst, långsammast och äldst i båtgänget. Eller, glöm långsammast. Nu är vi inne på andra sommaren med Vraket (vars historia också kommer så småningom), som är en Maxi 680 DC. En hiskeligt dyr liten historia, som pappa köpte för snudd på ingenting… Det finns en anledning till att den kallas Vraket! Det är en himla fart på den i alla fall, den väger inte så mycket och en V8 som mullrar i aktern. Pappa älskar motorn, och han brukar sitta hemma på altanen och härma ljudet. Vid sådana tillfällen brukar mamma överväga att skaffa en etta på Vidablick.

Micke och Monica är inne på sin… Tredje båt, tror jag. Så länge jag har vart med i leken i alla fall! De hade en liten Nimo när Sara och Fian var små. Jag har ett enda minne av den båten, och det var när jag låg i en av kojerna, med Sara och Fian på varsin sida, och läste högt för dom. Efter Nimon skaffade de en Chris Craft med det underbara namnet Jabba di Hutt! Den sov jag över i massa gånger, för de hade de tjockaste, härligaste dynorna som fanns. Sov alltid med Sara på ena sidan och Fian på andra, och höll undantagslöst på att dö av värmeslag när jag vaknade, då de två praktiskt taget sov ovanpå mig. Sen drabbades Micke av medelålderskris eller något, och bestämde sig för större båt. Det var då Four Winnsen kom in i bilden! Gamle Bobbi C. Den hänger med fortfarande, tro’t eller ej. Men nu har familjen skaffat tattartermos med förarhytt (även kallad husbil), och försöker sälja Bobbi! Vi får väl se…

Ronny och Kate brukade ha en liten Albin 23:a, som var himla mysig. Den gjorde väl inte mer än 5-6 knop, så Ronny brukade lägga ut sådär en timme, en och en halv, före alla andra. Sen gav han sig ut i vågorna, lilla Albinen rullade och gungade och Ronny drack en grogg. En så kallad frånläggare. Tobbe försökte hitta positiva sidor hos Albinen, och när han pratade sönder kustbevakarna på Karön sa han att det fanns i alla fall ingen risk att de någonsin skulle åka dit för att ha kört för fort! Men även Ronny och Kate bytte upp sig, till ett stort schabrak! Vet inte om märket heter Mirage, eller om båten är döpt till det. Ifall det är båtens namn har jag faktiskt ingen susning om vad det är för märke! Den har ett fördäck stort som en dansbana, vilket är suveränt att ligga och sola på. Eller ställa brassestolarna på och sitta och bliga på folk som går på bryggan och bligar tillbaks.

Stickan och Ingela är (mig veterligen) på sin första båt, och jag vet att det är en snipa. Den heter Christine, men jag har ingen koll på märket. Herregud, jag som brukar kunna sånt? Jag skyller på studierna, de har gjort gröt av mina hjärnceller, man glömmer de enklaste saker. Båten är i alla fall riktigt fin, Bobbi C och Mirage ser lite överdimensionerade ut (pråmar), men denna är en liten pärla! Kommer ihåg första sommaren Ingela och Stickan hade den, vi hade kurat ner oss, ett helt gäng, bak i aktersoffan under kapellet, för det regnade och hade sig. Rätt vad det är gav mamma till ett tjut och flög upp med handen i håret. Det började läcka lite i kapellet, vilket mamma fick rätt i huvudet. Den fläcken på soffan undvek vi resten av sommaren!

Mattias ledde ligan om finast båt med sin Lazy Day (Bayliner, Ciera 2855), den var kritans vit och pedantskött (tror han putsade med tandborste om nätterna när ingen såg). Men han sålde den förra året, och är båtlös! Jag har erbjudit honom att han kan få hyra min Tumlare hyfsat billigt, men han såg inte så frestad ut. Det har nog med spindelboet att göra. Mattias brukar annars bli väldigt nostalgisk av min båt, för han började sin karriär i en Uttern 510 (min är marginellt mindre). Den historian brukar han hinna med några gånger per sommar!

Jag själv? Jag är inne på min andra båt (om man inte räknar plastbåt med plaståror, och det gör inte jag). Min första båt var en Triss, en öppen båt på sisådär 4.6 m och med en 15-hästars Tohatsu som överröstade det mesta. Jag vet inte vad det är med mig, båtar och spindlar, men det var lika förbannat mycket spindlar i den, vilket ledde till att jag alltid höll på att krocka med Kidö när jag körde ut, för jag var upptagen med att slå ihjäl små kräk med mina flipflops. Sen bytte jag upp mig! I november, 2005, åkte jag och pappa till… Jaa ni, någonstans, och hämtade lilla Pärlan! Pärlan är en ljusblå Ryds Tumlare med en 30-hästars Suzuki bakpå. Och massa spindlar, icke att förglömma!


Vraket & Mirage


Christine


Lazy day & Bobbi C

Slutet gott? SJÄLVKLART INTE! Fortsättning följer... ;)

I don't think that passenger seat
has ever looked this good to me
he tells me about his night
and I count the colours in his eyes


Run your hands through your hair

... absent-mindedly making me want you

Take my hand and drag me head first,
fearless

Gääääsp. Jag som hade tänkt åka till Kalmar idag, det verkar inte bli av? Pappa skulle nog dit o jobba, så jag kunde åka med honom, men han skulle ringa i så fall, och han har inte ringt än... Hmm. Dåt hitt jag väl på något annat! =)

Igårkväll började jag fundera på om jag ska starta en annan blogg, som bara gäster med lösenord kommer åt, där jag lägger ut mina dikter. Jag har inte bestämt mig, men tjaa... Kanske. Dom ligger ju ändå bara här på hårddisken o ruttnar, så kan ju hitta på nåt med dom istället. Vi får se.

Jag flåss på ryggen!! :O Inte okej alls!! Och lite på axlarna. Så nu vill jag ha sol igen. På tal om basket så har jag nästan hundra ställt in mig på att ta ner min båt till Östersjö i år =D Vilket betyder... Förfest och boende hela Östersjöfestivalen! Och, icke att förglömma, funkar det så kan jag ha den inne på Sailet också! ;) Sånt tycker jag om!

Now he never a told a story of the time that he was gone
some say he was a lawyer, some say he was a John
there was something in the city that he said he could breathe
and there was something in the country that he said he couldn't leave

And you know I wanna ask you to dance right there

... in the middle of the parking lot

(♥)

Everybody knows
it sucks to grow up

Hahaha, reklam för American Pie 2 på TVn xD Gode tid, det är klassiker vid det här laget...

Jag har träningsvärk! Tuusan, det var golfen igår. Baah. I övrigt har jag väl inte vart överaktiv den här dagen :P Läst ut Sagan om Konungens återkomst, och japp, en tår eller två kom trillande. Det kommer aldrig att skrivas en sådan bok igen. Den är helt fantastisk, och jag älskar slutet. Jag satt och funderade på vilka böcker som slutar bäst, men har bara kommit fram till plats 1 och 2 än så länge :P Mer än så hann jag inte fundera^^
1. Peter Pan & Wendy
2. Härskarringen-triologin
Så är det!

Det blidde grillad middag, sen stack jag ut och knallade en runda. Gick runt Åsavallen och Yxnarum, och det var hiskeligt skönt. Äckligt varmt i slutändan, dock. Funderade på att ta löpet hem, för jäääklar vilka mörka moln som dök upp!

Det är nån liten pippi som sitter här ute o oroar sig för sina kids, den har nog pipit en halvtimme vid det här laget. Stackarn.

On top of old oaky
all covered in leaves
oh Chelsea, stop singing
I'm begging you, please!

Båtliv del 1 - Båtfamiljen

He whisper songs into my window
in words that nobody knows

Jag lovade för ett tag sen att jag skulle förklara varför båtlivet är så fantastiskt, och varför jag tycker så mycket om det. Man kanske tycker att det verkar ingenting - om man inte har levt det livet nån gång. Man kanske har provat på det, och avskyr det. För om man är den sortens människa, då finns det mycket att avsky. Frånvaron av dusch, vanlig toalett (såvida man inte ligger i gästhamnar), begränsad tillgång till el (man kan inte använda TV/dator särskilt mycket), mygg, fiskmåsar, sjögräs och småfisk. För att inte tala om bristen på ensamma stunder. För de existerar inte. Jag har levt båtliv sen jag var tre månader gammal, och det är den sista delen av mitt liv som jag skulle ge upp. Jag avgudar det. Att det kan vara så stort att leva så enkelt.

Jag kan inleda med att presentera Båtfamiljen:
Jönsson/Carlsson: Nej, det är inte för att jag räknar mig själv där (i alla fall inte enbart därför), Monica heter faktiskt Carlsson. Eftersom Micke inte ska gifta sig förrän han hittar den rätta. Jönsson/Carlsson-familjen består av:
Monica: Som är adoptivmamma till mig. Hon lagar mat som smakar underbart och räcker till helt regemente (jag vet - jag äter den ofta). Hon har ett hjärta av guld och en tunga av titan och det går inte att inte tycka om henne.
Micke: Kan vara det största ärkepuckot som existerar (vilket till stor del beror på att han kallar mig rikspucko så fort han får chansen). Han är väl officiellt sett Monicas gubbe, men inofficiellt är han egentligen hennes fjärde unge. Han lider av starkt kepsberoende och tröttnar aldrig på vidriga jakthistorier.
Sofia: Nu är jag formell, för tösen har aldrig hetat annat än Fian i sjöfolksmun. Det tog pappa ca 10 år att få kläm på vem som var Fian och vem som var Sara, trots att de inte är lika. Fian har ett humör av Guds nåde, och det finns ingen som kan bli så kolsvart i blicken. Skulle vara lillebror, då. Hon polar dessutom med min kusin!
Sara: Om Micke inofficiellt är Monicas fjärde unge, så är Sara inofficiellt min lillasyster. Jag har släpat på henne, land och rike runt (snudd på i alla fall), sen hon var en liten skit. Hon är fortfarande en liten skit, men den bästa av alla små skitar! Jämnast i humöret av alla syskonen (brås på mig) och vi har alla tiders sämsta humor tillsammans!
Simon: Här har vi en till som kan bli kolsvart i blicken när han blir ilsk. Vilket han inte blir riktigt lika ofta nu för tiden, han har lugnat sig lite. Han har blivit lite gosigare också, så han är krambjörn nummer 1! Massa dumma påhitt i huvudet på den ungen!

Lundgren:
Mattias: Gotlänningen med Sveriges absolut skönaste dialekt! Har en tendens att klanta sig, vilket han får lov att bjuda på (det finns inte mycket att välja på!). Han har kapsejsat med en optimistjolle (eller är det pessimist? Fråga Stickan!) ute vid Ivön, precis när jag kommer puttrande med min Ryds tumlare, så jag kunde bogsera tillbaka honom till Tromtö. På grund av detta fick han en t-shirt; Räddad av en Ryds Tumlare.
Louise: Är absolut tacksammast att slänga i vattnet! Tillräckligt stor för att inte gråta, tillräckligt svag för att inte kunna hämnas! Är mitt kelobjekt nummer 2, tillika en av de absolut gulligaste tjejer som finns (och med härligt dålig humor!).
Alice: Simons lilla kumpan i mångt och mycket. Sveriges sötaste busfrö som man ibland får tvångshålla om man ska lyckas få en kram. Har ärvt en del av sin pappas klantighet, genom att ränna in i målstolpar och annat dumt!

Jönsson: Det är väääldigt många Jönsson, jag kan ju bara passa på att förvarna om det. Och denna Jönssonfamiljen är släkt med nästa Jönssonfamilj.
Ronny: Kan vara en av de mest kluriga människor jag nånsin träffat. Väldigt ofta händer det som så att Ronny säger nånting, och det låter halvironiskt, men ändå inte och vi vet inte vad vi ska tro. Men Ronny fnissar gott och vi andra kliar oss i huvudet. Så antingen är han intelligent, eller också är vi andra korkade.
Kate: Det vandrande filmbiblioteket. När vi har grillat på kvällen och det börjar luta åt solnedgång, då kan man plötsligt se sig omkring och inse att Kate (och ofta Monica) saknas. Då är det filmtajm nere i Mirage, och social kan man vara efteråt!
Tobias: Nu blev det formellt igen! Tobbe, såklart. När han var mindre pratade han så mycket att jag fick skavsår i öronen emellanåt. Han pratar ungefär lika mycket nu, men har dessutom lagt sig till med vanan att rufsa mig i huvudet, samt hånskratta åt min ringa längd. Jag överväger att kapa hans ben vid knäna nån gång när han sover.
Elin: Är liiite tystare än sin storebror, men med liknande tendenser! Det vill säga, tetas med mig och vara mycket längre än mig. Är egentligen en väldigt smart unge, men har mina tvivel sen hon sa att suddigummin var gjorda av mosade spindlar, eller nåt i den stilen.

Jönsson: Jag sa ju det!
Stefan: Eller tja, jag tror i alla fall att han heter Stefan! Det allmänna tilltalsnamnet är Stickan, och jag har aldrig hört någon säga nåt annat. Han är bror till Ronny och kvick i truten, för det mesta. Vet när vi låg på Tjärö, Dennis kom och frågade var Ingela var, och Stickan svarade; "Hon är i Backaryd och plockar höns!" Vilket vi fick tolka som Stickan-version av "Jag vet inte"!
Ingela: Är en hästmänniska, ack och ve, men en av de där som går att tycka om ändå! Första sommaren de hade båt skrattade vi åt Ingela, för hon skrattade så mycket åt Dennis; "Han tror att han kan ta på sig rena kläder varenda dag!"
Dennis: Är än så länge Mästaren på att göra rökringar, och när han snackar är han så lik Stickan att det är läskigt. Han är också lika kryptisk som sin farbror emellanåt! 
Caroline: Eller Carro, då. Hon är alltigenom knäpp, glad och rolig, och det finns inte en chans att inte skratta åt henne. Detta är ytterligare en fasligt lång människa (jag tenderar att se ut som en hob i det här sällskapet), som dessutom mobbar mig ständigt för att jag trodde att "Ptroo" uttalas som det stavas...

Det är väl Båtfamiljen i grund och botten. Mamma och pappa känns lite överflödigt att presentera, de nämns för jämnan i alla fall! Sen finns det självklart folk som kommer och går, dyker upp hit och dit, hotar med att de ska gifta sig med en och så vidare.

Inser att jag får nog göra Båtlivet till en följetong, helt enkelt! Det här krävde lite mer (tid, plats, tankeverksamhet) än jag trodde. Men håll till godo, fortsättning följer.






Och den sista dagen på året
spenderade vi
på iskall strand
med fuskpälsar och med fuskchampagne
kändes allt så på riktigt

She was a rich judge's daughter

... he was the son of a miner

(♥)

But that night their love was more than they could stand.

Jag har haft en redig slapparfredag, annat kan inte hävdas! Sov till fem över elva, då nån ringde. På hemtelefonen. Det tar tre signaler att konstatera att Nej, mamma och pappa är inte hemma, de kommer inte att svara. Ytterligare tre signaler går åt att motivera mig upp ur sängen. Sen två signaler tills jag är framme vid telefonen, vilket vanligtvis är ungefär den signal som uppringaren väljer att lägga på kring. Så ock idag. Baah.

Vi har inte nummerpresentatör heller, fruktansvärt irriterande.

Inte för att nån som ska ha tag i mig ringer på hemtelefonen, men man blir ju ändå nyfiken.

Vi har fått hämta hem Clion =D Den är friskförklarad! Sååå härligt att köra den igen! Jag hann dessutom konstatera att jag är mkt bättre på att backa med bussen än vad mamma är ;) Ganska underhållande!

Sen har jag väl inte gjort så mycket mer..! Imorgon ska jag träffa Jojjo och FO, hopefully =D Blir det bra väder blir det båten, men since det kommer att bli regn så vet jag inte riktigt vad vi hittar på :P Ronny o Tobbe har nog en lugn helg på Tromtö iaf^^

Kollade på filmerna som vi gjorde när vi gick i 8an xD Herregud, jag dog nästan en smula av skratt. 7 år sen. SJU sabla år sedan, och man färdades tillbaka de där 7 åren på en sekund. Plötsligt var man tillbaka på Snäck, med Vevve och Julia och gapskratt, Hannah och Hanna och ingenting är omöjligt, Jon och Daniel och Linus och fan och hans moster. Jag är inte särskilt sentimental vad gäller högstadiet, men skulle gärna åka tidsmaskin och vara där för en dag^^ En av de bra dagarna, då.

För visst finns det sånt (och såna) man saknar.

Now I get to watch you leave
out the window
guess that's why they call it window pane

I taxin, i trappen

... i hissen, i hallen

(♥)

Hoppla, helkväll =)

Sommaravslut med fotbollstjejerna, lite lekar och korvgrillning borta på Åsavallen =) Mkt skoj ;) Trots att mitt lag förlorade :O Jag börjar ana en oroväckande trend här...

Sen blev det hem, rota fram metrev med hjälp av pappa, och sen hjälptes vi åt att gräva mask =) Jag plockade ihop, brummade till Listerby och hämtade Pluppovic, sen stack vi ner till Slättanäs och fiskade. En bil i size med min Clio kom färans med en kanot på taket, jag rent storknade av skratt xD Oh, my God^^

Pluppovic fick en JÄTTEabborre! Hur hon reagerar? Panikslagen blick på mig när flötet sticker under ytan;
"Nej, NEJ! Jag har FISK! (Lyckas hala upp den) TA BORT DEN! GÖR SÅ DEN SLUTAR RÖRA SIG!!" Baah. Jag satte igång, loss med fisken och tog död på den. Satte mig till rätta med mitt flöte och försjönk i stirrande. Rätt vad det var dinglade en krok framför näsan på mig;
"Jonna! Mask!" Pluppovic...

Jag fick också en megaabborre, skillnaden är att den släppte innan jag hann få upp den på bryggan. Ytterst kinkigt, och det ledde nästan till ett smärre deppanfall. Dumma fisk. Fick en liten som jag slängde i. Pluppovic sa att jag var pucko som slängde i den på samma ställe. Jaha, för att då kan vi råka fiska upp den igen? Trodde jag. Åh, nej;
"Nu kommer den ju skvallra för alla sina fiskkompisar!" Heja det logiska tänket^^;)

När vi packat ihop oss och var klara att dra kom Viktor och två till inkörans, de skulle visa hur man fiskar. Sen att dom inte fick en enda fisk, det är en annan femma. Till slut stack vi hem till Sara, där hon instruerade och jag rensade. Fiskarna, alltså. Ugh. Men det gick bra, så nu ligger dom i Jönsson-frysen ;)

Nuuuu... Ska nog jag ta och sova ;)

Natten är ung och jag ligger vaken
jag är "Lucy in the sky"
jag är högt över molnen
ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka
för jag har trillat dit
jag har fallit
jag har vaknat

RSS 2.0