Won't you come on over

... stop making a fool out of me

Nu jäklar är jag piggelito igen! Haha, på tiden. Istället har två av mina visdomständer valt att försöka ta död på mig. Får väl dränka dom imorgon kväll - Valborgsfirande i Kalmar för första gången! Första året var jag hemma på praktik, förra året var jag i Holland och nästa år... Vem vet?

Idag har jag tvättat och städat min lilla bil, den ska få följa med till Kalmar imorgon! Jag ska ju hem igen nästa onsdag (syster+barn kommer ner, sen är det Boda säsongsavslut på lördagen!), så jag kör. Mamma och pappa kunde undvara den.

Det blev grillad kyckling och kalkon med mammas egengjorda potatisgratäng till middag. Jag tänker gå till min grav, svärandes att ingen i hela världen kan göra sådan potatisgratäng som min mamma. Bäst i världen, så sabla god!!!!

Det blev en promenad runt Oxlaby med Sofie ikväll också. Inne i skogen blåste det. Ute mellan fälten var det orkan. Det känns fortfarande helt urblåst i huvudet. För att inte tala om hur mycket jag fryser, som aldrig fryser. Baah. Ska bädda ner mig med Stephen King, tror jag bestämt! En bok, alltså. Inte själve Stephen. Snuskopater.

I fredags?




It's so dreamy, oh fantasy free me
So you can't see me, no not at all
In another dimension, with voyeuristic intention

Vi kunde snart var låt

... som folk på båten sjöng

Mmmm...

Det har inte varit den mest produktiva lördagen i mannaminne, men vadå. Igår blev det FOs och sedan Puls. Hade klart skoj! Slog ihop på FOs soffa framåt halv fem inatt, sen sov vi gott till halv tolv. Sen steg Alexander upp och började föra liv, så det där med att knipa ihop ögonen och fortsätta sova gick åt skogen. Vi käkade frukost, sen satt vi och pratade och lyssnade på musik, innan vi lämnade FO vid halvtre-tiden. Jag körde hem och gick och la mig. Somnade så gott uppe i sängen!

Kvällen har gått i samma tecken - utsträckt i ena soffan. Kollat på Avatar med mamma och pappa. Jag har inte sett den sen jag var på bion, men jodå, den var så bra som jag hade för mig.

Nähe. Nu ska jag packa ihop mitt slöa hjärnkontor och flytta mig från soffan till sängen.

So long
farewell
auf wiedersehen
goodnight

Standing here, looking out on the world

... and for a second, nobody's looking back at me

Dåså. Tattoo bestämd. Motiv: Check. Plats: Check. Datum? Jo, jag har tre dagar på lut. Jag får kanske hälla i mig lite flytande mod innan jag gör att, men nu har jag bestämt mig.

About time.

Kvällen har jag spenderat i Karlskrona! Närmare bestämt på bion... Fast jag o Pluppovic inledde med att gå och köpa oss lite gott - förlåt, Pluppovic köpte = min födelsedagspresent! Bio med tillbehör! Hade jag glömt bort, men hon mindes. Gullunge. Sen såg vi American Pie: Reunion. Jag fnissade hysteriskt emellanåt och kan tycka att jo - det var ett bra avslut. Blev nästan lite ledsen i ögonvrån ibland också, men det är ju bara för att jag är allmänt överemotionell.

Imorgon dag blir Karlskrona och Ronneby med nämnda Pluppovic, sedan görs det kväll hos FO! Lördag kanske det till och med blir kosläpp.


The road goes ever on and on

Jag försöker men jag förlorar varje gång
anting lämnar dom mig
eller så lämnar jag dom
jag skulle förstå om du ändrade dig
och vände om


You wanna be

... a loser like me

Okaaaj folks! Det är grått ute och kyligt inne och jag sitter fortfarande i pyjamasen. Skönt. Om än inte särskilt ovanligt...

Ett E-seminarie står på schemat om sådär 2 timmar, så jag ska plita ner några frågor och funderingar tills dess, annars är läget ganska lugnt. Kom till lilla Leråkra framåt tio-halv elva igårkväll, så här är jag nu =) Ikväll blir det bio med Pluppovic - American Pie! =D Ska bli så kul att se den, alla jag vet som sett den säger att den är bra. Så det hoppas jag!

Nähä, lite engelska! Sen ska jag påbörja nån ny bok... Läste ut Lysande utsikter för en stund sen. Kom, helt otippat, ett jätterörande stycke i slutet! Ojojoj, så fint. Så nu står jag mellan följande tre: Vägbygge (S. King), Midnatt (D. Koontz) eller Flyga drake (K. Hosseini). Lutar åt Vägbygge...

So long, people!

Överbord, kasta dom överbord
artisterna som rear ut sina ord
överbord, överbord
kasta dom dit gastarna bor

Blommor som du

... växer bara på brinnande fartyg

Seriöst, hade Chelsea spelat nånting som åtminstone liknat fotboll, då hade Barca sprungit åttor kring dom och lätt gått till final. Skandal. SkitChelsea. Riktigt värdelöst.

Men David vart nöjd i alla fall. Han sprang upp ur soffan och skuttade runt efter båda Chelseas mål. Jag som tyckte att det kändes så BRA när Barca gjorde andra målet... Och för att inte tala om det röda kortet! Men vilken idiotisk grej DET var då. Fruktansvärt osmart.

Tänk att jag brukade tycka om Torres. Nu får FO ha honom ifred.

Idag är Anna, Jessica och Anja i Jönköping (Jessica skulle på arbetsintervju). Jag skulle egentligen också med, men så när jag gick o la mig hade jag kommit fram till följande; sammanlagt lite över 4 timmar bilresa. Jag avskyr att åka bil. Hela dagen skulle dessutom tillbringas i affärer. Vilket jag inte är... något jättefan av :P Så jag hade förmodligen bara gäspat o velat åka hem, sen i bilen hade gnällt över att jag var trött på att åka bil, haha. Men jag hade ställt mobilen imorse, fall jag skulle ångra mig. Jag ångrade mig inte, så jag tryckte av alarmet. Och hade ett helvete att somna om. Sen när jag väl lyckades började nån bulta på min dörr. Jag svepte täcket om mig, tassade fram och öppnade;
"VAD?"
"Godmorgon!" Kom i kör från Anja och David, som var utanför.
"Näe. Vad det bara det?!"
"Ska du inte typ göra dig klar? Du vet, tills de kommer med bilen?" Sa Anja. Jag muttrade surt att jag hade skickat till Anna att jag inte skulle med.
"Ojdå", fnissade Anja, "my bad. Godnatt!"
"Gonatt".

Sen sov jag igen. Sen när jag vart vaken en stund skickade jag sms till Anja och bad om ursäkt för morgonzombien B-). Hahah, ibland har jag inget morgonhumör alls xD

Sen har jag gosat Louie, läst och... inte så mycket mer. Soft och skönt. Fört över pengar till höger och vänster, och räknat lite, men jag ska nog klara mig den här månaden också ;) Alltid nåt! Jag lyckades dessutom spara typ 380 kr från förra månaden, så jag kan köpa mina böcker den 11e :D Bäst av allt :D

Men men. Ikväll bär det av hem till Blekinge =) Och imorgon ska jag se American Pie med Pluppovic! Veeery nice. Titanic går ju inte längre! Vilken miss.. Jag ville så gärna se den på bio. Fast kanske lika så gott, sparar jag dom pengarna i alla fall.

Ah, I should have known from the very start
this girl will leave me with a broken heart
now listen people, what I'm telling you
a-keep away from-a runaround Sue

I wake up every evening

... with a big smile on my face

Big smile känns långt borta just för stunden. Jag känner mig jättelåg, faktiskt.

Jag har två anledningar, och jag avskyr båda två. Tragiskt.

Förlorar Barca ikväll kommer jag att gråta.

Waiting for something to come along
that was as good as our song

Och jag vågade aldrig hålla din hand

... vi är inte såna som i slutet får varann

Åh, favoritlåten just nu:
Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt

Suck. Jag skulle egentligen har varit på spinning nu, men jag hade ingen träningslust alls, inte nånstans, idag. Illa. Men men, så är väl läget ibland, även om man känner sig lat och kass när man låter bli att träna... Men imorgon kör jag igen!

Jag har i alla fall pluggat och tvättat, gott så långt! Och så har jag börjat läsa Lysande utsikter. Jag läste jäklar ut Röde Orm igår! Alltså: jag läste 500 sidor igår.

Ibland tror jag att jag är dum i huvudet.

Men! Hittills i år:
60 böcker
16 048 sidor

Det, mina vänner, är NÖRDSTATISTIK. Kurslitteratur är inte inräknat :P

Och dessutom är detta mitt billigaste år (av de senaste), för jag har bara köpt 18 böcker än så länge! Och fått 3. Men tänk såhär; bokrean 2010: 22 böcker. Bokrean 2011: 33 böcker. Bokrean 2012? 11 böcker!! Man blir bättre. Det är faktiskt lite kul, det är undantagslöst det första folk säger, när de kommer in i mitt rum första gången;
"Oj... Vad mycket böcker du har!" 

Jag vet seriöst inte om jag ska vara stolt eller gråta.

Men alla är vi olika. I think I'm gonna go with proud.

Men jag tror att jag spinner vidare på nördtråden som jag har påbörjat idag, för nu hittade jag en sida med femtioelvatusen Big Bang-citat, enjoy, säger jag bara!

Sheldon: What type of Computer do you have? And please don't say a white one.

Leonard:
What makes you think she wouldn't have sex with me? I'm a male and she's a female.
Sheldon: Yes, but not of the same species.

Sheldon:
Good grief. It's like talking to a dolphin.

Sheldon:
And then you put it back, compromising the rest of the onion rings.
Penny: Aw honey, the buses don't go where you live, do they?

Sheldon:
*While peeing* Pee for Houston, pee for Austin.
Pee for the state my heart got lost in.
And shake twice for Texas.

Penny:
Are you saying that Amy is... Oh, what's the scientific word...
Sheldon: Forget science: she's horny.

Zack:
You're inferring I'm stupid.
Sheldon: That's not correct. We implied you're stupid, you then inferred it.

Sheldon:
Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

*Sheldon trying to figure out the card-trick*
Penny: No big deal. Not knowing is part of the fun!
Sheldon: (Imitating Penny) 'Not knowing is part of the fun.' Was that the motto of your community college?

Zack:
You know, I saw this great thing on the Discovery Channel. Turns out if you kill a starfish it'll just come back to life.
Sheldon: Was the starfish wearing boxer shorts? Because you might have been watching Nickelodeon.

Sheldon
: Why are you crying?
Penny:
Because I'm stupid!
Sheldon:
That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad.

Sheldon:
At my age do you know how I'm statistically most likely to die?
Leonard: At the hands of your room mate?
Sheldon: An accident.
Leonard: That's how I'm going to make it look.

Nu, om ni ursäktar, ska jag göra mig en kopp daimcappucino och läsa vidare!

Nu kan jag förstå det
nu måste jag tro
alla vackra sagor
i en värld av sommarblommors doft
guldstoft

But nothing impressed me at all

... I never expected it to

Don't cry for me Argentina...

Holahopp!
Längesen jag skrev nu, I'm aware. "Längesen". Baah.

Humdidum! Vad har jag hittat på sen sist då... Tränat, slappat, läst, pluggat. Typ. I fredagskväll glodde vi på Minuten, sen spelade vi Beerpong, från halv tio till halv ett. Jessica och Anna har blåmärken fortfarande. Mycket underhållande! Vi hann några matcher... Kvart över tolv kläcker Anja ur sig att vi ska åka klockan 9 på lördagsmorgonen. Jag gick in i ett djupt deppanfall och gick och la mig istället, haha.

Saffy gillade gyrosköttet på Davids pizza =)


Trött liten bebis =)

Så, halv nio på lördagsmorgonen pinnade jag upp, öppnade dörren och blev vettskrämd av Jessica. Slängde i mig lite frukost, sen tryckte jag, Anna, Jessica och Anja in oss i Anjas bil och for iväg och hälsade på ölänningarna. Vi stack upp till Långe Erik där det blåste spittet. Vi hittade också lite småvägar ute i skogen att köra på och en helt övergiven strand, jättefint!













Vi avslutade på Restaurang Wilmas (eller nåt sånt) och åt världens buffé för 89 kronor! Potatisgratäng, stekt potatis, flundra, schnitzel, fläskkarré, pannkakor och så vidare i all oändlighet. Sen vart det kollektiv matkoma...

Så igårkväll var vi halvpigga. Men vi spelade TP ett par timmar. Jag&Anja vann, och jag kommer faktiskt inte ihåg vilka som kom tvåa; Jessica&Anna eller David.



Så idag blir min vampyrdag, jag ska bara läsa och ligga framför TVn. Kanske slänga i en maskin tvätt. Jag läser Röde Orm nu, och gode tid... Voro, äro, gingo och fingo och fan vet allt.

Men den är rätt bra.

And I wonder if I ever cross your mind
for me it happens all the time

Second star to the right

... and straight on till morning

Skit också. Chelsea-Barcelona 1-0... Hur HUR kan ett lag missa så många klara chanser? I slutminutrarna övervägde jag att börja böla, medan David satt och skrockade och var jättenöjd. Och en mer ovärdig matchhjälte... Drogba lär har liggsår efter den här matchen.

Japp, surt sa räven. Kommer antagligen hålla tummarna så hårt att jag knäcker dom nästa vecka i returen. Barca kan inte åka ut, inte nu, inte mot Chelsea.

Humdidum. Annars har det vart en bra dag! Fikade med Carro, Camilla och Cissi innan vi begav oss till Storken för info om C-uppsatsen och höstterminen. Hur fint är detta då; Slutar den 31 maj (förutsatt att jag blir godkänd i allt) och börjar inte förrän den 3 september... Och då inleder vi med fem veckor VFU =D Heeelt okej, I'd say! Anna och jag har tre idéer till C-uppsatsen, så vi ska bara bestämma oss. Och vi har NIO veckor på oss och behöver bara få ihop "tjugo till fyrtio sidor"! Me like.

Nä, jag är oinspirerad och halvdeppig nu. Sabla fotboll. Godnatt.

Never say goodbye
because goodbye means going away
and going away means forgetting

It's alright, it's okay, I'll keep holding on today

... cause I'm waiting for the starlight in your eyes

Ibland funderar jag på att kidnappa Louie och rymma till... Alaska, eller nåt sånt, där Anna aldrig skulle hitta mig. Haha, som om blödhjärtade jag skulle kunna, i och för sig. MEN, att liten fyrbening kan vara så GRYMT SÖT! Jag vet, jag tjatar slut på folk om den hära hunden, men tro mig, det finns en anledning. När Anna var och tränade var jag inne o gosade med honom. Han hade lagt sig tillrätta på Annas pyjamasbyxor (han har lite skumma fetischer - typ smutskläder) på sängen, så jag la mig jämte honom. Då kröp han intill mig och låg och nosade mig på halsen. Vilket i och för sig fick mig att fnittra hysteriskt, jag är vansinnigt känslig på halsen och i nacken. Men så gosig.

Tills han började bita i fotbollen på mitt halsband. Han har liksom degraderat den till leksak. Men vad katten, den håller.

Jag håller på och läser Stephen Kings Den förskräckliga apan (jag VET, fortfarande!), och det är ju en novellsamling, och allvarligt talat... Den människan är verkligen insnöad på 1: Död, 2: Sex och 3: Snabba bilar. Sen gör han det bara SÅ mycket bättre än typ... Alla andra.

Lyckades hitta en Fannie Flagg-bok idag; Välkommen till himlen. Och den lät verkligen sådär Stekta gröna tomater-underbar, döm om min förtvivlan när den inte såldes längre på Bokus och inte fanns på Bokbörsen... Sorgligt.

15 minuter senare...

Hmm. Jag hittade boken på Tradera. Jag är numera medlem på Tradera. Och jag har klickat hem boken. Så nu ska jag betala in 320 kronor.

Det KOSTAR att skaffa böcker som gått ut på förlagen...

Dessutom ska jag ha 329 kronor kvar efter den här månaden - jag ska beställa 3 böcker från Bokus den 11 maj.
PC Cast/Kristin Cast - Bränd
Alyson Noël: Evermore
Suzanne Collins: Hungerspelen - triologin.

Vilket betyder att jag har 395 kronor att röra mig med fram till den 25e. Ändå helt okej, kan jag tycka. Med tanke på att jag inte har fullt studiestöd, jag har 75%. Och inget jobb, inga extrapengar.

Underförstått: HELSICKE, VAD EKONOMISK JAG ÄR!

Men jaha... Okej.

I lost track of everything nu, känner jag. Aja, övrigt? Jag har vart på gymmet och späkat mig. Tyvärr bestämde min iPod sig för att tvärdö imorse, och den vägrar vakna igen, trots laddning. Skitpryl. Konditionsträning utan blixterhög musik rätt in i hjärnan är en tämligen grym form av tortyr. Men Mr Hotstuff - alias Mr Personlig Tränare, höll ju hov på rullbandet jämte - då kunde man ju inte 1: Ge upp direkt, eller 2: Trilla ihop och svimma när man vinglade av rullbandet. Attans.

Och när jag gick ut från gymmet gick en hoper fjortisar in på Tokiga Tures. En längtansfylld blick (godiset, inte fjortisarna) och jag knallade hemåt. Och som tack fick jag en störtskur av nån slags blandras; snö, hagel coh regn. Det formligen piskade i ansiktet - riktigt smärtsamt emellanåt.

Skitväder.

Men, här sitter jag och babblar och babblar och babblar! Jag har antagligen bättre saker för mig egentligen (nej, det har jag inte) och det har nog ni också (hmm...). Jag har en bok att betala, tänder som ska borstas och en säng som ska bäddas innan här ska sovas.

Baah.

Godnatt, kära!

I'm a spendin' spree
I don't come cheap
but the kisses come free
one day maybe
we'll find that baby makes three

The whispered conversations, in overcrowded hallways

... the atmosphere is thrilling here, as always

Gudars, jag blev typ hastigt förkyld.

Gymmet är en rolig inrättning, alltså. Jag önskar att man kunde få sitta på en pall mitt i och bara titta på folket som är det. Helt otroligt underhållande. Men! Och det är ett stooort men... Gubbar + cykelbyxor? Borde vara förbjudet i lag. Gode tid.

Jag körde intervaller på löpbandet och sen lite styrka i alla fall.

Ikväll gick jag en liten sväng till Södercentrum och handlade lite naturgodis och riven ost. Så imorgon ska jag göra... Min ägg-gegga med ost och ha lite bacon, testa i alla fall. Men, när jag kom hem så bestämde jag mig för att diska upp innan jag satte mig med bok/TV. Så jag stod och diskade i lugn och godan ro, men så tyckte jag att jag hörde nåt. Stelnade till 2 sekunder, sen, precis när jag vänder mig om, hugger John tag i min midja och hojtar;
"BUU!" Vilket ledde till att jag tappade tallriken jag hade i handen. Fast jag tappade den i vasken, som väl är. Så ingen skada skedd på tallriken, bara på mina nerver.
"Men du hörde mig ju!" Menade John. Jo, men jag trodde väl inte att han skulle stå precis bakom mig, trodde ju han var i korridoren. Aja, mina svaga nerver känner vi till!

Imorgon... Tja, gymmet i alla fall. I övrigt vet jag inte. Inte mycket som händer på dagarna these days! Fast det är ju mitt eget fel, men skönt med en lugn termin... Saving my energy inför hösten, för den blir nog ingen lek... Praktik och uppsats. Och jag ska ju för söte jävlen till tandläkaren denna veckan!

Sen kan man ju typ ha slängt brevet med tid och dag...

Nä, se på fan. I NATTDUKSBORDET? För det var ett logiskt ställe att lägga ett tandläkarbrev på. Not. Jag hoppas att jag nån gång ska utveckla nånting som i alla fall kan liknas vid ordningssinne.

Jaha, det var ju typiskt. På fredag, halv ett. Då hade vi tänkt åka med Anja till Karlskrona. Hon ska på jobbmöte, så vi tänkte gå o käka Glassiären... Aja, jag kan ju vara Louie-vakt eller nåt istället.

Nähä, nu ska jag... Göra nåt annat.

I've spent so many mornings
just trying to resist you
I'm trembling now
you can't know how I've missed you
missed the fairytale adventure
in this ever spinning playground
we were young together

I don't know why you say goodbye

... I say hello

Fyyy, vilken ÄTARDAG!

Jagade upp mig själv ur sängen halv tio idag. Det var... segt. Milt uttryck, även om man nästan skulle skämmas för att erkänna det..! Hittade Anna, Jessica och David, så vi knallade till stan - till Stadshotellet! Där mötte vi Biqi och Vendela och åt hotellfrukost. Det satt som en smäck, vill jag lova! Två mackor, äggröra och en pannkaka. M mm mmm! Sen hamnade vi i kollektiv matkoma, efter att vi ätit upp tog det nog en halvtimme innan vi faktiskt orkade gå därifrån.

Vi stack till Coop, köpte flintastek (grilla!) och David köpte munkar utanför. Fyra stycken. Vi skrattade bara lite. Sen bar det av hem, till soffa och säng och sömn. Japp, sömn. Jessica slog ihop ute i soffan och jag somnade så gott i min säng.
"Med dörren vidöppen!" Hånskrattade Anna när jag vaknade till nån timme senare. Jamen vadådå, som om inte dom har sett mig sova förut eller!

Sen tog jag mig i kragen och startade dammsugaren och dammsög hela korridoren. SÅ tråkigt. Tur man kan ha lite kvalitetsmusik i öronen i alla fall. När jag gått över hela våningen, fyllde jag hinken med vatten o såpa och torkade golven också.

Och det är väl ungefär så effektiv jag har vart idag. Efteråt drog vi igång grillen (på tredje försöket - that is...) här nere, och grillade oss den fina flintasteken. Så, det köttet och lite potatissallad... Det var inte äckligt, ni!

När vi hade ätit och diskat och piggnat till, drog jag och David ut TV, DVD, chips och dip i vardagsrummet och smällde igång tredje Star Wars-filmen. Huu, bra den ÄR! Och vad mycket jag hade glömt bort, upptäckte jag... Men Yoda! OH, MY GOD, vad jag ÄLSKAR Yoda!
"Into exile, I must go. Failed, I have."

Nu har jag gjort mig en kopp vaniljte, läst i Stephen Kings (mycket S. King these days...) Den förskräckliga apan, en novellsamling, och nu får det nog bli lite Big bang theory innan jag sluter de blå för idag.

See you on the other side!

And truth be told
I miss you
and truth be told
I'm lying!

So why don't we go

... somewhere only we know

Jag är 23 år. Vuxen, säger vissa. Ungdom, säger andra. Barn, finns det dom som säger, men det är bara för att de gillar att jävlas med mig.

23 år. Vad är jag då? Jag har inte en jävla aning. Man förväntas vara vuxen, och visst. Jag har mitt ICA-kort, jag betalar min hyra och lagar min mat, jag tvättar och svär över Radiotjänst. Man förväntas vara ungdom, och jodå. Jag blir ögonblickskär i ett leende, skrattar för högt och har vattenkrig, jag viskar och fnissar med kompisar. Barn? Jag antar det. Jag avgudar Disney, jag vägrar se saker och ting för vad de verkligen är och jag har inte satt hänglås på min fantasi.

Jag är bra på att vara ensam, men jag är inte säker på att det visar på någon särskild kategori. Faktum är (och det är sånt här som gör mig konstig. Bland annat) att jag älskar att vara ensam. Det är skönt, att stänga dörren ut till korridoren, stänga ute ljud och ljus och sitta här i mörker och fundera. Skriva. Grubbla. Jag pratar inte om en halvtimme nån gång då och då. Många kvällar varje vecka, gör jag så här. Mamma hade väldigt svårt att förstå det när jag bodde hemma, så fort jag skulle vara ensam hemma nån kväll, så började hon fråga vad mina vänner skulle göra, skulle inte jag hitta på nåt, ringa nån, åka till nån, nån komma hit. Jag är inte en person som kräver sällskap jämt.

Jag har all världens ord, all världens händelser, hela v-ä-r-l-d-e-n i mitt huvud, jag är aldrig ensam på samma vis som alla de som låst in sin fantasi, alla de som glömt den. Om jag vantrivs med verkligheten, varför ska jag då stövla på där, när jag kan skapa en fantastisk plats?

Men fantasiflödet gör en ensam. För visst, träffar jag någon, så kan jag se glädjen och lyckan som kan följa av att möta någon ny. Men fem minuter senare, jag har sett hur träffar, kyssar, kompispresentationer och allt sånt skulle se ut, då ser jag den andra sidan av myntet.

Den sidan där han upptäcker att jag inte plattar håret till vardags, ratar jeans för mjukisbyxor, aldrig pallar sminka mig och är strängt taget en otrolig nörd. När han ser hur jag lever livet genom ord, letar skatter i mina böcker och drömmer om ett liv som kunde tagits från en film.

Det är svårt, det där med verklighetsanknytning.

Så tio minuter efter att jag har träffat någon första gången, då har jag sett alla goda sidor och alla negativa sidor. Och eftersom jag inte är så naiv som jag låter folk tro för det mesta, så inser jag hur meningslöst det är att chansa och hoppas på att den goda sidan av myntet hamnar uppåt. Ifall man inte har några förväntningar, så slipper man bli besviken.

Men det leder också till att man känner sig alldeles för ensam, alldeles för ofta.

Jag kan gissa vad en hel del av er tänker, tankar i stil;
1. Kom över ditt självupptagna gnäll, det finns folk som svälter. Eller har AIDS. Your call.
2. Du kan ju inte resonera så, det leder ingen vart!
3. Exakt HUR ensam kan man vara när man bor i korridor?

Jag hade kunnat simma runt i världens största folkmassa och ändå vara ensam. Det finns ensamhet och ensamhet.

Men, jag ska lägga ner min självupptagna sida för en stund. Jag ska gå iväg, borsta tänderna och läsa om De Som Har Allt i Gossip Girl-boken jag har liggandes i badrummet. Sen ska jag krypa ner i sängen, rota fram blödiga kärlekslåtar på Spotify och somna med världens tommaste känsla inombords.

Och när jag vaknar, går vi iväg och äter hotellfrukost.

I don't know what day it is
I can't recall the season
I don't remember how we got this far
all I know is I'm loving you
for all the right reasons
In my sky you'll always be my morning star

Boys and girls of every age

... wouldn't you like to see something strange?

Ugh.

Jag fick Saffie-besök idag, och när jag tänker på saken så är hon nog här fortfarande. Under sängen nånstans. Den kisen brukar ju vara här inne och ränna, men idag när jag gick ut ur rummet och vände mig om - så hade hon spytt på min matta. Jonna Carlsson blev hastigt illamående. Försvann ut i köket och klöktes en stund. Sen kikade jag in igen - och då stod kattfan och åt på att.

Då fick Jonna Carlsson rusa till badrummet och hälsa på porslinsskålen. Jessica var en ängel o fixade att. Herregud, att man ska vara så kvackmagad.

Jag o Anna var ute o knallade två kvarter med Louie, mötte en hiskeligt fin liten vovve! Som i och för sig kunde käkat upp Louie i två tuggor, men den var himla söt.

Dåså, får väl se vad jag ska ägna resten av dagen åt!

Hellu High Fidelity..! ;) Nick Hornbys bästa, tror jag bestämt.

Don't get strung out by the way I look
Don't judge a book by its cover
I'm not much of a girl
By the light of day

But by night I'm one hell of a lover

Good morning, Baltimore

... everyday's like an open door

Hola världen!

Klockan är 00:36 och jag hade tänkt gå och lägga mig för sisådär en halvtimma sen. Men sen hörde jag världens pargräl här utanför, på gatan, en kille och en tjej, varav den ena tydligen var SÅ SATANS TRÖTT PÅ DIG! Och Den andra kunde tydligen FARA ÅT HELVETE!!

Vad är det Jago sjunger i Aladdin och Jafars återkomst? Kärlek är bara löjligt, så dumt och skumt och helt omöjligt.

I alla fall blev det inte sängen, det blev en dikt, inspirerad av grälet, och den hamnar förmodligen på min lilla sidoblogg (http://jonnieponken.blogg.se/poetica) när jag lagt ut detta.

Idag har jag kört en sista maskin tvätt - vilket förmodligen betyder att jag kommer tvätta om sisådär tre veckor igen. Jag hatar att tvätta, satans slöseri med koncentration och tid. Koncentration, för man måste vara på tårna och fånga tvättmaskinen i samma stund som programmet är slut, annars kommer nån annan jävel och hivar ut ens tvätt och snor maskinen.

Och tro mig, det har inte hänt EN gång. Snarare nio gånger av tio. En del av charmen med att bo i korridor? Tjaa...

Jag var på gymmet i eftermiddags, jag försöker i alla fall bygga upp min kondition lite grann. Jag är värdelös på konditionsträning. Styrketräning är skitkul och går undan i hiskelig takt (man kanske skulle blivit bodybuilder?), men jag börjar få ben i klass med Anja Pärson, och även om det funkar på en känd skidåkerska, så funkar det inte på en lantlolla från Leråkra. Därav koncentrationen på konditionen.

Efteråt mötte jag Anna och Anja på Tokiga Ture, megagodisaffären. Känns asbra, går ut från gymmet o in genom dörren mittemot - Kalmars typ största smågodisaffär. Väldigt strategiskt placerat. Känslokalla svin. Efter att ha inhandlat godis och langat det till de två cyklande damerna, gick jag gick till Coop och köpte Cola, sen till Subway och köpte maaat. Sen kom jag hem, duschade och upptäckte att det var tre timmar till klockslaget då jag fick äta min Subway och dricka min Cola. Ack ack ack... Klockan 18, fredagskvällar. Jessicas regler, jag fick finna mig i att.

MEN! När jag gick hem, går i mina egna tankar på trottoaren... Och en bil kör förbi, och formligen fontänsprayar en vattenpöl över tjejerna som gick framför. De galltjöt och hoppade runt och skrattade, faktiskt. Jag gick också och skrattade gott, vilket upphörde då nästa bil gjorde likadant och hivade iväg en halv tsunami över mig. Jag plockade fram min svarta blick, kom fram till att det tjänar ingenting till att blänga efter en bil som redan försvunnit bakom en kurva, och började flina istället.

Kvällen har jag spenderat ute i soffan med Anna, Jessica, David och John. Let's dance och New girl. Den sistnämnda var mycket roligare än jag förväntat mig. Eller, mycket och mycket, men den var underhållande i alla fall!

Och, inte för att jag är så särdeles engagerad, men för sakens skull, HEJA ANTON HYSÉN!

Man kan ju inte glo på ett tävlingsprogram utan att heja på nån. Såna människor driver mig till vanvett - pappa är ett typexempel. Det är ju SJÄLVKLART att man hejar på någon.

Jahapp, jahapp. Nu fick jag order om att gå och lägga mig, så jag får väl börja överväga saken. Om en stund i alla fall. Tror jag. John kan ta sina order och pysa bort till Rika Sidan igen.

Nej, det finns fortfarande inga bra argument till varför den sidan är den rika sidan.

Jag är helt klart den mest ekonomiska människan här. Tror jag.

Snurra flaskan
jag har aldrig
sanning eller konsekvens
vad vill du veta om mig
fråga bara
jag berättar vadsomhelst

I wish I could tie you up in my shoes

... make you feel unpretty too

Guud, träningsvärk. Hej och välkommen. Kan du gå igen?

Idag har jag tvättat upp all min tvätt. Jag har onekligen tendens att bara låta den högen växa i evighet... MEN, jag har rensat ur min garderob också! Och den blev en del plagg fattigare xD Typ sånt som man har haft i all evighet. Och då menar jag sisådär 10 år, sen högstadiet. Vissa grejer... har man helt enkelt kommit på bättre tankar kring, andra passar inte. Man kanske skulle rensa lite oftare?

Fast eftersom jag avskyr att shoppa kläder, så skulle det nog bli fasligt tomt till slut...

I övrigt? Jag har läst 180-talet sidor i Stenapan som jag påbörjade igårkväll, och jag har vart ute på en trekvartspromenad med Anna och Louie. Sen skulle Louie vara trött, tyckte Anna. Det tyckte inte Louie, så han flippade ur här ute på gräsmattan. Skumhund^^

Och jag gjorde dagens upptäckt! Synd att ingen av de andra höll med mig... Om exakt en månad är det säsongsavslutning på Eringsboda brunn! Det är faktiskt ett av årets måsten. SKOJ!

Nähej, nu ska jag läsa lite till.

Jo, jag har ett liv.

HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAH!

Det finns saker jag saknar
typ när vi var nakna
nu brinner din tavla
nu ligger dina kläder ute på gatan
och jag går i dagar i tröjan du hatar

Once upon a time I was falling in love

... but now I'm only falling apart

Hmm, sångerna med Stort S dessa dagar!

¤ Glee Cast - Bohemian rhapsody
¤ Glee Cast - Total eclipse of the heart
¤ Billy Joel - Piano man
¤ John Mellencamp - Small town
¤ John Mellencamp - Pink houses
¤ Guns'n'Roses - November rain

Den hära dagen bjöd också på ett besök på gymmet =) Skööönt! Hiskeligt trött i benen nu, så det känns. Och imorgon MÅSTE jag tvätta. Det skulle jag gjort idag, men jag glömde bort det... Nån som kan komma hit o tvätta åt mig? Jag erbjöd John den möjligheten innan, han vart inte alltigenom imponerad.

Förstår inte varför!

Jag gjorde pannkakor idag, och som alltid (ehe) när jag gör det, så hade jag från o till tre-fyra ansikten som hängde över mina axlar och skulle se om jag lyckades eller inte. Inte alls psykande.

Ikväll blev det Star Wars-maraton (typ), som jag och David bestämde oss för igår. Ut med deras TV och min DVD, sen sprang vi igång första filmen. I slutet kom tre störande moment i form av Anna, Anja och John ;) Anna och Anja fick jag utföra smärre misshandel på, för de gapade om att jag var lik en av de fula rymdvarelserna. Och tro mig, det för respekt med sig när alla kilon Jonna sätter sig på någon annan! Fråga Anja... ;D

När eftertexterna började rulla kom David fram till att han inte pallade se tvåan. Så han knallade iväg, kom tillbaks, pillade med mobilen och sa;
"Ja, vafan vi kollar tvåan också! Jag har ändå inget annat jag ska göra!" Hahaha, så ska det låta! Så vi såg tvåan också ;)

Sen läste jag ut Före detta fruars klubb. Så nu ska jag inleda Stenapan (Jeffrey Deaver) innan jag sluter de två.

If you wanted the sky I would write across the sky in letters
That would soar a thousand feet high
To Sir, with Love

Get back in front, put some hair-oil on

... Buddy Holly was singing his very last song

Boom-shacka-lack =)

Och så var klockan plötsligt fem i tolv. Förstår inte tiden ibland.

Produktiv dag? Näe, det kan man väl inte påstå, men tämligen trevlig =) Känns att man är hemma på Hospitalet igen, när man bara hinner två meter från dörren innan två pers skrattar åt en för att man inte stigit upp förrän tjugo i tolv... Man har inga hemligheter på det här stället, så enkelt är det!

Jag petade i mig lunch, potatis, majs och soltorkade tomater. Min nationalrätt, påpekade Jessica när hon kom ut i köket. Jag är benägen att instämma.

Eftermiddagen spenderade jag på gymmet, det var inte direkt så man sprang över varann. Inte alls mycket folk, jätteskönt. Väl hemma fick jag sitta o hålla i Louie medan David torkade honom med handduk - det REGNADE ute. Och stackars Louie vart helt ösblöt i plytet och om tassarna, så jäkla söt, haha! Sen fick han följa med in till David, så satt vi o letade litteratur till sommarkursen (jag o David har sökt samma).

Men, very well cykelställ, en middag senare blev det bio med Anjafjunten! =) Vi bokade in oss och gick o kollade på Hunger Games, som faktiskt var bra! Jag hade inga jätteförväntningar, så jag blev positivt överraskad..! Måste läsa boken nu.

Fast jag blev så rädd att jag trodde hjärtat skulle stanna en gång. Då lyfte nog både jag o Anja från stolarna.

Nä ni, nu ska jag återgå till min kära bok; Före detta fruars klubb (Olivia Goldsmith).
Godnatt, kära!

Well I was walking down the street just a-having a think
When a snake of a guy gave me an evil wink
He shook me up, he took me by surprise
He had a pickup truck and the devil's eyes.
He stared at me and I felt a change
Time meant nothing, never would again
Let's do the Time Warp again!

I'm just a poor boy, nobody loves me

... he's just a poor boy, from a poor family

Boy, it's been some time! Men nu är jag back in business. Jag har haft dataavvänjning, lämnade min här i Kalmar när jag åkte hem till Leråkra över påsk.

Well, jag har haft några heltrevliga dagar hemma! Fram till fredag kväll gjorde jag absolut ingenting, förutom firade min kära pappa lite grann på torsdagen, för då fyllde han år! Vi fick besök av Marie, Björn och Johan, så det blev lite tårta.

Fredagen bjöd på förfest hos FO senior, aka Fredrik. Folk som man inte sett på år och dag dök upp och det var riktigt kul! Och dessutom vann mitt lag frågesporten... Såklart ;) Hahaha! När det drog sig mot midnatt packade vi ihop oss, jag, FO, Sandrew och Sofie stack till Karlskrona och Harrys, som var alldeles överbefolkat..! Där träffade jag också på en del gamla känningar, och andra inte så gamla. Mycket skoj!

Så lördagen tillbringade jag i soffan, med Staden som försvann och lite Glee. Var ungefär vad jag orkade med.

Igår sjösatte jag och pappa min lilla Pärla! Och pappa lyckades bryta ett revben på kuppen... Envisa gamla gubbar. Men, Elenna är i sjön, och flyter gör hon! Och nu vill jag ha sommar.




Sedan fick jag finbesök från storstaun, i form av Anja och Marcus =) Vi (läs: mamma) lagade Flygande Jacob, så vi tuggade i oss lite mat, sen gick vi Leråkra-sightseeing, långa skogsrundan och härs och tvärs över åkrarna. Mysigt =) Fint väder också! Sen kom vi hem, käkade efterrätt och sen spelade vi kort. Och jag spelade skjortan av de övriga. Jag vann alla gånger utom en ;D I'm the President..!

Leråkra sightseeing!

Hemma =)

Två RIKTIGT dåliga förlorare ;)

Efter kortspelet körde Anja och Marcus hem, och jag skjutsade mamma, pappa, Kutte och Anne till Björn och Marie. Sen hämtade jag Sofie och vi stack in till Sandrew. Kollade på filmen "In time", som var häftig men dryg. Sen satt vi och snackade spökhistorier ända tills mamma ringde nån gång på natten och ville att jag skulle hämta dom.

Idag har jag mest gäspat, tycker jag. Anna och hennes pappa kom och hämtade mig vid halv tre, sen plockade Anja oss i Karlskrona, och nu är vi back in Kalmar!

You don't have to feel
like a waste of space
you're original
cannot be replaced
if you only knew
what the future holds
after a hurricane
comes a rainbow

Nothing lasts forever

... even cold November rain

Det är sol, det är blå himmel, det är gök och duvor och det är fan inte varmt nånstans. Vi har spenderat en stund ute i solen, men till slut fick vi gå in, eftersom Anja skaffa sig en snygg uppsättning tuppaskinn. Anna släppte lös Louie att leka med sin lilla flickvän Maggan (tillhör en som jobbar på nedervåningen här), och jäklar, vad han kutade. Eller kutade, han skuttar som en kanin när han springer. Blixtersöt.

Igår kväll samsades vi i Jessica och Davids soffa (dvs jag, David och Anja samsades - Anna satt på golvet och Jessica i sängen), det var dags för Returen med stort R. Barcelona-Milan. Visst, jag drog efter andan ibland, men på det stora hela var jag inte särskilt nervös.

För så bra är Barcelona.

Så fort Milan fick bollen verkade de klanta sig, slå en felpass eller missbedöma... Och så tog Barca den och sprang åttor runt omkring dom. Jag hade nog hellre suttit på spinningcykeln 12 pass i rad i lördags än spelat mot Barcelona.

Men, ikväll blir det Chelsea-Benfica, får väl se vem Barca får som motståndare... Jag tippar engelskt!

Nej ni, nu ska jag ta mig ett glas chokladmjölk och läsa Staden som försvann - Salem's lot. Japp, ännu en Stephen King-bok står på schemat ;) Och den är bra, alltså Stephen King-bra, inte bara bra jämfört med andra författare! Än så länge. Sånt gillar jag.

Todelidoo!

Sometimes I need some time
on my own
sometimes I need some time
all alone
everybody needs some time
on their own
don't you know you need some time
all alone

and when your fear subsides
and shadows still remain
I know that you can love me
when there's no one left to blame
so never mind the darkness
we still can find a way
nothing lasts forever
even cold November rain

I'm sure the view from heaven

... beats the hell out of mine here

Braur! Får man lov att vara nöjd med en dag? I så fall är jag det. Inte för att det har vart nåt särskilt, men döm själva...

Upp, gjorde lite engelska, käkade lunch och sedan drog jag, Jessica, Anna och Anja ner till stan. Styrde kosan mot Stadium och kom ut 440 kronor fattigare. Nya träningskläder =D Vind/vattensäker jacka, träningsbyxor och 2 tältstorlekst-shirtar. Veeery nice!

Hann en sväng inom Gallerix och Aima också, sen köpte jag o Anna Subway. Sen knallade vi hem igen, i istidsvinden. Svinkallt ute!

Sen gjorde jag klart allt plugg för en vecka framöver! Så nu är jag fri tills nästa måndag... Hur underbart är DET?! Käkade halva Subwaymackan, sen drog jag till gymmet och spinnade loss. Och efteråt darrade mina händer så jag knappt kunde öppna väskan. Då är man trött =) Skitbra instruktör, fast rätt kass musik. Men det gick, det också!

För övrigt så har jag läst Franz Kafkas "Förvandlingen" också. Seriöst, både den och "Dorian Grays porträtt" (Oscar Wilde)... Jag vet att det är klassiker, men ärligt talat. Fan, vad dåliga dom är xD Läsning ska vara underhållande, inte pretentiöst.

Så, nu ska jag ta itu med frågan; Vad Läsa Härnäst?

Late night drives, all alone in my car
I can't help but start
singing lines from all our favourite songs
and melodies in the air
singing life just ain't fair
sometimes I still just can't believe you're gone

Hey darlin'

... I remember when you could stop a clock

Det har varit snöstorm i Kalmar idag. SNÖSTORM! Sanslöst. Jag älskar snö, men det här var minsann i grövsta laget..! Jag plockade på mig t-shirt och vårjacka när jag skulle knalla bort till Friskis, kom ut och höll på att frysa mig blå (sådär som det blir i tecknade filmer när de kliver ut genom dörren, ni vet). Dörjde längtansfullt vid tanken på min varma säng, men bet ihop och knogade iväg i blåsten och snöflingorna.

Och gjorde mitt första spinningpass på sådär ett år. Det var för barncancerfonden, man fick anmäla ett lag med max 12 pers, så skulle man hålla i gång en cykel i 12 timmar på friskis. Tolv pass i rad. Vendela inledde, klockan 7 imorse. Sen Isabelle, därefter Anja på två pass, David, Amanda, jag, Jessica på två, Anna, Jenny och Daniel. Så vi är lagom belåtna och goa allihop nu =)

Sen har jag drivit runt och stört de andra, innan vi (jag, Anna och Louie) landade inne hos Jessica och David. Jessica och Anna spelade Sonic. David busade med Louie i deras säng, och Louie passade på att slå en kiss där också. David muttrade, Jessica muttrade, Anna försökte tillrättavisa Louie och jag fnissade hysteriskt. Han förnekar sig sällan, den vovven!

Till slut gick Anna in till sig och hämtade gamla Super Mario (det där som var när vi var små), och så satt vi och skickade runt kontrollerna =) På en bana skulle man spela båda samtidigt, men Jessica misstog mig för ett monster och hoppade upp och ner på min skalle för att ta död på mig! Jösses...

Nu ska jag slappa en stund, kanske pilla igång nån film eller nåt. Klockan pekar på 00:00 och Piano man spelar i högtalarna... Fint det!

Sing us a song, you're the piano man
sing us a song tonight
yeah, we're all in the mood for a melody
and you've got us feeling alright

RSS 2.0