Because the night

... belongs to lovers

Woho =)

Idag blev det upp ur bingen o en till Ronneby en sväng. Letade dataväska, men onödigt att ha dataväskor till 14-tummare^^:P Till slut hittade jag en jag ville ha, o eftersom det var en osedvanligt snäll försäljare fick jag den för 150, trots att den lär vart värd en värd fyra-femhundra =D
Efter det blev det Contan, men alldeles för mkt folk, så jag lämnade mamma där o stack in på Bokia istället ;) Min favvogubbe jobbade inte (han skrattar varje gång jag kommer dit). Istället var där en ny gubbe, och han kom fram o frågade om jag behövde hjälp! Hahahaha^^ Den gamle hade aldrig frågat om jag behöver hjälp därinne^^

Lite fika med frallor när vi kom hem, sen tog jag bussen o körde bort till macken o mötte upp Tim, Kim o FO. De provade på att köra den, så vi körde fram o tillbaks till Gö. De var så duktiga så, haha ;)

Nu ska det sista packas, sen blir det middag (potatisgratäng - yummie) o sen handboll ute hos FO =D

Imorgon åker vi!! Jag fattar inte det =D Så jäkla underbart!! Det ska seriöst bli hur kul som helst, tror jag ;D Såvida vi inte tröttnat på varann efter de där 70 milen ;) Men äh, blir nog kalas! =D

She loves a violin
I love a fiddle
we go seperate ways
but we meet in the middle
don't see eye to eye
but we're hand in hand
a blue blooded woman
and a redneck man

Det är så logiskt

... alla fattar utom du

(♥)

Huamig^^ Hemtentan - Check! Värdegrundsseminariet - Check!
Får förmodligen komplettera båda, men nu är huvuddelen gjort i alla fall. Alltid en start!

Idag vart det föreläsning, ungefär lika givande som alltid. Känns som att man slösar bort en timme av sitt liv varenda jäkla föreläsning..! Äh, bara trött o på halvdant humör ;) Lite kul att Josefine hade tappat rösten bara ;D Haahaha, neej fymig :P Men hon terrade mig i måndags för att jag säger "frukust" när alla andra säger "frukåst", så det är nog bara det som slår tillbaka ;)

Efter föreläsningen blev det bibblan med Cissi, som sjöng "Mr Lova Lova" tills jag halvt bröt ihop^^ Så har man haft den på hjärnan resten av dan, haha! Därefter stack vi o lämnade hemtentorna, sen vart det bara hem o börja med värdegrundsseminariet. Var inte jätteavancerat, men vet ju inte alls vad vad han vill ha ut av uppgiften, så we'll just wait and see :P

Åkte med kvart över fyra-bussen hem till lilla Bläjkinge =) Tim, Fian o Eija var i K-na, så fick skjuts med dom hem, superbt!

Oooooch... Vad väntade på mig när jag kom hem?
MIN NYA DATOR!!
Åh, som jag har väntat och längtat! =) Helt suveränt! Så det är såklart den jag sitter och knappar på nu ;)

Imorgon ska de andra övningsköra bussen lite, dataväska ska inhandlas och sen ska det slappas och det sista ska packas.

På söndag drar vi! Till Sälen, till Hundfjället och 85 cm snö =D Är lite nervös för bilresan dock. Helt övertygad om att vi kommer råka i bilolycka. Helt jäkla övertygad, är jag.

Nevermind me, nu ska jag sova.

Godnatt!

It's only words
and words are all I have
to take your heart away

This intoxication thrills me

... I only pray it doesn't kill me

Oj, längesen jag skrev :O

Tjaa, as you can tell, vi tog oss hem från Götlaborg också. Vart drygt, men till slut siktade vi åter Kalmar =) Söndagen blev en hiskelig slappekväll. TV och Frasses ;)

Måndagen drog AU2 igång! Skönt med storföreläsningar igen..! Först info, sen en föreläsning som ingen fattade nånting av^^ Ganska meningslös :P Jag, Anna o Josefine var på gymmet o sen på Maxi, där Josefine började tracka mig för hur jag säger "frukost". Frukust, säger jag tydligen.
På kvällen spelade vi (jag, Anna, Jessica, David o Daniel) yatzy, som för övrigt är världens sämsta spel, och då frågade jag de andra hur de uttalade frukost.
"Inte SÅ i alla fall!" Fnös Daniel.
"Frukåst" sa Jessica. Och David. Och Daniel.
"Säger du middeg också", undrade David.
"Muten är klar!" Hojtade Daniel och plötsligt var alla komiker och jag funderade på klå dom med skrivbordslampan och sen gå o lägga mig^^

Tisdagen vart det också föreläsning, fattade inte jättemkt, men efteråt träffade vi nya studiegruppen! Verkade bra =) På kvällen överraskade vi Anna, som fyllde 22! Några av hennes kompisar hade kommit hit hemifrån, så det var jag, Josefine, Jessica, David, Babbe, Linn, Bobbitt och Henrik. Blev en trevlig kväll och Anna vart jätteglad =D

Onsdagen jobbade vi i studiegruppen, på bibblan =) Och jodå, tror det blir en bra grupp! Bra känsla so far iaf =) Jobbade lite med tentan, stissade upp mig.
På kvällen blev det fest, sen skulle vi till Harry's. Premiär för Volym och de släppte in massa facebook-inbjudna gratis. Vi hade också inbjudningar, men inte tusan kom vi in... För mkt folk^^ Jessica o David stod i kö i en o halv timme, jag o Anna drog till Molly's istället. Hade en kalastrevlig timma där, pratade så mkt att vi knappt hann göra änne på våra cider^^ Sen mötte vi upp Jessica o David o nåra kompisar till dom på Cafécorner, där de åt kebabtallrik (ugh) och sen gick vi hem.

Idag vart det upp kl 6, inte alls jobbigt, lovar xD Fick ett NÅGOT oväntat näsblod och fick rusha ner till stationen för att hinna med bussen till Ålem kl 6:50. Mötte upp med Cissi och gjorde vår observation =) Tog mig hem i ett töcken, blixtertrött. Somnade i sängen o sov två timmar, till ettsnåret. Kvart över två kom Anna utstapplans, då hade hon vaknat! Skrattade ihjäl mig en smula =)

Annars? Skrivit klart hemtentan, läst halva Colnerud (ska läsa resten innan jag lägger mig), kollat på Sverige-Polen, UNDERBART!! 24-21 till Sverige =D Tvättat några maskiner, städat lite. Var i stoooort behov av det, t o m en av människorna som var här på förfesten i onsdags, som jag inte kände, såg sig omkring härinne (vad han nu skulle in hit o göra, fullständigt onödigt!) , sen undrade han försynt om jag hade lite för mkt saker. Hmm.

Nähä, nu ska jag checka sista maskinen tvätt för ikväll, sen ska jag tusan läsa och sen sooova. Börjar 10 imorgon.

På återseende!

He doesn't look a thing like Jesus
but he talks like a gentleman
like you imagined
when you were young

Som nån som du kan blöda för

... en två-tre liter som sig bör

Gäsp. Gäääsp. GÄÄÄÄÄÄÄSP.

Huamig... Vi anlände till Göteborg igår eftermiddag, sen blev det middag o god dricka på stan =) Idag har vi ränt i affärer hela dan, sen vart o kollat på Sverige-Slovakien i Scandinavium. Sistnämna vart suveränt! Vilken match! =D O nu vart tanken att vi skulle ut, men jag har drabbats av akut depressionsanfall, så jag tänker INTE hänga med ut. Tänker ta skrivblocket o däcka i soffan.

En björn och en tiger
mot drömmarnas land
där solen som stiger
alltid är varm

Okej okej, du sa okej

... jag färgar staden röd för dig

Guuuuudars skymning! Jag började lyssna på Simon Norrsvedens "Att döda för". Hur underbart jäkla bra vart den på skala då?! Helt, totalt ögonblicksförälskad!

Så, nu fick jag ju inspiration xD

Tio bästa låtarna just nu:
¤Simon Norrsveden Att döda för
¤The Bono Irish Experience Mrs. Murphy's chowder
¤Wheatus Teenage Dirtbag
¤Daniel Adams-Ray Gubben i lådan
¤Lars Winnerbäck Hugger i sten
¤Lady Antebellum Need you now
¤Dolly Parton Coat of many colours
¤Erik Linder Kom änglar
¤Tracy Chapman Fast car
¤Taylor Swift Never grow up

Nähä, nu tänker jag däcka i sängen, lätt huvudvärk som retar mig. Sätta igång en film, eller Vänner, eller nåt. Sluta tänka, fundera och grubbla.

Du sa att du alltid avskytt kärlek på film
där dom hänger sig för hjärtats skull framför kameran
du menar det att deras tårar kostar miljoner
att Romeos och Werther's död är konspirationer


It's like a dream

... no end and no beginning

Puuh, vilken dag det har vart xD

Höll knappt på att palla upp till föreläsningen, kroppen strejkade eftersom det blev så sent i natt... Uschja, det var riktigt tungt. Men men, upp kom jag och jag slirade iväg till skolan. Tog ett steg, gled några meter, tog ett steg, gled några meter. De hade inte sandat härifrån o till järnvägen. Yeehaw.

Föreläsningen vart väl hyggligt dryg, sen blev det grupparbete som vi stökade undan mer än lovligt kvickt, haha! Suveränt^^ Sen var det bara att knalla hem, lite lunch och kolla på några avsnitt av Vänner =) Mys. Sen jobbade jag lite med hemtentan, så jag har nog hela tentan egentligen, nu ska den bara skrivas in på datorn! =) Yaay me^^

Anna o dom slutade skolan lite tidigare än väntat, så Anja vart med henne hem hit och det blev en Yatzy-omgång på blodigt allvar! Jag gick segrande ur striden, med Anna tätt efter och Anja inte fullt så tätt efter^^ HAHA, jisses vad dåligt det gick för henne xD

Men, ANNA HARGEVALL! Jag är INTE nån fuskare, jag kan inte rå för att du är kass förlorare ;D Dessutom är ju David o jag teammates emellanåt, så jag måste ju heja på honom!^^ HAHAH :P

Ikväll blev det Zumba nere på gymmet, med ny koreografi o hela kittet... Usch. Men först till busshållsplatsen vid bibblan o mötte Josefine! Då höll jag på att halka kull, och sträckte mig lite lätt i vänster lår. Tack för den. Tur att det, som vanligt, inte vart nåt folk vid bibblan heller xD Suck.

Och vad gäller Zumbapasset... Det kunde väl ha gått bättre :P En tant flinade åt mig, o människan framför råkade nita mig när vi gjorde nån rörelse. Dessutom backade jag rätt på några step-upbrädor o satte mig pladask på asen, till glädje för de runt omkring-stående.

Min kväll har alltså inte varit helt friktionsfri! Men Gud, vad ska man göra? Skratta ofc xD Det gör ju alla andra, så vad katten! Sånt man får bjuda på, haha^^

Nähä... Om man skulle krypa ner o läsa en stund? ;)

Search your heart
search your soul
and when you find me there
you'll search no more
don't tell me
it's not worth trying for
you can't tell me
it's not worth dying for
you know it's true
everything I do
I do it for you

Det fanns en tid för längesen

... när mitt hjärta var av sten

Det är dags att sova. Klockan pekar på 23:53 och jag har skola imorgon. Inte förrän klockan 10, men ni fattar. Jag missbrukar för mycket, sömn, ord och chokladmjölk från City Gross.
Tankar, drömmar och min nya parfym som jag avgudar.
Musik, filmer och böcker med alldeles för vackra ord och bilder.
Kameran, mobilen och datorn.
Facebook, som alla andra.
Mina hjärtslag och andetag och inre röster.
Tankar på dig.

Klockan pekar på 23:59 och jag borde än mer ligga i sängen. Jag är inte trött. Jag är inte deppad. Jag flyter omkring i ett stort ingenting, för jag kan inte klura ut vad jag faktiskt känner. I det stora hela är det inget bekymmer, men känslan för stunden?

00:11
Jag tror inte att nätter är till för att sova. Hur kan de vara det när man fungerar som bäst då? Eller är det bara så att jag lever i något slags parallellt universum där tiden uppför sig annorlunda?

Nobody really knows

Living my life

... like a twentieth century fool

OjojOJ, vad längesen jag skrev! Över en vecka sen :O

Aja. Sara åkte hem i onsdags, i torsdags åkte jag, mamma o pappa till Sthlm för att hälsa på Jenny, Olof och Noah =) Firade lilljul, Noah lärde sig att säga "klantskalle", var på bio osv. Mysig helg =)

Kom tillbaka igår, ingen mjukstart, inte! Först iväg på hockey, Kalmar - Skillingaryd. Kalmar klådde upp dom och vann med 6-2 =D Mkt bra. Det blev en kopp god, varm choklad i första pausen också ;)

På kvällen spelade jag, Anna, Josefine, Jessica, David och Daniel twister =) Så jäkla kul xD Skitsvårt när man var så många, alla var ivägen för varann, men jäklar vad vi skrattade^^ Jessica förlorade en omgång mot David och blev blixtertjinkig^^ Mkt roligt.





Vi dansade lite också, för Jessica har skaffat såndär Kinect, eller vad det heter xD Men det vart ju efterblivet, jag kunde inte alls^^ Gick typ bra första gången, sen bara brast det, haha!

Idag skulle jag o Anna plugga, vara effektiva och duktiga. Höll väl en halvtimme hos mig^^ Klockan tolv, hade vi kommit överens om. Då slog vi oss ner vid det ena bordet här utanför. Daniel och David hade belamrat det andra, för de skulle också plugga. Vi blev sittandes där tills klockan två, typ. Sen stack vi ner till stationen och hämtade ut tågbiljetterna till fredag och söndag =) Sen åt vi lite och fortsatte sitta där ute... Vi gav oss väl inte förrän kring klockan fem. Nu har jag liiiiiite lite lite grund i alla fall. Till hemtentan, that is.

Anyways... Nu ska jag o Anna snart sticka ner o träna en stund! =)

Hey Mr Tambourine man
play a song for me
I'm not sleepy
and there ain't no place I'm going to

Yeah, I was out of town last weekend

... you were feeling like a pimp round your lame friends

Back in Kalmare stad =)

Hämtade Anna i Ronneby, sen körde vi inom Listerby o plockade upp Sara, sen iväg till Kalmar =) Mamma o pappa skulle inom IKEA, men där var så helsickes med folk, så de struntade i det. Vi tog en fika på En trappa upp, sen storhandling på City Gross innan vi tog en vända inom Netonnet där jag köpte en extern hårddisk.

Sen har det vart slapp! Hemlagad pizza, läst de nödvändiga sidorna tills imorgon o kollat på Vänner =) Men nu börjar det dra ihop sig till sovdags :P

Du är ung
men jag är yngre
jag har inte fyllt 21

The history book on the shelf

... is always repeating itself

Åh, har kollat på Mamma Mia med mamma, hur många gånger har jag sett den? 7? 8? Jag gråter fortfarande när de sjunger Slippin' through my fingers, eller vad låten heter. Uschamig.

Idag har det varit väldigt lugnt här hemma, som alltid den 1:e januari. Soffan har fått mycket kvalitetstid idag... =) Men imorgon blir det ändring på det, då bär det av tillbaka till Kalmar, med Anna o Sara i släptåg ;) Sara ska spendera sin julklappspengar på mellandagsrean, har hon väl tänkt sig, haha^^

Vet ni, vi har världens mest bortskämda utomhus-husdjur här. Dvs råddjur och fåglar. Fåglarna drar mer matpengar per vecka än vad vi gör, och råddjuren har väldiga svårigheter att få i sig morötterna när de är hela, så mamma och pappa skär dom i mindre delar. Allt för de underbara djuren..!
Jag ska alltid bo i skogen, jag vill också ha fåglar och råddjur på trädgården. Och jag kommer inte att några blommor som råddjuren kan äta upp sen på sommaren, så det så^^

Vill rekommendera några låtar som får en att älska livet i sin enkelhet och som dessutom berättar en historia.
Alan Jackson:
Chattahoochee
Small town southern man
Drive (for daddy gene)
John Denver:
Thank God I'm a country boy
Grandma's feather bed
Kenny Rogers:
Long arm of the law
Coward of the country
The gambler
Taylor Swift:
The best day
Mary's song (oh my my my)
Dolly Parton:
Coat of many colours
Harper valley PTA

Ja, där har ni några helt suveräna låtar att lyssna till.

Nähä se ni, det enda som har vett att gå så är det klockan! Men jag ska nog ta och dra mig tillbaka, krypa ner i sängen och läsa lite. För ovanlighetens skull ;) Har hittat mig ett citat idag! I pappas Ernie-samlaralbum, ironiskt nog. Originalet:
"Man kan inte vara för rik, för smal eller ha för många brödrostar!"
Vilket enkelt förvandlas till:
"Man kan inte vara för rik, för smal eller ha för många böcker!"

Det är väl nån form av livsvisdom. Och livsdom. Böckerna är egentliga det enda som betyder nåt, så what the heck. Men i alla fall.

Godnatt!

Back through the years
I go wandering once again
back to the seasons of my youth
I recall a box of rags
that someone gave us
and how my mama put the rags to use
there were rags of many colour
every piece small
and I didn't have a coat
and it was way down in the fall
mama put the rags togehter
sew in every piece with love
she made my coat of many colours
that I was proud of

Just an old plywood boat

... with a 75 Johnson and electric choke

2010 är nu officiellt över. Och om en månad och 2 dar fyller jag 22. Jag har varit 22 inombords sen nån gång i oktober. Twentyone, going on twentytwo.

Hur sammanfattar man 2010? Hur sammanfattar man ett år? För ett år sen hade vi cheezballskrig i det här rummet vid det här laget. Vi åt nattamat i form av potatissallad. Sen fyllde jag 21 och resten av året rullade på i något slags töcken.

Jag köpte en iPod och valde färgen illande grön, med inskriptionen When I'm sad I sing, and then the world is sad with me. Det är jag fortfarande nöjd med, även om onelinern är Sofies förtjänst^^

Jag flyttade till korridoren, till Anna, Jessica, Daniel, Fredrik, Axel, Karin, Sandra och Patrik. Några har bytts ut sen dess: David tillkom i Jessicas rum, Karin blev Caroline som blev Hon Den Nya, Sandra blev Alexander och Patrik försvann och gav plats åt Isabelle.

Vi var i Sälen och jag ville aldrig åka därifrån. Samma visa varenda år. Och nu är det tre veckor och ett dygn tills vi åker igen. Fast inte med mamma, pappa, Lasse och Eija. Nej, jag och Tim tar istället med oss Jossa, FO, Kim och Jocke, sen får vi se hur det går!

Jag kom på att jag går stick i stäv med hur världen fungerar.

Jag såg Björn Rosenström live för första gången. Och sen såg jag honom en gång till.

Jag hade två suveräna VFUperioder, Listerby- och Kallingeskolan.

Min lilla pärla till båt fick bogsera Mattias sen han kapsejsat med en pessimistjolle och satt fast på Ivön. Det var sommarens stora gapskratt..!

Vi fick ett nytt andra hem, Maxi 680 DC, även känd som Vraket.

Jag sommarjobbade på fritids och svor över alla båtdagar jag missade, kacklade med barnen och funderade på att bli fritidspedagog istället.

Fotbollsskola blev det såklart också, för 7e året i rad. Det är fortfarande lika kul. Barn slutar aldrig att vara roliga, men de blir så rädda för det när de blir äldre. Jag undrar om det hände mig också?

2010 har varit musik också.
Alan Jackson Drive (for daddy gene)
Daniel Adams-Ray Gubben i lådan
Kenny Rogers Long arm of the law
Eldkvarn Fulla för kärlekens skull
Lady Antbellum Need you now
Alan Jackson Small town southern man
Johnny Logan Irishman in America
Alf Robertson De' va' vi som sluta' skolan '57
Bruno Mars Just the way you are
Bowling for soup I can't stand L.A.
Lars Winnerbäck Hugger i sten
Alan Jackson Chattahoochee
Dr. Hook & The Medicine Show Sylvia's mother
Oskar Linnros Från och med du
Glee cast Don't stand so close to me/ Young girl
Kenny Rogers Reuben James
The Bono irish experience The orange and the green
Perikles Var ska vi sova inatt
Taylor Swift Mary's song (oh, my my my)
Simon Norrsveden Stockholmssången
John Legend Everybody knows
K'NAAN Wavin' flag - Coca Cola celebration mix
Melissa Horn Lät du henne komma närmre
Smokie If you think you know how to love me
Johnny Logan The town I loved so well
The Clancy brothers Whiskey you're the devil
Kesha Kiss n tell
Lady gaga Telephone
The Bono irish experience Mrs. Murphy's chowder
Bowling for soup BFFF
Sofia Källgren & Tommy Körberg Nånting som inte fanns förut
The Pogues feat. Kirsty MacColl Fairytale of New York

Och kort.








2010 är över och jag konstaterar att jag har det så jävla bra. Ursäkta ordvalet, men vad ska man säga? Jag har världens underbaraste familj, världens mest fantastiska vänner och böcker som rullar in på löpande band. Jag har världens underbaraste båtfamilj, en söt liten båt och en skidvecka som väntar på mig.


Vad mer kan man begära av livet?

Gott nytt år! Gott nytt 2011!

Temptation
frustration
so bad it makes him cry
beneath your perfume
and make-up
you're just a baby in disguise

RSS 2.0